X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Zokeia, BlackRose trzymam kciuki za was, byscie obie mialy dziewczynki❤️❤️❤️❤️❤️.
    Ja po cichu chcialabym dziewczynke, ale raczej bedzie chlopak. Mam takie przeczucie. Najwazniejsze by malenstwo bylo zdrowe.
    Ja ostatnio znowu zle sie czuje, mam bardzo silne bóle pleców. Nie moge brac wiekszosci leków przeciwbolowych, wiec jest kiepsko. Wogole mam znowu dola, ze cos jest nie tak, ze cos pojdzie zle😞😞😞😞😞.
    Rany nie chce wam to smecic
    Nie śmiecisz, wyżal się, od tego masz forum :)

Ania81, Malgo_93 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Becia87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Rany nie chce wam to smecic
    Jesteśmy tu po to żeby wspierać i pomagać. Mi bardzo dziewczyny pomagają nie zwariować. Bardzo mnie wspierają i to mi daje choć na chwilę dawkę pozytywnej energii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 12:21

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

19.06.2012 - Alan
    26.02.2021 - Leoś
  • Piwoniaa Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że jestem także z doskoku, ale ciąża daje mi mega w kość. Ciągle mam bóle żołądka, wymioty, mdłości i zgagę. Do tego mam problemy żołądkowe. Nie wiem już co mam jeść, by nie cierpieć. Dziś byłam na gastroskopii. Muszę teraz dobrego gastrologa znaleźć i mam nadzieję, że podejmie się leczenia w ciąży. Jestem na końcu Waszej listy, stąd w przyszłym tygodniu będę mieć dopiero 2 wizytę. Na pierwszej byłam u innego gin niż zawsze i stąd pytanie. Jakie badania robiliście na drugą wizytę? Nic mi nie zleciła i nie wiem z czym iść.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    U mnie podobnie, uwielbiam być mamą chłopców :) Ale jakbym mogła doświadczyć bycia mamą córki to byłoby ciekawe. Choć zawsze morzyłam o chłopcach właśnie, nie o córkach. Może dlatego, że organicznie nie znoszę takich typowych dziewczyńskich zabaw, których oczywiście nie musiałabym córce proponowac, ale jednak miałaby koleżanki w przedszkolu i musiałabym przebrnąć przez etap różu, motylków i jednorożców. A to jednak ponad moje siły :):)

Moja chęć posiadania córki wynika z więzi jaką mam z moją mamą. To jest inny rodzaj intymności, przyjaźni i zaufania. Przynajmniej u nas. No z ojcem o seksie, czy byciu kobietą nie pogadam :)

Jak bym o sobie czytała 😀
    Klocki lego i superbohaterowie bardziej mnie interesują 😂😂😂
    No zobaczymy co nam los szykuje

zokeia lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania po to tu jesteśmy ❤️

Ania81 lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaa wrote:
    Dziewczyny przepraszam, że jestem także z doskoku, ale ciąża daje mi mega w kość. Ciągle mam bóle żołądka, wymioty, mdłości i zgagę. Do tego mam problemy żołądkowe. Nie wiem już co mam jeść, by nie cierpieć. Dziś byłam na gastroskopii. Muszę teraz dobrego gastrologa znaleźć i mam nadzieję, że podejmie się leczenia w ciąży. Jestem na końcu Waszej listy, stąd w przyszłym tygodniu będę mieć dopiero 2 wizytę. Na pierwszej byłam u innego gin niż zawsze i stąd pytanie. Jakie badania robiliście na drugą wizytę? Nic mi nie zleciła i nie wiem z czym iść.

Na trzecią miałam chyba wszystkie typu HIV, kila itd. Plus morfologia i mocz co wizytę

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Becia87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie do mnie dzwonili ze zdrowych genów. To mają rozmach jak ja w piątek prosilam ich o kontakt. Już nawet nie pamiętam w jakim celu. Babka mi powiedziała że wyniki badań na 100% będą w ciągu 9! Dni roboczych ale zazwyczaj są wcześniej. W dupe... Niech się w końcu zdecydują...

Zastanawiam się jeszcze nad jednym. W czasie kiedy byłam już w ciąży a nie wiedziałam jeszcze o tym brałam lek na astme FOSTEX jest to lek sterydowy. Zaraz jak się dowiedziałam o ciąży zaprzestała go brać. Nawet się zastawialam nad tym czy mogło to mieć wpływ na malenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 13:35

19.06.2012 - Alan
    26.02.2021 - Leoś
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Ja ide na prenatalne 3.09 i zobaczymy co tam lekarz powie. Jeśli będzie miał jakieś wątpliwości to zrobię SANCO jesli zadnych to nie zrobię nic. Więc SANCO albo tylko genetyczne.
    Agika, ja idę 2 września, a lekarz prowadzący mówił, tak jak piszesz, że jeśli usg wyjdzie dobre, to nie ma potrzeby robić dodatkowych badań.

agika88 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straw_berry wrote:
    Agika, ja idę 2 września, a lekarz prowadzący mówił, tak jak piszesz, że jeśli usg wyjdzie dobre, to nie ma potrzeby robić dodatkowych badań.
    Nie przewidujemy innej wersji wydarzeń :)

Maaaa, straw_berry lubią tę wiadomość

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia nawet na formularzu, który wypelnialysmy jest napisane 5 dni-co oni sobie jaja robią?

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Becia87 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Becia nawet na formularzu, który wypelnialysmy jest napisane 5 dni-co oni sobie jaja robią?
    Właśnie. No ale cóż. Zapłacone, pobrane więc nic tylko czekać. Już i tak nic nie zrobię

19.06.2012 - Alan
    26.02.2021 - Leoś
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Nie przewidujemy innej wersji wydarzeń :)
    Dokładnie ❤️

agika88 lubi tę wiadomość

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to też już tak cicho przeglądam i do tej pory najbardziej spodobał mi się ANEX SPORT 2.0
    Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Waga 11,9-12.3 kg to chyba całkiem przyzwoicie.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Co do wózków to też już tak cicho przeglądam i do tej pory najbardziej spodobał mi się ANEX SPORT 2.0
    Czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Waga 11,9-12.3 kg to chyba całkiem przyzwoicie.

Poszukaj opinii bo bardzo skrajne czytałam o Anexach

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia.
    Rozmawialam z polozna, kazala mi plackiem lezec, ale jak to zrobic przy 3 dzieci, i meza zaraz nie bedzie.😞
    U mnie jest ten problem, ze przy corci ja mialam bardzo szybko skurcze, ale to bylo okolo 26-28tyg, a nie na tym etapie. Wtedy mialam prawdopodobienstwo wczesnego produ, a i tak wywolywali ze wzgledu na cholestaze.
    Teraz to juz sama sie nakrecam, glupia jedna🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie jesteś głupia, po prostu się martwisz jak każda z nas. Masz bóle brzucha?

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black- Ja to jestem niemota i chyba nie znajdę wózka... za dużo tego wszystkiego jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze otoczenie wie już o ciąży?

• Maaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Dziewczyny, czy wasze otoczenie wie już o ciąży?

U mnie raczej tak... mój M nie mógł wytrzymać i gadał jak nakręcony 🙄🙂🍀

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    Ania nie jesteś głupia, po prostu się martwisz jak każda z nas. Masz bóle brzucha?

Jeszcze nie, choc kilka razy w ciagu ostatni dni brzuch mi twardnial. Skurcz to nie byl na pewno, bo utrzymywalo sie to stwardnienie dosc dlugo.
    Boje sie powtórki tego co bylo z corcia.
    Mam zamiar lezec ile moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 16:16

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ