X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra 😂nigdy nie darzyłam tego tematu i myślałam, ze to musi jakoś suszyć i myślałam , se jakiś używa i wodę. Teraz już ogarnelam z grubsza temat. Fakt super sprawa. Przyznał Wam. Wsustsko wam dobrze dosiada czy trzeba czasem coś dosuszyc ?
    Strawberry to taki otulacz do spania. Ja mam śpiworek i do wózka i do fotelika bo ma wycięcia na pasy. Ewentualnie popatrz sobie w ponko takie otulaczw do fotelika i takie pobocza dla starszych dzieci. Dziewczyna założyła formę bo kiedyś sama pracowała i sprzedawała foteliki i uważam to za super sprawę.
    U nas już od dawna palimy w piecu i u mnie wszystko dobrxe schnie. A pościel piorę minimum raz w tygodniu.
    Kocy nie Używam wiec nie ma problemu akurat s tym.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do bluz z kapturem dla dzieci to tez uważam za porażkę totalna.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie super dosusza. I nic nie niszczy. I niby też mamy ciepło i w domu fajnie schło mi w zimie a w lecie na zewnątrz ale po pierwsze pralnie mam w piwnicy i nie chciało mi się tego nosić. Po drugie jak był taki okres przejściowy to aż tak super nie schło w domu czy na zewnątrz. A po trzecie ja w tygodniu dużo pracuje i faktycznie często piorę tylko w weekend ale kilka prań pod rząd i przy takiej organizacji suszarka jest cudem techniki :) No i czasami potrzebuje coś na już szybko wyprać i wysuszyć bo np potrzebuje coś na następny dzień. Naprawdę kochał ten sprzęt :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie cierpię pracować ale jak się ma suszarke to nie trzeba ( ja się nie doczekam chyba ze w pokoju postawie 🤣) ja słyszałam, że pieluszki bambusowe są fantastyczne i zamierzam ja kupic. Sol fizjologiczna i witamine D dostałam na rozpisce od położnej jako must have. Na szczęście przełożyli mi na jutro wizytę na 14.45 nie musze caly dzień czekać. Misiaa kciuki za Twoja jutrzejszą ✊✊

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona to się zrozumialysmy z tym otulaczem😅 ja mam 3 bambusowe pieluszki, ale czy młodszy będzie lubił owijanie, starszy płakał mi bardzo, ale w razie W nie zmarnują się.. Ja prasuję 🤦🤦🤦 bez komentarza, jak ja to lubię 🙈

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prasowac lubie :) pranie u mnie robi moj M takze z tym problemu nie ma :p suszarki nie posiadamy i poki co nie byla nam potrzebna jak bedzie pozniej zobaczymy :p tak czytam o tych spiworkach co piszecie...ja nie kupowalam zadnego i w sumie nie mialam w planach bo mam kilka kombinezonow no i mnostwo kocykow dla malej... ale teraz sama juz nie wiem...oczywiscie teraz cokolwiek kupie jak bede wiedziala ze mala jest na swiecie ale liste bede robila :] bo ten spiworek do pierwszego fotelika to uwazacie ze ma sens? Jak to bedzie marzec to czy nie bedzie juz pozniej w tym za cieplo maluchowi?

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu to chyba jesteś jedyną osobą, która lubi prasować, no moja mama jeszcze 😅 dawniej prasowała niemal wszystko. Ja lubię okna myć 😅 co do spiwirka, otulacz czy kombinezonu. Kombinezon niby jest be to fotelika, bo ciałko dziecka nie przylega... Śpiworek chce kupić bliżej jesieni do spacerówki... Otulacze w większości kocyki do fotelika mnie nie przekonują, tak jak piszesz na chwilę... Syn wychodził ze mną koniec września, było ciepło, był ciepłej ubrany plus kocyk... W zanadrzu wtedy był kombinezon. Teraz nie wiem jeszcze 🤷🏻

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa to będę Ci podrzucić ciuchy do prasowania a nasze robaczki sie pobawią 😉 ja do fotelika nie kupuję tylko będę przykrywać kocykiem. Od 5.12 w Lidlu body za 6 zł i ręczniczki dla maluchów w dobrej cenie.

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ręczniczków to powiem Wam że mam 2 takie z kapturkiem i uważam że wystarczy ale chciałam dokupić jeszcze ze 2 takie normalne bez kapturka z jakimś misiem, pszczółķa itp...taki typowo dziecięcy i kompletnie nigdzie takich nie mogłam znalezc :/
    Agnieszka z miłą chęcia :p mnie prasowanie relaksuje :p

Agnieszka_s, Ilona92 lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to ja wole już prasować niż myć okna. No tak niecierpliwe tego robić. Na dodatek zawsze mam smugi 😂a mama to prefekt haha taka córka
    Ja śpiworek mam na później. Jeśli będzie tak jak 3 lata temu to było chłodno. Wiec ubiorę grubiej , czapka, przykryje kocem i ta chwile do auta to nie ma problemu. Później to i tak do wózka. Kombinezon był ok dla nas ale tylko w wieku noworodkowym, później moje dziecko nie chciało nosić kombinezonów. Teraz już mam panią modelkę bo musi sama wybierać ubrania 🤷🏼‍♀️Czasem to mam ochotę ja zjeść. Najgorzej było z zimy na wiosnę. Z rana zimno, później ciepło a ona w kurtce zimowej i butach bo nie chce zdjąć.
    Na wyjście to starczy coś cieplejszego i przykryć dziecko. Spokojnie.
    Ja ręczniki kupiłam z kapturkiem dwa, moja córka tez ma dwa i nam starczało, także wiecie to wszystko zależy.
    A co do suszarki jeśli będzie więcej prania to się zastanawiam nad suszarka. Na razie jedyne miejsce to przejście w domu , ale w sumie co to za różnica gdzie by stała. U nas to cała opowieść o domu wiec tak wyszło, ze ciasno , ale jak dobrze pójdzie to dostawimy cześć domu na piwnicy i kotłowni. To zawsze będą prawie 3 pokoje więcej.
    No , ale chować rzeczy mam gdzie bo jak to ba wsi. Ja mam dużo stodole, oborę, garaże, piwnice.
    Misia ja polecam Allegro :) hubi world ma super ceny.
    Strawberry tez nie wiem czy będzie lubiło, ale jedna Pielucha nie zaszkodzi :) niby czuje rozsądek, ale tak mnie korci pare rzeczy jak otulać, ubranka. A co do ubranek to ja lubiłam zamykane kopertowe, za to nie lubiłam z tych lidla bo one były takie nakładane na ramiona , nie wiem jak to nazwać. Córce strasznie to spadało, woec wolałam na napy.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja to zaszalałam i kupiłam tulika na vinted za 50 zł, tak mnie naszło 😅 wygląda jak nowy... Ręczniki miałam z ceba baby jeden z homarkiem, drugi z zebra, 100x100 z kapturkiem i używam do dziś z synem, są chłonne i dość mięsiste caly czas. Narazie mam jakiś 70x70 po synu i drugi, ale ten cienki, najwyżej kupię coś lepszego potem.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bodziaków ja nie mam porównania 🙂 śpiworek jak najbardziej ale do spacerowki na zimę. Ja mieszkam w bloku ale na dworzu wieszam pranie jak jest ciepło. Chyba musze dokupić jakies z krótkim rekawiem bo nie mam (myślalam ze się nie przydadzą ) ale chyba parę sztuk potrzebuje 😅 hubi World ma dobre ceny przejrzałam cale Allegro.

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaaa kciuki bardzoooo mocne 😘😘😘

• Beatti Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa i Aga kciuki za dzisiejsze wizyty!!✊✊ dajcie znać jak już będziecie po!

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też trzymam ✊✊ dajcie znać 😉

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za disiejsze wizyty.

Ja juz mam prawie cala wyprawke, zostalo kilka drobiazgow i zakupy apteczne.
    Ja kupilam tylko misia kombinezon, do tego w wozko okryje kocykiem i uwazam, ze starczy. Do samochodu tez kocyk.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja też trzymam mocno, mocno.

A my kupiliśmy wózek. Używany baby design dotty, kolor jasno szary plus białe kropczeki. Jest uroczy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 16:04

Beatti, Ania81, Ilona92 lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mała nic nie urosła. Będziemy o nią walczyć choć walka jest naprawdę niewyrównana. W poniedziałek jadę na echo serca do Warszawy. Wizyta u mojego gina 10.12 i wtedy zapadnie decyzja czy mnie wysle na Karową z tym ze powiedzial ze jak mala nie urosnie to nawet tam nie beda w stanie jej uratowac 😭 dzisiaj robie test nifty czy jakos tak zeby sprawdzic czy mala jest zdrowa bo bez tego nie beda o nia walczyc..
    Vian wozek napewno jest sliczny

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde misia aż mi się wierzyć nie chce😭ale to nie rośnie przez Twoje Łożysko? Jak to jest możliwe ze lekarze nie wiedza co jest przyczyna tego wszystkiego.

Nie chce Ciebie nakręcać, ani siać złego humoru, ale poprostu czytać tego nie mogę jak rzekomo wielki lekarz nie wie co zrobić i ciagle czekać czekać.

Ja bym wybrała przy okazji innego specjalistę i może on się co się robi w takich przypadkach. A ze podstawowych takich dokładnych testów nie miałaś to Rez mega dziwne.
    Tak czy siak jestem z tobą i trzymam cały czas za was kciuki!!!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w Bizielu w Bydgoszczy bylo zwolane konsylium i niestety do niczego lekarze nie doszli dlatego teraz w poniedzialek jade na echo do Warszawy i po 24tc jak mala podrosnie a musi podrosnac no kur*a nie ma innego wyjscia to jade na Karowa... tam podobno jest najlepszy szpital w tej dziedzinie ale oni tez mi odpisali ze aby ratowac dziecko musi miec ono wage przynajmiej 420-450g... no i skonczony 24tc..

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ