X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dziewczyny chyba czym bliżej rozwiązania tym coraz więcej rzeczy u każdej z nas będzie wychodzić.... ale już jesteśmy naprawdę coraz bliżej. Vian Ty zaraz będziesz w 33 tygodniu gdzie dzieciaki są już naprawdę super bezpieczne. To dosłownie kwestia dni. A my mamy niewiele dalej. A czas leci... aż się wierzyć nie chce ze to tak blisko.

Ja ostatnio nie mogę się wyspać. Spałaby i spała.... jak na mnie śpię straszliwie dużo a rano nie mogę wstać. Zasypiam koło 22giej a wstaje chwile przed 8 żeby zdążyć do komputera:) a jak jeżdżę do biura to często na nogach jestem chwile po 5tej i czasami wstaje bardziej wyspana niż przez kilka ostatnich dni. Albo wypadłam z rytmu przez święta albo to jednak ciąża:)

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatii te hormony u kobiet są zabawne 🤣 ja kiedyś nad ranem się obudziłam i zaczęłam płakać, maz nie wiedzial co się dzieje. KJ ja tez sie zastanawiam kiedy to zleciało? A po nowym roku juz wgl szybko zleci. Co do spania to mnie pogoda dobija straszliwie, ale ja nie mam obowiązków wiec korzystam i śpie ile wlezie 😂

• anian90 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KJ co do pracy to po pierwszej ciąży wróciłam jak syn miał niewiele ponad rok, ciężko było bo 2 lata karmilam piersią więc nocki były nieprzespane ale czego się nie robi 🥰 teraz zobaczymy jak to będzie 😁
    chciałabym już marzec, szczęśliwie donosić i urodzić 💖 niech nam szybko leci 😁

3jvz9vvjg1f8syfg.png
    oar8hgqsyc4p2s3q.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam jak młody miał niespełna pol roku :) ale tak chciałam. Przy czym na początku pracowałam 1 dzień w tygodniu, potem 2/3. I to był najlepszy okres w moim życiu. Młody nie spał ale ja byłam szczęśliwa. Miałam czas dla Juniora i na pracę. Źle znosiłam totalne odcięcie się od pracy. A tu czułam ze rozwijam się na każdym poziomie życia. Jak młody miał rok wróciłam na 100% Dla mnie to był mega układ bo powoli i ja i on się przyzwyczailiśmy do zmian. Teraz chciałabym spróbować zrobić dokładnie tak samo. Ale zobaczymy. Wszystko wyjdzie :)

Jak tam Sylwester? Ja się póki co lenie. Zaraz może zrobię jakieś ciasto i sałatkę. Bawimy się chyba sami :)-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 12:54

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samopoczucie w ostatnim dniu tego roku? Ja również skorzystałam z promocji w rossman i kupiłam małemu bodziaki w Lidlu oraz Cin cina na wieczór 🙂
    Aby nowy rok był dla nas łaskawy , żeby było mniej problemów . Silnych i zdrowych dzieciaczków. Abyśmy przed marcem sie nie wysypały

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby powinno się podjechac tam gdzie dobiera się foteliki z noworodkiem. To już każdy robi jak uważa :)

My dziś wszyscy się lenimy. Nie ma do kogo jechać, ani z kim się spotkać także trochę kiepsko :)

Ja zapiekła owoce pod kruszonka z myślą, ze przed wyjazdem sąsiadów do nich zajrzymy, ale sąsiadka nagle była zajęta przygotowywaniem jedzenia , mieliśmy gdzieś jechać i ktoś ich chyba wystawił.

Także obiad zaraz zrobię i będę się lenić 😂

Dziewczyny wszystkiego dobrego na ten Nowy oby już lepszy rok. Szybkiego i bezbolesnego rozwiązania, mało por leków, wielu sukcesów , radości i zdrowia przede wsustskim. Resztę można kupić. ! P

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • straw_berry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej wstawałam 7,8 (z młodym) od kilku dni mam problem, pospalabym do 9, ale jak 😅 piccolo, choć nie przepadam, chłodzi się w lodówce, wieczorem napewno zrobimy domowe tortille z kurczakiem. Ja delikatnie ogarnęłam powierzchnie płaskie, bez przesadnej dbałości, ale trudno , podłogami mąż niech się zajmuje. Mąż z młodym pojechali na działkę wkopać coś (?), bo być może, lada dzień będziemy mieli tam prąd. W nadchodzącym 2021 życzę zdrówka, zdrówka, normalizacji (?) i zdrowych dzieci, za rok o tej porze już powoli będą 'śmigać' 😉

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Piccolo i tortille z kurczakiem :) zrobiłam jeszcze sałatkę śledziową i pischingera bo ten zestaw w święta bardzo nam podszedł :) My u sąsiadów byliśmy wczoraj. Wprowadzili się niedawno i okazali się bardzo fajnymi ludźmi a co więcej mają syna niewiele starszego niż nasz młody wiec super się złożyło :) chłopaki od razu przypadli sobie do gustu. Cieszę się bo długo nie mieliśmy w ogóle sąsiadów - albo puste domu albo puste działki w najbliższej okolicy.

Ja powinnam jeszcze coś posprzątać ale mi się nie chce :) jutro albo w weekend zmienię pościel i umyje podłogi. Póki co, ponieważ młody gotował ze mną to syf jest większy niż zwykle :) ale koniecznie chciał zrobić babeczki na imprezę :) a teraz dmucha balony:)

Wszystkiego dobrego dla Was w nowym roku. Zdrowych, radosnych dzieciaczków urodzonych w terminie i bez komplikacji. I powrotu do normalności

• Beatti Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki życzę Wam w nadchodzącym roku by wszystkie zmiany które nas czekają były tylko dobrymi zmianami. Oczywiście szybkich i bezproblemowych porodów oraz lubiących spać dzieci 😁 poprostu Szczęśliwego Nowego Roku 🥳🥳

Na dzisiaj barszczyk czerwony ugotowany do krokiecików. Galaretka owocową zrobioną. Picolo się chłodzi 🥂 aktualnie dzieci z mężem grają na instrumentach, później zaczynamy grami planszowymi, może coś uda się w między czasie obejrzeć.
    KJ mi dziś w domu dzieci trochę ogarneły. Chyba się zaczął u mnie ten gorszy okres bo mam coraz mniej sił..

KJ2020, Ilona92 lubią tę wiadomość

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • Aleksandra 84 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Beatti - to są idealne życzenia, więc się tylko podpisuję ;)

Ilona92: ja chyba nie rozumiem tego kupowania fotelika... bo rozumiem, że należy przy,mierzyć dziecko do fotelika. Ale to w takim razie ty planujesz jechać prosto ze szpitala bez fotelika do sklepu? Bo tej trasy ze szpitala bez fotelika już nie powinno się jechać...
    No chyba że jedziesz ze szpitala do domu wózkiem, a potem też wózkiem do sklepu?
    To u nas byłoby kiepsko, bo do szpitala mam 20 min samochodem...
    Albo masz jakąś opcję, którą moja głowa pomija...?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie No, normalnie kupuje. Zamontuje. Wsadzam dziecko do fotelika , ale można podjechac do dobrego salonu i sprawdzić :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szpitala jeśli pójdzie plsnowo mam ok 1.5 h drogi

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatti u mnie ostatnie dni tez kiepskie. I nie wiem co jest bo to dla mnie jednak spora zmiana. Niby nic mi się nie dzieje ale energii mam tyle co kot napłakał. Albo się rozregulowałam bo święta a ja niby pracuje ale od 2 tygodni wyłącznie zdalnie czego nie lubię. Albo to już ten czas. Generalnie cały czas wiedzę prawidłowość że jak jestem od rana w ruchu, coś robię, mam sporo zajęć i planów to czuje się ok. A jak kręcę się bez ładu i składu to popołudniami jestem dętka. Jakby mi ktoś dopływ tlenu odciął. Ratuje się colą która w tej ciąży smakuje mi jak nigdy w życiu!

• KJ2020 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona niezła jesteś... ja po pierwszym porodzie bałabym się ze nie dojadę :) oczywiście nikt mi nie da gwarancji ze teraz tez pójdzie tak ekspresowo. Ale ostatnio miałam do szpitala 20/25 minut wychodząc z domu nie byłam pewna czy to już (zobaczyłam w nocy krew na wkładce i chciałam sprawdzić) a na izbie przyjęć już zwijałam się z bólu....
    Teraz chętnie urodziłabym tam gdzie poprzednio ale mam do szpitala trochę ponad godzinę i się boje. Jeśli nie będzie wskazań do szukano specjalistycznego szpitala to zdecyduje się na szpital lokalny.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród miałam indukowany :) po skończonym 38 tygodniu. Bali się , ze brzuszek zaraz może być większy niż główka, a ze nie miałam przeciwskazania do psn to wzięli mnie do szpitala we czwartek, a w sobote urodziłam.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w Nowym Roku!! My dziś spokojnie. Poprasowałam część rzeczy z nudów wstawiłam następne pranie, obiad i odpoczynek. Nie mam siły, jakby mi ją ktoś wypompował. A jak u Was pierwszy dzień nowego roku?

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś lepszy dzień. Sylwester spokojnie więc rano wstaliśmy wypoczęci. Byliśmy na spacerze z młodym a po powrocie nawet udało mi się zmienić pościel :) obiad już olaliśmy i zamówiliśmy rewelacyjne placki z gulaszem :) uwielbiam :) muszę się umówić na badania w przyszłym tygodniu żeby mieć spokój i potem nie kombinować jak będę pracować.

Beatti to już dzieciaczkowe rzeczy pierzesz?

Ilona a nie masz szpitala bliżej czy po prostu nie chcesz bliższego? Jakby tym razem akcja nabrała tempa szybciej?

Plan na wieczór.... albo książka albo „od Nowa” na HGO Go bo akurat dostałam jakiś darmowy dostęp a słyszałam świetnie opinie. Jutro może zrobię z młodym kule kąpielowe albo mydełka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 18:05

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również leniwie, ja książka, mąż na konsoli, obejrzeliśmy skoki i po skoku Kubackiego sie popłakałam, wczoraj tez płakałam normalnie dramat 🙉, jutro jedziemy na urodziny do siostrzeńca wiec zaczynamy nowy rok imprezami.
    Wyprawka zakończona, po następnej wizycie zaczynam przemeblowanie i ograne ciuchy małego. I zapisze się w poniedziałek do fryzjera bo nie wiadomo kiedy po porodzie pojde.

• straw_berry Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leniwie, posiłki, leżenie, pograłam trochę z młodym w planszowki z kapitana nauki. Młody dużo wczoraj tańczył 😂 graliśmy też, puzzle, a padl 23.40. Wstał 8, ja razem z nim, ale, zdrzemnęłam się 30 min popołudniu. Czytałam, że jednej lutowce, odeszły wody... Zdaje się, że 35 lub 36 tc.

0d1y9jcg8epzzedk.png
  • KJ2020 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki 35/36 tydzień wydaje mi się mega bezpieczny..... chyba nawet chciałbym już być na tym etapie. Pod warunkiem że miałabym ogarnięte pare rzeczy których nie ruszyłam :) a tak serio to pewnie i w lutym u nas zaczną się już porody. Ja akurat mam termin na druga polowe marca choć z tym lekarze trochę się wahają:) ale cześć z Was już w lutym będzie miała donoszoną ciąże. Vian chyba jako pierwsza?

Agnieszka ja specjalnie czekam z fryzjerem żeby nie biegać co miesiąc a żeby kolor zrobić tak w połowie lutego żeby zaraz po porodzie nie musieć iść a nie wyglądać jak ciołek :) Ale ja tylko trochę podrasowuje naturalny kolor więc te odrosty u mnie tragiczne nie są. Zwykle chodzę co 3 miesiące ale jak przeciągnę wizytę o miesiąc to też jest w miarę ok.

W styczniu muszę zacząć wrzucać do koszyka w Gemini potrzebne rzeczy. Choć ja to ciagle żyje w przekonaniu ze mam jeszcze tyle czasu.... ;) ale po III prenatalnych nie ma zmiłuj.

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ