X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Dzień dobry 🍁

@eliz też lubię, może jutro się wybiorę obok domu bo jestem do jutra wieczora sama 🍄‍🟫 lepiej, że tylko trochę i murek niż inny samochód 😵‍💫 rok temu babka w nas wjechała bo się zagapiła na pielgrzymkę.. Nie wiedziałam co jej powiedzieć - Pani najpierw hamulec potem patrzymy? 😅 No i w lato facet wjechał we mnie przy parkowaniu bo się spieszył po córkę do żłobka, jeszcze to zrozumiem 🙃

@Martynka.98 Tobie również życzę miłego weekendu i odpoczynku ❤️ skoro potrzebujesz chwili oddechu, nie ma problemu. Jesteśmy tutaj cały czas. Mnie też często nie ma cały dzień bo za dużo się działo lub po prostu nie mam ochoty pisać a ostatnie wydarzenia tutaj chyba każdą z Nas przybiły lub dotknęły w jakiś inny sposób.

@le_bonheur po prostu wspieramy się i trzymamy kciuki za wizyty, czekamy na wiadomości.. jeśli nie chcesz podawać nie jest to obowiązkowe 😉

@PaulaG czym jesteś przerażona? Czytam inne wątki i też dużo Dziewczyn ma lub miało covida, sama źle przechorowałam więc nie dziwię się. Najważniejsze, że czujesz się już lepiej 😊 jak nic nie masz jak 2 dzieci na pokładzie, pewnie coś zostało 👍

@Martyna przeciwciała z czasem maleją, może chodzi o to że maluszek jest już wykształcony odpowiednio i prawidłowo te przeciwciała przyjmie.. nie wiem, strzelam 🙈

@maglew jeśli czujesz się na siłach to pewnie, że lepiej pracować.. myślę, że przełożony rozumie Twój stan i nie przeciąża Cię pracą 🙂

Dzisiaj coś się kręciłam w nocy, mąż już pojechał do Krakowa na studia.. zostałam sama 😕 czas zrobić śniadanko i brać się za sprzątanie po leżakowaniu. Dzisiaj w planach zupa cebulowa z grzanką, żeby już do końca wygonić choróbsko 🙃

Miłego dnia 🍂🧡

Jakie będą konsekwencje dla dziecka przez covida... tym bardziej ze ciąża wysokiego ryzyka obecnie.
    Nie mam nic. Sprzedałam totalnie wszystko. Został mi tylko śpiwór do wózka z minky bo chciałam przekazać siostrze... nie planowałam 3 dziecka nigdy w życiu dopiero mi sie odwidziało po jakimś czasie.. a wtedy juz nie bylo co zbierać . Ciuchy takie najlepsse mam odłożone tylko od rozmiaru 110 🤭

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    Dzień dobry ❤️
    Po wczorajszym paskudnym dniu mam nadzieję,że ten będzie o wiele lepszy. 😀
    Może wybiorę się na te grzyby... 🍄‍🟫

🌸Monia aj...bo ja myślałam,że dam radę za parkować a tu du...pa nie wyszło. No ale trudno się mówi tata coś poprawi i nie będzie widać, ten samochód już dużo przeszedł. 😅

🌸maglew Oj powiem Ci,że tak mam. Przed snem po grzybobraniu...zamykam oczy i widzę wszędzie grzyby. 😅

🌸Martynka98 wracaj do nas jak tylko odpoczniesz od tego wszystkiego 🫂❤️

🌸Paula to już wszystko rozumiem. U mnie jest też bardzo wysoki stan przedrzucawkowy...Więc też latam po lekarzach jak głupia.

Życzę dobrego Dnia! Buziaki ❤️

Widzę ze leki mamy te same.. no ja jeszcze tarczyca i serce. Jak dawkujesz insulinę? Jakie masz cukru po tym? Ja na noc mam 8j i rano jest ok. Ale reszta dalej skacze

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Jakie będą konsekwencje dla dziecka przez covida... tym bardziej ze ciąża wysokiego ryzyka obecnie.
    Nie mam nic. Sprzedałam totalnie wszystko. Został mi tylko śpiwór do wózka z minky bo chciałam przekazać siostrze... nie planowałam 3 dziecka nigdy w życiu dopiero mi sie odwidziało po jakimś czasie.. a wtedy juz nie bylo co zbierać . Ciuchy takie najlepsse mam odłożone tylko od rozmiaru 110 🤭
    Ja przeszłam covida w ciąży z synem, byłam w 33tc i nic synowi nie było po porodzie, robili mu jakieś dodatkowe badania w związku z tym, ale wszystko wyszło dobrze, także mam nadzieję, że troszkę Cię to podniesie na duchu 🤗

PaulaG lubi tę wiadomość

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie leniwy dzień dużo odpoczywam chociaż do południa skoczyłam na długie zakupy. Wczoraj od 17 maleństwo cały czas fikalo i mocno kopało nie czuć jeszcze pod dłonią ale w środku i owszem. To było piękne uczucie także czekam na dzisiejszą powtórkę. Pogoda dobijająca i już czekam na poniedziałek i poprawę 🙏miłego dnia wszystkim!

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Widzę ze leki mamy te same.. no ja jeszcze tarczyca i serce. Jak dawkujesz insulinę? Jakie masz cukru po tym? Ja na noc mam 8j i rano jest ok. Ale reszta dalej skacze
    No u mnie z sercem to zobaczymy to tym jak będę miała ten holter na 24. Wtedy wszystko się okaże. Ale to pod koniec miesiąca mam wizytę. A insuline 10j na noc,pół godzinny przed snem...w nocy super. Nad ranem różnie...w ciągu dnia muszę się nieźle pilnować aby te cukry były do 140. 🫤

PaulaG lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglew wrote:
    Cześć dziewczyny, u mnie leniwy dzień dużo odpoczywam chociaż do południa skoczyłam na długie zakupy. Wczoraj od 17 maleństwo cały czas fikalo i mocno kopało nie czuć jeszcze pod dłonią ale w środku i owszem. To było piękne uczucie także czekam na dzisiejszą powtórkę. Pogoda dobijająca i już czekam na poniedziałek i poprawę 🙏miłego dnia wszystkim!
    Kochana ale super 🥰 Ja czasem czuje takie smyranie deliktane. Chyba to będzie to. 😉

age.png
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi adapter besafe dla ciężarnych do samochodu. Przez pomyłkę kupiłam na isofixa 😬 A ja potrzebuje jeszcze dodatkowy pas. Chętnie sprzedam za 30 zl +kw, jeśli ktoś byłby zainteresowany 🙂 Za tyle też go kupiłam.

monii00 wrote:
    Akurat trafiłam na licytacje allegro użytkownika "sklep_SOS" i kupiłam 4 rzeczy z bonprix. Naprawdę fajna ta kurtka, tylko jak teraz sprawdzałam to ten sklep ma tylko 1 licytacje a wtedy miał dużo. Pewnie zakłada nową firmę i tak w kółko. Radzę więc po prostu wpisać w wyszukiwarce i pewnie znajdziesz jakiś inny sklep z outletami. Ogólnie polecam rzeczy z bonprix bo jakość jest dobra. Kiedyś polecałam też sklepy Lav-Mag, Shoppingo i DiamondsClothes na allegro bo mają tam ciążowe rzeczy.

O dziękuję, zobaczę sobie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2024, 17:57

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 5 października 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,

Pare dni mnie tu nie było ale czekałam na wizytę.

Teraz mam 16 tydzień.

Zatem z małą wszystko ok, rośnie jak szalona ma już 16.4cm! Waży 118gram

Niestety u mamusi trochę gorzej bo łożysko jak narazie przesunęło się tylko kilka cm od szyjki (ostatnio ją zakrywalo).Gyn powiedziała że łożysko się trochę podniosło i jestem pod obserwacją. Następna wizyta 17.10.2024.
    Czy jest szansa że się jeszcze podniesie?

Ogólnie leżę cały czas - żadnych aktywności jak spacer to bardzo krótki - i dalej mam takie zalecenia.

Dzisiaj po południu dostałam brązowego plamienia - więc musiała to już być stara krew.
    Czy jest tu jakaś dziewczyna która ma też nisko osadzone lub przodujące łożysko i jest po ivf?

Z tego co wyczytałam plamienia mogą być spowodowane wysiłkiem fizycznym, może pękać jakąś żyłką lub po prostu ucisk. Nie odczuwam żadnych bólów. Nie czuję się źle, nie mam wymiotów.

Od 2 -3 dni tak sporadycznie zakuje mnie jajnik ale gyn powiedziała że to wiązadła się rozciągają.

Nie mówię że się nie martwię ale coś tam siedzi w głowie…

Abilify05 lubi tę wiadomość

• Fabregasowa Ekspertka

Wysłany: 5 października 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, proszę o usunięcie z 1 wątku. Niestety diagnoza wady genetycznej się potwierdziła, jestem już po terminacji. Życzę Wam samych radosnych chwil na resztę ciąży i jak najmniej problemów 🥲

👩‍🦰1990, 🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @fabregasowa… miałam nadzieję, że ten scenariusz się nie potwierdzi… przytulam mocno 😭

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 2227g 😍
    11.02 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Hej dziewczyny, proszę o usunięcie z 1 wątku. Niestety diagnoza wady genetycznej się potwierdziła, jestem już po terminacji. Życzę Wam samych radosnych chwil na resztę ciąży i jak najmniej problemów 🥲
    Wierzyłam do końca, że wszystko skończy się pozytywnie ☹️ mam nadzieję, że masz wsparcie najbliższych i życzę Ci dużo siły na najbliższy czas 🫂 pozwól sobie na żałobę po Twoim Aniołku 👼🤍

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa Jej 😭😭😭 mocno przytulam,trzymaj się Kochana! 🫂🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2024, 21:15

age.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny,

Teraz mam 16 tydzień.

Niestety u mamusi trochę gorzej bo łożysko jak narazie przesunęło się tylko kilka cm od szyjki (ostatnio ją zakrywalo).Gyn powiedziała że łożysko się trochę podniosło i jestem pod obserwacją. Następna wizyta 17.10.2024.

Ogólnie leżę cały czas - żadnych aktywności jak spacer to bardzo krótki - i dalej mam takie zalecenia.

Dzisiaj po południu dostałam brązowego plamienia - więc musiała to już być stara krew.
    Czy jest tu jakaś dziewczyna która ma też nisko osadzone lub przodujące łożysko i jest po ivf?

Z tego co wyczytałam plamienia mogą być spowodowane wysiłkiem fizycznym, może pękać jakąś żyłką lub po prostu ucisk. Nie odczuwam żadnych bólów. Nie czuję się źle, nie mam wymiotów.

Od 2 -3 dni tak sporadycznie zakuje mnie jajnik ale gyn powiedziała że to wiązadła się rozciągają.

Ja też mam nisko łożysko ale moja p Dr mówi że się podniesie że to nie powod do zmartwień aktualnie. Mam zakaz dźwigania / podnoszenia i zakaz współżycia.

preg.png
  • monii00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny,

Teraz mam 16 tydzień.

Z tego co wiem to łożysko powoli unosi się do góry, ja nie mam takiej sytuacji, ale trzymam kciuki żeby było wszystko ok u Ciebie 🙂 Ostatecznie lokalizację łożyska określają na połówkowych bo to teraz wszystko idzie do góry. Ja już mam tak napięte ciało między biustem a pępkiem jakbym sześciopaka tam miała. Domyślam się, że to męczące cały czas leżeć bo miałam taką sytuację przy wymiotach - nie miałam siły na nic a siedząc w szczególności po posiłkach to była istna katastrofa. Więzadła teraz bardzo dają znać, czasami to jakby ktoś w środku ciągnął linę.. Przy długich spacerach też czuć brzuch i wiązadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2024, 21:12

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Katri94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:

Trzymaj się kochana 🫂😥 po burzy zawsze wychodzi słońce pamiętaj. Przytulam mocno 🫂

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷
    15.01.25-2072g🩷
    05.02.25-2750g🩷

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fabregasowa śledziłam twoje wypowiedzi i miałam nadzieję do końca że wszystko się ułoży. Wierzę że to rozwiązanie sytuacji było dla was najlepsze jakkolwiek to brzmi, a Ty wyjdziesz z tego psychicznie cała i zdrowa. Dbaj o siebie.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle ostatnio mało pozytywnie jest na wątkach :( dopiero tutaj mamy tak naprawdę styczność z prawdziwymi tragediami które są wokół nas. Życzę wszystkim dużo zdrowia i spokoju. Ja dzisiaj kiepski dzień od popołudnia i bez nastroju oby jutro było lepiej.

preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Bardzo mi przykro 😢

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefertiti89 wrote:
    Ja lubię chodzić na badania do diagnostyki. Tam pobieram karteczkę, że jestem w ciąży i nie muszę się przed nikim tłumaczyć ani nikt nie musi robić mi łaski 😉
    O, super sprawa!
    Ja zapisując się przez aplikację Medicover klikam „kobiety ciężarne” na konkretną godzinę. Mają specjalny osobny pokój do oddawania krwi, więc fajnie

maglew, Nefertiti89 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 5 października 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Przytulam 💔🫂

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ