Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
monii00 wrote:Wróciłam ze spacerku w lesie z małym wiaderkiem grzybów 🍄🟫 w godzinę uzbierałam tyle prawdziwków.. wszystko do suszenia 🍂
monii00 lubi tę wiadomość
-
Fluffy wrote:Dziewczyny, kupcie sobie paseczki do badania odczynu pH. Mogą być zwykłe paski lakmusowe (pewnie najtaniej), mogą być jakieś specjalne. Wody płodowe mają odczyn zasadowy, pH w pochwie jest kwaśne. Różnice widać od razu (u mnie pasek, sprawdzali w szpitalu, od razu był niebieski). Jeśli to wody się sączą, to będzie widać i zareagujecie, jeśli to taki wodnisty śluz to będziecie spokojniejsze.
Jestem już w domu. -
Pusshka wrote:Dzień dobry! U nas dziś przyjemnie na dworze, z rana nawet słoneczko nas uraczyło dlatego pranie powiesiłam na balkonie 🤩 Już dwa spacerki dziś zaliczone, na pewno jeszcze jeden wpadnie do Paczkomatu wysłać zamówienia z Vinted. Właśnie wyciągnęłam chlebek bananowy z piekarnika i zabieram się za obiad ☺️
Wczoraj uczestniczyłam w szkoleniu online na temat wyprawki okiem fizjoterapeuty i jako bardzo niepolecany produkt był tam leżaczek bujaczek 🧐 Mam dostać od koleżanki na wypożyczenie, no i teraz zaczęłam się zastanawiać czy będę używać -
maglew wrote:Mam detektor Jumper, próbowaliśmy złapać tętno malucha ale łapało na sekundę i znikało i nie udało nam się. Czy macie jakieś pro tipy jak poprawnie się to robi? Helpunku, każda pomoc na wagę złota
A Dzisiaj rano nie słuchałam tylko niedawno sprawdzalam czy wszystko ok... to od razu znalazłam po środku i przy okazji poczułam kopnięcie...chyba chciał powiedzieć,że wszystko ok i daj mi spać matka 😅maglew, monii00 lubią tę wiadomość
-
maglew wrote:Mam detektor Jumper, próbowaliśmy złapać tętno malucha ale łapało na sekundę i znikało i nie udało nam się. Czy macie jakieś pro tipy jak poprawnie się to robi? Helpunku, każda pomoc na wagę złota
moja młoda już ma rutynę, że wieczorem jak my idziemy spać to ona wygibasy tworzy i detektorem latam za nią po całej długości spojenia łonowego 🤪
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Cześć dziewczyny,
Jak tam pogoda i nastrój? U mnie dziś ma niby wyjść słońce i czekam, bo ta szarówka nie wpływa chyba dobrze na nastrój... ☀️
Co do detektora to się nie podzielę opinią, bo nie mam. Jestem straszną panikarą, więc dla dobra dziecka i mnie na razie nie kupuje 🌸
Trochę odpoczęłam, wczoraj wieczorem nadrobiłam forum i oczywiście znów przykrość, znów smutne informacje 😞 Mam nadzieję, że to naprawdę koniec i do marca będzie tu już tylko kolorowo i miło 🌸
Życzę wam udanego dnia i dobrego nastroju ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2024, 07:56
🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin -
Dzień dobry w poniedziałek
Zabieram się dzisiaj na sprzątanie, mam nadzieje że mi sił starczy na wszystko co sobie zaplanowałam. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy dzisiaj wizytują
Fluffy wrote:Dziewczyny, kupcie sobie paseczki do badania odczynu pH. Mogą być zwykłe paski lakmusowe (pewnie najtaniej), mogą być jakieś specjalne. Wody płodowe mają odczyn zasadowy, pH w pochwie jest kwaśne. Różnice widać od razu (u mnie pasek, sprawdzali w szpitalu, od razu był niebieski). Jeśli to wody się sączą, to będzie widać i zareagujecie, jeśli to taki wodnisty śluz to będziecie spokojniejsze.
Jestem już w domu.maglew wrote:Dzisiaj mój mąż mi to przywiózł także mam już zapas. Dzięki że o tym tu też wspominasz.Martyna wrote:Jeżeli łapało i koniec to znaczy, że upolowałaś malucha e trakcie zabaw pewnie. Spróbuj o innej porze dniamoja młoda już ma rutynę, że wieczorem jak my idziemy spać to ona wygibasy tworzy i detektorem latam za nią po całej długości spojenia łonowego 🤪
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
Hejka, dopiero wracam z porannych zakupów, bo dziś sobie pospałam ☺️
Męża od soboty coś bierze, już mi pisał z pracy, że jest dramat.. także mam nadzieję, że mnie nie zarazi 😬
Obudziło mnie dziś słoneczko, bardzo przyjemnie jest na zewnątrz i ma tak być ten tydzień, także trzeba korzystać 🌞❤️
🍁monii00 kciuki za wizytę ✊monii00 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, u mnie dzisiaj dalej jesiennie, ale jak już pisałam wcześniej - mi to nie przeszkadza. 😊 Miałam za to tragiczną noc, zbudziłam się po 3:00 i już do samego rana nie mogłam porządnie zasnąć, więc podniosłam się z łóżka przed 7:00... 🥱
Mam tylko nadzieję, że nie będzie dzisiaj padać, bo mamy z mężem w planach spacerowy dzień.
@monii00 Czekamy na wieści. 🤞
monii00 lubi tę wiadomość
Latest news:
10.02.2025 ➡️ 2427 g (+/- 354 g)
Kolejna wizyta:
lekarz prowadzący - 17.03.2025 🩺
Termin porodu z USG: 22.03.2025 - czekamy na naturalne rozpoczęcie się akcji. Poród SN niepewny - na dzień 10.02 dwukrotne owinięcie pępowiną wokół szyjki, co znacznie zwiększa szansę na CC.
Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉
Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊
-
Dzień dobry! ❤️
To sobie dziś pospalam...chyba potrzebowałam tego. 😉 u mnie jak narazie też pochmurno zobaczymy czy wyjdzie słoneczko później.
🌸Moni trzymam kciuki za wizytę! 🍀🫂😘
Milego Dnia! Ściskam mocno! 😘monii00 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zdalnie więc mogłam pospac do 7:30 🎉
Udało mi się z rana znaleźć bobasa od razu uchwycilo tętno, cudny dźwięk. Trochę się uspokoiłam.
@Martynka.98 ja też jestem raczej z tych niespokojnych, moje przejścia zrobiły swoje. Też nie chciałam detektora ale mój mąż bardzo twardo stąpa po ziemi i on wierzy ze wszystko jest ok, więc od razu zaczął szukać i za 5 min jechal odebrać sprzęt bo był pewny że mnie to uspokoi.Agula31, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia Moni na wizycie 😊
U mnie też pochmurno 😊 znowu rośnie mi nadaktywne dziecko, jeszcze do końca nie potrafię stwierdzić czy to czkawka czy ruchy. Jak leżę to ciągle czuję małą.
Muszę przypilnować się z jedzeniem, bo mam +3 kg, a największe tycie jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że 10-12 kg ostatecznie nie przekroczę. -
Cześć Dziewczyny 🍂
Wizytę mam o 11:15, powinno być bez opóźnienia bo gin zaczyna o 11. Jadę wcześniej żeby na spokojnie położna wszystko wypisała. Zobaczymy ile przytyłam 😅 idę się ogarniać, dam znać po wizycie jak po spotkaniu z Bobo 🙂 dzięki za kciuki 😘
Trzymam kciuki za wizyty ✊️🍀
Miłego dnia ❤️eliz, maglew, Pusshka, Agula31, Katri94 lubią tę wiadomość
-
U nas dziś już znacznie lepsza pogoda niż wczoraj. Cały tydzień ma być piękny, więc super 🤩 odliczam już z niecierpliwością na prenatalne… 8 dni 🫣
Kciuki za wizyty dzisiejsze! 🤞🏽Agula31, Martynka.98 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
blabla wrote:Powodzenia Moni na wizycie 😊
U mnie też pochmurno 😊 znowu rośnie mi nadaktywne dziecko, jeszcze do końca nie potrafię stwierdzić czy to czkawka czy ruchy. Jak leżę to ciągle czuję małą.
Muszę przypilnować się z jedzeniem, bo mam +3 kg, a największe tycie jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że 10-12 kg ostatecznie nie przekroczę. -
Cześć wszystkim 🩷
🌿Moniii kciuki za wizytę! ❤️❤️
Ja dzisiaj też dłużej pospalam, ale coś czuję słabsze samopoczucie, już wleciała woda gorąca z cytryną i dziś będzie kocyk. Katar, delikatny ból gardła i ogólnie jakoś tak słabiej.
Moja Młoda też lubi wieczorne życie. Ale znalazłam sposób, bo spod detektora też uciekała, jakby czuła, że matka chce ją skontrolować 🤣 Teraz przykładam detektor w jednym miejscu i czekam aż sama "podpłynie" i działa 🤣 Słyszę jak tam plumka i za moment cyk serducho głośno, a po chwili znowu cisza i jej ruchy 😁
Ja w środę wizyta u diabetolog... Zobaczymy co powie. W ciągu tygodnia są pojedyncze skoki ale tragedii nie ma, większość tygodnia jest dobra. Mam nadzieję, że to kwestia pilnowania diety.
Buziaki dla Was ❤️Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
blabla wrote:Powodzenia Moni na wizycie 😊
Muszę przypilnować się z jedzeniem, bo mam +3 kg, a największe tycie jeszcze przede mną. Mam nadzieję, że 10-12 kg ostatecznie nie przekroczę.Martynka.98 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja dzisiaj obudziłam się z lekkim bólem gardła więc od razu wleciała herbata z miodem i cytryną. Dzisiaj od rana słoneczko więc mam nadzieję że ten piękny poranek będzie zwiastunem całego dnia. Ja wizytuje o 14:30 dziś
Monii trzymam kciuki za wizyte✊🍀
Miłego dnia dla was 😘