X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dziewczyny gdzie kupowałyście kocyki dla dzieci?
    @Kasiula09 mam z lullalove bambusowy
    Do tego kilka kocykow dostałam więc już nie kupowałam ale to takie zbiorczy rzut. Z lullalove mój 6 latek dalej używa muślinowego i jest mega dobrej jakości.

Przy okazji polecam od nich termofory dla dzieci, my mamy Mr B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 00:40

Kasiula09, eliz lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie 😘
    Nie śpię od 6 pewnie jeszcze się zdrzemnę 🤔🙈 jakaś kiepska noc trochę pod stresem już się stresuje a nie ma czym przecież narazie 🙊 zasnęłam ok 1 mała łobuzowała i budziłam się 2, 3 w nocy i teraz a mój w pracy na nocce był i jakoś niespokojna jestem ostatnio jak samej 😄
    Do tego w sumie już głodna jestem zjadłabym croissanta 😋😅
    Was też swędzi skóra nieraz w okolicach pępka?

Kochane kciuki jeśli któraś wizytuje 🍀❤️

eliz lubi tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ten ostatni okres przed porodem wykończy chyba moją psychikę 😵‍💫 zauważyłam, że wszystko biorę do siebie ze zdwojoną siłą…
    Wyobraźcie sobie, że dostaliśmy odmowę podziału działki. Wiecie dlaczego? Największa głupota geodety! Źle przerysował granice działki z warunków zabudowy. Musimy wszystko od nowa załatwiać… oczywiście narzeczony będzie rozmawiał z geodetą o pokrycie przez niego kosztów. Cyrki.
    Wczoraj kolejne przegięcie ze strony faceta mojej mamy. Kupił sobie auto w cenie złomu, przyjechał na warsztat do Michała i oczekuje, że on mu wszystko zrobi za „dziękuję”. Rozbierania auta lekki tydzień. Ale mało tego! Jak zareagowałam i powiedziałam, że na wiosnę to Michał kończy z garażem i będzie miał dziecko i budowę to wyleciał „od siedzenia w domu z dzieckiem to ty jesteś”. Zagotowało się we mnie dziewczyny. Zamurowało nas oboje. Dziś jak tylko zobaczę się z mama to muszę z nią porozmawiać o tym.

Także tym oto sposobem już świruje. Za dużo się dzieje dla mnie.
    Trzymam kciuki niezmiennie za każdą z nas. Za każdą wizytę, badanie 🤞🏽🤞🏽 ja dziś krew odpuszczam. Został mi jedynie katar z przeziębienia, a raczej już takie reszty resztek. Gorączki nie było.
    Czeka mnie telefon do urzędu. Może część dokumentów mi oddadzą chociaż.
    Na razie jeszcze poleżę i oderwę myśli głupimi filmikami na tt.
    Miłego dnia ❤️❤️

Katri94 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa800 wrote:
    Co do prania.
    Ja piorę już ubranka małej w płynie i proszku dla niemowląt. Naszą pościel też zamierzam wyprać. Aczkolwiek myślę, że też później przerzucę się na zwykły proszek :)
    Mojej siostry synkowi niestety wychodziło uczulenie przez to, że rano zabierali go do swojego łóżka. Odkąd siostra wyprała ich pościel w proszku dla maluszków problem zniknął. Więc niektóre dzieci są faktycznie wrażliwe. Mam nadzieję, że nasze takie nie będą hihi

Chciałabym powrócić na wątek. Kilka sesji z psychologiem za mną, jest znaczna poprawa i mam nadzieję, że po porodzie obejdzie się bez depresji. Mój psycholog stwierdził, że w takim stanie jak przyszłam w październiku poważnie zastanawiał sie nad lekami pomimo ciąży, ale cieszy się, że udało mi się z tego wybrnąć bez tego. No cóż jestem silna babeczka i nie dam się. Może było mi to potrzebne, żeby nie przeżyć załamania po porodzie.

Proszę o wpisanie wizyty na 16 stycznia :)
    Cieszę się, że u Ciebie tak duża poprawa w zdrowiu psychicznym! Pójście do psychologa to była święta decyzja, zadbałaś o siebie ❤️ Trzymam dalej za Ciebie kciuki 🙏

❄️Katri tak, nieraz mnie brzuch swędzi a najbardziej właśnie w okolicy pępka - rośnie 🥰

❄️Martyna trzymam kciuki za sprawę z podziałem działki! ✊ Pewnie, gdy geodeta poprawi projekt, to dostaniecie zgodę, ale rozumiem, że niepotrzebnie teraz was to kosztowało stresu.
    A co do faceta mamy… tak, myślę, że koniecznie porozmawiajcie z mamą o tym. Dobrze, że stawiacie mu granice, co to za roszczeniowe oczekiwania 😤
    A najważniejsze, że już lepiej się czujesz i choróbsko przechodzi 😘

Ja się witam w łóżku, zaraz zaczynam edukację z położna ☺️ Mąż dziś jeszcze urlopuje, ale pojechał na serwis z autem, także świeżą bułeczkę na śniadanie będę miała pewnie koło 11:00 dopiero jak wróci 🤭

AgaKa800 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸pusshka koszta pokrycia nowych mapek do urzędu też będzie trzeba z nim wyjaśnić 😵‍💫
    Co do faceta mamy jak się okazuje to typowy gość „dasz mu palec, a weźmie całą rękę”. Wyczuł za duża dobroć mojego Michala…

Dziewczyny zamierzam wstawić dziś pierwsze pranie. Pomóżcie proszę z temperaturą 😮 jaką temperaturę prania ustawić?

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    18.12 1145g ✨✨
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie wielki powrót wszystkich do pracy i przedszkola. No cóż było ciężko się chłopakom zebrać ale mus to mus. Cieszę się i doceniam przywilej że jestem już na L4 i mogę sobie poleżeć. Do 2 w nocy synuś się przewracał w brzuchu i obudziłam się 4:40 więc do 7 już nie spałam. Czy wasze dzieci też tak aktywnie spędzają noc?:D i oczywiście już czuję że brzuch i on urósł, niesamowite jak teraz czuć nabywanie masy. Mnie swędzi okropnie wokół pępka, który już wypchalo na dobre, smaruje się i balsamuje ale korci mnie żeby się drapać a nie chce za bardzo.

@Martyna brak komentarza, mam nadzieję że normalnie zostanie policzony jak klient, rozumiem fory dla rodziny ale w granicach a nie babranie się ze starym gratem z którym jest więcej problemów a komentarz o siedzeniu w domu, no cóż oczywiście powiedziałabym mamie ale przede wszystkim ten człowiek powinien usłyszeć od Was grubą wiązankę przyjemnych słów. Co do podziału działki, wiem że mocno może cię to stresować teraz ale ogarnięcie to, tj geodeta poprawi projekt i będzie się zgadzać w papierach. Budowa to dużo stresów i biurokracji, życzę dużo powodzenia 🤞🏼🤞🏼

Dzisiaj wizyta u urofizjo mam nadzieję że mnie coś pomasuje, otejpuje i poćwiczymy. Jeszcze w tym tygodniu pobranie krwi przed poniedziałkową wizytą.

Kciuki dla wszystkich wizytujących, badających się i leżące mamusie oby dni płynęły szybciej niż mogą 👌

preg.png
  • Monika96 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na zgagę pomagają 2-3 łyki Monte Drink. Nie wiem czemu to działa, ale cieszę się że coś działa, bo Reni mi nie pomagało. Tylko ja mam zgagę tylko wieczorem jak się kładę spać albo czasami jak wieczorem siedzę na łóżku i nie mam cukrzycy. Lekarz polecał mi Gaviscon, ale ja nie znoszę smaku mięty.

Ja nie czuję ruchów codziennie tak samo. Są dni, że dzidziuś jest bardziej i mniej aktywny. I co jakiś czas zmienia się sposób w jaki się rusza. Od kilku dni ma takie momenty, że się jakby trzęsie i wtedy drga mi cały brzuch. Trochę się przestraszyłam za pierwszym razem. A też przyzwyczaiłam się do ruchów i czasem w ciągu dnia nie zwracam na nie uwagi i później mi się wydaje, że się dawno nie ruszał. A potem sobie przypominam, że jednak pamiętam, że przecież mnie kopnął jak coś robiłam.

Mi działają wszystkie linki od PinkFlower.

Proszku używam Persil Sensitiv, bo nie lubię takich mocno pachnących. I zamierzam ciuszki dzidziusia też w nim prać.

Pinkflower lubi tę wiadomość

preg.png

III prenatalne - 30.12
    wizyta - 8.01
    termin porodu - 11.03
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊

Dzięki za Wasze doświadczenia odnośnie prania! Ja też nie używam mocnych detergentów, ale przekonał mnie argument, że nie będzie mi się chciało nad tym zastanawiać. 😅 Zacznę po prostu prać wszystko, akurat mi się kończą normalne kapsułki, to przejdę na te z Loveli i tyle. Nie mamy z mężem jakichś super plam, więc powinno dać radę. A to, że te kapsułki ładnie pachną, to fakt – taki zapach dzidziusia. 👶❤️

Dziś trochę ogarniam w domu, idę na jogę i będę obdzwaniać położne ze szpitala. Mam kilka polecanych, o których wiem, że będą mi odpowiadać, więc trzymajcie kciuki, żeby miały termin bo jednak jak mam zapłacić, to chciałabym mieć dobry kontakt z tą osobą. ✊✨

AgaKa800, bardzo się cieszę, że wracasz! 🎉 Brawo dla Ciebie! 💪 Alergie to coś, czego się trochę obawiam przy dziecku, bo mieszkamy z wielkim chodzącym alergenem na czterech łapach. 🐕 Ja np. w lato trochę kicham, bo on przynosi pyłki na sierści, ale mam nadzieję, że u Igi będzie wszystko OK.

Katri94, mnie też czasem swędzi skóra wokół pępka, mimo że regularnie smaruję. Pewnie to przez rozciąganie… 😕

Martyna, brak słów na Twojego geodetę… Ale na pewno uda się wszystko załatwić. Mnie też wszystko bardziej rusza i przeżywam bardziej niż zwykle. Wczoraj zrobiłam mężowi dramę o robienie zupy, a on chciał dobrze, tylko inaczej, niż ja chciałam. 😂 Co do męża mamy – to faktycznie delikatna sprawa, ale kurczę, co za bezczelność oczekiwać pracy za darmo, jeszcze z takim tekstem… Kwas na pewno będzie, jeśli odmówicie, ale granice trzeba stawiać, bo inaczej Wam wejdzie na głowy. Dajcie kwotę po stawce z serwisu 190 za roboczogodzine xd

Trzymam za Was wszystkie kciuki – za badania, wizyty i różne inne wyzwania! ✊❤️

eliz, AgaKa800, Pinkflower lubią tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po całym maratonie świątecznym 😁
    Dobrze, że się to skończyło i nastał powrót do normalności. Ja się czuję jakbym maraton jakiś przebiegła. Ogólnie ten trzeci trymestr daje mi się we znaki pod kątem zmęczenia, cały czas jestem taka nijaka... Ale przetrwa się 💪

Moja Mała też w nocy ma największą aktywność, chyba że śpię twardo to wiadomo nie czuje ale częściej są momenty gdy nie śpię 🤣🫣 No i rano daje popisy akrobatka 😁🥰

Kocyki dwa kupiłam na shein, mega przyszły, bardzo polecam, przyjemny materiał, takie lekkie troszkę ażurowe ale ciepłe. No i dostałam też takie zwykłe polarkowe. Nie kupuje żadnych innych. Dla mnie osobiście kocyk to kocyk 🤗

Plan na dziś - startuje z torbą... Nie ma na co czekać.

Co do prania ubranek ja używać proszku, który my używamy i płynu sensitive dla dzieci. Najczęściej biały z silana. Mój mąż od innych dostaje uczulenia więc w delikatnym płuczemy wszystko. Ciuchy Małej tak samo poprałam. Jeśli się okaże, że nie będzie jej służyć to wtedy zmienię.

Kciuki za wszystkie wizyty, badania, za nas wszystkie i nasze Maluszki 🥰 To co teraz już z górki... Ciekawe, która z nas jako pierwsza otworzy serie "URODZIŁAM MÓJ CUD" 😍😍😍

Ściskam, dobrego dnia Mamuśki 🤰😍🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:16

eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! 😊
    Właśnie do domku będę wracać pociągiem. Byłam oddać ten holter EKG i od razu badania z krwi zrobić na wizytę za tydzień u Gin tutaj.
    Czuje się lepiej,mogę normalnie funkcjonować przynajmniej dobre i tyle jak narazie.
    Mały od 5 dawał już czadu. 🥹
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania! 🤞🍀

▪️AgaKa cieszę się że samopoczucie już masz o wiele lepsze! 😊Fajnie,że do nas wróciłaś ❤️
    ▪️Katri ostatnio zauważyłam że od czasu do czasu zaczyna mnie swędzieć właśnie w okolicy pępka. 😅 i po bokach brzucha.
    ▪️Martyna mam nadzieję że wszystko wyjaśni się z tą działką a co do faceta Twojej mamy no to nie fajnie się zachował. 🤬
    ▪️Pusshka no ale będziesz miała śniadanie do łóżka 😊 troszkę późno to fakt no ale będzie.
    ▪️Maglew no to odpoczywasz dzisiaj ☺️ faktycznie czuć...U mnie też brzuch poszedł tak do przodu a po bokach widać żyły (nigdy ich nie widziałam 🤣) no i czuć jak ten bąbel się przewraca. Dzisiaj od 5 u mnie szalał.
    ▪️Agula to intensywny dzień dzisiaj masz 😉
    ▪️Madzik oj też jestem tego ciekawa która to pierwsza zrobi ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:56

AgaKa800, Pinkflower lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula to nawet nie mąż… jedynie partner, który za dużo sobie pozwala. Generalnie mama zawsze po naszej stronie, więc jak powiem wczorajszą sytuację to nie widzę opcji niezrozumienia nas. Geodeta… brak słów…
    Jestem po rozmowie z urzędem i jadę wycofać całe postępowanie póki nie jest prawomocne to może jeszcze w tym tygodniu dostanę zwrot dokumentów.
    Wiecie, każdy popełnia błędy i ja to rozumiem. Najbardziej wkurzyło mnie to, że chciałam mieć wszelkie urzędy z głowy do czasu porodu. Dlatego właśnie podział zaczęliśmy w tamtym roku… a tu klops.
    Za taka stawkę godzinową to on by musiał dać kilkukrotnosc wartości tego złomka, bo dał za niego 1300zl 😂 ah, jak ja nie trawię tego człowieka

Co do kopniaczkow to nigdy mnie nie wybudziły, ale jak ja się przebudzę to czuję jak się wierci księżniczka, więc tam buszuje 😂😂

eliz lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    18.12 1145g ✨✨
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

@AgaKa800 cieszę się, że psycholog pomógł i miałaś dużo siły w sobie żeby wyjść z tego stanu dla Waszego dobra ❤️ niestety te stany są straszne, mnie dopadły w małym stopniu na razie w ciąży i po swoich doświadczeniach próbuję radzić sobie sama. Kiedyś miałam depresję w wieku nastoletnim, więc niestety wiem z czym to się je. Dużo daje też wsparcie bliskich, mój mąż mnie uspokaja w mig i czuje przy nim spokój. Przede wszystkim wysłucha i powie co myśli w łagodny sposób bez krzyku który nie pomaga.

@Katri94 swędzi, skóra się po prostu rozciąga

@Martyna te odmowy podziału to są dosyć często po zmianie prawa bo u mojego kolegi z pracy brat też dostał odmowę w innym starostwie o jakąś głupotę, którą też nie da się tak prosto wyjaśnić. Oczywiście zgadzam się z tym, że geodeta powinien pokryć koszty bo to jego błąd w sporządzeniu dokumentacji. Mi geodeta skrócił zakres mapy do celów projektowych a mówiłam, że zlecenie było na 2 działki. Przez to muszę robić dodatkowe opracowanie do pozwolenia z wykazaniem prawidłowego zakresu inwestycji i spełnieniem WZ-ki. U Was niestety nie da się tego obejść. Co do sytuacji z facetem Twojej mamy to przegiął, jeszcze jakby Wam pomagał na budowie to co innego a niestety dużo jest takich osób co wykorzystuje innych. No i jeszcze ten tekst.. Twój Michał pewnie też chce nacieszyć się dzieckiem po porodzie i wypowiadanie się za Niego przez faceta Twojej mamy jest słabe. Dobrze, że już lepiej ze zdrówkiem, kuruj się dalej ❤️ co do prania jeśli po innym dziecku to prałam w 60°C, jeśli nowe to w 40°C. Sortowałam kolorami żeby mi nic nie zafarbowało przy wyższej temperaturze.

@Pusshka ja czasami o 6 rano jem bo jestem taka głodna, nie wiem jak Ty wytrzymasz do 11 🤣

Wczoraj nie mogłam usnąć a dzisiaj nie mogłam wstać, ale się zmotywowałam. Biorę się trochę za ogarnianie, kurier dzisiaj przyjeżdża z paczką z sinsay. Dzisiaj kotlety na obiad bo tak za mną chodzą, wczoraj męża namawiałam na zamówienie na wynos.. tylko u Nas wszędzie daleko i mu się nie chciało. Niestety taki minus wiochy ze spokojną okolicą 😉

Trzymam kciuki za badania, wizyty, zdrówko i dobre samopoczucie ✊️🍀

Miłego dnia ❤️

AgaKa800, Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
    19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
    🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
    🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
    preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸monii dziękuję! Wstawię zatem na 60 dzisiaj pierwsza pralkę 🥰🥰
    U nas sytuacja bardzo głupia. Geodeta źle zaznaczył obszar naszej działki… zmniejszył ją o 1.5cm na mapie względem warunków zabudowy. Taka głupota, a jednak już odmowa. Z drugiej strony o takie coś urząd mógł wysłać pismo, żeby się stawić i wyjaśnić…
    Czasu nie cofnę, dobrze, że dokumenty wrócą i część będzie mogła być złożona ponownie.

monii00 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    18.12 1145g ✨✨
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj!

Taaak - mój brzuch też poszedł do przodu, choć nadal nie jest za duży. Ale od kilku dni mam wrażenie, że mi ciąży :D Chyba przez to, że młody tak mocno się rozpycha. Naciągnęła mi się skóra na żebrach i generalnie zmienił... konsystencję 🙈

Ja dzisiaj też wizytuje o 16.35 + opóźnienie 😒, co prawda na NFZ - więc tam bez USG, ale no jestem ciekawa co ta babka powie na szyjkę i czy zmierzy ją palcem tak jak zawsze. Do tej pory nie mówiłam tam, że chodzę prywatnie, ale dzisiaj wiadomo powiem wszystko.

Na szczęście jutro rano o 7.30 wizyta u mojego dr. Trochę się boję - ale mam ogromną nadzieję, że będzie dobrze.

Tak syrop Gaviscon jest super - i jak dla mnie wcale nie smakuje mocno miętowo.

Martyna, co to za teksty... Brak słów.

Ja planuje prać w kapsułkach bobini - z polecenia kumpeli :) Nie używam proszków, ani płynów do prania - więc dla swojej wygody mam nadzieję, że kapsułki się sprawdzą. No i będę prała wszystko normalnie w 40 stopniach. Przypuszczam, że większe temperatury byłyby zabójcze dla większości ubranek - no i też bez przesady.

Chyba, że np macie te od mamyginekolog - je rzeczywiście można prać w 90.

Miłego dnia!

eliz lubi tę wiadomość

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    🌸pusshka koszta pokrycia nowych mapek do urzędu też będzie trzeba z nim wyjaśnić 😵‍💫
    Co do faceta mamy jak się okazuje to typowy gość „dasz mu palec, a weźmie całą rękę”. Wyczuł za duża dobroć mojego Michala…

Dziewczyny zamierzam wstawić dziś pierwsze pranie. Pomóżcie proszę z temperaturą 😮 jaką temperaturę prania ustawić?
    Ech no właśnie, takich ludzi nie brakuje..
    Właśnie dzisiaj na edukacji trochę było o praniu i moja położna akurat zaleca pranie ciuszków w minimum 40 stopni, a te pierwsze jedno/dwa prania nawet w 60, później najlepiej suszarka o ile posiadamy i prasowanie

❄️maglew mój maluszek najbardziej aktywny po jedzeniu (szczególnie słodkim, wiadomo) i jak kładę się już spać. W nocy jak wstanę do WC to później też trochę się porusza zanim zasnę

❄️Agula kciuki za znalezienie fajnej położnej ✊
    Ja teraz muszę odwracać i przymykać oczy, jak mąż działa w kuchni, bo nie jest po mojemu 😂 Chociaż i tak sobie super radzi.
    Wczoraj miałam trochę płaczliwy humor, mówię wieczorem mężowi, na co on „to idź spać” - typowa męska rada 😂🙈

❄️eliz jednak nie wytrzymałam i zrobiłam na szybko owsiankę, a bułka będzie na drugie 🤩
    Super, że czujesz się już lepiej 🥰

❄️monii00 nie wytrzymałam właśnie, bo o 8:00 się obudziłam na tę edukację 😂 Ale te ostatnie dni spałam długo, bo do 9:00-9:30 i zanim mąż zrobił śniadanie to zeszła godzina, sama się sobie dziwię że dałam radę tak długo bez jedzenia. Chyba najgorzej na czczo było mi w pierwszym trymestrze 😅

monii00, eliz, AgaKa800 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Lilou Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka - wiadomo, szkół jest wiele, odnośnie prania/prasowania. Ja zamierzam za pierwszym razem wyprasować - a raczej mąż to zrobi 🙈 a za każdym kolejnym już suszyć (mamy pralkoszuszarkę) - bez prasowania.

Pusshka lubi tę wiadomość

PCOS❌ Starania od 11.2019
    🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
    Naturalne cudy:
    26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
    10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
    06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
    9 dpo - II -> 5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i <3 -> 21.08 - 2 cm -> krwawienie/szpital/krwiak. -> 26.08 - 9+2 2,5 cm malucha. -> 07.09 11+0 4,2 cm <3 -> 20.09 - 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷 -> 10.10 - 15+5 132 g 🩷 -> 31.10 - 18+5 259g... chłopaka 😆💙 -> 15.11 - 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹 -> 03.12 - 23+3 581g 💙 -> 24.12 - 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka) -> 08.01 28+4 1469g 💙

Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.

Zostań z Nami 🙏🙏🙏

preg.png
  • blabla Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna - współczuję stresów związanych z zaistniałymi sytuacjami.

Katri- mnie skóra czasem swędzi, jest już bardzo napięta. Boje się przyglądać, że rozstępy zobaczę.

Mnie ruchy dziecka nie wybudzają, ale moja jest odwrócona do kręgosłupa, więc pewnie słabiej czuję kopnięcia.

Jeśli macie działki, na których kiedyś planujecie postawić dom lub sprzedać pod budowę domu to warto złożyć wiosek o warunki zabudowy (o ile nie obowiązuje mpzp). To w tym roku dostaniecie wz bezterminowe. A później jak wprowadzą plany ogólne to niewiadomo jak to będzie wyglądało.

Dzisiaj wizytuje, a od następnej wizyty pewnie ktg będzie. Mam nadzieję, że raz na dwa tygodnie będę odwiedzać przychodnię. Wiadomo, że bliżej terminu ktg będzie. Mam też nadzieję, że uda mi się zapisać na wcześniejszą godzinę, bo teraz młodą zostawię z książką w poczekalni, akurat 15 minut będzie czytać, a później niech telefon odpali.

maglew, Pinkflower lubią tę wiadomość

preg.png
    08.01 💔
    17.06 ⏸️
    24.06 17 dpo beta 2450
    26.06 19 dpo beta 5500 🥹
    6.07 6 + 1 ❤️
    19.07 8+0 1,89 cm 🐻
    30.07 3.14 cm 🍀
    20.08 7,7 cm 😍
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️ Martyna współczuje nerwów związane z tymi wszystkimi dokumentami załatwianiem 🫣mam nadzieję że mimo wszystko uda się sprawnie to wszystko ogarnąć trzymam kciuki a co do faceta mamy to naprawde słabe to było żeby tak do ciebie powiedzieć, macie swoje sprawy i życie nikt nie będzie mówił co macie robić i jak, a te auto zrobienie to wszystko kosztuje można liczyć trochę taniej bo rodzina ale nie żeby za samo dziękuję to potrzeba czasu i koszty zrobienia. Ludzie za darmo by wszystko chcieli najlepiej...

❄️ eliz super że już lepiej się czujesz ❤️

Co do tego swędzenia to czyli normalne widzę to jest bo skóra rozciąga się ale z kolei tak jak blabla piszesz to takie swędzenie ja akurat czułam m.in na rozstępy może nie mam ich dużo ale jakieś takie pajączki pod brzuchem małe są 🫣mimo smarowania ciała widocznie tak musi być taka natura moja

eliz lubi tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Pusshka ja Ci się wcale nie dziwię 😅 Wstałam o 6 ale dojechać do tej Warszawy,kolejka do pobrania to zrobiła się 9. Wracając musiałam po kanapkę do żabki wskoczyć bo już głodna byłam. A kiedyś to mogłam długo wytrzymać bez jedzenia...

▪️Katri tak już jest o wiele lepiej. ☺️
    U mnie ta skóra po bokach jest naciągnięta. Z przodu na dole jeszcze trochę miejsca ma 😅 co do rozstępów nowych brak jak narazie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 11:15

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 🌷

Ale pospałam 😂
    Co do swędzenia to mam , najgorzej jak to się dzieje na spacerze , ciężko się dostać pod tyle ubrań)))

Idę rozbierać choinkę i ozdoby ! Chcę wszystko świąteczne ogarnąć w tym tygodniu i zabrać się za pakowanie torby i walizy do szpitala

Kciuki za wizyty dziś !

😘

eliz lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ