Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!😊
Widzę, że tu się dzieje nocne życie, haha! Ja dzisiaj też w sumie spałam tylko 4 godziny... Budziłam się, nie mogłam się ułożyć, wszystko mnie bolało. Pewnie to przez emocje – jak już wybrałam tę położną, to tak do mnie dotarło, że to już naprawdę niedługo. 🙈
Dzisiaj mam spokojny, domowy dzień. Wyskoczę jedynie do sklepu, może popiorę rzeczy takie jak prześcieradła, zabawki czy poduszkę do karmienia. To, co i tak nie będzie mieszkać w szafie, na którą wciąż czekam... 😅
@Pinkflower: 1500 zł. Ja też się zastanawiałam nad salą. Ale Mąż i tak musiałby wracać do naszego psiecka, bo mamy tylko doraźną opiekę nad nim. Poza tym czasem fajnie się z kimś powymieniać doświadczeniami – ktoś popatrzy na dziecko. Może się okazać, że akurat sala będzie zajęta, bo jest tylko jedna taka do wykupienia, to wolałam się nie nastawiać. Co do szczepienia – my decydujemy się na RSV, głównie dlatego, że mój mąż pracuje z ludźmi, a w pracy ma pełno osób z dzieciakami przedszkolnymi. Gdybyśmy oboje pracowali w domu, pewnie wyglądałoby to inaczej.
@maglew: Tak, płatność po fakcie. Położna mówiła, że nigdy nie wiadomo, bo coś może się wydarzyć – może być na dyżurze albo coś innego, ale obiecała, że postara się to ogarnąć, żeby było ok. W razie czego jest też zastępstwo. Chociaż wiadomo, zależy jak się trafi, można sie z kimś nie zgrać. Zależy, ile osób będzie rodzić, bo jak będę sama, to mimo dyżuru mam ją na 100%. Ale ostatnio, jak w weekend mieli 7 porodów jednej nocy, to aż się zastanawiam, czy jakieś ruchy gwiazd wtedy były. Co do urofizjo – zazdroszczę, ja idę w piątek i liczę na ulgę. A na jodze u mnie często korzystamy z krzesła, bo brzuch już trochę przeszkadza, i robimy niektóre rzeczy wyżej.
@Majania: Świetne wieści! Super zdjęcie, aż zazdroszczę. 😍
@AgaKa800: Ja przytyłam 3 kg, ale startowałam z wagą 90, więc to jednak trochę inaczej. Z jedzeniem się nie ograniczam – jak mam na coś smaka, to jem. 😋 Co do ciuszków, to prawie wszystkie mam używane od kogoś i wśród nich w ogóle nie ma rzeczy z Sinsay czy Pepco. Są Crocodrillo, H&M, Smyk, Adidas, Nike, Zara, Next. Te z Pepco czy sinsay to myśle że fajnie kupić na coś sezonowego, np. śpioszki na święta czy Halloween, ale codzienne ubranka raczej nie przeżywają częstego prania.
Trzymam za Was kciuki – za badania, wizyty i co tam jeszcze macie na głowie! 💪✨ 😘maglew lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Dzień dobry 😊
@Agula31 gratulacje położnej ❤️ kolejny krok do dobrego porodu zrealizowany 🙂
@Madzik2208 na pewno body bym rozważyła i to białe bo przy żółtaczce podobno proszą o białe rzeczy żeby ocenić lepiej. Ja to rozważam dodatkową torbę w aucie z uwagi na ilość km do domu.
@blabla współczuję przeżyć w związku z dużym dzieckiem, trzymam kciuki i mam nadzieję, że to błąd pomiaru ✊️🍀 o tych pęknięciach słyszałam, że zależy jak się pęknie. Chrzestna bratanka miała 2 cesarki o wadę wzroku i wcześniej się idzie do lekarza o takie kwalifikacje bo może być jeszcze jakiś zabieg lub kontrola przed 37 tygodniem
@maglew nie strasz mnie takimi rzeczami bo kiedyś miałam hemoroidy, na razie odpukać cisza.. chyba przez to, że tyle zjechałam. U Nas na siostrzeńca wołają Gustek i ogólnie ma pretensje do matki o to imię bo to już dorosły chłop 🤣🤣🤣 ładne imię, dostojne i oryginalne 🙂 co do brzuszka to podzielam bolączki, już mam mocno ograniczone ruchy i często ciężko mi po coś sięgnąć nawet kołdrę jak jest daleko i muszę prosić męża 🫣 u mnie żyły tylko na piersiach są widoczne
@Pinkflower ja to piorę wszystko, nazbieram to odpalam serial i jadę z prasowaniem.. inaczej się nie potrafię zmusić bo zawsze w domu rodzinnym robiłam prasowanie dla 5 osób 😉
@Majania super wieści ❤️ gratulacje i oby tak dalej 🙂
@eliz najlepsze właśnie 🙈🙈 tak kotlety mi dawno nie smakowały. Na głód to dobra marchewka, u mnie się sprawdzała
@AgaKa800 mój też nie rozmawia ze mną tylko to jest wymiana dzień dobry i komunikatów 😅 on gada czasami takie głupoty, że mój mąż musiał go prostować - bajkopisarz. Syn mu wprost powiedział, że we własne gniazdo się nie robi i co on odwala gadając do innych jakieś pierdoły a nawet nie zapyta. Jedynie cieszę się, że jakiś wpływ na niego ma i ogólnie ślepo mu nie wierzy bo byłaby kicha. Ja mam aktualnie +1,5 kg bo schudłam przez wymioty.
@A_Agnieszka współczuję przeżyć z pieskiem, ale najważniejsze, że sytuacja opanowana 🙂
Bardzo dużo zachorowań jest na krztusiec od początku 2024 r. do października 2024 ok. 20 tys a w 2023 r. był niecały 1 tys. U noworodków przebiega bardzo ciężko. Może dojść do zatrzymania krążenia z uwagi na duszności. Ja się męczę z takim kaszlem a co dopiero taka kruszynka. Rozważcie, to Wasza decyzja.
Wczoraj skusiliśmy się wykupienie SkyShowTime żeby obejrzeć 4 i 5 sezon Yellowstone 🤭 i przepadliśmy 😅 w sumie cena biletów do kina a wygodnie we własnym łóżeczku 🥰 w nocy wycieczki siku co 1,5-3 h katastrofa 🙈 już lepiej chyba nie będzie 😉
Trzymam kciuki za wizyty, badania, dobre samopoczucie i zdrówko ✊️🍀
Miłego dnia Mamuśki ❤️blabla lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Hej!
U mnie na plusie 16kg podczas ostatniej wizyty 🫣
Był niedawno temat o brzuszkach i tak obserwuję swój i fakt, zrobiła mi się taka kulka. Ale mam wrażenie, że ten brzuch jest mniejszy 😵💫😵💫😵💫 ja to zawsze coś…
Dziś u mnie lepienie pierogów. Zamrożona miałam resztkę farszu-idealnie! Ale ja mam ochotę na serowo-jagodowe, wiec będę działała 🥰
Już nie mogę doczekać się wizyty piątkowej 🥹
Jakie macie plany na dzisiaj?04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 wizyta 🙏🏽
-
Dziewczyny zmagające się że swędzeniem skóry w ciąży spróbujcie wziąść kąpiel w wannie z olejkiem że słodkich migdałów. Super nawilżą skórę nie trzeba się po nim niczym smarować. Ja na allegro zamawiam duża butelkę , ale w rossmanie też jest dostępny.
Na krztusiec będę się szczepić jeśli będzie trzeba. Szczepienie miałam też w pierwszej ciąży 2 lata temu muszę zapytać czy trzeba odnowić. Teraz jest coraz więcej zachorowań na tą chorobę a jest paskudna zwłaszcza dla niemowlaków. Szczepiąc siebie dziecko ma przeciwciała.
Szczerze po porodzie chodziłam w koszuli bez stanika .
Wychodząc zakładałam szlafrok. Ciągle przystawialam małego by rozkręcić laktacje a stanik wiadomo podraznia skutki które były w tragicznym stanie.
Ja miałam popakowane zestawy do ubrania dziecka w woreczka strunowego i to się sprawdziło. Bo niestety poród zakończył się cc i mąż bez problemu sobie wyjął woreczek.dziecko ubrał.
Polecam wziąść guziki bawełniane do pupy dla dziecka I moczyć ciepła woda przy przebieraniu. Te chusteczki z paczki są poprostu zimne i dzieci często się dra przy przebieraniu.
Przy pierwszym dziecku wogole nie miałam wprawy z takimi maluchami i łatwiej mi było ubrać dziecko w pajacyk albo w body kopertowe ( całkowicie rozpinana) , teraz po synku mam jakąś wprawę mam nadzieję że będzie trochę lepiej;).
maglew, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Agula31 wrote:Hej dziewczyny!😊
Widzę, że tu się dzieje nocne życie, haha! Ja dzisiaj też w sumie spałam tylko 4 godziny... Budziłam się, nie mogłam się ułożyć, wszystko mnie bolało. Pewnie to przez emocje – jak już wybrałam tę położną, to tak do mnie dotarło, że to już naprawdę niedługo. 🙈
Dzisiaj mam spokojny, domowy dzień. Wyskoczę jedynie do sklepu, może popiorę rzeczy takie jak prześcieradła, zabawki czy poduszkę do karmienia. To, co i tak nie będzie mieszkać w szafie, na którą wciąż czekam... 😅
@Pinkflower: 1500 zł. Ja też się zastanawiałam nad salą. Ale Mąż i tak musiałby wracać do naszego psiecka, bo mamy tylko doraźną opiekę nad nim. Poza tym czasem fajnie się z kimś powymieniać doświadczeniami – ktoś popatrzy na dziecko. Może się okazać, że akurat sala będzie zajęta, bo jest tylko jedna taka do wykupienia, to wolałam się nie nastawiać. Co do szczepienia – my decydujemy się na RSV, głównie dlatego, że mój mąż pracuje z ludźmi, a w pracy ma pełno osób z dzieciakami przedszkolnymi. Gdybyśmy oboje pracowali w domu, pewnie wyglądałoby to inaczej.
@maglew: Tak, płatność po fakcie. Położna mówiła, że nigdy nie wiadomo, bo coś może się wydarzyć – może być na dyżurze albo coś innego, ale obiecała, że postara się to ogarnąć, żeby było ok. W razie czego jest też zastępstwo. Chociaż wiadomo, zależy jak się trafi, można sie z kimś nie zgrać. Zależy, ile osób będzie rodzić, bo jak będę sama, to mimo dyżuru mam ją na 100%. Ale ostatnio, jak w weekend mieli 7 porodów jednej nocy, to aż się zastanawiam, czy jakieś ruchy gwiazd wtedy były. Co do urofizjo – zazdroszczę, ja idę w piątek i liczę na ulgę. A na jodze u mnie często korzystamy z krzesła, bo brzuch już trochę przeszkadza, i robimy niektóre rzeczy wyżej.
@Majania: Świetne wieści! Super zdjęcie, aż zazdroszczę. 😍
@AgaKa800: Ja przytyłam 3 kg, ale startowałam z wagą 90, więc to jednak trochę inaczej. Z jedzeniem się nie ograniczam – jak mam na coś smaka, to jem. 😋 Co do ciuszków, to prawie wszystkie mam używane od kogoś i wśród nich w ogóle nie ma rzeczy z Sinsay czy Pepco. Są Crocodrillo, H&M, Smyk, Adidas, Nike, Zara, Next. Te z Pepco czy sinsay to myśle że fajnie kupić na coś sezonowego, np. śpioszki na święta czy Halloween, ale codzienne ubranka raczej nie przeżywają częstego prania.
Trzymam za Was kciuki – za badania, wizyty i co tam jeszcze macie na głowie! 💪✨ 😘
@Agula super cena! No i płatność po, kurcze to jest mega rozwiązanie. Ja 6 lat temu musiałam zapłacić 2 tygodnie przed porodem no i w sumie miałam położną na linii telefonicznej za 1300 zł niezła cena za teleporade nie? I nie było szans na zwrot. Ja miałam tak, że nawet jakby się rodziło 10 dzieci to ona rzuca wszystko i idzie do mnie także Twoja również będzie na tych samych warunkach, nie martw się :*
Ja późno chodzę spać, a wczoraj zanim wróciłam z jogi była 22, gdzie tam z kimś pogadać jeszcze coś przekąsić umyć się, porobić zakupy online, także tak schodzi czas:)
Kciuki żeby urofizjo Ci pomogła w piątek, co Ci najbardziej doskwiera? -
MAJESTY wrote:Dziewczyny zmagające się że swędzeniem skóry w ciąży spróbujcie wziąść kąpiel w wannie z olejkiem że słodkich migdałów. Super nawilżą skórę nie trzeba się po nim niczym smarować. Ja na allegro zamawiam duża butelkę , ale w rossmanie też jest dostępny.
Na krztusiec będę się szczepić jeśli będzie trzeba. Szczepienie miałam też w pierwszej ciąży 2 lata temu muszę zapytać czy trzeba odnowić. Teraz jest coraz więcej zachorowań na tą chorobę a jest paskudna zwłaszcza dla niemowlaków. Szczepiąc siebie dziecko ma przeciwciała.
Szczerze po porodzie chodziłam w koszuli bez stanika .
Wychodząc zakładałam szlafrok. Ciągle przystawialam małego by rozkręcić laktacje a stanik wiadomo podraznia skutki które były w tragicznym stanie.
Ja miałam popakowane zestawy do ubrania dziecka w woreczka strunowego i to się sprawdziło. Bo niestety poród zakończył się cc i mąż bez problemu sobie wyjął woreczek.dziecko ubrał.
Polecam wziąść guziki bawełniane do pupy dla dziecka I moczyć ciepła woda przy przebieraniu. Te chusteczki z paczki są poprostu zimne i dzieci często się dra przy przebieraniu.
Przy pierwszym dziecku wogole nie miałam wprawy z takimi maluchami i łatwiej mi było ubrać dziecko w pajacyk albo w body kopertowe ( całkowicie rozpinana) , teraz po synku mam jakąś wprawę mam nadzieję że będzie trochę lepiej;).
Ja do szpitala biorę waciki duże bawełniane te z kindi czy jakoś tak i bambusową ściereczkę do mycia pupy
Co do krztuśca, dużo dzieci teraz jest po prostu nie szczepienionych, do tego dochodzi niska wyszczepilanosc dzieci z Ukrainy i tak to się właśnie napędza. Niestety RSV również przybiera na sile. -
@A_Agnieszka dobrze że kryzys zdrowotny z pieskiem zażegnany!
@Martyna robisz smaka na te pierogi, o matko! Ja dzisiaj wstawiam pulled pork na cały dzień w piekarniku a szwagier co nas odwiedził na obiad ogarnie carbonare także jestem zabezpieczona
@monii haha nie straszę, dzielę się moją okropną historią 😂nikomu nie życzę takich powikłań. Moja położna zrobiła temu czemuś zdjęcie i dostała moją zgodę na pokazywanie studentom i na szkole rodzenia bo nigdy nie widziała takiej sytuacji. Z ciałem dzieją się różne rzeczy w ciąży, i wydaje mi się że problemy od tzw "dupy strony" nie powinny być tabu
Dziewczyny z wymiotującymi starszakami dużo zdrówka!
-
W Rossmanie jest promocja na jednorazowe pieluszki bambusowe bambiboo jeśli ktoś ma plan kupować. Newborn za 19.90 paczka, a rozmiar 2 za 24.99. Mogę pakować je do szpitala 👌🏼dzisiaj przychodzi proszek z loveli i poleci pierwsze pranie!😱💙
Agula31 lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:@Agula super cena! No i płatność po, kurcze to jest mega rozwiązanie. Ja 6 lat temu musiałam zapłacić 2 tygodnie przed porodem no i w sumie miałam położną na linii telefonicznej za 1300 zł niezła cena za teleporade nie? I nie było szans na zwrot. Ja miałam tak, że nawet jakby się rodziło 10 dzieci to ona rzuca wszystko i idzie do mnie także Twoja również będzie na tych samych warunkach, nie martw się :*
Ja późno chodzę spać, a wczoraj zanim wróciłam z jogi była 22, gdzie tam z kimś pogadać jeszcze coś przekąsić umyć się, porobić zakupy online, także tak schodzi czas:)
Kciuki żeby urofizjo Ci pomogła w piątek, co Ci najbardziej doskwiera?
Faktycznie miałaś niezłą cenę za tele poradę, ale z drugiej strony ktoś był po drugiej stronie telefonu, ktoś Cie pokierował tak do kogo byś dzwoniła. Do lekarza? na pogotowie? Wiem po prostu że nie zostanę zostawiona sama sobie. Gadałam też wczoraj z dziewczyną, która pracuje też na łubinowej, ale na noworodkach i to właśnie ona mi konkretną babkę poleciła no i przyznała że wszystkie są fajne i na pewno bez jakiś grubiańskich typiar, ale niektóre fajniejsze Mi doskiera pośladek, więzadła i spojenie łonowe.👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Monika96 wrote:Myślicie, że wszystkim po ciąży/kp maleją piersi? Czy tym z mniejszymi maleją, a z większymi nie, żeby nikt nie miał za dobrze Ja bym się nie obraziła jakby po zakończeniu karmienia były mniejsze niż przed ciążą.
Lekarz plastyk wpisał mi rozpoznanie "poporodowy zanik piersi".Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Cześć dziewczynki! ❤️
U mnie w końcu słoneczko wyszło po tylu dniach.
Dzisiejsza noc nieprzespana...cały czas kręciłam się z boku na bok. Jeszcze coś mnie ząb/dziąsła pobolewały. 🥺
Dzisiaj z planów idę na rzęsy a reszta się okaże.
▪️PinkFlower ja najprawdopodobniej się nie szczepie. 😉
▪️AgaKa800 u mnie od początku 11kg boje się co będzie dalej 🥺
▪️Moni następnym razem spróbuję ta marchewką pokonać szybko głód. 😀
No to wieczór filmowy jak nie noc dzisiaj była u Ciebie,super. Wyspałaś się? U mnie 2 razy spacer to toalety dzisiaj był. 🫣
▪️Martyna moje plany dzisiejsze to rzesy i brwi później się okaże co dalej.
Kochana napewno brzuszek jest taki jaki powinien być! ❤️
▪️Maglew dzięki za informację,jeśli będę w pobliżu Rossmanna napewno zachacze go. U mnie jutro będzie kolejne pranie robione,dzień w domu będzie więc wykorzystam go na to.
▪️Agula31 super z tą położą,naprawde! 😀 A mi prawy pośladek tylko doskwiera przy wstawaniu najczęściej.
Życzę udanych wizyt oraz badań! 🍀🤞
Przyjemnego Dnia. ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 09:29
maglew, Katri94 lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - Ginekolog NFZ
23.01 - Ginekolog
-
Agula31 wrote:Dzięki za info o tym rossmanie. Chyba się przejadę! Chciałabym ich sprobować i tej marki muminky, nie wiem czy miałaś do czynienia? Ile tego wziąć na początek?
Faktycznie miałaś niezłą cenę za tele poradę, ale z drugiej strony ktoś był po drugiej stronie telefonu, ktoś Cie pokierował tak do kogo byś dzwoniła. Do lekarza? na pogotowie? Wiem po prostu że nie zostanę zostawiona sama sobie. Gadałam też wczoraj z dziewczyną, która pracuje też na łubinowej, ale na noworodkach i to właśnie ona mi konkretną babkę poleciła no i przyznała że wszystkie są fajne i na pewno bez jakiś grubiańskich typiar, ale niektóre fajniejsze Mi doskiera pośladek, więzadła i spojenie łonowe.
Muminków nigdy nie miałam, czekam na jakieś promki od nich bo są sporo drożsi. Ja dokupie jeszcze kilka paczek rozmiaru 2, od 2 tygodnia chciałabym przejść już na wielo a bambusowe zostawić na noc tylko. W sumie nie pamietam ile dzidziuś zużywa pieluch dobowo jak jest taki malutki ale pewnie coś koło 8-12? Co karmienie może iść kupa więc myślę że te 8 to takie minimum. Widzę że bóle podobne, wczoraj moja mi rozmasowala oba pośladki, mam też zalecenie ćwiczenia z piłką małą twarda przy ścianie i rolowanie miejsca bólu. Muszę wybrać jakieś miejsce na kafelkach w łazience bo szkoda ściany:P spojenie też mi masowała kurcze to jest u mnie bardzo bolesny punkt jak za dużo chodzę to na wieczór doskwiera. Od następnej wizyty 8.02 będziemy masować krocze już.Agula31 lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:W Rossmanie jest promocja na jednorazowe pieluszki bambusowe bambiboo jeśli ktoś ma plan kupować. Newborn za 19.90 paczka, a rozmiar 2 za 24.99. Mogę pakować je do szpitala 👌🏼dzisiaj przychodzi proszek z loveli i poleci pierwsze pranie!😱💙Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Dzień dobry 😘
Widzę, że noce nie tylko u mnie bezsenne...
Dzisiejsza to znowu była katastrofa 🫣 cała noc nieprzespana, kręciłam się, wierciłam, nawet spokojna muzyka nie pomagała na dłużej niż 20 minut... No i skutek tego poranny - cukier na czczo 94 a już było znowu pięknie...
Co do przytycia to u mnie od wagi startowej +4kg a jakby liczyć, że po wadze startowej schudłam najpierw 4 kg i od tego liczyć do teraz to plus 8... Także nooo 😁
Plany na dziś prasowanie ☺️
Mnie skóra o dziwo nie swędzi nigdzie, rozstępów nowych też nie mam żadnych, stare tylko mi się wydłużyły. Smaruje sobie brzuch takim masełkiem/musem z Perfect Mama, uwielbiam jego zapach 🤗🥰
Szczepienia na rsv nie robię, koszt jest dość spory, gin też mówiła że gdyby miała bardziej polecić to na pewno krztusiec i tak też zrobiłam.
Jutro wizyta, mam nadzieję że ta nasza Niunia pokaże się ładnie i uda się zrobić ładne zdjęcia 3D, bo chcielibyśmy zrobić rodzicom na Dzień Babci i Dziadka taką pierwszą pamiątkę. Mamy też w pokoiku u Małej taką ściankę z kwiatów, gdzie będą sznureczki i małe klamerki i tam chcemy co miesiąc przypinać jej zdjęcie jak się urodzi no i super jakby to jedno z pierwszych było właśnie takie z brzuszka 🥰 Może nas posłucha i się pokaże - już jej kilka dni mówimy 🤗
Spokojnego dnia dla Was kochane Mamuśki 🤰❤️ i oczywiście kciuki za wszystkie badania, wizyty ❤️Katri94, Pinkflower lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hejo 😘 tylko z ciekawości pytałam o te szczepienia. Sama długo rozkminiałam ale po grypie już mi było łatwiej podjąć decyzję. Dziś ręka boli w miejscu wkłucia i tyle.
Aż się zważyłam i 3.2 kg do przodu, cieszę się że tylko tyle bo naprawdę mam tendencje do tycia i a potem nie mogę tego zrzucić. Ciekawe ile mala przybrała, dowiem się za tydzień.
Wczoraj przyszedł mi laktator ten z neno primo. Także dzięki za polecajki i kosz na pieluchy magic, nie trzeba do niego specjalnych worków zakładać tylko można siatkę. Upolowałam za 100 na smyku i cena zaraz poszła w górę na 160, dziwne. Oczywiście mąż mi już powiedział, że po co mi to. Ciekawe czy w nocy latałby z góry na dół ze zużytymi pieluchami
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dzień dobry 🌸🌸🌸
Mnie ostatnio też zaczął swędzieć brzuch i odkąd zaczęłam smarować brzuch najpierw kwasem hialuronowym ( jakimś zwykłym serum) na to balsam i jak mam ochotę to na sam koniec nakładam jeszcze olej ze słodkich migdałów. Taką marynatę robię najczęściej na noc i pomaga olej robi fajną okluzje tego nawilżenia. Brzuch jest fajnie nawilżony i taki elastyczny.
I robię raz na tydzień-dwa peeling. ( akurat używam od ph doctor, bezpieczny dla kobiet w ciąży )
A na plusie mam około 11 kg, w sumie dokładnie nie wiem Ale ja nie wiem gdzie są te kilogramy, po mnie naprawdę tego nie widać 🙈 zapewne jeszcze przytyję, ale już mnie to nie rusza.
Ja jestem dość wysoka (171) i startowałam z wagi 59/60 kg.
+daje szczepieniowy update. Po szczepieniu na grypę ręka w ogóle nie boli, ale druga gdzie był krztusiec boli, ciężko mi się położyć na tym boku.
Innych dolegliwości brakWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 10:40
-
Hej ja dopiero wstałam bo w nocy spać nie mogę potem odsypiam. Ja przytyłam około 8-9 kg, startowałam z wagą 50kg. Ale u mnie niestety brzuch mały a chciałbym aby był większy i bardziej widoczny. I on przez to że jest mały nie swędzi za to skóra na piersiach to masakra. One urosły bardzo dużo i cały czas swędzą.Ivf 2012, dwa zarodki, cc 25tc nowe Starania od 2019,2021 4x ivf beta 0
2023 zmiana kliniki:
01.2024 20 komórek, zamrożonych 12
- 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
- 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
16 dpt 3029,18 dpt 5098
19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt jest💙
30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️
09.08 9+4tc crl 2.8cm
22.08 11+3 crl 4,8 cm
12.09 14+3 100g
25.09 16tc 160g
10.10 18tc 275g
31.10 21tc 460g szyjka 4cm
14.11 23tc 620g szyjka 4cm
29.11 25tc 800g szyjka 3.5
4.12. 26 TC 900g
19.12 28 TC 1150g
2.01. 30tc 1350g szyjka 3.2
9.01 31tc
maluszku zostań ze mną🙏♥️
-
Ja zaszczepiłam się na krztusiec i planuję zaszczepić się na rsv. Szczepienie na krztusiec trzeba powtórzyć w każdej ciąży, bo tylko wtedy przekażemy przeciwciała dzidziusiowi. I moja położna mówiła, że warto też żeby mąż się zaszczepił, bo szczepienie na krztusiec działa 10 lat, a według kalendarza szczepień dzieci szczepi się ostatni raz w wieku 14 lat.
Przytyłam 6kg od wagi z przed ciąży (62kg), ale najpierw w pierwszym trymestrze schudłam 2kg, bo mało jadłam przez mdłości. I do 62 kg dobiłam dopiero na początku października.
Ile kupujecie sztuk ubranek każdego rozmiaru? Np. body w większości wyprawek jest tylko 5 sztuk. Ale czy wtedy nie trzeba ich często prać? Czy jak wypiorę raz w tygodniu, to i tak każde ubiorę tylko 2-3 razy, więc lepiej mieć mniej i prać częściej? -
Dziękuję Wam za wszystkie miłe słowa ☺️☺️ na zdjęcie patrzę od wczoraj i mam wzrusz totalny 🥰
Ja przytyłam już 12kg- sporo, ale większość jakoś tak w brzuch mi poszło. Brzuch już mam większy niż przy porodzie z pierwszym synem 🙈
Jest mi generalnie ciężko już ze wszystkim, w pionie za długo nie wytrzymuję, za długo siedzieć też nie mogę. Więc w ciągu dnia dużo polegiwania.
-
@Martyna działam ze studiami, rysuje inwentaryzację domu.. teraz zrobiłam przerwę bo niestety akcja wymioty, nie wiem dlaczego 🫣 po za tym robię pranie ostatnich ciuszków, zostanie mi tylko mata do zabawy i miśki przy karuzeli do łóżeczka
@Majesty takiego pakowania wymagają w szpitalu w którym chce rodzić.. niestety nigdy nie wiadomo jak to będzie, jeszcze ja mam ten problem z ciśnieniem to wgl 🫣 niektóre mają nawał pokarmu więc nie wiem czy bez stanika się tak łatwo obejdzie.. tak to koszula co chwilę do zmiany
@maglew nikomu nie polecam tego mieć, ale niestety miałam to na względzie, gdy zachodziłam w ciążę, że może problem wrócić i to jeszcze w gorszej formie.. no nie oszukujmy się trochę kg waży bobas i nie tylko a organizm ma swoje limity 😉
@eliz wieczór bo dbamy o sen, mój wstaje o 5:30 do pracy i jeszcze w ten weekend ma zjazd na studiach to nie ma przeproś. Rano nadrabiam sen, aż tak źle z wysypianiem się na razie nie jest, ale te wycieczki wybijają z rytmu snu. Może organizm przygotowuje mnie na przyjście Mikiego 😅 Oby Twój ból zębów/dziąseł minął, niestety bolą często.. mnie akurat zazwyczaj dziąsła.
@Madzik2208 trzymam kciuki żeby Córcia posłuchała rodziców ✊️🍀 fajny pomysł, my mamy tą książkę dla bobasów i tam myślę robić takie rzeczy
Rozkładałam te malutkie body na suszarce i już chce stroić tego mojego małego Muminka 🥹 jeszcze się ruszał jak wieszałam ubranka 😊
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz