X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • MAJESTY Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri94 wrote:
    Dziewczyny zdarzyło wam się w ciąży lekko krwawić przy wypróżnianiu?🙈 temat może taki krępujący ale no zapytam bo ja w sumie miałam tak raz ale to już dawno i przeszło a dzisiaj mi się przytrafiło trochę mocniej i nie wiem co z tym zrobić czy znowu samo przejdzie, staram się pić wody dużo podejrzewam że muszę pić więcej jeszcze żeby nie mieć z tym kłopotu...
    A masz zaparcia ???
    Może od tego ??
    Ja miałam na początku ciąży, ale bez krwawień.

• Natkaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri94 wrote:
    Ja mam kupiony
    A możesz pokazać jaki ? Zastanawiam się czy to jest potrzebne

Ivf 2012, dwa zarodki, cc 25tc nowe Starania od 2019,2021 4x ivf beta 0
    2023 zmiana kliniki:
    01.2024 20 komórek, zamrożonych 12
    - 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
    - 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
    8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
    16 dpt 3029,18 dpt 5098
    19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
    20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
    25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt jest💙
    30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️
    09.08 9+4tc crl 2.8cm
    22.08 11+3 crl 4,8 cm
    12.09 14+3 100g
    25.09 16tc 160g
    10.10 18tc 275g
    31.10 21tc 460g szyjka 4cm
    14.11 23tc 620g szyjka 4cm
    29.11 25tc 800g szyjka 3.5
    4.12. 26 TC 900g
    19.12 28 TC 1150g
    2.01. 30tc 1350g szyjka 3.2
    9.01 31tc
    maluszku zostań ze mną🙏♥️

preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Natka ja też nie kupuję

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w swoim segregatorze ciążowym taką kartkę z listą rzeczy do szpitala od MamyGinekolog.
    Wrzucam fotki i dajcie znać, szczególnie te które już mają poród jakiś za sobą czy coś byście zmieniły... Odjęły, dodały... Ja zmodyfikuje na pewno kwestie ubranek dla Małej. I tak się zastanawiam czy ta lista jest ok czy nie. Porównywałam z tym co jest na stronie mojego szpitala, ale tam wszystko jest takie ogólne i mało tego.
    Będę wdzięczna za podpowiedzi i może też komuś się przyda ☺️

https://zapodaj.net/plik-Qrt544mkXB

https://zapodaj.net/plik-eUpqQ4RmeB

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • blabla Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkaaaa wrote:
    Dziewczyny czy Wy kupujecie ochraniacz do wózka ? Tzn do gondoli ?
    Nie miałam przy pierwszym dziecku. Materiał nie wybrudził się nawet. Na materac gondoli dawałam pieluszkę z takiego grubszego materiału.

Agula31- lekarz parę wizyt temu mi powiedział - genetyki pani nie oszuka… może połączenie genów moich i męża daje duże dzieci. W moim przypadku nie mam wpływu na wielkość dziecka. W pierwszej ciąży podejrzewał cukrzycę niezdiagnozowaną - inny lekarz mnie wtedy prowadził. Ale cukrzycy nie widać.

Już się oswoiłam, co ma być to będzie. Warunki mam do rodzenia dzieci, ale … dwa tygodnie po porodzie chodzić nie mogłam, całe kroczę popękane. Cc dostanę jeżeli szacowana waga dziecka przekroczy 4500 gramów, bo nie mam cukrzycy. Po całym dniu strona nacięta jest spuchnięta i nieestetycznie wygląda. Ból przy wchodzeniu dziecka w kanał rodny jest okropny. Skurcze i parcie to pikuś przy tym. Czas pokaże 😊 Mam nadzieję, że urodzę gdzieś w 38 tc, chociaż na razie się nie zapowiada.

Madzik2208- a Twój szpital zapewnia ciuszki dla noworodków? Moj zapewnia, więc ja tylko na wyjście spakowałam. W moim szpitalu dziecku masz w kaftaniku i w rożku. Tak samo z koszulą do porodu. Wkladki laktacyjne dla mnie też zbędne, bo z piersi zaczęło mi lecieć po 48 h. Wcześniej może dziecko kropelki wypijało.
    Pisałam o tym wcześniej, ale dla mnie must have to podkłady do przewijania, bo można posłużyć pod tyłek i czyste łóżko. Po poronieniu też używałam, nie wiedziałam ile mogę krwawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 19:29

preg.png
    08.01 💔
    17.06 ⏸️
    24.06 17 dpo beta 2450
    26.06 19 dpo beta 5500 🥹
    6.07 6 + 1 ❤️
    19.07 8+0 1,89 cm 🐻
    30.07 3.14 cm 🍀
    20.08 7,7 cm 😍
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Witam się po usg 3. trymestru 😊

Młody waży 1,6 kg, obrócił się głową w dół. Leży w idiotycznej pozycji - łepek wciśnięty w dolny lewy róg brzucha, ciało zgięte w scyzoryk, stopa praktycznie w buzi, nochal wtulony w łożysko 😂

Mąż chciałby go nazwać Gustaw, ale w obrazie 3D wygladał bardziej jak Jurek budowlaniec, pulchna ziemniaczana mordka xD

Nie dał się kolega dobrze podejrzeć z tej pozycji, ale najważniejsze że wszystkie organy i wzrost w normie

No i w końcu ogarnęliśmy wózek - używany baby jogger city mini gt spacerowka + gondola. 450 zł i mnóstwo gratisów od poprzedniej właścicielki. Widać, że z drugiej ręki, ale mechanicznie wszystko super. Myślę, że wystarczy na nasze potrzeby

Czy ktoś już się szczepił na krztuśca? Szczepionka daje w kość? Umówiłam się na za tydzień 🙀

Piszecie że suszarki wam niszczą ubrania. Nie poleca ktoś konkretnego modelu? Takiego który nie rwie? 🙃
    Marzę o suszarce, bo zimą mamy słabe warunki do suszenia, ale nie wiem czy budżet pozwoli na zakup. Nie chciałabym się w felerny sprzęt wkopać

Ja właśnie dzisiaj jestem po szczepieniu, póki co luzik. Dam znać jak będzie na dniach :D

A suszarkę polecam beko ( ja mam wersję slim )
    Kocham ją całym sercem :D nie wyobrażam sobie życia bez niej. Wszystko elegancko suszy, ubrania są cały czas w świetnym stanie. Wszystkie kłaki wyciąga. Polecam bardzo. Mam ją już 3 rok i wszystko jest ok.

Także ja ubranka będę prać i tylko suszyć w suszarce :)

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, napisze zbiorczo:

Ochraniacza do gondoli nie kupuje, chyba że chodzi o jakieś folie to mam to w zestawie.
    Szczepionka na krztusiec - 2 dni bolała mnie ręką i jej nie nadwyrężałam, to tyle w sumie, samo szczepienie bezbolesne.

Co do wypróżnień, to jest bardzo ważny temat pod kątem porodu. Ja się załatwiam że stołkiem już z dobrych 10 lat ale przy ciąży i tym obciążeniu które mamy ciężko jest uchronić się od zaparć itp. krew, dziecko to wszystko jest tak ciężkie i napierające że ciężko tego uniknąć. Ja niestety borykałam się z tym w pierwszej ciąży i teraz również się zapowiada.

Nie chcę się wdawać w super opisy ale w 39 tygodniu poprzedniej ciąży z hemoroida zrobiła się zakrzepica żyły i musiałam przejść zabieg gumkowania który uratował mi życie i poród, najlepiej wydane 600 zł 😂 Niestety ból po znieczuleniu był tak okropny że chyba gorszy niż poród serio. Ale dzięki temu mogłam urodzić naturalnie, inaczej musiałabym mieć cięcie bo było zagrożenie pęknięcia i krwotoku.

Aktualnie jestem po konsultacji z proktologiem i jest wszystko w granicy normy ale w połowie lutego jeśli będzie kiepsko to mam przyjść bez kolejki na nacinanie. Jesli jest już krew przy oddawaniu stolca to bym to sprawdziła z chirurgiem proktologiem aha i lepiej nie używać wtedy papieru tylko się podmywac od razu. Podczas porodu może być tylko gorzej, i wszystko wychodzi na wierzch. Myślę że po porodzie wszystko wróci do normy ale sama chwila już porodu może być bolesna.

Z kremów większość jest dla kobiet w ciąży ale warto dopytać farmaceutę/ lekarza. Ja mam fitoroid taki naturalny dość i codziennie smarujemy. Dzisiaj urofizjo też zauważyła że jest tam gorzej i wyczuła zaparcia podczas masażu. Także nakaz picia wody ruchu, diety blonnikowej wszystko można brać pod uwagę a i tak wyjdzie jak ma wyjść. Dodatkowo jak są predyspozycje genetyczne to już w ogóle...:)

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:
    Znalazłam w swoim segregatorze ciążowym taką kartkę z listą rzeczy do szpitala od MamyGinekolog.
    Wrzucam fotki i dajcie znać, szczególnie te które już mają poród jakiś za sobą czy coś byście zmieniły... Odjęły, dodały... Ja zmodyfikuje na pewno kwestie ubranek dla Małej. I tak się zastanawiam czy ta lista jest ok czy nie. Porównywałam z tym co jest na stronie mojego szpitala, ale tam wszystko jest takie ogólne i mało tego.

@Madzik ja myślę że za dużo tych staników do karmienia to raz, faktycznie wkładki mi się w ogóle nie przydały bo mleka jest tyle co siara leci, w szpitalu w dwóch dobrach raczej nie będzie tryskać mlekiem i to też jest ok. Jeśli masz ubranka w szpitalu to tylko coś ja wyjście. I tak podkłady must have żeby zmieniać pod pupę. Ja jeszcze kupiłam nakładki na toaletę i miękki papier toaletowy bo nigdy nie wiadomo na jaki trafisz w szpitalu.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RainbowDeer wrote:
    Witam się po usg 3. trymestru 😊

Młody waży 1,6 kg, obrócił się głową w dół. Leży w idiotycznej pozycji - łepek wciśnięty w dolny lewy róg brzucha, ciało zgięte w scyzoryk, stopa praktycznie w buzi, nochal wtulony w łożysko 😂

Mąż chciałby go nazwać Gustaw, ale w obrazie 3D wygladał bardziej jak Jurek budowlaniec, pulchna ziemniaczana mordka xD

Nie dał się kolega dobrze podejrzeć z tej pozycji, ale najważniejsze że wszystkie organy i wzrost w normie

No i w końcu ogarnęliśmy wózek - używany baby jogger city mini gt spacerowka + gondola. 450 zł i mnóstwo gratisów od poprzedniej właścicielki. Widać, że z drugiej ręki, ale mechanicznie wszystko super. Myślę, że wystarczy na nasze potrzeby

Czy ktoś już się szczepił na krztuśca? Szczepionka daje w kość? Umówiłam się na za tydzień 🙀

Piszecie że suszarki wam niszczą ubrania. Nie poleca ktoś konkretnego modelu? Takiego który nie rwie? 🙃
    Marzę o suszarce, bo zimą mamy słabe warunki do suszenia, ale nie wiem czy budżet pozwoli na zakup. Nie chciałabym się w felerny sprzęt wkopać
    @Rainbow suszarka raczej nie rwie, tylko może kurczyć ubrania. Z pepco na pewno się zmniejsza po suszeniu. Ale z innych firm Hm/ Smyk wiem że było ok. Teraz mam zamiar też suszyć i nie prasować. Tak samo z wielopielo wszystko piorę i suszę w suszarce oprócz wełny.

Gratulacje wizyty i zakupu wózka! Extra deal. Ja poluje na OLX teraz na koła terenowe do Priama bo u mnie tutaj są nierówności i pagórki i potrzebuje mocnej amortyzacji.

Imię Gustaw, Gucio bardzo ale to bardzo mi się podoba👌💙

preg.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natkaaaa wrote:
    A możesz pokazać jaki ? Zastanawiam się czy to jest potrzebne

Ja kupiłam bo w sumie był w komplecie z kocykiem wkładem do gondoli i poduszką, nie wiem czy jest takie potrzebne ale wrazie co po prostu jest ochrona, raczej nie jest to rzecz niezbędna :)

6b105c8b92c9e.jpghttps://zapodaj.net/plik-jRezXZtTLu

❄️ Majesty tak to bardziej było od zaparć, rzadko miewam je ale czasem się zdarzy a wszystko naciska już na te żyły itd więc jest później z tym problem

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaKa, cieszę się że u Ciebie lepiej ❤️

Martyna, przykro mi, ze masz takie przejścia z geodetą 😔 wiem ile Was to czasu nerwów i papierów kosztowało. My się sporo oszarpaliśmy ale to dlatego że x lat jeszcze dziadkowie nie wyprostowali spraw i zeszło nam mega dużo czasu na wszystkie sądy, starostwa, gminy bleeh. Budowa domu to kawał ciężkiej roboty.

Dobrze ze lepiej się czujesz 😘

Maglew, moja też w nocy potrafi tak kopać, że nie mogę zasnąć. Szczególnie jak na boku leżę.

Madzik, ja już też miałam dość tego okresu tzn no po prostu to było męczące. I też jestem taka byle jaka, pjona

Ja się przyznaje bez bicia, że raczej prasować nie będę. Chyba że mnie najdą jakieś siły których ostatnio brak. Wszystkie suszyłam w suszarce i jest ok, czy te z sinsaya, hmu czy lidla.

Katri, u mnie rozstępy nowe są ale ja nie jestem zdziwiona. Mam tendencje do tego i na samym środku właśnie przy pępku mam różowe krechy mimo smarowania ale no trudno.

Ola32, tak żebra mnie pobolewają ostatnio przy leżeniu na boku.

Pushhka, kciuki za prenatalne i ktg 🤞❤️

Sailormoon, ja dziś też po szczepieniu na krztusiec. Zaczyna mnie brać sen okropnie. Odnośnie czkawki, nasza miała ostatnio nawet na usg I śmiesznie to wyglądało.

RainbowDeer, gratulacje po wizycie ❤️

Blabla, kochana najważniejsze że mała zdrowa 😘

Agula, super ze udało się znaleźć położna ❤️ tak z ciekawości jaki to koszt ? Ja się zastanawiam z kolei nad opłacaniem prywatnej sali.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula31 wrote:
    Udało mi się znaleźć położną! 😊 Faktycznie polecana taką pocztą pantoflową, ale też bardzo mi się z nią przyjemnie rozmawiało. Na początku lutego się spotkamy, pokaże mi oddział, omówimy plan porodu i ustalimy, co jest istotne dla mnie. Długo się zastanawiałam, czy ponosić ten dodatkowy koszt, ale stwierdziłam, że będę się czuła pewniej mając takiego "przewodnika" ze sobą – kogoś, z kim czuję jakiś przelot, a nie liczyć na szczęście, że kto będzie, ten będzie. W skali wszystkich kosztów około wyprawkowych to nawet nie wypada tak źle. 😊

@ RainbowDeer, super, że wszystko ok i że już obrócony! 😍 A z wózkiem to serio dobra oferta, gratulacje! Ja mam po koleżance i też trochę widać, ale wolę dać np. na fotelik czy na tą położną właśnie niż na wózek.

@ blabla, a co lekarz powiedział? Może akurat teraz tak przybrała, a potem się wyrówna.

Co do suszarki, ja nie mam, ale moja koleżanka mówiła, że kilka rzeczy jej się skurczyło w suszarce... W sumie dobrze, bo wbrew temu, co wszyscy mówili, mały okazał się mniejszy i bardziej chodzi w 56 niż w 62. Wszyscy jej mówili, że nie ma sensu brać tych małych, więc zrobiła na własną rękę i teraz ma idealne rozmiary. 😄 - właśnie blabla a propos, wszyscy ją straszyli że duże dziecko na usg wychodzi, a urodził się 3200.
    @Agula31 gratulacje położnej! Każda kwota jest warta jej wsparcia. Jakie są warunki, tj czy kwota może być zwrócona w przypadku porodu CC/ nagłego poza szpitalem? Pytam z ciekawości bo ja nie mogłam mieć zwrotu ale to było dość dawno :)

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    My mamy kamerkę tapo, która działa dokładnie tak samo jak nianie, z dźwiękiem, obrazem etc. No i mamy też nieużywany telefon - więc w naszym przypadku kupno niani byłoby bez sensu :)
    U nas identyczny zestaw: stara komórka z appka i kamerka Xiaomi.

preg.png
  • maglew Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chwilę uciekam na jogę ale przyznaję że trochę ciężej mi się praktykuje przez rosnący brzuch. Byłam u urofizjo i mnie tak dobrze wymasowala, pośladki, spojenie łonowe i mięśnie dna od środka i zewnątrz. Jestem znowu otejpowana na brzuchu i plecach/lędźwiach. Marzyłby mi się te wizyty tak raz w tygodniu:P dużo rozmawialiśmy ogólnie o porodzie i połogu i ta moja fizjo jest też w szpitalu w którym chce rodzić więc dużo mi poopowiadała.

Jeszcze chciałam napisać że też mam widoczne żyły na brzuchu szczególnie po bokach a na samym środku bywa bardzo czerwony ciekawe od czego, od ucisku ubrań nawet jeśli są luźne?

preg.png
  • Majania Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj mieliśmy badania 3 trymestru. 1900g dzidziusia, stopa 6,5cm (pani doktor zmierzyła, bo tak pięknie stópki pokazał). Generalnie wszystko dobrze, nawet moje przypływy się poprawiły 🥰

https://zapodaj.net/plik-33WzidTZ4t

Martyna , Katri94, ŻonaMarynarza, eliz, Kasiula09, Pinkflower, Olaa..32, Polcja, Pusshka, maglew, monii00 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Blabla, maglew - dziękuję 😘 no niestety ubranek nie zapewniają ale zapewniają właśnie takie higieniczne rzeczy typu podkłady, podpaski poporodowe. Są na każdej sali w szafkach i można korzystać ile się chce. Ale znając mnie pewnie coś swojego spakuje, bo ja to lubię być przygotowana.

eliz, blabla lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majania wrote:
    My też dzisiaj mieliśmy badania 3 trymestru. 1900g dzidziusia, stopa 6,5cm (pani doktor zmierzyła, bo tak pięknie stópki pokazał). Generalnie wszystko dobrze, nawet moje przypływy się poprawiły 🥰

https://zapodaj.net/plik-33WzidTZ4t

Śliczna buźka 😍😍🥰 cieszę się że wszystko dobrze i poprawiły się przypływy ☺️

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny,
    Dopiero was nadrobiłam, dziś jakiś szalony dzień dopiero siadłam na spokojnie na tyłku,jeszcze przed chwilą dzieci mnie ograły w monopol, odniose się do tych co pamiętam.
    ⭐Katri ja mam hemoroidy, ogólnie nie krwawią ale czasem przy okropnych zaparciach potrafi być na papierze ciut krwi, jak nie zapomne to smaruje procto-glyvenol
    ⭐LutekPaulutek nianie elektroniczna mam kupiona 10 lat temu muszę odszukać na strychu i zobaczyć czy działa, u nas się sprawdziła bo mamy dom piętrowy w czasem nawet i dziewczyny spały w domu a nianie braliśmy na podwórko
    ⭐Blabla spokojnie może być też błąd pomiaru najważniejsze że jest zdrowa
    ⭐Super że po wizycie wszystko dobrze, cudna buzka

Katri94 lubi tę wiadomość

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domku,zjadlam,wykąpałam się i na reszte wieczoru odpoczynek 😊
    ▪️Madzik u mnie z cukrami różnie bywa,tarczyca na szczęście ok.Pewnie poprostu nasze organizmy potrzebują więcej snu tak jak piszesz.
    Jeśli chodzi o listę mam ich parę ze screenowanych 🤣 bo w szpitalu co będę najprawdopodobniej rodzić to jest ogólnie napisane wszystko.
    ▪️Blabla no to czuje ze mój wcale taki malutki nie będzie w takim razie. 😅 bo już waży 2kg. A to jeśli jest cukrzyca to od jakiej wagi dziecka robią CC? Podkłady już kupione mam. 😉
    ▪️Agula31 bardzo się cieszę że udało Ci się znaleźć położną,no super! 😁
    Ja wszystkiego muszę się dowiedzieć jak będę na wizycie u Gin na NFZ bo niestety będę musiała rodzić w innym szpitalu niż chciałam i tak naprawdę nic nie wiem... 😞
    ▪️Moni na zdrowie! 😋 musiały być przyszne. Ja ostatnio też bardziej czuje głód,jak nigdy wcześniej 🫣
    ▪️Natkaaaa osobiście nie kupuję nic do gondoli , tutaj moja przyjaciółka zaoferowała się że kupi ale co będzie się w skład znajdowało to nie wiem.
    ▪️Katri piękny ten wklad do gondoli,też patrzyłam z tej firmy 😊 i coś tam tej mojej przyjaciółce podesłałam aby wybrała 😁
    ▪️Maglew też mam żyły na brzuchu najbardziej widoczne są po bokach,ostatnio zauważyłam je.
    ▪️Majania cudowne wieści,śliczna buźka ❤️ super że przepływy się poprawiły 😀

Katri94, Natkaaaa lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙

14.01 - Ginekolog NFZ
    23.01 - Ginekolog
    preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik2208 wrote:

Ja się zastanawiam na co tyle staników do karmienia i pieluch tetrowych, wkładki laktacyjne ja miałam kilka w kosmetyczce

preg.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ