Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Któreś z Was tu rozmawiały o obrotach dziecka i powiem Wam co lekarz to opinia. Mój Jasio też siedzi pupą na dole i np. lekarz prowadzący mówi że raczej szykujemy się na cesarskie cięcie 20.02 a z kolei ta wredna baba wczoraj z pełnym spokojem stwierdziła że jeszcze może się obrócić, że nic nie jest przesądzone. Zobaczymy 🤷 zaczęłam trochę wykonywać ćwiczenia pomagające dziecku w obrocie, nie mam nic do stracenia a nóż widelec uda się jednak rodzic naturalnie ☺️monii00, eliz, Katri94, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Cześć dzień dobry Mamusie 🤰
Zima come back i to z przytupem 😁❄️ śniegu full, zimno, wieje... Na szczęście mąż dojechał bezpiecznie do pracy... Ja zaraz kawka i popatrzę sobie na nasze pola obsypane śniegiem otulona kocykiem 😍 taka zima może być, oglądana z domku 🤣 ale współczuję wszystkim, którzy muszą w taką pogodę wychodzić itp. Jak którąś czeka wyjście z domu to uważajcie na siebie, nie ma żartów.
Pisałyście o kombinezonach. Ja kupiłam już dawno (nawet wrzucałam) taki sweterkowe ocieplany i planuje to na wyjście ze szpitala. Pod niego założę pewnie body i pajacyka, czapeczka a w foteliku otulacz lub kocyk. Dostałam też w prezencie taki typowy standardowy kombinezon z materiału jak kurtka na zamek, też ocieplany, to pewnie będzie na te początkowe spacerki. Zobaczymy. Więcej nic nie kupuje na początek, powinno wystarczyć.
Plany na dziś zapiekanka na obiadek, no i prasowanie w końcu.
Spokojnego dnia kochane ❤️
P.S. odnośnie przeniesienia naszego gdzieś na inną grupę, tak jak pisałam mi to obojętne. Ale też uspokajam dziewczyny, że nie trzeba mieć FB żeby założyć Messenger, więc nie musicie tworzyć profilu. Chyba, że coś zmieniło się a ja przeoczyłameliz lubi tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hej Dziewczyny! 😊
Wczoraj byłam u urofizjo i muszę Wam powiedzieć, że jak mi nacisnęła na te więzadła, to łzy same leciały z oczu 😅. Ale ulga była natychmiastowa – podobnie z pośladkiem! Super mnie rozmasowała, więc naprawdę polecam każdemu. 💆♀️
Wieczorem byliśmy u znajomych – było bardzo fajnie i wesoło. Do domu wróciliśmy po północy, ale grzecznie, bo mąż dzisiaj poszedł do pracy. 😊
Ja się teraz zbieram za ogarnianie domu, zakupy i obiad – typowy dzień pełen obowiązków. 😄
Co do prania, to ja już wyprałam wszystkie rzeczy, które nie muszą trafić do szafy: pieluszki, rożek, otulacz do fotelika, kocyki, poduszkę do karmienia... Używam uniwersalnych kapsułek z Loveli i na razie są okej. W przyszłą sobotę w końcu organizujemy szafę, mamy już ogarnięte auto i pomoc do składania rzeczy. I wtedy już zacznę ogarniać ciuszki.
@le_bonheur Super, że miałaś te warsztaty – fajnie, że mogłaś wszystko obejrzeć i ogarnąć. To na pewno bardzo ułatwia życie!
@Martyna Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku! 😘
@SailorMoon Ja mam kombinezon z wełny merino w razie czego, kupiony z drugiej ręki.
@LutekPaulutek Dziewczyny już powiedziały wiele ciepłych słów i oczywiście mają rację – to absolutnie nie Twoja wina, tylko niekompetencja lekarki. U mnie nigdy nie było problemu z badaniem, chyba że ze względu na ułożenie dziecka. Komentarz był absolutnie nie na miejscu i jeśli masz możliwość, to warto to zgłosić. Co do obrotu – moja ostatnio też nie była obrócona, a moja dr jest sceptyczna wobec obrotów, ale w szpitalu, gdzie chcę rodzić, je wykonują. Ja chyba bym spróbowała, ale mamy jeszcze czas.
@moonii Bardzo mi przykro, że znowu masz dodatkowe stresy. Mam nadzieję, że na wizycie okaże się, że to nie takie groźne... To niesprawiedliwe, że jedna osoba ma tyle przygód. Trzymam za Ciebie kciuki! ❤️
Buziaki dla Was wszystkich! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 09:26
eliz, Katri94, SailorMoon lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
Dzień dobry dziewczynki ❤️
U mnie też śnieżek sobie pada,mam nadzieję że trochę się utrzyma. Dzisiaj nawet się wyspałam teraz śniadanko i kawka,później zakupy😊
Co do messenger to faktycznie jak Madzik pisze nie trzeba mieć konta, można założyć sam profil z nikiem bez zdjęcia(moja mama tak ma bo potrzebowała do pracy).
Co do usypiania u mnie to jest loteria kładę się przeważnie około 23 budzę się po 1/3/5 a wstaje 8/9. W nocy poprostu przekręcam się z boku na bok i czuje się wyspana a nad ranem jak zombi chodzę 😅
Przyjemnego Dnia ❄️☃️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 09:58
Katri94, Madzik2208 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ❄️ niezła zima nas przywitała dzisiaj, aż się zdziwiłam 🙈
Miałam jechać na zakupy, ale nigdzie się nie ruszam, mam zakaz haha. ( jestem sama w domu do końca tygodnia). Zamówiłam zakupy spożywcze online, także z głodu nie umrę
Na śniadanie zrobiłam sobie zupę pomidorową, tak mnie naszło 😂
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie kombinezonów07.24 ⏸️
01.04.2025 🩷 -
@Kasiula09 mam podobnie a po przejściu na zwolnienie wstawałam długo z mężem rano.. teraz znów mam problemy ze snem i czasami w dzień potrzebuję drzemki. To nie zalecił Ci gin leków przeciwzakrzepowych albo konsultacji z chirurgiem? Nie wiem jak to jest w trakcie ciąży, ale u mnie za każdym razem pytają m.in. o żylaki.
@Martyna posty teraz wprowadzasz? 🤭 może wystarczy pilnować kcal, chociaż w ciąży to wyzwanie.
@Nefertiti89 nad dziećmi nie ma kontroli takiej jak nad dorosłymi.. chociaż niektórzy dorośli nie zastanowią się i powiedzą, że przesadzamy 😒
@LutekPaulutek z tego co gin mówił to niektóre dzieci obracają się na ostatnią chwilę. Skoro położne i fizjoterapeuci rekomendują takie ćwiczenia jako potencjalne wsparcie obrotu dziecka to widocznie jakieś potwierdzenie w statystykach jest. Trzeba próbować pomóc Jasiowi 🩵
@Madzik2208 u nas też tyle śniegu nawaliło, mąż zaskoczony i ledwo zdążył na pociąg a mówiłam mu żeby wstawał bo na samochodzie pierzynka jest 🤭 mam to samo zdanie, z okna ogląda się najlepiej 😊 co do kombinezonu to nie mam pojęcia co zrobić bo dopiero pod koniec stycznia dostarczą z uwagi na tą bostonkę.. dlatego się nie zwleka z takimi rzeczami. Mamy też dostać szumisia. Ja też walczę z prasowaniem, ale zrobiłam przerwę na kawę.
@Agula31 cieszę się, że urofizjo pomaga Ci w dolegliwościach ciążowych. Okaże się, co dwie opinie to nie jedna
@eliz to nie wiedziałam, że tak się da.. cóż, daleko jestem już w tyle 🤭
@SailorMoon to prawidłowo, macie luksus z tymi dostawami 😊 chociaż u nas jest handel obwoźny z uwagi na brak komunikacji publicznej i dużo starszych ludzi - codziennie pieczywo a spożywka lub mięso w wybrane dni
Wczoraj to miałam straszny kryzys. Dzisiaj trochę lepiej, ale bez szału. Jeszcze 2 dni miałam apetyt a znów niechęć do jedzenia wróciła. Jem jak kurczaczek czasami.. nawet w sklepie patrzę na te półki i kompletnie nie mam na nic ochoty. Mąż też widzi, że się męczę. Babka na mięsnym miała beke ze mnie, że chcę kilka plasterków szynki tylko tej dużej.. najlepiej oceniać innych 😒 -
Cześć dziewczyny!
Ja już po długim spacerze, 12 tys kroków . Kanapę zamówiłam , trzeba czekać aż pani ze sklepu zadzwoni
Weszłam do Sinsay , szukam koszule do szpitala i szlafroczek, ale nie było . Kupiłam piżamę , spodnie + góra . Zabiorę do szpitala, tak bardziej lubię . 35 zł kosztowało .
https://www.sinsay.com/pl/pl/432am-08x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
I jedne ubranko dla małej 🩷
https://www.sinsay.com/pl/pl/002cr-00x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share
Zaraz lecę robić zupę ogórkowa, bo mój mąż potrzebuje czegoś na słono i kwaśne 😁😂monii00 lubi tę wiadomość
-
Monii tylko u mnie pojawił się żylak na wardze sromowej prawdopodobnie mała gdzieś mnie uciska i stąd wyszło, póki nic się nie dzieje więcej to obserwujemy. Po porodzie powinno zniknąć. Nigdzie więcej nie mam żylaków oprócz hemoroidów.
U nas rano pięknie padał śnieg a teraz na plusie to niewiele z niego zostało.monii00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajania wrote:Czy wasze maluchy też mają tak często czkawkę? Pierwszy mój syn też miał często, ale ten to już przesadza, mam wrażenie że ma jeszcze częściej niż pierwszy.
❄️Polcja ta piżamka byłaby idealna, tylko czemu poliester.. 😢 Ja będę też celować raczej w piżamy tego typu, bo nie lubię koszul nocnych - ale wiadomo, że po porodzie fajnie kilka dni chociaż wietrzyć dół.
Te ubranka dla dziewczynek mnie rozczulają, śliczne są 🥺
Co do magnezu to ja brałam na dzień 500 mg, a przy tych skurczach na ktg miałam zalecenie 2000-2500 mg
Jakby co dziewczyny nie wiem czy uda mi się dziś przygotować ankietę, dam znać! Coś w niedoczasie jestem 🤭monii00 lubi tę wiadomość
-
@LutekPaulutek Mąż niech ćwiczy z Tobą a nie się śmieje 🤭 ciesz się, że możesz takie wykonywać bo ja nie mogę przy złym ciśnieniu 😊 raz się zapomniałam bo chciałam kręgosłup rozciągnąć i po prostu głowa bardzo ćmi w pulsie
@Kasiula09 to faktycznie, raczej od ucisku 🫤 niech znika jak najszybciej 😊
@Pusshka przypomniałaś mi żeby Cię dodać do przyjaciółek bo zapomniałam 🙈 przypominam też innym Dziewczyną, można to zrobić na profilu w wiadomościach 🙂
Prasowanie zrobione, zmęczyłam się. Chwile dychnę i biorę się dalej za sprzątanie. Jeszcze muszę pilnować pieca. Masakra coraz bardziej u nas pada ❄️
-
Zmobilizowałyście mnie do rozpoczęcia akcji pranie 🙉 przyniosłam z garderoby do łazienki paczki z najmniejszymi ciuchami.
Szafę dla malucha już mam wolną, więc mogę prac i układać. Ja prasowanie zdecydowanie sobie odpuszczam, prosto z suszarki ciuchy polecą do szafy.monii00 lubi tę wiadomość
-
Pusshka wrote:No właśnie mój też ostatnio ma tak często, takie rytmiczne delikatne - myślę, że to czkawka właśnie 🙈
❄️Polcja ta piżamka byłaby idealna, tylko czemu poliester.. 😢 Ja będę też celować raczej w piżamy tego typu, bo nie lubię koszul nocnych - ale wiadomo, że po porodzie fajnie kilka dni chociaż wietrzyć dół.
Te ubranka dla dziewczynek mnie rozczulają, śliczne są 🥺
Co do magnezu to ja brałam na dzień 500 mg, a przy tych skurczach na ktg miałam zalecenie 2000-2500 mg
Jakby co dziewczyny nie wiem czy uda mi się dziś przygotować ankietę, dam znać! Coś w niedoczasie jestem 🤭
Nawet nie patrzyłam z czego ona😁 poprostu mi się spodobało, już mierzyłam i już piorę .
A dziecięcych rzeczy jeszcze nic nie prałam. Dziś spotkałam koleżankę , ona urodziła w wigilię, w 2 dni jej poszło 7 kompletów ciuszków, malutki ulewał -
@monii dziś pierwszy dzień bez podjadania 🤭😂😂 patrzę bardziej na to co jem i zapycham się ogórami kiszonymi 😂😂 głodzić się oczywiście nie mam zamiaru 😀😀
Skończone malowanie, nowa kanapa stoi, posprzątane! Czuję się dumnie sama z siebie-pomalowałam sama w końcu cały salon 😀😀
Byłam w rossmannie i pepco-ale wyprzedaże! Pepco już co prawda u mnie same większe rozmiary były i nie brałam, bo ciekawe jaka gwiazda wyjdzie w końcu 🤭🤭 w rossku kupiłam słuchajcie 2xbody za 5zl i skarpetki z grzechotka na 5zl. Janusz biznesu 😂😂
Polcja, monii00, maglew lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Skończyłam prasować część ubranek i już wymiękam 🥴 Muszę usiąść i odpocząć... Jeszcze trzeba domówić pojemniki z Ikei do komody, bo się okazało, że część wziął mąż, część ja dla siebie i małej mało co zostało 🤣
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Właśnie wróciłam że spaceru,śnieżyca normalnie,tak pada śnieg. ❄️❄️❄️ uwielbiam więc musiałam wyjść chociaż na spacer. ☺️ Wcześniej byliśmy na zakupach,wpadłam do pepco znalazłam rajstopki po przecenie dla małego bo tego mi brakowało,sobie wzięłam szlafrok no i organizery do szuflady 6sztuk za 15zl coś podobnego jak te z ikei. W rosmanie parę drobiazgów i oczywiście maczek zachaczony 😃 teraz chwilowy odpoczynek. Może uda mi się coś poprasować ale sama nie wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 17:27
-
Hej! Mam 17 stron do nadrobienia 🙈
Mam do Was kilka pytań:
1. Kto bierze insulinę? Dajecie w brzuch? Ja już powoli mam zrosty i rozne jaja się robią krew, ból, igła nie wchodzi albo wejdzie a jak wyciagne to cała insulina wylatuje...
2. Ktoś ma podgrzewacz do chusteczek? Myślicie że warto?
3. Podgrzewacz do butelek itp z neno widziałam taki 6w1? Sterylizator rozmrażacz podgrzewacz cos tam jeszcze.. myślicie że warto?
Jeśli chodzi o to co zapamiętałam.. przed ciążami miałam 47 kg i cyce 65D/70C. Po pierwszej już ważyłam 60 a cyce zostało 80F a obecnie kupiłam 85F.. także no. Bez mleka i ciazy wiszą trochę cóż.
Nie kupuję kamerki.
Zdecydowaliśmy się na zwykle lozeczko nie dostawkę. Monitor oddechu bede kupować używany baby sense 7.
Zamierzamy kp ale tak z butelką jedną abym mogła gdzieś wyjsc bo wszedzie daleko.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
LutekPaulutek wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem po wizycie i muszę się wyżalić. Z synkiem ogólnie wszystko w porządku, jedynie przez ułożenie lekarka miała problem z oceną serduszka. Wychodziłam z gabinetu dwa razy żeby pochodzić itp żeby mały się przekręcił. Ale według lekarki nie tylko przez położenie. Jestem załamana i wyszłam właściwie z płaczem z gabinetu. Usłyszałam, że to też dlatego że jestem gruba, w tym wieku to się powinnam wziąć za siebie i schudnąć co najmniej 20 kg, "bo potem przychodzi taka - (tu nie pamiętam jak mnie określiła) i ona ma potem problem z badaniem". Mega mnie to zabolało. Poczułam jakby to była moja wina, że ona nie może tego serduszka zbadać. Ogólnie nie jestem Miss Polonia i nigdy nie byłam ale też nie wydaje mi się że jestem jakaś ogromnie gruba (mam 165 cm i w ciąży póki co przytyłam 8kg, zaszłam w ciążę ważąc 77 kg). Zgadzam się z tym, że nie jestem najszczuplejsza i powinnam zrzucić ale wydaje mi się że kobiecie z ciąży która w 8 miesiącu ciąży czuje się jak wieloryb po prostu nie mówi że takich rzeczy w ten sposób, a na odchudzanie przyjdzie czas po porodzie. Zrobiło mi się mega przykro aż mnie zamurowało i upłakałam się jak bóbr po wyjściu stamtąd.... 😥😥😥
Lekarze powinni zwracać nam uwagę na różne rzeczy od tego są, ale bardzo duże znaczenie ma jak przekazują nam te informacje.
Jeśli w sposób obraźliwy i opryskliwy to poprostu jest to zwykła świnia.
Uważam, że lekarze powinni mieć dla swoich Pacjentów empatię.
Monika96 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny lecicie z tym praniem.
Ja mam tylko kilka rzeczy . Na koniec stycznia przeprowadzka i wtedy ruszę pełna para bo już w tych ostatnich miesiącach to trzeba być przygotowanym na wszytsko.
Nigdy nie wiadomo kiedy minionek postanowi zjawić się nie świecie.
Papier toaletowy nawilzany fajny jest w doz. Bez żadnych dodatków i zapachów. Nigdy mnie nie podrażniał. En będę brała do szpitala.
Na wyjście planuję grubsza czapkę i kombinezon. Jak będzie wiało to jakiś lekki kocyk na wierzch a w aucie się ściągnie. Do szpitala mam jakieś 15 , może 20 minut w korkach wiadomo godzine.
-
Ależ dzisiaj mroźno i pada śnieg cały czas, wyskoczyliśmy na większe zakupy i po drodze wzięłam sobie makaron zapiekany z kurczakiem 😋😜 kupiłam w rossmanie żel pod prysznic biały jeleń może on co pomoże na mój brzuch w wysypce 🫠już naprawdę nie wiem co brać.
Piję wapno dziś cały brzuch wysmarowałam maścią tym alantan plus i nie wiem nic nie lepiej jeszcze bardziej zaczerwienione miałam, więc zmylam w białym jeleniu... Strasznie frustrujące to jest 😮💨
Nie miałam czegoś takiego nigdy. Więc już nawet nie smaruje niczym brzucha na rozstępy też nie tylko będę myć w tym białym jeleniu i tyle