X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • MAJESTY Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie w.szpitalu nosiłam koszule do karmienia.
    Łatwo się je rozpina i gotowe.
    Jak wróciłam to raczej spodenki i koszulkę, że względu na krwawienie po ciąży. Czasami jest bardzo duże. I te podpaski poporodowe też są ogromne. Nie zapomnijcie o specjalnych majtkach które będą je w stanie przytrzymać , pierwsze dni są ciężkie pod tym względem.

Czy są tu mamy które mają małą różnice wieku .?
    U nas będzie dwa lata. Syn śpi u siebie w łóżeczku w naszej sypialni jak się przebudzi to ładuje w naszym łóżku i śpi do rana.
    I tam się zastanawiam jak to pogodzić z karmieniami niemowlaka. Czy my się wszyscy wyśpimy w jednym pokoju? Wiadomo taki maluszek często się budzi.
    Macie jakieś doświadczenia??

• MAJESTY Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś raczej leniwa niedziela.
    Powinnam zacząć powoli się pakowaćdo przeprowadzki ale jakoś nie mogę się zmobilizować.

Wgl ostatnio jakoś wszystko wolno mi idzie i uwielbiam kanapę ;) mam nadzieję że przejdzie bo niektóre z was jeszcze do pracy chodzą a w domu dzieciaki to już jest dopiero wyczyn. Nie dała bym rady wysiedzieć za biurkiem 8h.
    Jak dłużej posiedzę to cały brzuch mi się napina.

W tygodniu z synkiem pilnowalam siostrznicy ma niecałe 4 miesiące i muszę powiedzieć, że nieźle trzeba ogarniać żeby dwójkę dzieci z taką małą różnica wieku wychować. 6 h zleciało mi dosłownie jak godzina.

• eliz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane ❤️
    U mnie za oknem biało,muszę się nacieszyć tym widokiem bo długo tak nie będzie. ❄️🥺
    ▪️Majesty napewno motywacja przyjdzie 😃 u mnie też to różnie bywa. Czasem jest tak że cały dzień przeleże a czasem cały dzień latam jak szalona 😅
    Życzę przyjemnego dnia ❄️ buziaki! ❤️😚

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

@Katri94 to żel w takim razie bo ja mam tak z niektórym kosmetykami, ale u mnie tylko swędzenie.. niestety musisz jak najbardziej naturalny i nawilżający. U mnie sprawdził się teraz z Rossmanna baby dream dla ciężarnych (płyn do kąpieli) i daje tylko trochę na myjkę. Ale nie szalej ze zmianami bo nie wiadomo co polepszyło sprawę. Muszę zamówić zapas kremu z bielendy bo chyba usuwają serię a jest dla mnie najlepszy 🫤

@Martyna a ręce Cię nie bolały i brzuch po? Malowanie to praktycznie co chwilę ręce w górze. Ja przy myciu okien i wieszaniu firanek potem musiałam leżeć 1 dzień bo mnie brzuch ciągnął.

@Abilify05 tak jest w budowlance, duże ekipy to właśnie lubią takie zlecenia od zera do pewnego etapu bo są w jednym miejscu i organizują sobie prace. Wiesz czasami idzie coś nie tak i się przesuwa. Jak u rodziców robili dach to uzgadniali, że muszą jechać na inną budowę coś zrobić albo mają opóźnienie o pogodę. Niestety krętaczy nie brakuje, u nas co chwilę ktoś pisze, że biorą zaliczki i znikają a potem wkręcają, że matka im zmarła a żyje. Do rodziców teraz ma przyjść hydraulik na przeniesienie grzejników, zobaczymy jak pójdzie. Ostatnio jakiś "fachowiec" montował piec to im rozkręcili wodę na strych i zalał całą wylewkę.. grzyb im taki wyszedł na piętrze, że musieli zrywać zabudowę g-k, którą niedawno brat zrobił bo inaczej się nie da jeśli to jest wilgotne. Radzę skontrolować co robią. Nam po serwisie auta nie podpięli kabli i byśmy się zabili na pierwszym lepszym zakręcie a nasz mechanik po prostu się rozchorował i pojechaliśmy tam gdzie przegląd robimy, po pracy silnika się zorientowaliśmy.. praktykant robił, ale powinni po nim sprawdzić. Trzecia lub czwarta bo jeszcze z Tobą jest @KasiaZag a ze mną @blabla 🤭 tylko jeszcze mamy Dziewczyny z planowanymi cesarkami 😊 na razie to chyba @PaulaG ma termin wyznaczony

@eliz nie dziwie się bo ciężko się prasuje, ja co chwilę przerwy robię i pije jak smok wtedy bo mi tak gorąco. U Nas nadal pada ❄️ jak ja jutro wyjadę z garażu autem, mąż mi musi trochę ogarnąć przy drzwiach jak wróci 🙈

@Majesty też wolę spodnie z uwagi na krwawienie, czytałam, że niektóre kobiety mają bardzo ofite i idzie ogrom podpasek.. Z tego co pamiętam to są takie Dziewczyny bo pisałam, że je podziwiam 🤭 z brzuchem mam to samo albo czuję ucisk na narządy rodne.. i to miałam od początku ciąży, od czego to zależy, nie wiem 😉

Przebudziłam się dzisiaj rano z takim skurczem co wspominałyście.. ze spięciem mięśnia kilka minut. Nic nie pomagało bałam się wstać bo sama byłam. Od razu rano zjadłam gorzką czekoladę i wzięłam więcej magnezu. Dzisiaj spało mi się bardzo dobrze, nikt mnie nie budził i tylko miałam jedną wycieczkę do łazienki. Zachciało mi się pomidorówki z ryżem więc robię to co mi się chce. Chyba mam mało potasu bo wczoraj pomidory, dzisiaj pomidorówka.. przypadek, nie sądzę 🙈

Przyjemnej niedzieli Mamuśki ❤️

Katri94 lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! 😊

Wczoraj zrobiłam porządki, ale że mało spałam, to kompletnie mnie to wykończyło… Czuję, że różnica w formie już daje się we znaki. 😅 Dzisiaj na szczęście odespałam i planujemy wyskoczyć na zimowy spacer. A potem? Chyba już tylko relaks na kanapce.

Co do gadżetów, to ja raczej nie kupuję takich rzeczy, jak np. podgrzewacze. W domu wolę korzystać z wody i wacików zamiast chusteczek – nawet te najlepsze to jednak chemia. Poza domem wiadomo, że to wygodne😊

@Martyna, co to za woreczki masz? Słyszałam, że są też specjalne pojemniki do sterylizacji w mikrofali, ale o workach nie. Myślę, że takie rozwiązanie mogłoby być super np. do laktatora czy kolektora, jednak tu trzeba dbać o higienę.

Miłego dnia! 🌸

monii00 lubi tę wiadomość

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    04.02 34+2, 2700 g🩷
    20.02 36+4 2900g 🩷
    05.03 ?
    preg.png
  • Domi ^^ Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, chciałam się was zapytać, czy zauważyłyście u siebie, że podczas ciąży macie większy cellulit? Jestem przerażona, bo nie leżę całymi dniami w łóżku, codziennie robię ćwiczenia typu joga dla ciężarnych, przytyłam w sumie dużo, ale ten cellulit widać nawet jak stoję i zastanawiam się, czy to może być przez hormony, czy jednak przez przytycie. Będę wdzięczna za odpowiedzi🙈

26 lat
    Hashimoto, policystyczny jajnik
    Starania od 02.2024
    2 II 25.05.2024
    29.07 156bpm❤️1.36mm szczęścia
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spokój w domu nie trwał zbyt długo. 30.12. wyszłam ze szpitala, o 2 w nocy znowu zostałam przyjęta, bo chlusnęła ze mnie krew jak wstałam do łazienki. Tysiąc myśli, strach. No i nadzieja, aby donosić ciążę. Jestem ciekawa czy będą mnie trzymać już do końca, bo ostatnio coś o tym przebąkiwali. Nie życzę nikomu łożyska centralnie przodującego.

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Agula31 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ^^ wrote:
    Hej Kochane, chciałam się was zapytać, czy zauważyłyście u siebie, że podczas ciąży macie większy cellulit? Jestem przerażona, bo nie leżę całymi dniami w łóżku, codziennie robię ćwiczenia typu joga dla ciężarnych, przytyłam w sumie dużo, ale ten cellulit widać nawet jak stoję i zastanawiam się, czy to może być przez hormony, czy jednak przez przytycie. Będę wdzięczna za odpowiedzi🙈
    Ja mam dokładnie takie samo wrażenie. Też się dużo ruszam, pije dużo wody, smaruje się - widocznie to serio hormony. Ja przytyłam 3 kg, także raczej to nie to.
    Natalia0212 wrote:
    Mój spokój w domu nie trwał zbyt długo. 30.12. wyszłam ze szpitala, o 2 w nocy znowu zostałam przyjęta, bo chlusnęła ze mnie krew jak wstałam do łazienki. Tysiąc myśli, strach. No i nadzieja, aby donosić ciążę. Jestem ciekawa czy będą mnie trzymać już do końca, bo ostatnio coś o tym przebąkiwali. Nie życzę nikomu łożyska centralnie przodującego.
    Współczuje tych nerwów i stresu! Na pewno taki pobyt nie jest komfortowy... Trzymam kciuki za Ciebie mocno i życzę dużo siły <3

👩🏼31👨🏻‍🦰32
    03.24 AMH 0,69🫣
    Plemniki o prawidłowej budowie <4%
    04.24 stymulacja + suplementy
    29.04.24 IVF 💔
    23.05 mezoterapia jajników
    12.07 ⏸️
    29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
    05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
    19.08 10+1 3,1 cm ❤️
    02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
    23.09 15+1 11,8 cm 🩷
    22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
    12.11 22+2 505 g 🩷
    03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
    02.01 29+4 1598 g🩷
    04.02 34+2, 2700 g🩷
    20.02 36+4 2900g 🩷
    05.03 ?
    preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Natalia współczuję tych stresów, trzymaj się tam w dwupaku jak najdłużej.

U nas dziś bez planów kolejny dzień zamierzam błogo odpoczywać bo jutro znowu praca. W nocy córka do mnie przyszła o 3 a ja oczywiście nie mogłam zasnąć i myślałam za co mam się jutro wziać mam 3 tygodnie na pozamykanie najważniejszych rzeczy żeby mnie nie wzywali co chwilę na zwolnieniu. Mąż po obiedzie ma zabrać dziewczyny na basen a ja pewnie zaszyje się z książką na kanapie.

Miłej niedzieli kochane

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę ☺️
    Wczoraj na kolędę przyszedł wikary, a nie proboszcz - bardzo fajnie nam się rozmawiało, tym bardziej że pochodzi z naszych rodzinnych okolic 😀 Więcej takich normalnych duchownych!
    Później byliśmy u znajomych, było fajnie, ale już bardzo się męczyłam przy stole, więc dostałam ekskluzywne miejsce na fotelu obłożone poduszkami i jakoś wytrzymałam do 23:00 😅

Dziewczyny, zaczynam wysyłać ankietę, jeśli któraś nie zaakceptowała zaproszenia bądź go nie ma - dajcie znać.
    Czy dobrze rozumiem, że na WhatsAppie można zablokować widoczność numeru telefonu?
    Na Telegramie nie trzeba udostępniać swoich żadnych danych?
    A jeśli chodzi o Messenger to faktycznie można założyć konto bez imienia i nazwiska - tylko nie jestem pewna czy jeśli ktoś ma Mess na swoje dane to może połączyć dwa konta w aplikacji?
    Na BabyBoom minus taki, że trzeba założyć tam konto (dobrze jakbyśmy zostały przy podobnych nickach jak tutaj, żeby się połapać 😅)

eliz, monii00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia0212 wrote:
    Ojej, trzymaj się - musi być dobrze 🙏 Najważniejsze, że jesteś pod opieką w szpitalu. Wysyłam dobre myśli
    Domi ^^ wrote:
    O dziwo nie, tak samo nie mam żadnych rozstępów - może jeszcze się pojawią, zobaczymy. Ale to też kwestia indywidualna, nie ma się co porównywać

• Martyna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Monii właśnie nie. Gdy malowałam ściany to starałam się nie malować wysoko i od razu stawałam sobie na drabince. Przy suficie szło mi naprawdę gładko z rękoma w górze. Może to kwestia tego, ze wcześniej byłam „gym girl” i siłownia to był mój drugi dom 🤷‍♀️🤷‍♀️
    🌸Agula pojemnik też miałam w rozważaniu, ale te woreczki bardziej mnie przekonały. One nie są jednorazowe co jest super. Teściowa mówiła, że też u nich więcej woreczków schodzi niż pojemników.
    Babyono woreczki do sterylizacji. Jedna paczka jest na 100 cykli 😀
    🌸domi z kompletnego braku cellulitu mój tyłek i uda to zmora. Po porodzie jak tylko dojdę do siebie biorę się za ćwiczenia 😕
    🌸Natalia trzymam mocno kciuki za wasz dwupak, aby jak najdłużej wytrwał!

Na razie leżymy z narzeczonym przed tv. Zjemy obiad i mamy jechać po auto jego kolegi, żeby jutro mu rozrząd zrobił. Po drodze cmentarz i do teściów po łóżeczko w końcu. Bedzie wieczorne składanie 😀
    Jutro mam w planach wstawić kolejne pranie i wziąć się za prasowanie już upranych rzeczy, bo utonę w praniu 😂
    Miłego dnia dziewczyny ❤️

Agula31 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 2227g 😍
    11.02 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pussha można połączyć dwa konta na messengerze 😀

Pusshka lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    24.07❤️1,05cm❤️
    7.08 ❤️2,4cm 🐻
    07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
    16.09 120g szczęścia 🥰
    2.10 213g wstydziocha 🫣
    15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
    29.10 438g łobuziary 🍩
    12.11 628g echo ❤️ ok
    29.11 814g akrobatki 🤸🏼‍♀️
    18.12 1145g ✨✨
    28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
    10.01 1969g wielkoluda 🥹
    27.01 2227g 😍
    11.02 wizyta 🙏🏽
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    @pussha można połączyć dwa konta na messengerze 😀
    Okej to dobra wiadomość, gdy któraś woli anonimowość ☺️

• Katri94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam kochane 😘
    ❄️monii narazie będę się myć w tym co już kupiłam a później zobaczymy no i maść tylko dokupie tą właściwą będę smarować i tyle. Bardzo bym chciała się tego już pozbyć...
    ❄️Natalia współczuje tych przeżyć i nerwów trzymam kciuki żeby już było spokojnie do końca
    ❄️ Domi ja nie mam jakoś cellulitu nie zauważyłam a w ciąży mam +9kg jedynie rozstępy trochę po bokach brzucha

Zaraz się biorę za babeczki kopiec kreta 😜naszło mnie na niedzielę a bardzo lubię je dawno nie jadłam ich. Mąż w pracy jeszcze to zdążę zrobić ogarnąć a obiadek mam jeszcze z wczoraj więc mam luz.
    Przyjemnego dnia ❤️☺️

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJESTY może być trudno zmieścić się w łóżku we 4 :) No i jeśli wszyscy śpicie w jednym pokoju to noworodek może budzić starszego i przyjdzie do was szybciej niż obecnie. Nie wiem jak bym to rozwiązała, może wychodzić na karmienie do innego pokoju albo zawsze po odkładać młodszego do łóżeczka gdy starszy z wami śpi.

Monii cuda wianki się dzieją z tymi fachowcami widzę :o Strach brać kogokolwiek do roboty. Biorą krocie, a mentalnie i niekiedy manualnie pozostają na niskim poziomie niestety.

Domi ten cellulit może być od obrzęków tzw. wodny i zejdzie ci po porodzie. Nie nastawiaj się na najgorsze :)

Natalia0212 bardzo współczuję przygód :( Ale z dzieckiem wszystko w porządku? Będzie ciężko wytrwać do porodu w szpitalu ale jak mus to mus :( O tyle dobrze, że zwykle nie trzymają wtedy kobiety do 41 tygodnia tylko cesarkę robią już w 37-38.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Witam się w niedzielę ☺️
    Wczoraj na kolędę przyszedł wikary, a nie proboszcz - bardzo fajnie nam się rozmawiało, tym bardziej że pochodzi z naszych rodzinnych okolic 😀 Więcej takich normalnych duchownych!
    Później byliśmy u znajomych, było fajnie, ale już bardzo się męczyłam przy stole, więc dostałam ekskluzywne miejsce na fotelu obłożone poduszkami i jakoś wytrzymałam do 23:00 😅

Dziewczyny, zaczynam wysyłać ankietę, jeśli któraś nie zaakceptowała zaproszenia bądź go nie ma - dajcie znać.
    Czy dobrze rozumiem, że na WhatsAppie można zablokować widoczność numeru telefonu?
    Na Telegramie nie trzeba udostępniać swoich żadnych danych?
    A jeśli chodzi o Messenger to faktycznie można założyć konto bez imienia i nazwiska - tylko nie jestem pewna czy jeśli ktoś ma Mess na swoje dane to może połączyć dwa konta w aplikacji?
    Na BabyBoom minus taki, że trzeba założyć tam konto (dobrze jakbyśmy zostały przy podobnych nickach jak tutaj, żeby się połapać 😅)
    Zaproszenie przyjęłam, rozumiem że ankietę wyślesz w wiadomości na OVU? :)

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry prawie w samo południe 🥰

My słodko leniuszkujemy, trochę mnie Mała od wczoraj do dziś rana wystraszyła, bo była mega leniwa i rzadko ją czułam....ale szczęście później się uruchomiła.
    Jak Wasze bobasy pod kątem ruchów? Bywają czasem takie leniwe dni?

Wspominałyście o podgrzewaczu do chusteczek, ja nie kupuje osobiście. Zrobiłam mały zapas chusteczek i też wacików. Myślę w domu używać wacików i wody, chusteczki na wyjścia. Ten podgrzewacz/sterylizator kupiłam Neno Tocco 6w1 jak była promka na Neno. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Dzisiaj w planach po obiedzie mamy ogarnąć pościele do łóżeczka, dostawki. Tzn, nie będę ich zakładać, bo stwierdziliśmy, że jak Mała się urodzi to moja mama i teściowa, raz jeszcze wszystko umyją, odświeżą i one założą pościele ale mój mąż ma wiedzieć jakie. Kobiety się zadeklarowały, więc on chce dziś to ogarnąć na zasadzie popakowania w paczki, by wiedział co im dać - taki organizator też mój chłopina 😁 wszystko opisane musi mieć konkretnie. A potem słodkie lenistwo.
    W sumie zapomniałam do prania wrzucić pieluszki, rożek itp więc pewnie dziś to zrobię.

U nas śnieżek pada cały czas, zimno strasznie, mimo iż na plusie temperatura.

Chce Wam jeszcze polecić, co poleciła mi położna a nie wiem czy pisałam Wam wtedy. Mianowicie szczególnie po porodzie Płyn do higieny intymnej z korą dębu. Podobno najlepszy na rany i na regenerację. Ja kupiłam w Rossmanie.

Nie wiem czy Wy też macie takie poczucie, że to już za chwilę? 🫣🤱 Że za kilka dobrych tygodni nasze życie pochłonie Maleństwo i wszystko co z nim związane... Szok...

Spokojnego dnia Mamusie, zdrówka i sił dla Wszystkich!

Pinkflower, monii00 lubią tę wiadomość

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. ❤️

Abilify, ja ze względu na łożysko miałam już zapowiedziane, że w 34tc kładę się na oddział, a najpóźniej 37tc robimy CC. Także liczę, że to ewentualnie tylko 9 tygodni maksymalnie. 😊

Abilify05 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Lubieczekolade Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

@Martyna @Kasiula09 gdzieś mi uciekł link od tej lampki, macie może jeszcze? Chętnie bym zamówiła 🥹

@Domi u mnie to nie wygląda za dobrze, sam lekarz mi powiedział po sprawdzeniu mojej wagi że teraz sprawdzimy co to jest i chwycił nogę i powiedział ojjjj będzie Pani sikać po porodzie, sama woda 😅 więc mam nadzieję że to woda i zejdzie bo trzeba będzie niedługo po połogu wskoczyć w letnie ubrania 😆

@Madzik2208 tak, mała to nie będzie ranny ptaszek jak mama tylko nocny marek jak tatuś. Rano to aż ją sprawdzam detektorem 🫣

@Natalia0212 zdrówka, trzymam kciuki za Was 🤞

@Katri94 ale mi ochotę zrobiłaś, uwielbiam 🤤

U mnie akcja pranie i prasowanie zakończona sukcesem ale nie potrwa zbyt długo. Po południu jedziemy po kolejne kartony z ubrankami 🫣
    Ja już zaczęłam prasować w samych majtkach i robie przerwy bo gooorrrrąco 😂

Katri94, monii00 lubią tę wiadomość

11.04.24 💔 👼🏻

05.07 ⏸️
    Czekamy na Ciebie laleczko 🩷👧🏼

👱‍♀️27 l. PCOS
    🧔‍♂️ 28 l. ✅️

preg.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ