X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Paula podgrzewacza do chusteczek nie kupuje, jest to dla mnie zbędny wydatek 😊
    Podgrzewacz do butelek mam z Chicco-upolowałam na vinted nowy. Sterylizację będę robiła w woreczkach w mikrofali-uważam, że zmieści się więcej produktów na raz co jest dużym plusem.

PaulaG lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Hej! Mam 17 stron do nadrobienia 🙈

Mam do Was kilka pytań:
    1. Kto bierze insulinę? Dajecie w brzuch? Ja już powoli mam zrosty i rozne jaja się robią krew, ból, igła nie wchodzi albo wejdzie a jak wyciagne to cała insulina wylatuje...

2. Ktoś ma podgrzewacz do chusteczek? Myślicie że warto?

3. Podgrzewacz do butelek itp z neno widziałam taki 6w1? Sterylizator rozmrażacz podgrzewacz cos tam jeszcze.. myślicie że warto?

Jeśli chodzi o to co zapamiętałam.. przed ciążami miałam 47 kg i cyce 65D/70C. Po pierwszej już ważyłam 60 a cyce zostało 80F a obecnie kupiłam 85F.. także no. Bez mleka i ciazy wiszą trochę cóż.

Nie kupuję kamerki.
    Zdecydowaliśmy się na zwykle lozeczko nie dostawkę. Monitor oddechu bede kupować używany baby sense 7.
    Zamierzamy kp ale tak z butelką jedną abym mogła gdzieś wyjsc bo wszedzie daleko.
    47 kg i cycki D, natura ci nie poskąpiła 😆

Insulinę możesz dawać w udo, ramię. Zwykle w udo najwygodniej, nie licząc brzucha.

Podgrzewacz do chusteczek to w sumie taki bajer. Zależy też jak ktoś ma w domu, bo w blokach zwykle jest upał jak wszyscy wokół grzeją, myślę że nie trzeba. A jeśli ktoś ma piec i rano ma 18-19 stopni to może się przyda. Ja grzalam chusteczki w dłoniach jeśli już.

A podgrzewacz do butelek jeśli ktoś nie ma mikforali to dobra opcja, u nas się sprawdziło. Potem jeszcze do słoików przy rozszerzaniu diety. Ze sterylizacji nie korzystałam.

PaulaG lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Paula jeśli chodzi o insuline to do posiłków wstrzykuje sobie w ramię a nocna w udo. W brzuch robię zastrzyki przeciwzakrzepowe.

PaulaG lubi tę wiadomość

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcja wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja już po długim spacerze, 12 tys kroków . Kanapę zamówiłam , trzeba czekać aż pani ze sklepu zadzwoni

Weszłam do Sinsay , szukam koszule do szpitala i szlafroczek, ale nie było . Kupiłam piżamę , spodnie + góra . Zabiorę do szpitala, tak bardziej lubię . 35 zł kosztowało .
    https://www.sinsay.com/pl/pl/432am-08x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

I jedne ubranko dla małej 🩷
    https://www.sinsay.com/pl/pl/002cr-00x?utm_source=app_sharing&utm_medium=iOS&utm_campaign=product_share

Zaraz lecę robić zupę ogórkowa, bo mój mąż potrzebuje czegoś na słono i kwaśne 😁😂
    Ile wam każą czekać na kanapę? Bo my mamy powiedziane że 50 dni 🙈 nie miałam pojęcia, że tyle czasu wszystko trwa.

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba jestem "pato-madką" bo nigdy nie ogrzewałam chusteczek 😆

PaulaG lubi tę wiadomość

28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zwykle nie. Nie sterylizowalam nic, nie myłam smoczka w płynie bo spadł na podłogę. Młody miał szkole życia jak gdyby byl moim 5 dzieckiem 😂

ŻonaMarynarza lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Ile wam każą czekać na kanapę? Bo my mamy powiedziane że 50 dni 🙈 nie miałam pojęcia, że tyle czasu wszystko trwa.

7-9 dni 😊

Eliz , narobiłaś smaka na maka
    Jedziemy po drwala z zurawina

Abilify05, eliz lubią tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Hej! Mam 17 stron do nadrobienia 🙈

Mam do Was kilka pytań:
    1. Kto bierze insulinę? Dajecie w brzuch? Ja już powoli mam zrosty i rozne jaja się robią krew, ból, igła nie wchodzi albo wejdzie a jak wyciagne to cała insulina wylatuje...

2. Ktoś ma podgrzewacz do chusteczek? Myślicie że warto?

3. Podgrzewacz do butelek itp z neno widziałam taki 6w1? Sterylizator rozmrażacz podgrzewacz cos tam jeszcze.. myślicie że warto?

Jeśli chodzi o to co zapamiętałam.. przed ciążami miałam 47 kg i cyce 65D/70C. Po pierwszej już ważyłam 60 a cyce zostało 80F a obecnie kupiłam 85F.. także no. Bez mleka i ciazy wiszą trochę cóż.

Nie kupuję kamerki.
    Zdecydowaliśmy się na zwykle lozeczko nie dostawkę. Monitor oddechu bede kupować używany baby sense 7.
    Zamierzamy kp ale tak z butelką jedną abym mogła gdzieś wyjsc bo wszedzie daleko.

Mam podgrzewacz do chusteczek z neno i tez chce kupić ten podgrzewacz-sterylizator 5w1 :) mam to z polecenia wiec mysle ze warto.

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 wrote:
    Ja też zwykle nie. Nie sterylizowalam nic, nie myłam smoczka w płynie bo spadł na podłogę. Młody miał szkole życia jak gdyby byl moim 5 dzieckiem 😂

U mnie to samo

Abilify05 lubi tę wiadomość

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majania a proszę bardzo, raźniej gdy wszystkie Dziewczyny prały 😅

@Polcja no właśnie nie wiadomo, u mnie w rzeczach do szpitala jest dużo pieluszek tetrowych i biorę też zapas body jak coś. Dzisiaj mężowi opisałam w komodzie jak ułożyłam rzeczy rozmiarami. Jeszcze pajace opisze bo i tak zapomi jak powiem znając go już tyle czasu 🫣

@Martyna możesz mi oddać trochę tego apetytu, dzisiaj nawet obiadu nie jadłam tylko kanapki z szynką i pomidorem 🙈 podpowiadałam tu Dziewczyną, że jeszcze marchewka dobra między głównymi posiłkami. Położna jeszcze warzywa na patelnie polecała bo mamy okres zimowy to mało świeżych warzyw niestety. Miał Ci Narzeczony pomóc a Ty tu piszesz, że sama pomalowałaś.. 😳 2xbody w Rossmannie kupiłam już kiedyś za 5 zł a w pepco to dla chłopców wszystko przebrane 🙃 same chłopaki się chyba rodzą

@Nefertiti89 u mnie poszły 2 zestawy, fajne te pojemniki.. wszystko poukładane jak trzeba 🙂

@eliz kiedyś też upolowałam rajstopki za 8 zł 2 szt., więc warto zaglądać czasem 🙂 zobaczysz jak się będziesz czuła 😊

@PaulaG Dziewczyny tak szalały z treścią, że sama momentalnie mialam 4 strony do czytania a wchodzę codziennie 😅 podgrzewacz do chusteczek to taki bajer chyba obecnie, ja nie kupuje. Podgrzewacz do butelek to już indywidualnie chyba każda decyduje, ja mam dostać taki zwykły bo myślę czasami zostawić małego z tatuśkiem. Nie za dobrze Ci z takim biustem 😅

@Majesty no niestety nigdy nie wiadomo, nawet przy umówionej cesarce może być niespodzianka 🙂 to blisko masz 😊

@Katri94 może po prostu szare mydło? Wiesz co a spróbuj posmarować i niczym nie przykrywać do wyschnięcia. Nie zmieniałaś proszku czasem? Albo jakiś nowy lek?

@Abilify05 tyle czekaliśmy w Agata Meble na narożnik bo było opóźnienie u producenta, niestety tak to jest czasami

Dałam radę ułożyć te ubranka, opisać i umyć łazienkę.. teraz odpoczywam bo nie mam siły. Wczoraj wróciłam do domu po zakupach to dostałam zawrotów głowy. Mąż kazał mi dzisiaj odpoczywać, ale nie było tak źle i chociaż trochę ogarnęłam. Dzisiaj śmiałam się z Mikiego bo wypychał stópki i go smyrałam 😅 uciekał i wracał z tymi stópkami 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:06

PaulaG lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙

age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to ładny czas. U nas taki czas na stół, krzesła, narożnik właśnie. W sumie wszystko, nic nie ma od ręki :/ no może meble dla dziecka i nasze łóżko.

Monii to prawda, śmiesznie gdy można dotknąć przez skórę dziecko 😁 porządnie już się potrafią wypchnąć.

Ale wam powiem, że już porządnie czuć ta ciążę. Jest serio ciężko 🥴 podnieść się, przyklęknąć, sięgnąć coś z podłogi, znaleźc pozycję. Dobrze, że nie chodzimy w ciąży 2 lata jak słonice 🙈 czuje się jak na końcówce, a tu jeszcze tyle tygodni. Nie wiem co to będzie przed porodem, będę się kulac chyba.

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❄️monii już tak robiłam że smarowałam i nie przykrywałam i nic, podejrzewam żel pod prysznic zmieniłam zaczęłam używać go na początku stycznia do wczoraj w sumie i może on to zrobił...nic innego nie przychodzi mi do głowy teraz kąpałam się już w białym jeleniu ale szare mydło też kupię 😘
    Ja dzisiaj jak się wzięłam za ogarnianie w domu pranie itd później mycie podłóg to aż też miałam przez chwilę zawroty. Zgadza się te stópki są cudne 🥹🥰
    ❄️ Abilify05 właśnie to samo pomyślałam jeszcze tyle czasu a ja już jak słonica chodzę niekiedy 😅 3 trymestr daje popalić nam, jest ciężko ale damy radę ☺️

monii00, Abilify05 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio to komoda była tylko od ręki, ale chcieliśmy wszystko razem odebrać. Zazwyczaj w Agata Meble są te plakietyki z możliwością odbioru od zaraz. Tylko wiadomo meble wybiera się już na jakiś dłuższy okres i musi się przede wszystkim podobać. To, że wskazali 50 dni to niestety może się jeszcze opóźnić.. ostatnio nas zaskoczyli i były szybciej, więc u Was może też tak być - oby 😊

Śmiać mi się chciało jak pupą się wypina, tak mi się wydaje, że to pupsko po rozmiarze 😅

Jesteś na czele stawki z terminem i za niedługo będziesz miała donoszoną ciążę jakby nie patrzeć. Mam takie same spostrzeżenia, ale damy radę jak zawsze 😊 mnie to zaskoczyło jak z dnia na dzień nie mogłam sięgnąć po coś albo wstać jak zawsze 😅 może dostaniemy super mocy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:32

Katri94 lubi tę wiadomość

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙

age.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸Monii miał pomóc, ale jak zwykle zawzięłam się i robiłam, gdy go nie było. Dziś wstałam przed nim i dokończyłam wiedząc, że z teściem mają po tą kanapę jechać 🤭 a on nawalił sobie roboty na garażu i po pracy wracał zjeść i od razu garaż. Nie miałam serca go zmuszać jeszcze po nocy do malowania 🫣
    Zocha przynajmniej pospała jak mama się ruszała 😂😂

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nam się pali trochę dupsko z wyprowadzka, bo w obecnym lokum nie mam fizycznej możliwości postawienia drugiego łóżeczka dla dziecka, chyba że w korytarzu 🙈 a tu jeszcze prawie każdy majster wali w ciula, nie robią nic w obiecanym terminie. Miał zacząć szafę to pojechał w Bieszczady 🤦 te meble po 50 dni. Mieli kłaść listwy tydzień temu, to będą w następny czwartek 🙈 porażka po prostu. Nie wiedziałam, że dział budowlano - remontowy jest takim koszmarem, gdzie każdy nas okłamuje, nie oddzwania, nie odbiera i nie trzyma się niczego co powie i to są ludzie z polecenia albo znajomi. Podziwiam wszystkich, którzy budują domy od podstaw, bo gdybym miała tak pracować to bym osiwiała i skończyła u psychiatry 🫣

Jasne że damy radę dziewczyny, jakoś trzeba to pociągnąć do końca 😂
    Monii ty chyba druga w kolejce patrząc po tygodniach 😁

Starania od 09.2018
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Dziewczyny, a wszystkie się szczepicie na krztusiec/rsv ?
    Ja dziś dopytywałam lekarkę w POZ to mówiła, że na krztusiec bardzo dużo kobiet szczepi, na rsv trochę mniej.

Pewnie dlatego że rsv kosztuje prawie tysiąc zł... u mnie wszystkie szczepienia dsrmowe wiec zaszczepiłam się na ksztusiec. A rsv po porodzie u noworodka bo nie ma dla dorosłych.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • eliz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ▪️Polcja przepraszam nie chciałam 😅 dobry był?
    ▪️Moni jednak prasowanie zostawiam na jutro bądź poniedziałek. Dzisiaj było przestawianie aby łóżeczko postawić i przewijak-mają już swoje miejsce więc teraz można zacząć działać. ☺️
    Cudownie tak pobawić się z małym i za stopki go łapać 😅
    ▪️Martyna tak jak i u mnie młody dzisiaj mało się odzywał bo większość czasu w ruchu byłam więc tam sobie pospał 😅
    ▪️Abilify05 jasne zd damy radę bo kto jak nie my? 😍chociaż faktycznie ciężko już się chodzi. Nie zazdroszczę fachowców,pewnie sama byś szybciej położyła jak byś wiedziała jak 😉

Po dzisiejszym dniu padam...ciągnie mnie w dole brzucha więc czas na odpoczynek i spanie.
    Miłej nocy Kochane,buziaki! ❤️

Moje najwieksze szczęście Jakub urodzony 19.02.2025 o 14:36 , 3180g i 55cm. 💙💙💙

age.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz wrote:
    ▪️Polcja przepraszam nie chciałam 😅 dobry był?
    ▪️Moni jednak prasowanie zostawiam na jutro bądź poniedziałek. Dzisiaj było przestawianie aby łóżeczko postawić i przewijak-mają już swoje miejsce więc teraz można zacząć działać. ☺️
    Cudownie tak pobawić się z małym i za stopki go łapać 😅
    ▪️Martyna tak jak i u mnie młody dzisiaj mało się odzywał bo większość czasu w ruchu byłam więc tam sobie pospał 😅
    ▪️Abilify05 jasne zd damy radę bo kto jak nie my? 😍chociaż faktycznie ciężko już się chodzi. Nie zazdroszczę fachowców,pewnie sama byś szybciej położyła jak byś wiedziała jak 😉

Po dzisiejszym dniu padam...ciągnie mnie w dole brzucha więc czas na odpoczynek i spanie.
    Miłej nocy Kochane,buziaki! ❤️
    Pyszny ! Zjadłam pół

Dobrej nocy dla wszystkich

eliz lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri94 wrote:
    ❄️monii już tak robiłam że smarowałam i nie przykrywałam i nic, podejrzewam żel pod prysznic zmieniłam zaczęłam używać go na początku stycznia do wczoraj w sumie i może on to zrobił...nic innego nie przychodzi mi do głowy teraz kąpałam się już w białym jeleniu ale szare mydło też kupię 😘
    Ja dzisiaj jak się wzięłam za ogarnianie w domu pranie itd później mycie podłóg to aż też miałam przez chwilę zawroty. Zgadza się te stópki są cudne 🥹🥰
    ❄️ Abilify05 właśnie to samo pomyślałam jeszcze tyle czasu a ja już jak słonica chodzę niekiedy 😅 3 trymestr daje popalić nam, jest ciężko ale damy radę ☺️

Katri, na ten swędzący brzuch/uczulenie spróbuj emulsji EPIREG. Jest super tania, a robi cuda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 23:10

07.24 ⏸️

01.04.2025 🩷
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Katri, na ten swędzący brzuch/uczulenie spróbuj emulsji EPIREG. Jest super tania, a robi cuda ;)

Dziękuję kochana 😘 kupię i spróbuje bo już spać przez to nie mogę tak dokucza. Doczytałam że ten alantan plus to tak średnio na to co ja mam a w aptece dała mi to od razu, a powinnam raczej mieć ten zwykły alantan niebieski albo sensitive 🧐będę w aptece to kupie ten właściwy...

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ