X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Nefertiti89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 Dzisiaj mi się super spało, chyba musiałam odespać po tej poprzedniej nieprzespanej nocy 🙂 Obiad mam, więc pozostaje relaks. Wybierzemy się na spacer. I jeśli siły pozwolą to trochę poprasuje ☺️
    I moje płytki krwi wzrosły. Ufff...

❄️Polcja wczoraj gotowałam barszczyk. Zapraszam 😁

eliz, Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość

preg.png

👩 Ona '89
    🧑🏻 On '89

IV IVF
    Reprofit Ostrawa

FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
    9 dpt - beta <1,2 💔

FET luty 2024 r. 🤞🍀
    CB 💔

FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
    4 dpt prog. 17,10 ng/ml
    5 dpt ⏸️ beta 31,2
    7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
    12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
    18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
    21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
    30 dpt - jest ❤️
    Córeczka 🎀
    21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰

"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
    będzie daleko za twoimi plecami.
    Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
    pozostanie z tobą już na zawsze..."
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ♥️
    Maglew dobrze zrozumiałam, że facet który robił ci sesje w bieliźnie narzekał i rzucał jakieś głupie teksty? 😯

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam na bieżąco Wasze wypowiedzi i też właśnie się stresuje ze maluszek jeszcze się nie obrócił. Jestem w 32tyg + 3 dni i zaczęłam wykonywać ćwiczenia na obrot od Izabeli Dębińskiej. Myślicie, że warto uzbroić się w cierpliwość czy lepiej już umawiać jakąś wizytę u fizjoterapety/urofizjoterapeuty. Boję się żeby nie było za późno, a obrot zewnętrzny chyba wydaje mi się zbyt ryzykowny, chociaż wiem że to coraz bardziej powszechne. 🙈

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Maglew to wtedy trzeba wziąć dwa kocyki, na stronie szpitala napisane jest dwa kocyki lub dwa rożki i myślę że wezmę jeden kocyk i jeden rożek.

Ja dziś posłałam aż do 7:20 co nie często mi się zdarza, niedziela raczej leniwa się zapowiada

Miłej niedzieli

preg.png
  • eliz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane ❤️
    Nawet się wyspałam ale faktycznie ciężko się przekręca. 😞
    Dziękuję za cudowne komplementy,bardzo mi miło! ❤️❤️❤️
    Było ciężko ale wybrałam zdjęcia do obróbki,chciałam mieć to już za sobą. ☺️
    ▪️Nefertiti89 Super,że wyniki badań wporzadku Kochana ❤️ Też dostałam wczoraj wyniki u mnie jak zwykle lekocyty i niedojrzałe granulacyty Ig podwyższone ale płytki krwi trochę wzrosły na całe szczęście.
    ▪️Pusshka ja założyłam konto na tum BB ale coś mi eMail potwierdzający nie przychodzi. Musze później na laptopie sprawdzić czemu tak jest.
    ▪️Maglew super że udało Ci się zrobić sesje z rodzinką. Co do zachowania właściciela to trochę nie fajnie się zachował no. 🫂 ale mam nadzieję że zdjęcia wyszły CUDOWNIE! U mnie Pani fotograf jak dobra koleżanka. 😀 Nawet mojego rozkręciła co jest ciężko 😅 miałam 3suknie od niej plus zdjęcia z partnerem przy każdej z nich i na końcu zapytała się czy mam jakieś życzenia to powiedziałam że chce w jeansach i staniku z takim gołym brzuszkiem - to zrobiła i nie było problemu.
    Wszystkiego najlepszego dla Synka,dużo zdrówka przede wszystkim! 🎁🎈🎉

Życzę Cudownego Dnia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:03

Nefertiti89, Pusshka lubią tę wiadomość

👩‍🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
    🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%

Aktualne leki:
    💊1×1acard 150mg
    💊3x1 no-spa/magnez
    💉Neoparin 40mg
    💉Insulina

22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
    18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
    31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
    19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
    28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
    19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
    17.10 -19+6 - 328g 💙
    24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
    14.11 -23+6 - 718g 💙
    22.11 -25t - 788g 💙
    13.12 -28t - 1313g 💙
    19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
    27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
    02.01 - 30+6 - 1977g 💙
    14.01 - 32+4 - 2300g 💙

23.01 - Ginekolog
    28.01 - Ginekolog NFZ
    preg.png
  • Monika96 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka założyłam konto na bb Monikaa96 (z podwójnym a)

Ja nie kupuję misia szumisia.

A jeśli chodzi o listy szpitalne, to myślę, że to zależy od szpitala, czy będą robić problem z odstępstwami od listy czy nie. Jak personel jest fajny, to pewnie nic nie powie, jeśli tylko będziemy mieć coś zamiast rzeczy z listy.

Pusshka lubi tę wiadomość

preg.png

wizyta - 3.02, 17.02
    termin porodu - 11.03
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 😘
    No ja już standardowo po nocach nie śpię zasnęłam przed 4 do 8 jakoś chociaż tyle z tego..
    ❄️ maglew to rzeczywiście facet jakiś nieprzyjemny bardzo... masakra. Mimo wszystko foteczki z rodzinką wyszły napewno super 😘

❄️Alexis nie stresuj się wiem że o to ciężko czas jakby goni trochę do tego żeby dzidzia się obróciła chociaż jeszcze mamy czasu dosyć to i tak myśli różne. Rób te ćwiczenia napewno nie zaszkodzą a może coś właśnie się uda, albo umów się na wizytę do fizjo . Ja będę też próbować coś zobaczymy i trzymam kciuki 😘

Dzisiaj spokojny raczej dzień się zapowiada trzeba coś zjeść. Miłego dnia kochane ❤️😘

eliz, Alexis1705 lubią tę wiadomość

Starania 7 lat
    🙋30 lat
    Laparoskopia 2020r
    Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
    Punkcja 15.05.2024
    17.07.24 ⏸️
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️

22.07.24- 0,8👶
    31.07.24- 1,61cm👶
    05.08.24- 2,2cm👶
    14.08.24-3,68cm👶
    28.08.24-6,25cm👶
    18.09.24-9,25cm👶
    21.10.24- 360g🩷
    04.11.24- 590g🩷
    02.12.24-1060g🩷
    16.12.24-1282g🩷
    23.12.24-1740g🩷

preg.png
  • LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Powiem Wam że końcówka ciąży tak daje w palnik że non stop chodzę i płaczę .
    Wszyscy w domu chorzy, najpierw teściowa, potem rozłożyło męża, próbowałam uciec do swoich rodziców ale nie zdążyłam, dziś rano rozłożyło i mnie :( katar wodnisty i kaszel tak męczy że aż mnie już płuca bolą. Strasznie się boje ze przez to wszystko urodzę wcześniej, jestem w 35 tygodniu więc już wszystko może się zdarzyć. Kontaktowałam się z lekarzem, kazał na kaszel pić raz dziennie Ambrosol a gdyby się pogarszało i przyszła gorączka to mamy przyjechać na oddział 😥😥😥
    Z jednym strony już chce żeby ta ciąża się skończyła a z drugiej to jeszcze nie czas... 😭

• Pusshka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Dziewczyny czytam na bieżąco Wasze wypowiedzi i też właśnie się stresuje ze maluszek jeszcze się nie obrócił. Jestem w 32tyg + 3 dni i zaczęłam wykonywać ćwiczenia na obrot od Izabeli Dębińskiej. Myślicie, że warto uzbroić się w cierpliwość czy lepiej już umawiać jakąś wizytę u fizjoterapety/urofizjoterapeuty. Boję się żeby nie było za późno, a obrot zewnętrzny chyba wydaje mi się zbyt ryzykowny, chociaż wiem że to coraz bardziej powszechne. 🙈
    Cześć, ja się umawiałam na wizytę do fizjo już w 28 tc jak maluszek miał położenie miednicowe, żeby właśnie móc podziałać :) Nie wiem czy to kwestia ćwiczeń czy po prostu był już jego czas, ale po jakimś ponad tygodniu się obrócił.
    Ale naprawdę dzieciaczki jeszcze mają dużo czasu na obrót - za wszystkie uparciuchy trzymam kciuki ✊

❄️LutekPaulutek zdrówka, oby szybko Ci przeszło 🫂

Alexis1705, tasera lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • Madzik2208 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę ❤️ u nas mglisto i szaro.
    Mieliśmy wieczorem gości, poszliśmy spać ok 1... Ale było mega miło, sympatycznie, trochę bałam się o cukier na czczo ale 82... Dawno takiego wyniku nie było! Niech się utrzymuje 🙏
    Plany na dziś - lenistwo... Chcieliśmy gdzieś na obiad wyskoczyć ale brak sił, odmrozimy jakieś mięsko i zjemy w domu. Choć myślę, by dzisiaj zacząć organizować taką mini komodę przy przewijaku (wielkość stolika nocnego z trzema szufladami), powrzucać tam chusteczki itp, bo na razie jest to w dużej komodzie i zabiera mi miejsce.

Wiki rano szalała, brzuch cały skakał a ja ze wzruszeniem na to patrzyłam 😍 Uświadamiam sobie z każdym dniem, że to coraz bliżej...

Mój szpital wymaga rożka, ale ja i tak chciałam mieć. Mam dwa, jeden wezmę do szpitala a drugi w dumy wiązany będzie w kolorze pięknej butelkowej zieleni 😍

Współczuję tych nerwów związanych z ułożeniem Maluszków ale wierzę, że u każdej z Was wszystko zakończy się prawidłowo! U mnie Mała główkowo ułożona, choć zobaczymy jak z tą wagą wyjdzie i czy będzie wskazanie do CC przy cukrzycy.

Spokojnego dnia, odpoczywajcie 🥰

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katri94, Pusshka, Madzik2208 dziękuję 🥰 Popróbuje te ćwiczenia jeszcze w tym tygodniu, a jak dalej główka będzie u góry to na przyszły zapisze się do specjalisty. Póki co pierwsze co sprawdzam po przebudzeniu to gdzie jest główka 🙈

Katri94 trzymam również kciuki, żeby malutka się obróciła. 🩷

Udanej niedzieli dziewczyny ☀️

• ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊 co do grupy krwi to ja nie miałam potwierdzonej w pierwszej ciąży, potwierdzili mi w szpitalu w którym urodziłam i nie zabrali mi wyniku po porodzie, w każdej ciąży przepinam sobie wynik do aktualnej karty.

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:
    Katri94, Pusshka, Madzik2208 dziękuję 🥰 Popróbuje te ćwiczenia jeszcze w tym tygodniu, a jak dalej główka będzie u góry to na przyszły zapisze się do specjalisty. Póki co pierwsze co sprawdzam po przebudzeniu to gdzie jest główka 🙈

Katri94 trzymam również kciuki, żeby malutka się obróciła. 🩷

Udanej niedzieli dziewczyny ☀️
    Umiesz ocenić ułożenie główki tak od razu? 😀
    Ja nie czułam momentu obrotu, tylko zaczęłam odczuwać kopniaki pod żebrami, gdzie wcześniej były pod pępkiem, więc podejrzewalam że chyba to to i faktycznie wizyta u ginekologa potwierdziła obrót

W temacie potwierdzonej grupy krwi - u mnie w szpitalu też podobno nie wymagają, mam mieć tylko wydruk z wynikiem, ale nie musi być potwierdzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:12

Alexis1705 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
    20.11 770g 🐻

preg.png
  • tasera Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1705 wrote:

Też ćwiczyłam z Dębińska, ale bardziej mi pasują ćwiczenia od Pregnacy and Postpartum tv https://youtu.be/s-szODdpg8A?si=F6ZM0iB8rWdx8uK0 .
    Moim zdanie warto wybrać się do osteo, bo brak obrotu może wynikać z napięć, których sama możesz nie rozciągnąć. Poza tym mi osteopata pomógł na nerwobóle w pośladkach☺️ No i nigdy nie wiadomo czemu te nasze bobasy się nie obracają. Może krótką pępowiną, może napięcia. A im później tym trudniej im się będzie obrócić.
    Ja wolalam już zacząć działać, zanim będzie za duży bobas :)

Alexis1705 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Alexis1705 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pusshka Właśnie mój maluch tak wypina tą główkę że przez skórę widać taką dużą piłeczkę, czuć ją też pod ręką często w okolicach żeber albo pępka na górze. Zastanawialismy się z mężem czy to główka i faktycznie na ostatniej wizycie lekarz mówił że to główka jest, plecki idą lewym bokiem i nóżki ma na dole. Kopniaczki też czuje w dole, a na górze takie przesuwanie bardziej 🙈

@Tasera Dziekuje! Spróbuję też tych ćwiczeń. Czyli osteopata bardziej niż fizjoterapeuta? Nigdy nie chodziłam po takich specjalistach i jestem zielona 🤔

Co do grupy krwi u mnie w obu szpitalach, które rozważam wymagają oryginalnego dokumentu. Z badań które robiłam w Medicover dostałam tylko kopie i ostatnio zwracałam się do nich z prośbą o oryginał. Na szczęście udało się załatwić w dwa dni.

• nutulka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Podczytuję was od jakiegoś czasu i ciągle brakowało mi odwagi, żeby coś napisać, nigdy nie udzielałam się na żadnym forum/facebooku i innych grupach, ciężko mi było zdobyć się na odwagę. A teraz widzę, że przenosicie się na inną grupę i nie ukrywam zaczęłam czuć się trochę samotna. Jak czytam co u was to jednak czuję się jakbym miała jakieś koleżanki z tymi samymi problemami mimo że się w ogóle nie znamy. Nie mam żadnych znajomych w ciąży, żadnych małych dzieci ani u nas w rodzinie ani u męża i o tyle jak wcześniej to jednak ten poród i dziecko wydawał się odległy tak teraz zaczynam się już mocno stresować i do tego boję się, że sama tego nie ogarnę. Szczególnie w nocy strasznie źle już śpię, jakoś wcześniej wypierałam chyba to wszystko. Chciałam się was zapytać czy też tak macie? Szczególnie jeśli chodzi o samotność, czujecie się że przeżywacie jakby to wszystko same? Że was nikt nie rozumie? Boję się, że po porodzie jeszcze bardziej będę czuć to „wyalienowanie”.

‹‹ 550 551 552 553 554
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ