Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 🙂 Dzisiaj mi się super spało, chyba musiałam odespać po tej poprzedniej nieprzespanej nocy 🙂 Obiad mam, więc pozostaje relaks. Wybierzemy się na spacer. I jeśli siły pozwolą to trochę poprasuje ☺️
I moje płytki krwi wzrosły. Ufff...
❄️Polcja wczoraj gotowałam barszczyk. Zapraszam 😁eliz, Polcja, Pusshka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dziękuję dziewczyny ♥️
Maglew dobrze zrozumiałam, że facet który robił ci sesje w bieliźnie narzekał i rzucał jakieś głupie teksty? 😯Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Dziewczyny czytam na bieżąco Wasze wypowiedzi i też właśnie się stresuje ze maluszek jeszcze się nie obrócił. Jestem w 32tyg + 3 dni i zaczęłam wykonywać ćwiczenia na obrot od Izabeli Dębińskiej. Myślicie, że warto uzbroić się w cierpliwość czy lepiej już umawiać jakąś wizytę u fizjoterapety/urofizjoterapeuty. Boję się żeby nie było za późno, a obrot zewnętrzny chyba wydaje mi się zbyt ryzykowny, chociaż wiem że to coraz bardziej powszechne. 🙈
-
Dzień dobry,
Maglew to wtedy trzeba wziąć dwa kocyki, na stronie szpitala napisane jest dwa kocyki lub dwa rożki i myślę że wezmę jeden kocyk i jeden rożek.
Ja dziś posłałam aż do 7:20 co nie często mi się zdarza, niedziela raczej leniwa się zapowiada
Miłej niedzieli -
Dzień dobry Kochane ❤️
Nawet się wyspałam ale faktycznie ciężko się przekręca. 😞
Dziękuję za cudowne komplementy,bardzo mi miło! ❤️❤️❤️
Było ciężko ale wybrałam zdjęcia do obróbki,chciałam mieć to już za sobą. ☺️
▪️Nefertiti89 Super,że wyniki badań wporzadku Kochana ❤️ Też dostałam wczoraj wyniki u mnie jak zwykle lekocyty i niedojrzałe granulacyty Ig podwyższone ale płytki krwi trochę wzrosły na całe szczęście.
▪️Pusshka ja założyłam konto na tum BB ale coś mi eMail potwierdzający nie przychodzi. Musze później na laptopie sprawdzić czemu tak jest.
▪️Maglew super że udało Ci się zrobić sesje z rodzinką. Co do zachowania właściciela to trochę nie fajnie się zachował no. 🫂 ale mam nadzieję że zdjęcia wyszły CUDOWNIE! U mnie Pani fotograf jak dobra koleżanka. 😀 Nawet mojego rozkręciła co jest ciężko 😅 miałam 3suknie od niej plus zdjęcia z partnerem przy każdej z nich i na końcu zapytała się czy mam jakieś życzenia to powiedziałam że chce w jeansach i staniku z takim gołym brzuszkiem - to zrobiła i nie było problemu.
Wszystkiego najlepszego dla Synka,dużo zdrówka przede wszystkim! 🎁🎈🎉
Życzę Cudownego Dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:03
Nefertiti89, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
@Pusshka założyłam konto na bb Monikaa96 (z podwójnym a)
Ja nie kupuję misia szumisia.
A jeśli chodzi o listy szpitalne, to myślę, że to zależy od szpitala, czy będą robić problem z odstępstwami od listy czy nie. Jak personel jest fajny, to pewnie nic nie powie, jeśli tylko będziemy mieć coś zamiast rzeczy z listy.
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Witam 😘
No ja już standardowo po nocach nie śpię zasnęłam przed 4 do 8 jakoś chociaż tyle z tego..
❄️ maglew to rzeczywiście facet jakiś nieprzyjemny bardzo... masakra. Mimo wszystko foteczki z rodzinką wyszły napewno super 😘
❄️Alexis nie stresuj się wiem że o to ciężko czas jakby goni trochę do tego żeby dzidzia się obróciła chociaż jeszcze mamy czasu dosyć to i tak myśli różne. Rób te ćwiczenia napewno nie zaszkodzą a może coś właśnie się uda, albo umów się na wizytę do fizjo . Ja będę też próbować coś zobaczymy i trzymam kciuki 😘
Dzisiaj spokojny raczej dzień się zapowiada trzeba coś zjeść. Miłego dnia kochane ❤️😘eliz, Alexis1705 lubią tę wiadomość
Starania 7 lat
🙋30 lat
Laparoskopia 2020r
Inseminacja 5 razy nieudana 2022/23💔
Punkcja 15.05.2024
17.07.24 ⏸️
Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
22.07.24- 0,8👶
31.07.24- 1,61cm👶
05.08.24- 2,2cm👶
14.08.24-3,68cm👶
28.08.24-6,25cm👶
18.09.24-9,25cm👶
21.10.24- 360g🩷
04.11.24- 590g🩷
02.12.24-1060g🩷
16.12.24-1282g🩷
23.12.24-1740g🩷
-
Cześć dziewczyny.
Powiem Wam że końcówka ciąży tak daje w palnik że non stop chodzę i płaczę .
Wszyscy w domu chorzy, najpierw teściowa, potem rozłożyło męża, próbowałam uciec do swoich rodziców ale nie zdążyłam, dziś rano rozłożyło i mnie katar wodnisty i kaszel tak męczy że aż mnie już płuca bolą. Strasznie się boje ze przez to wszystko urodzę wcześniej, jestem w 35 tygodniu więc już wszystko może się zdarzyć. Kontaktowałam się z lekarzem, kazał na kaszel pić raz dziennie Ambrosol a gdyby się pogarszało i przyszła gorączka to mamy przyjechać na oddział 😥😥😥
Z jednym strony już chce żeby ta ciąża się skończyła a z drugiej to jeszcze nie czas... 😭 -
Alexis1705 wrote:Dziewczyny czytam na bieżąco Wasze wypowiedzi i też właśnie się stresuje ze maluszek jeszcze się nie obrócił. Jestem w 32tyg + 3 dni i zaczęłam wykonywać ćwiczenia na obrot od Izabeli Dębińskiej. Myślicie, że warto uzbroić się w cierpliwość czy lepiej już umawiać jakąś wizytę u fizjoterapety/urofizjoterapeuty. Boję się żeby nie było za późno, a obrot zewnętrzny chyba wydaje mi się zbyt ryzykowny, chociaż wiem że to coraz bardziej powszechne. 🙈
Ale naprawdę dzieciaczki jeszcze mają dużo czasu na obrót - za wszystkie uparciuchy trzymam kciuki ✊
❄️LutekPaulutek zdrówka, oby szybko Ci przeszło 🫂Alexis1705, tasera lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Dzień dobry w niedzielę ❤️ u nas mglisto i szaro.
Mieliśmy wieczorem gości, poszliśmy spać ok 1... Ale było mega miło, sympatycznie, trochę bałam się o cukier na czczo ale 82... Dawno takiego wyniku nie było! Niech się utrzymuje 🙏
Plany na dziś - lenistwo... Chcieliśmy gdzieś na obiad wyskoczyć ale brak sił, odmrozimy jakieś mięsko i zjemy w domu. Choć myślę, by dzisiaj zacząć organizować taką mini komodę przy przewijaku (wielkość stolika nocnego z trzema szufladami), powrzucać tam chusteczki itp, bo na razie jest to w dużej komodzie i zabiera mi miejsce.
Wiki rano szalała, brzuch cały skakał a ja ze wzruszeniem na to patrzyłam 😍 Uświadamiam sobie z każdym dniem, że to coraz bliżej...
Mój szpital wymaga rożka, ale ja i tak chciałam mieć. Mam dwa, jeden wezmę do szpitala a drugi w dumy wiązany będzie w kolorze pięknej butelkowej zieleni 😍
Współczuję tych nerwów związanych z ułożeniem Maluszków ale wierzę, że u każdej z Was wszystko zakończy się prawidłowo! U mnie Mała główkowo ułożona, choć zobaczymy jak z tą wagą wyjdzie i czy będzie wskazanie do CC przy cukrzycy.
Spokojnego dnia, odpoczywajcie 🥰Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Katri94, Pusshka, Madzik2208 dziękuję 🥰 Popróbuje te ćwiczenia jeszcze w tym tygodniu, a jak dalej główka będzie u góry to na przyszły zapisze się do specjalisty. Póki co pierwsze co sprawdzam po przebudzeniu to gdzie jest główka 🙈
Katri94 trzymam również kciuki, żeby malutka się obróciła. 🩷
Udanej niedzieli dziewczyny ☀️ -
Hej😊 co do grupy krwi to ja nie miałam potwierdzonej w pierwszej ciąży, potwierdzili mi w szpitalu w którym urodziłam i nie zabrali mi wyniku po porodzie, w każdej ciąży przepinam sobie wynik do aktualnej karty.
-
Alexis1705 wrote:Katri94, Pusshka, Madzik2208 dziękuję 🥰 Popróbuje te ćwiczenia jeszcze w tym tygodniu, a jak dalej główka będzie u góry to na przyszły zapisze się do specjalisty. Póki co pierwsze co sprawdzam po przebudzeniu to gdzie jest główka 🙈
Katri94 trzymam również kciuki, żeby malutka się obróciła. 🩷
Udanej niedzieli dziewczyny ☀️
Ja nie czułam momentu obrotu, tylko zaczęłam odczuwać kopniaki pod żebrami, gdzie wcześniej były pod pępkiem, więc podejrzewalam że chyba to to i faktycznie wizyta u ginekologa potwierdziła obrót
W temacie potwierdzonej grupy krwi - u mnie w szpitalu też podobno nie wymagają, mam mieć tylko wydruk z wynikiem, ale nie musi być potwierdzonyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:12
Alexis1705 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Alexis1705 wrote:Dziewczyny czytam na bieżąco Wasze wypowiedzi i też właśnie się stresuje ze maluszek jeszcze się nie obrócił. Jestem w 32tyg + 3 dni i zaczęłam wykonywać ćwiczenia na obrot od Izabeli Dębińskiej. Myślicie, że warto uzbroić się w cierpliwość czy lepiej już umawiać jakąś wizytę u fizjoterapety/urofizjoterapeuty. Boję się żeby nie było za późno, a obrot zewnętrzny chyba wydaje mi się zbyt ryzykowny, chociaż wiem że to coraz bardziej powszechne. 🙈
Też ćwiczyłam z Dębińska, ale bardziej mi pasują ćwiczenia od Pregnacy and Postpartum tv https://youtu.be/s-szODdpg8A?si=F6ZM0iB8rWdx8uK0 .
Moim zdanie warto wybrać się do osteo, bo brak obrotu może wynikać z napięć, których sama możesz nie rozciągnąć. Poza tym mi osteopata pomógł na nerwobóle w pośladkach☺️ No i nigdy nie wiadomo czemu te nasze bobasy się nie obracają. Może krótką pępowiną, może napięcia. A im później tym trudniej im się będzie obrócić.
Ja wolalam już zacząć działać, zanim będzie za duży bobasAlexis1705 lubi tę wiadomość
-
@Pusshka Właśnie mój maluch tak wypina tą główkę że przez skórę widać taką dużą piłeczkę, czuć ją też pod ręką często w okolicach żeber albo pępka na górze. Zastanawialismy się z mężem czy to główka i faktycznie na ostatniej wizycie lekarz mówił że to główka jest, plecki idą lewym bokiem i nóżki ma na dole. Kopniaczki też czuje w dole, a na górze takie przesuwanie bardziej 🙈
@Tasera Dziekuje! Spróbuję też tych ćwiczeń. Czyli osteopata bardziej niż fizjoterapeuta? Nigdy nie chodziłam po takich specjalistach i jestem zielona 🤔
Co do grupy krwi u mnie w obu szpitalach, które rozważam wymagają oryginalnego dokumentu. Z badań które robiłam w Medicover dostałam tylko kopie i ostatnio zwracałam się do nich z prośbą o oryginał. Na szczęście udało się załatwić w dwa dni. -
Cześć dziewczyny.
Podczytuję was od jakiegoś czasu i ciągle brakowało mi odwagi, żeby coś napisać, nigdy nie udzielałam się na żadnym forum/facebooku i innych grupach, ciężko mi było zdobyć się na odwagę. A teraz widzę, że przenosicie się na inną grupę i nie ukrywam zaczęłam czuć się trochę samotna. Jak czytam co u was to jednak czuję się jakbym miała jakieś koleżanki z tymi samymi problemami mimo że się w ogóle nie znamy. Nie mam żadnych znajomych w ciąży, żadnych małych dzieci ani u nas w rodzinie ani u męża i o tyle jak wcześniej to jednak ten poród i dziecko wydawał się odległy tak teraz zaczynam się już mocno stresować i do tego boję się, że sama tego nie ogarnę. Szczególnie w nocy strasznie źle już śpię, jakoś wcześniej wypierałam chyba to wszystko. Chciałam się was zapytać czy też tak macie? Szczególnie jeśli chodzi o samotność, czujecie się że przeżywacie jakby to wszystko same? Że was nikt nie rozumie? Boję się, że po porodzie jeszcze bardziej będę czuć to „wyalienowanie”. -