Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu Dziewczyny po prostu głupota ludzka nie zna granic.. Mąż jechał 2h do lekarza angażując w to brata (oboje pracują), bo po zastrzykach, które miał dostać nie powinien prowadzić samochodu, a pani w rejestracji powiedziała, że lekarz musiał się pomylić z datą (lekarz dopytywał kilka razy, czy poniedziałek pasuje na wizytę), bo pracuje we wtorki i środy. Jutro znowu oboje muszą brać urlop i jechać, dziś zrobił jedynie badanie krwi i wracają. Miał to badanie mieć wykonane przed zastrzykami, żeby nie jeździć w kółko, bo jednak podróż to zawsze wydatek i poświęcony czas. Przez bezmyślność lekarza w sumie chłopaki zmarnowali urlop i czas, no porażka26 lat
Hashimoto, policystyczny jajnik
Starania od 02.2024
2 II 25.05.2024
29.07 156bpm❤️1.36mm szczęścia -
Dzień dobry,
Podzielam zdanie dziewczyn aby na prywatną grupę przeszły tylko osoby z pierwszego wątku jak było na początku mówione. Nie widzę sensu przyjmowania nowych dziewczyn, które dopiero co się ujawniły lub ujawnią bo nie wiadomo czy dalej nie będą tylko podczytywać bez udzielania się, przepraszam jeśli kogoś teraz uraziłam. Skoro ma być grupa prywatna to taka gdzie już się jakiś czas "znamy ze sobą", a tu wątek jest publiczny więc podejrzewam że tak szybko nie zginie.
Przy pierwszym porodzie mąż od razu zabrał koszulę do prania i normalnie później nadawała się do użytku, przy drugim miałam szpitalną więc problem był z głowy.
U mnie nocka kiepska nie było męża i najpierw wstałam do łazienki potem córka do mnie przyszła i długo zasnąć nie mogłam a jak zasnęłam to śniły mi się głupoty. Do pracy też okropnie się jechało bo mgła tak gęsta że nie było nic widać.
Dziś widzę sporo wizyt i badań, więc za wszystkie trzymam kciuki.
Przyjemnego poniedziałkuWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:02
Agula31, Domi ^^, Katri94, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! 😊
U mnie dzisiaj najpierw kontrola z psem u ortopedy, a potem idę sobie dogodzić na masaż. Należy mi się po tej całej reorganizacji domu. 😅 Mam nadzieję, że nowe siły pomogą mi ogarnąć pranie i prasowanie ubranek – haha, kto by pomyślał, że to taka przyjemność w porównaniu z innymi obowiązkami. 😉
@Majania mojej koleżance się kiedyś, bo za mocno ją złapała. Jeśli jest w całości i nie ma plam, to spokojnie może zostać.
@Madzik2208 uświadomiłaś mi, że też zaczęłam 8. miesiąc! 😱 Niewiarygodne, jak ten czas leci. Na apce rozmiar SAŁATY LODOWEJ haha
@Martyna mam nadzieję, że dzisiaj będzie u Ciebie lepiej. Pamiętaj, żeby być dla siebie dobrą i pozwolić sobie na odrobinę przyjemności. ❤️ Ja też zauważyłam, że kiedy więcej leżę, to ruchy są spokojniejsze – może nasze maluchy się po prostu dostosowują.
@Domi myślę, że wybrałaś świetne miejsce na poród, tam gdzie czujesz się bezpieczniej i masz więcej możliwości. 😊 Co do dojazdu – spokojnie, wiele mam radzi sobie z odległością. Ja rodzę w Katowicach, a wiem, że przyjeżdżają tam nawet z Częstochowy! Słyszałam, że warto jechać do szpitala, gdy skurcze są co 10 minut albo jeśli potrzebujesz ulgi w bólu. W razie czego możesz pojechać trochę wcześniej – obserwuj swoje ciało, bo pierwsze porody zwykle dają więcej czasu na reakcję. Fajnie tam kogoś poznać żebyś mogła np. zadzwonic i skonsultować przyjazd, albo żeby Cie nie odesłali że jesteś za wcześnie.
@NovaS kochana, ale miałaś przejścia! Nic dziwnego, że potrzebowałaś czasu na reset. Dobrze, że wszystko się unormowało, a Ty znalazłaś chwilę na oddech. Mała fika i rośnie, więc wszystko idzie w dobrym kierunku. 🩷 Co do kursów – polecam Zaufaj Położnej, ja mam od nich o karmieniu piersią i porodzie, ale chyba też coś o pielęgnacji noworodka.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Za badania, dziewczyny za KTG!!!! wizyty i spokojny czas – damy radę! ✨🫶Katri94, Pusshka, NovaS, Pinkflower lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Domi ciężko powiedzieć, mówi się że pierwszy poród jest zawsze dłuższy ale to tylko teoria, każda kobieta jest inna i u każdej poród przebiega inaczej. Pierwszą córkę urodziłam w ciągu 5 godzin od odejścia wód, przy drugiej wcale mi nie odeszły dopiero razem z nią, za to zaczęło się od skurczy i ledwo dojechałam do szpitala gdzie miałam 10-15 minut drogi. Teraz wiem że jak tylko zaczną mi się skurcze tak rzucam wszystko i jadę do szpitala, mąż też już mi zapowiedział że torby później przyniesie z samochodu, żeby nie było powtórki że nie zdąży na poród.
Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Agula31 wrote:Hej Dziewczyny! 😊
U mnie dzisiaj najpierw kontrola z psem u ortopedy, a potem idę sobie dogodzić na masaż. Należy mi się po tej całej reorganizacji domu. 😅 Mam nadzieję, że nowe siły pomogą mi ogarnąć pranie i prasowanie ubranek – haha, kto by pomyślał, że to taka przyjemność w porównaniu z innymi obowiązkami. 😉
@Majania mojej koleżance się potargała, bo za mocno ją złapała. Jeśli jest w całości i nie ma plam, to spokojnie może zostać.
@Madzik2208 uświadomiłaś mi, że też zaczęłam 8. miesiąc! 😱 Niewiarygodne, jak ten czas leci. Na apce rozmiar SAŁATY LODOWEJ haha
@Martyna mam nadzieję, że dzisiaj będzie u Ciebie lepiej. Pamiętaj, żeby być dla siebie dobrą i pozwolić sobie na odrobinę przyjemności. ❤️ Ja też zauważyłam, że kiedy więcej leżę, to ruchy są spokojniejsze – może nasze maluchy się po prostu dostosowują.
@Domi myślę, że wybrałaś świetne miejsce na poród, tam gdzie czujesz się bezpieczniej i masz więcej możliwości. 😊 Co do dojazdu – spokojnie, wiele mam radzi sobie z odległością. Ja rodzę w Katowicach, a wiem, że przyjeżdżają tam nawet z Częstochowy! Słyszałam, że warto jechać do szpitala, gdy skurcze są co 10 minut albo jeśli potrzebujesz ulgi w bólu. W razie czego możesz pojechać trochę wcześniej – obserwuj swoje ciało, bo pierwsze porody zwykle dają więcej czasu na reakcję. Fajnie tam kogoś poznać żebyś mogła np. zadzwonic i skonsultować przyjazd, albo żeby Cie nie odesłali że jesteś za wcześnie.
@NovaS kochana, ale miałaś przejścia! Nic dziwnego, że potrzebowałaś czasu na reset. Dobrze, że wszystko się unormowało, a Ty znalazłaś chwilę na oddech. Mała fika i rośnie, więc wszystko idzie w dobrym kierunku. 🩷 Co do kursów – polecam Zaufaj Położnej, ja mam od nich o karmieniu piersią i porodzie, ale chyba też coś o pielęgnacji noworodka.
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! Za badania, dziewczyny za KTG!!!! wizyty i spokojny czas – damy radę! ✨🫶👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Nie ma sprawy, ja nie będę się na pewno narzucać. Ucieszyłam się że jest takie forum, ale nie będę się czuć jak jakiś intruz. I na pewno nie napisałam jednej wiadomości i "znowu cisza" bo akurat jak już zaczynam się udzielać to mogę pisać i pisać a o tym że trwa tu jakiś casting, nie wiedziałam, tak bym nic tu nie napisała. Ja stąd uciekam bo mega dziwnie się czuję, kiedy ktoś prowadzi dywagacje wokół czy jest się mile widzianym czy nie, szczególnie w zaawansowanej ciąży 🤯. Mam nadzieję, że wszystkie dzidziusie się obrócą i będziecie miały łatwe porody. Powodzenia 🤗
Do dziewczyn które się czują samotne i potrzebują wsparcia - może się zbierze nas więcej to możemy założyć swoją grupę, nawet na tym bb, może są takie które podczytują a boją się napisać dawajcie znać ♥️ tutaj można pisać jakoś wiadomości prywatne ale trzeba dodać do przyjaciółek, tyle się dowiedziałam, więc piszcie nawet tak pogadać i się wesprzeć na priv 🤗
"Wyskoczę z krzaków" ostatni raz 🌷Pinkflower proszę link do ręczników polecam bardzo
https://www.sinsay.com/pl/pl/0605x-57x?utm_source=app_sharing&utm_medium=android&utm_campaign=product_share
Edit: ja pisze z perspektywy osoby która napisała 10 normalnych wiadomości na forum PUBLICZNYM nawet nie mając pojęcia o tym forum zamkniętym, a w zamian 2 dni wiadomości jak to nie chcecie nowych osób. To może warto było napisać na priv między sobą żeby nie proponować nowym osobom przejścia na forum zamknięte a tutaj pisać po prostu normalnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:02
Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry😊 Ja znowu sama do czwartku, mąż w morzu, teściowa przyjeżdża w środę, moja mama w czwartek bo córka ma w przedszkolu dzień babci. Prawie pełna chata 😁 Co do długości porodu to różnie jedna może rodzić 30 minut a druga 40h,
Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, co do podejścia do zamkniętego forum to Was rozumiem, zastanawiam się tylko ile się „spóźniłam” żeby trafić na pierwsza stronę wątku bo widzialam , ze Dziewczyny dołączały też w grudniu i styczniu a chyba są tam uwzględnione (przepraszam jeśli się mylę) 😉 Mogę tylko żałować że nie miałam odwagi się wcześniej odezwać bo jesteście bardzo fajną wspierającą się grupą, jak większość mam swoje problemy i wydawało mi sie, że przyjdzie poczucie bezpiecznego etapu ciąży, u mnie przez rzadką wadę macicy zdiagnozowaną przy 1szej cesarce ta ciąża nie była spokojna ani na luzie, od słabych wyników Pappy, przez problemy z tarczycą i napinanie macicy już od połowy ciąży. Tak naprawdę nigdy nie ma bezpiecznego etapu, dopiero jak dziecko jest już na świecie to zamartwianie może stać się codziennością, bo w każdym momencie może człowieka spotkać jakaś informacja wcześniej nie zdiagnozowanej choroby. Oczywiście to nie jest żadne moje tłumaczenie , nie chce też żeby brzmiało jak żalpost 😉
Fajnie, że ta grupa nadal będzie istniała nawet jeśli w mniejszym gronie czy mniej intensywnie.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania, dobrego dnia.Abilify05 lubi tę wiadomość
-
NovaS wrote:Hey dziewczyny,
Oj długo mnie nie było ale przez te perypetie i stres z krwawieniami po prostu odpuściłam… więc wybaczcie. Musiałam zrobić mentalny reset.
Przed samymi świętami już myślałam że wszystkie IE ułożyło a tu łup i lecimy na emergency. Na szczęście 🍀 to było tylko mocne krawawienie - znowu ocenili że to placenta previa - i zatrzymali mnie w szpitalu do samymch świat. Po uspokojeniu się wszystkiego i zrobieniu Dopplera ktg itd. Udało się wrócić do domu.
I leżenia część dalsza od tamtej pory. W styczniu miałam kilka wizyt - jutra kolejna już w szpitalu w lekarzem który będzie robił c section, więc zobaczymy.
Jak na ten okres spokój jak narazie, mała rośnie ale wagowo jest malutka- na 30tyg miała 1325g.
Jak mi gyn powiedziała będzie z tych drobniejszych - ale jeszcze może podskoczy trochę z wagą, więc wciskam ile się da.
Zmniejszyli mi clexan o połowę w celu odstawienia wkrótce. Więc odliczam dni do ostatnich zastrzyków….
Za to zaczęły puchnąć mi dłonie - szczególnie w nocy, zgag la mnie męczy więc czekolady nie mogę jeść … no i dalej blokujący nos.
Mała skacze w brzuchu i fika, a kopniaki zaczynają być silniejsze
Macie może do polecenia jakiś kurs odnośnie pielęgnacji malucha? Jaknprzewijac, kąpać itd?
Trzymajcie się ciepło, będę zaglądać od czasu do czasu.🙂
Hej gdzie mieszkasz?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Witam się z wami po intensywnym weekendzie 🤗 badam cukry może z tydzień a jak fajnie było na imprezie nie przejmować się co się je 😀 na 18stce super wytrzymałam do północy. A w niedzielę powtórka. Ale no to już nie to samo trzeba się oszczedzac bo już zaczął mnie kręgosłup boleć.
Motywujecie mnie do spakowania torby a ja jeszcze nie zaczęłam prać i prasować. Ten tydzień muszę to ogarnąć 😀Pinkflower lubi tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Domi ^^ wrote:Hej Kochane, ja już się spakowałam w 100% do szpitala (osobna torba dla siebie i dla dziecka) i wychodzi na to, że rzeczy jest masa. Dziś wybija u mnie 33+2 i nie mogę uwierzyć, że to już zaraz🩷 Dziś mąż pojechał na wyczekiwany od dwóch lat przez nas dzień leczenia biologicznego AZS i niestety nie mogę mu towarzyszyć, bo zbędna podróż po szpitalach i jazda 2h w jedną stronę nie byłoby najmądrzejsze😅 Chyba z tych emocji spałam dziś 3h i czuje się super wyspana, chociaż już od dłuższego czasu ten sen jest bardzo lichy. Z aktualizacji co u mnie, to w piątek mam wizytę u endokrynologa-ginekologa, bo tak jak wcześniej pisałam mam nowotwór tarczycy i co trymestr robimy większą kontrolę, a tsh wzrosło mi do 3. Mam nadzieję, że na wizycie lekarz potwierdzi, że dziecko się odwróciło, bo po odczuciu ruchów sądzę, że jest już główka na dole. Jutro mam wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego, bo znowu dopadł mnie niesamowity ból przyczepów mięśni na mostku i pod żebrami. Licze ze znowu mnie wymasuje i pookleja, bo wiadomo, że sama sobie nie zrobię takiego masażyku🙈
Zdecydowałam się na poród w szpitalu w mieście wojewódzkim, który jest oddalony 2h drogi od domu i zastanawiam się, czy zdążę. Macie może doświadczenie w tym temacie? To moje pierwsze dziecko i zupełnie nie wiem, czy np połapie się, że to już i mam jechać. Może któraś z Was też sobie zaplanowała poród trochę dalej? W moim mięście niestety są tylko 2 sale do porodu rodzinnego, więc od szczęścia zależy, czy się trafi.. Nie ma też opcji znieczulenia, porodu w wodzie, wiem że w razie czego bardzo zwlekają z cesarskim i chyba mnie to wszystko przerosło. Przez ostatnie tygodnie biłam się z myślami, co robić, bo najlepiej rodzić „u siebie” i przez to miałam straszny nastrój , ale najbardziej bałam się braku możliwości porodu razem z mężem i to przeważyło. Jeśli wiecie, to napiszcie proszę, kiedy powinna mi się skracać szyjka, bo do ostatniej wizyty, którą była 02.01, szyjka miała 5cm i w piątek dowiem się jak sprawa wygląda. Nie czuje skurczów, jedynie praktycznie przy każdej aktywności (wstawanie, chodzenie) twardnieje mi brzuchu i też zaczęło mnie zastanawiać, czy brak skurczy jest ok..
Pięknie wszystkie wyglądacie, cudowne zdjęcia i te okrąglutkie brzuszki❤️
Bardzo współczuję wszystkim dziewczynom, u których nasiliły się wszelkie problemy w tym skurcze. Trzymam bardzo mocno kciuki, żebyśmy wszystkie doczekały do tego 36+6 w dwupaku i już bez większych problemów.
Każdy poród jest inny, akcja potrafi się przeciągać kilka-kilkanascie godzin, a potrafi pójść błyskawicznie. Dlatego 2h drogi do szpitala to jest generalnie ok i znaczna większość kobiet na spokojnie dojedzie i będzie mieć jeszcze dużo czasu, ale warto mieć też jakieś wyjście awaryjne, czyli jakiś szpital bliżej, gdybyś czuła, że jednak to idzie szybciej.
Ja do najbliższego szpitala mam 15-20minut drogi, ale też zdecydowałam się rodzić w takim oddalonym ponad 1h, a gdyby poród rozpoczął się przed 36tyg to pojadę do jeszcze innego.
Pierwszy poród miałam dłuuuugi, pojechałam w czwartek rano do szpitala ze skurczami co 3/4 minuty i rozwarciem na 4cm a urodziłam w piątek w południe. Także wtedy zdążyłabym dojechać w każde miejsce w Polsce 😅
Wieczorem przywieźli mi na salę koleżankę, która rodziła 40minut, to był jej drugi poród, pierwszy też ponoć miała długi.Domi ^^ lubi tę wiadomość
-
Co polecacie na katar? Męczy mnie od kilku dni... Inhalacje?Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry Kochane ❤️
Niedawno się obudziłam,dzisiaj brak konkretnych planów ewentualnie pakowanie walizki,może się w końcu uda ale nadal nie wiem jak to ogarnąć😞
Cukry żyją swoim życiem...jutro tele z Diabetolog to może coś zaradzi bo mi tylko nerwy skaczą dodatkowo. 🤬
▪️Madzik Kochana trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę u Diabetologa,może coś zaradzi na te wyskoki.🍀🤞Nie przejmuj się tak! 🫂❤️
▪️PinkFlower cudownie ze szkołą rodzenia Ci się podobała i weekend minął Ci dobrze. ☺️
Bardzo dziękuję za komplement ❤️
Twoje zdjęcia napewno też są cudowne.
Właśnie mam się zabrać dziś za walizkę ale nie wiem jak to ogarnę 😢
▪️Martyna ja tak miałam w sobotę że mały jakoś nie ruszał się tak jak zwykle i już miałam stresa ale wczoraj nadrobil. Dzisiaj obudził o 5 i przekrecał się aż czasem nieprzyjemnie było.
Tule aby było lepsze samopoczucie 🫂❤️
▪️Moni trzymam mocno kciuki za KTG 🤞
Mocno tule oczywiście 🫂❤️
▪️Pusshka trzymam mocno kciuki za KTG🤞
▪️Lilou Kciuki za prenatalne 🍀🤞❤️
KOCHANE ZA WSZYSTKIE BADANIA,WIZYTY🤞
Milego dnia ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14
Katri94, Pusshka, Pinkflower lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
Co do moich cukrów zauważyłam że rano są gorsze a na krzywej było odwrotnie... Rano nigdy nie zeszły poniżej 90.. raczej przedział 90-105. I czasem po śniadaniu powyżej 140. Reszta spokojnie do 140 schodzą nawet jak skubne coś słodkiego. Wizytę mam u diabetologa 4.02, boję się tej insuliny na miesiąc czasu, może niepotrzebnie.
eliz lubi tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
▪️Karina może ewentualnie Ci da tylko insuline nocna aby te cukry na czczo były lepsze. Nie martw się na zapas,może uda Ci się samej te cukry ogarnąć,wierze w Ciebie! 🍀❤️
Karina96 lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
Domi ze szpitalem oddalonym o 2h to ryzyk fizyk, nigdy nie wiesz jak będzie i czy dojedziesz ale plany można mieć, najwyżej potem je zmienisz i tak czy siak pojedziesz do najbliższego szpitala.
Co do wątku od początku byłam za messengerem, bo ujawniając swoje profile, niekoniecznie oczywiście wszystkie zdjęcia, zyskujemy pewność że jesteśmy prawdziwe 😁 Na messie mam grupę z dziewczynami z 1 ciąży i jest fajnie, można szybko wysłać zdjęcie chociażby leku, maści czy czegokolwiek jak mamy zapytanie. Ale wiem że tutaj to nie przejdzie więc ewentualnie to BB. Co do nowych osób nie mam zdania, niby kilka dziewczyn się pojawiło, ale rozumiem że można tak bać się o ciążę i mieć różne przejścia albo nie wiedzieć o forum, że nie siedzi się na wątku od pozytywnego testu. Także nie chce o tym decydować.
NovaS czemu chcą ci clexane odstawiać? Z tego co wiem bierze się go nawet po porodzie, a odstawia acard. Mi lek powiedział, że clexane do samego końca.
Polecam darmowa szkole rodzenia Joanna Mróz na YT, fajnie wszystko tłumaczy, dużo się od niej nauczyłam gdy był covid i szkoły stacjonarne były zamknięte.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:36
eliz, NovaS lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Witajcie 😘
Poraz pierwszy odkąd mam te swędzenia przespałam noc 🙏🥹wogóle nie drapałam się w nocy mam nadzieję że już tak zostanie...Obudziłam się tylko na siusiu i miałam zgagę dosyć mocną ale wypiłam szklankę wody i poszłam spać dalej. A używam od dwóch dni olejek do kąpieli la Roche i olejek migdałowy po kąpieli i czasem w trakcie dnia to może coś działa.
Dzisiaj nie mam planów za bardzo, obiadek mam jeszcze z wczoraj, jakieś pranie napewno ogarnę jedynie wieczorem dermatolog wizyta.
Kciuki mam zaciśnięte za wszystkie badania i wizyty ✊ 🍀
eliz, NovaS, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Madzik2208 wrote:Co polecacie na katar? Męczy mnie od kilku dni... Inhalacje?Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
🌸madzik inhalacje z soli fizjologicznej. Pięknie spłynęły mi zatoki po niej.
🌸Eliz czas wolny chyba mi po prostu nie sprzyja i zaczynam za dużo myśleć, rozkminiac.04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰