Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
▪️Lilou ale cudowne zdjęcie na pamiątkę. Jak pięknie Remik się uśmiechnął! 💙💙💙 cudowne wiadomości po wizycie Kochana!
▪️PinkFlower ja też postaram...przynajmniej sprawdzić czy wszystko mam. Ewentualnie wszystko przygotować i resztę dokupic jak czegoś zabraknie. 😊
▪️Polcja wiem wiem 😅 czasem i tak może być.Lilou lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
Czytam was dziewczyny i nie dociera do mnie, że to tak leci, że zaraz koniec stycznia... A dopiero każda stresowała się przyrostami bety 🥹
Eliz- za chwilę przytulisz swojego synusia, wiem, że się boisz, ale tyle, co już przeszłaś dla niego, to już ostatni kamień milowy ❤️
Monii- fajnie, że KTG wyszło dobre, nie stresuj się i odpoczywaj jak najwięcej przy tych twardnieniach.
Każda z nas ma jakieś większe lub mniejsze zawirowania w tych ciążach, ale chcę wam tylko powiedzieć, że jestem z Was i siebie okropnie dumna. Siła jest kobietą. Nie udzielam się zbyt często, bo niestety nie ma u mnie sesji ciążowej, nie ma chodzenia i wybierania ciuszkow w sklepach stacjonarnych i nie ma tej magicznej otoczki, o której zawsze marzyłam. Jest tylko leżenie i czekanie na bezpieczny czas no i na wizyty u lekarza. Cieszę się, że te które mogą korzystają, robią zdjęcia, dużo chodzą, bardzo się cieszę, bo nie życzę nikomu leżenia całymi dniami, nawet nie wiecie, jak mi się marzy porządnie wysprzątać dom po swojemu 😁 ( mąż sprząta, ale wiecie jak to z facetami). W każdym bądź razie, fajnie, że tu jesteście, choć często milczę, to podnoszą mnie na duchu wasze wiadomości, wasze wsparcie między sobą i cieszę się, że mogę być tego częścią, choć mniejszą, to jednak częścią. ❤️Lilou, Agula31, Katri94, Sylwiasz, monii00, Lubieczekolade, Pusshka, eliz, Kasiula09, Pinkflower, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Lilou wrote:Zaraz Was nadrobię
My po USG 3 trymestru - Wszystko dobrze, ułożony główkowo, waży 1570 i wypada w 50 centylu. Niby względem badania niecałe dwa tygodnie temu tylko przybrał 100g, ale jestem niemalże pewna że mój dr wtedy go 'przeważył' Od początku był w 50 - a potem nagle wpadł w ponad 70, więc to było dziwne 🙈 Zobaczymy za dwa tygodnie. W każdym razie echo serca super, wszystko wydaje się być ok.
Moją szyjkę zmierzyła na 3 cm 🩵 Także ze szczęścia pozwoliłam sobie na wycieczkę do Ikei
Pozował nam Remik niesamowicie, z każdej możliwej strony!
Dziękuję za kciuki!
Lilou, ale super zdjęcie 🥰 gratulacje ze wszystko dobrzeMartynka.98, Lilou lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Boziu, Lilou jakie cudowne zdjęcie!! 😍😍
Przed chwilą Powiedziałam narzeczonemu, że od połowy lutego to już cimcirimcim będzie, bo będę chciała przyspieszyć jednak wyjście na świat tego małego psotnika jak będzie tak rosła. Stwierdził, że on to już zapomniał jak to się robi nawet 🤭🤭 tutorial… 😂😂monii00, Lilou, Pusshka, eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 wizyta 🙏🏽
-
Hej Dziewczyny! 😊
@Pinkflower, doskonale rozumiem Twój strach – ostatnie, czego bym chciała, to wywoływany poród. Ale ostatnio czytam mnóstwo pozytywnych historii, że to wcale nie trwa miliona godzin i może przebiec naprawdę dobrze. Myślę, że kluczowe jest przygotowanie – zarówno fizyczne, jak i psychiczne – na każdą ewentualność.
@Lubieczekolade super wieści! Fajnie, że akurat Gwiazda się tak ułożyła i ratuje to sytuację z szyjką. Cieszę się razem z Tobą! 🥰
@Lilou, Twój Remik jest po prostu przepiękny! 😍
@Martynka.98, właśnie dzisiaj mówiłam, jak bardzo jestem wdzięczna, że mogę sobie sama zrobić zakupy i że mogę się ruszać. Jak się czujesz, Kochana?Martynka.98, Lubieczekolade, Lilou lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Martyna wrote:Przed chwilą Powiedziałam narzeczonemu, że od połowy lutego to już cimcirimcim będzie, bo będę chciała przyspieszyć jednak wyjście na świat tego małego psotnika jak będzie tak rosła. Stwierdził, że on to już zapomniał jak to się robi nawet 🤭🤭 tutorial… 😂😂
Martynka.98, Pinkflower lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
❄️ Martyna to będzie tutorial 🤣 chłop jest w szoku 😁
❄️ Martynka.98 kochana ja też jestem z nas dumna wszystkie jesteśmy silne. Ciebie też bardzo podziwiam i jesteś bardzo silna, dla tego maleństwa zrobi się wszystko ❤️już niedługo zobaczymy się z bobasami ☺️
❄️ Lilou cudowne zdjęcie 😍 śliczna buźka bardzo się cieszę że wszystko dobrzeMartynka.98, Lilou, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Agula31 wrote:Hej Dziewczyny! 😊
@Pinkflower, doskonale rozumiem Twój strach – ostatnie, czego bym chciała, to wywoływany poród. Ale ostatnio czytam mnóstwo pozytywnych historii, że to wcale nie trwa miliona godzin i może przebiec naprawdę dobrze. Myślę, że kluczowe jest przygotowanie – zarówno fizyczne, jak i psychiczne – na każdą ewentualność.
@Lubieczekolade super wieści! Fajnie, że akurat Gwiazda się tak ułożyła i ratuje to sytuację z szyjką. Cieszę się razem z Tobą! 🥰
@Lilou, Twój Remik jest po prostu przepiękny! 😍
@Martynka.98, właśnie dzisiaj mówiłam, jak bardzo jestem wdzięczna, że mogę sobie sama zrobić zakupy i że mogę się ruszać. Jak się czujesz, Kochana?
Dobrze czuć wdzięczność za takie małe rzeczy, gdybym mogła, to bym poszła choćby do piekarni i wybierała godzinę chleb z tej radości, że nie muszę być w domu🥹
Dziękuję za pytanie jak się czuje ❤️ Fizycznie, to jak większość z was- ciężko, wszystko już boli, ale taki to już czas, psychicznie cienizna totalna, ale ciągle walczę ❤️Agula31 lubi tę wiadomość
-
Ufff odpoczywam ☺️
🌿Lilou zdjęcie synka przeurocze... 😍 Będzie łamał damskie serca ❤️
🌿Monii cudownie, że KTG q porządku, nie było innej opcji! Odpoczywaj ile się da! 💪❤️
🌿Majesty, Lubieczekolade - gratuluję kochane udanych, pozytywnych wizyt ❤️❤️❤️
🌿Martynka98 kochana dasz radę, mega silna kobieta z Ciebie! Jeszcze troszkę, a jak ujrzysz i przytulisz Maleństwo to zapomnisz o tych trudach. Trochę żartobliwie ale kochana jeszcze się nachodzisz i nabiegasz, korzystaj z chwili ❤️ przytulam 🫂
🌿 Eliz, dasz radę z pakowaniem 🧳 Mi ciężko to szło, na początku odstawiłam wszystko w jedno miejsce, potem spakowałam dwa woreczki a wczoraj mówię "albo dziś skończę albo wcale" no i skończyłam. Do tego zrobiłam listę co dopakować na sam koniec i czekam.
Tak mnie wzięło, że przy okazji tego iz chciałam smoczek spakować i swój laktator, to odpaliłam ten podgrzewacz/sterylizator z Neno i wszystko wyparzyłam i wysterylizowałam, włącznie z butelkami i już go ustawiłam ma komodzie gdzie będzie jego miejsce.
Ja dziewczyny po wizycie u diabetolog. Było bardzo miło, pytała jak przygotowania itp. Omówiłyśmy "strategie" na czas po porodzie. Odnośnie cukrów to mówiła, że skoki są normalne, że jest mało kobiet, które mają idealne cukry całą ciążę. Na skoki wpływa infekcja, choćby zwykły katar, z którym walczę już jakiś czas, nieprzespana noc, stres. Ogólnie jest zadowolona i wykroczeniem o 2-3 punkty nie mam się wcale przejmować, bo mógł być błąd pomiaru, gdy stres dojdzie to kolejny też będzie wyskokiem, a wyższymi raz na jakiś czas też z rozsądkiem podchodzić..gorzej jakby codziennie od kilku tygodni było wszystko mega wysokie, nie byłoby insuliny..A tak jest ok. Także mnie uspokoiła ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:57
Lubieczekolade, Martynka.98, Lilou, Pusshka, eliz, Pinkflower, Agula31, Abilify05 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Agula31 wrote:Mam koleżankę, która bardzo chcę urodzić naturalnie po 2 cesarkach, lekarze niby widzą szanse, ale no wiadomo, może być różnie. Powiedziała mi, że w jej żyłach płyną daktyle i herbata z liści malin, a mąż chodzi niewyspany ;p;p
eliz lubi tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
18.12 1145g ✨✨
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 wizyta 🙏🏽
-
🌸Katri chłop w szoku faktycznie 😂😂 że dwa tygodnie temu opowiadał, że znajomi w pracy pytali się go w którym miesiącu jestem to pewniaczkiem odpowiedział, że 6. Po pytaniu kiedy rodzę stwierdzili jednogłośnie, że to już nie jest 6 miesiąc 😂😂😂😂
monii00, Katri94 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
18.12 1145g ✨✨
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 wizyta 🙏🏽
-
@Agula31 mam to samo, bardziej męczy mnie sprzątanie niż spacer czy ćwiczenia do porodu.. wierzę, że Gwiazda obróci się sama 🙂 u mnie Mikołaj ostatnio trzymał ręką nogą, Bobasy robią tam takie wygibasy, że nawet się nie spodziewamy 😅 warto przejrzeć sobie badania, ja będę brała się za porządki i układała te badania chronologicznie. Piękne zdjęcie, piesio cudowny ❤️ uważam, że jak mu coś nie pasuje to powinien mieć to w umowie.. różne są sesje, ostatnio bardzo popularne też kobiece 🙂 wiem, ale niestety mam z tyłu głowy, że to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża i mogę coś odczuwać inaczej a jest to niepokojące. Dzisiaj właśnie w pracy się pytali gdzie się chowa to dziecko 🤣 mówię jestem wysoka i ma gdzie się schować 😅
@nutulka co do paska to klikasz w nasz pasek, generujesz sobie jaki chcesz i wklejasz do opisu w profilu "bb code" (link), tylko to można zrobić tylko przez przeglądarkę logując się na swoje konto i przechodząc do ustawień. Co do skurczy to zależy jak mocne masz te skurcze, przykładowo u mnie gin wskazał, że przy wyniku powyżej 39 mam indukcję.
@Lilou moje zdanie też nie ma na celu żeby nowe osoby źle się poczuły, czy poczuły się odrzucone w jakimś stopniu tylko tak jak napisałaś tracimy sens prywatności, gdzie przeżywamy różne rzeczy od początku. Piękny Remik 🩵 cudowne wieści 😊
@Nefertiti89 chyba to teraz normalne bo mnie tak samo. Zaczęło się od skurczu w łydce który nie chciał "wyjść" i potem odcinek lędźwiowy + lewy pośladek bolał. Ogólnie Bobasy mogą uciskać. Pomagają mi ćwiczenia przód-tył biodrami na piłce i pięścią próbuję te spięcie na pośladku rozjechać. Spróbuj może też Ci pomoże
@Pusshka może ktoś przemyślał i uległ magii prywatności na forum bb🙂
@SailorMoon widocznie potrzebujesz odpoczynku, więc korzystaj póki możesz 🤭
@Madzik2208 jeszcze wczoraj wróciły mi wymioty i miałam naprawdę dosyć.. a jeszcze ktoś dyskotekę urządzał od 4 dzisiaj 🙈 też nikogo nie podejrzewam, nie oceniam bo sama tego nie lubię. Wspieramy się w różnych sytuacjach - radościach i smutkach mimo, że się nie znamy co jest piękne. Czasami od bliskich nie mamy tyle zrozumienia co tutaj. Ja też tak popakowałam żeby też mężowi łatwiej było. Widzę, że wizyta u diabetolog udana. Dobrze, że udało się porozmawiać i ustalić strategię. Spokój najważniejszy ❤️
@Pinkflower no to praktyka z lalką dziewczynką po całości 🩷 zazdroszczę bo strasznie dużo miejsca zajmują te podpaski i podkłady 😅 tak jest duża różnica między jakością, chociaż kupiłam białe body 62 z sinsay i wydaje mi się, że jakość jest ok. Fajne zajęcia, ale faktycznie tyle czasu może być męczące na tym etapie. Ja to pokazywałam mojemu mężowi animacje na insta dlaczego mogę wymiotować i jak się wszystko przesuwa.. podsumował, żeby Miki nie gniótł matki 😅😅
@Majania zależy czy plamy zejdą więc zawsze mówią, żeby mieć "najgorszą" na poród. Mi mama znalazła 2 jeszcze w lumpie więc jestem zabezpieczona koszulami 🤭
@Martyna odpocznij bo ostatnio tyle roboty odwaliłaś, że aż głupio mi było tak odpoczywać 🙂 jak do cimcirimcim to mu się przypomni szybko.. po za tym mało instruktaży w necie 🤭🤣
@Domi ^^ wierzę, że wszystko będzie dobrze i podzielisz się dobrymi informacjami 🙂 na kursie u zaufaj położnej przy pierwszym dziecku wskazano, że do szpitala jedziemy przy skurczach co 5 min. Tylko jeśli szpital jest oddalony więcej niż godzinę to bym jechała przy skurczach co 8-10 min bo jazda autem powoduje wstrząsy i może braknąć czasu. Przy krwawieniu od razu, przy żółtych lub zielonych wodach też. Najlepiej jakbyś też pogadała z położną lub ginem z uwagi na tą odległość jak do tego podejść. Przy kolejnym dziecku jedzie się normalnie przy skurczach co 10 min. Ostatnio rozmawiałam z położną i ona mówi, że dostała takich skurczy co 5 min (co była wykształcona medycznie) a okazało się, że miała rozwarcie tylko 2 cm. U mnie jeszcze szyjka zamknięta i długa potwierdzone u 2 ginów. Myślę, że to kwestie indywidualne. Czasami pewnych rzeczy nie przewidzimy, szkoda tego urlopu. Dlatego teraz sprawdzam czy mam wszystkie badania do szpitala i też przypomniałam tutaj bo coraz bardziej zakręcone będziemy 😅
@NovaS przykro mi, że masz tyle stresów w ciąży. Oby było już z górki. Jeśli jesteście drobni to dziecko nie będzie duże, trzeba to też brać pod uwagę. Położna mówiła, że urodziła dziecko 2,6 kg a u mnie już Mikołaj tyle ma według usg.
@Martiiii jak napisałam wyżej nie to miałam na myśli. Jeśli poczułaś się źle przez to co czytasz to mi przykro. Napisałam, że ten wątek będzie dalej i jest otwarty na wszystkich bo jest publiczny. Zawsze wszystkie Dziewczyny wspierałyśmy czy była tutaj na chwilę, czy jest na miesiąc, czy wchodzi codziennie. Przeżywaliśmy również poronienia lub straty ciąż innych Dziewczyn. Trochę to niesprawiedliwe, że tak Nas postrzegasz. Przyszłaś w takim a nie innym momencie na tym forum, Dziewczyny przyjęły Cię jak każdą Dziewczynę tutaj i skoro ten wątek już jakiś czas trwa to nie miej o to pretensji, niestety trzeba się czasem dostosować do sytuacji.. a tu akurat próbujesz żebyśmy się dostosowały do Ciebie, przepraszam tak to odbieram. Po za tym uważam, że nie ma sensu tracić nerwów na takie sprawy bo mamy różne ciąże i po prostu szkoda na to energii oraz złego samopoczucia. Wymiotuje całą ciąże praktycznie, z różnym nasileniem i nadal prowadzę ten wątek bo Dziewczyny są super. Decyzja należy do Ciebie, czy chcesz zostać czy nie. Ja życzę Ci wszystkiego dobrego i przede wszystkim zdrówka 🙂
@Meliska22 od momentu tematu zamkniętego forum/komunikatora nie dodawałam nowych osób do pierwszego postu jak dobrze pamiętam. Nigdy nie ma bezpiecznego okresu ciąży. Przyjmuje się, że ukończony pierwszy trymestr jest kamieniem milowym w ciąży. Tylko niestety rzeczywistość to mocno zweryfikowała również na Naszym wątku, jeśli ktoś czytał od początku to niestety wie o czym napisałam. Myślę, że będzie intensywnie też tutaj. Tylko będzie kwestia taka, że będziemy miały już Maluszki przy sobie i zwyczajnie zajmować się Nimi przez co będzie mniej czasu 🙂
@Karina96 na balangi latasz a torba nie spakowana, nieładnie 🤭
@Katri94 to już duży sukces, niech to cholerstwo odejdzie bo brak snu to jakaś masakra. Dobre to z podłogą, w sumie masz rację.. może ćwiczenia działają skoro pojawił się ból 🤔
@Natkaaaa jeśli to okresowe to ok, ale jak się przedłuża to uważam, że to zbyt duże ryzyko depresji. Ja w sobotę płakałam a mąż pyta co mi jest a ja do niego - a tak sobie ciężarna musi czasem płaknąć 😉 ostatnio płakałam u położnej, że nie zareaguje jak coś będzie nie tak bo to moja pierwsza ciąża i Bobo jest spokojne w brzuszku zazwyczaj, rusza się ale to nie jest tak jak Wy opisujecie czasami. Muszę go zaczepiać lub zjeść słodkie jak mało go czuję.
@maglew mi też położna o tym mówiła. Zastrzegła, że jak obserwujemy dziecko i widać problemy to odbijamy.
@Majesty super info 🩷
@Lubieczekolade cieszę się z dobrych wieści 🩷
@Polcja szalona, dzisiaj zrobiłam 7 tys i ledwo chodzę 🙈 fajnie, że kanapa już jest
@Martynka.98 już coraz bliżej 😊 niedługo przytulimy Nasze Maluchy ❤️ Ty to już wgl jesteś silna Kobieta do kwadratu, walczyłaś o swoje dziecko jak lwica 🥹 domyślam się, że leżenie odbiera radość z tej całej otoczki, ale robisz to dla Was i wierzę, że Bobas Ci to wynagrodzi swoim uśmiechem 🙂 z drugiej strony dobrze, że teraz chociaż można wszystko zamówić online bo byłoby ciężko lub wymagałoby to zaangażowania wielu osób
Dziewczyny ledwo chodzę taki intensywny dzień. Rano pojechałam potwierdzić tą grupę krwi i facet gdzieś w wieku mojego męża na cały głos - Pani w ciąży to ma pierwszeństwo.. tak mnie chłopina pozytywnie zaskoczył 🤣 mówię, że i tak mam ktg na 9 a jestem już teraz w kolejce więc spokojnie damy radę. Ale fakt bardzo dużo osób było. Ogólnie w mieście takie ślisko, musiałam tak uważać gdzie idę. Potem te ktg, cały czas zastanawiałam się czy prywatnie czy na nfz to jest bo niedługo zbankrutuje 🤭 żart oczywiście, ale okazało się, iż to przychodnia szpitalna po prostu. Godzinę leżałam pod ktg, potem miałam wizytę u gina z analizą ktg i dali mi sam opis do ktg. Następne mam we wtorek bo w poniedziałek mam lekarza na nfz i nie dam rady bo mam też spotkanie z położną. Jak wracałam to na światłach facet się zatrzymał żebym przeszła na przejściu a drugi facet przejechał obok i prawie mnie przejechał - pokazałam na brzuch co on wyprawia.. no powiem Wam, że mi się aż gorąco zrobiło. Pojechałam potem do pracy odebrać tacie potwierdzenie zgłoszenia i w odwiedziny. Brakło mi czasu, zagadali mnie 😅 śmiałam się z moich Dziewczyn bo uśmierciły naszą piękną dużą paprotkę 🤣 ogólnie wszyscy chwalili, że pięknie wyglądam w ciąży i ogólnie miło było się zobaczyć. Poznałam też dziewczynę co mnie zastępuje - doświadczona, miła i komunikatywna co mnie cieszy. Podobno jeszcze ludzie za mną wydzwaniają 🙈Martynka.98, Lubieczekolade, Katri94 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Właśnie wróciliśmy że spacerku z pieskiem. Ciemno,mglisto,trochę zimno ale głowa przewietrzona.
▪️Martynka.98 bardzo się cieszę że się odezwałaś. Często myślę o Tobie jak tam sobie radzisz 🫂 jeszcze troszkę i będziemy tulić swoje maleństwa Kochana jesteś bardzo silna! ❤️❤️❤️
Tak,bardzo się boję ale wiem że dla tego mojego CUDU wszystko,że dam radę. Kochana SCISKAM z całych sił. Trzymaj się cieplutko ❤️❤️❤️
▪️Madzik i chyba tak będę robić. Najpierw wszystko przygotuje w jedno miejsce,później zacznę pakować bo naprawdę ciężko się za to zabrać a tak mało czasu zostało 😢
Cieszę się że po wizycie u Diabetolog wszystko dobrze. 🫂❤️ Właśnie wiem że nawet najmniejsza i infekcja te wyskoki powoduje ale stres tak czy siak jest. 🫣Martynka.98 lubi tę wiadomość
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
17.10 -19+6 - 328g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
@eliz co do pakowania to ja wzięłam listę ze szpitala i poukładałam tak jak jest tam opisane. Zebrałam wszystko i sortowałam. W torbę spakowałam tylko rzeczy dla dziecka na oddział, osobno ubranka bezpośrednio po porodzie (u mnie oznaczone gwiazdką) na wierzch walizki a w walizce rzeczy dla mnie. Małe rzeczy i dla dziecka w woreczkach strunowych. Mam plecako-torbę i tam wylądują dokumenty, powerbank, ładowarka, lekkie przekąski np batony czy mus, woda z dziubkiem. Na wierzchu w domu (na komodzie) zostawię rzeczy na powrót dla Bobo i dla siebie żeby mój znalazł. Mam zamiar też pokazać mojemu gdzie co jest z uwagi na to ryzyko cesarki u mnie.
eliz, Pinkflower, Martynka.98 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
❄️Lubieczekolade cudowne wieści odnośnie szyjki i ułożenia córeczki 🥹❤️
❄️Majesty bardzo się cieszę, że wszystko dobrze 🥰
❄️Lilou słodki Remik ❤️ Super, że szyjka 3 cm 🙏
❄️Pinkflower dzięki kochana 😘 Czekałam na potwierdzenie dobrych wieści u mojego prowadzącego, a że jest na urlopie to nie odpisywał mi od razu jak to ma w zwyczaju 🤭
❄️Madzik cieszę się, że diabetolog Cię dziś uspokoiła ☺️
❄️Martynka.98 dzielna jesteś 🫂 Może nie ma tej otoczki w ciąży jak to nazwałaś, ale już niedługo poznasz się ze swoim skarbem małym i zacznie się wspólna przygoda, która wszystko wynagrodzi 🥹
U mnie na KTG w porządku bez skurczów (niezła sinusoida) - jednak te leżenie mi mocno pomaga. Także w planach teraz spokój, oszczędzenie się, ale bez restrykcji 🙏
Wgl ktg wykonywała mi położna, która na co dzień pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzić, więc podpytałam o to i owo 😎
Dostałam też z Medi skierowanie na darmowe prenatalne, więc się zapisałam na jutro - a co mi tam 🤪 Także znowu zobaczę się z moim maluszkiem
❄️monii00 wpisz mi proszę kochana następną wizytę 31.01.
Godzina na ktg? O to długo, ja tak z pół godz zawsze a i tak ciężko wyleżeć na tych „wygodnych” leżankach 😂 Widzę, że Ci chyba ulżyło dzisiaj po tym ktg, super 🙏Lilou, monii00, Lubieczekolade, Pinkflower, Martynka.98, Agula31, Katri94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
▪️Moni dziękuję 😊❤️ postaram się do końca tygodnia to zrobic,może się uda. 🥹
▪️Pusshka cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie po KTG ❤️monii00 lubi tę wiadomość
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
17.10 -19+6 - 328g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - Ginekolog
28.01 - Ginekolog NFZ
-
Martynka, hej 😘 fajnie, że się odzywasz. A może sesja zdjęciowa u Was w domu? Chyba, że też lepiej żebyś się nie wysilała?
Trzymam za Was kciuki 🤞🤞🤞
Martyna, chłop w szoku był :p mój jak do czegoś dojdzie to chyba też będzie 🤣
Agula, tak wiem że nie mam na to wpływu. Będzie jak będzie. Mam tylko nadzieję że nie będę panikować, że muszę być sama na tym wywoływaniu jakoś długo. Bo wiadomo szpital. Wczoraj na szkole rodzenia jedna z dziewczyn mówiła że kilka razy w ciąży była na patologii ciąży w różnych szpitalach i za każdym razem trafiała na bardzo niemiłe położne. Ehh kurde
Moja środowiskowa tam pracuje ale no nie jest w każdy dzień i tak samo moja ginka.
Madzik, cieszę się że po wizycie u diabetolog pozytywnie. Czy po porodzie też musisz brać insulinę? Muszę sobie zapisać to pytanie i zapytać mojego lekarza.
Monii, jedna paczkę podpasek i tak wezmę w razie w. Ale to prawda dużo miejsca to zajmuje nie mniej super było na tej szkole i cieszę się że byliśmy razem. Mąż słuchał, zaangażowany 🥰 on juz mówi że się nie może doczekać.
Odpoczywaj po intensywnym dniu.
Pushhka, super ze wszystko ok. Bardzo się cieszę 🥰
Aa i plan porodu z moją położna wczoraj zrobiłam.
Dziewczyny, zawzięłam się i spakowałam.
Wrzucę Wam moje listy, może coś jeszcze doradzicie co zabrać. Mam nadzieję, że się doczytacie 🤣
https://ibb.co/Npp5TbN
https://ibb.co/4dstpwj
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:39
Martynka.98, eliz, monii00, Pusshka lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Dziewczyny cudownie że każda wizyta i dzisiejsze badania są same pozytywne i tak już musi tu pozostać.
Lilou jakie piękne zdjęcie buźki.
Martynka tak się cieszę że u Ciebie wszystko w porządku, mimo że musisz leżeć, ale jak pomyślę jak walczyłas o dzieciątko jeszcze kilka miesięcy temu z tamtą lekarka to naprawdę Cie podziwiam. A jeszcze trochę i ty też zaczniesz chodzić, biegać i nawet sprzątać dałaś radę tyle to i wytrzymasz jeszcze chwilę.Martynka.98, monii00 lubią tę wiadomość
-
@Pusshka i tego się trzymajmy, aż do 37 tygodnia 🙂 oczywiście, że odpoczynek pomaga i u Ciebie wskazany tym bardziej.. wszystko z głową jak to się mówi ❤️
Długo i zaczęła mi drętwieć noga bo leżałam na lewym boku, ale jakoś poruszyłam palcami i przeszło. Z rejestracji babka przyszła, że tak długo mnie trzyma to położna powiedziała - wiem co robię 😅 zamieszanie było bo zmieniali pokoje, jakaś reorganizacja i chyba dlatego. Jak darmowe to skorzystaj, pewnie 🙂 tak, trochę mi ulżyło Tobie pewnie też 😊
@eliz dasz radę ❤️Pusshka lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️