Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
@maglew polecasz jakiś konkretny płyn do prania wełnianych otulaczy? Mam taki z Rossmanna do wełnianych swetrów i zastanawiam się czy mogę go użyć do otulaczy:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Plyny-i-zele-do-prania/Eco-Freude-plyn-do-prania-welny-i-tkanin-delikatnych-1-l,376660,19229 -
Dzień dobry,
Abilify05 odnośnie bodów możesz kupić na próbę i zobaczyć, może akurat będzie Ci wygodniej, ja widzę że jest grupa osób które uwielbiają i tylko takie kupują i druga grupa co nienawidzą ja akurat należę do tej drugiej grupy.
Ja zaraz zabieram się do pracy, bez dzisiejszego dnia jeszcze 8 dni roboczych.
Kciuki za wizyty i badania jeśli któraś ma😀
Miłego dniaAbilify05 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
U mnie pobudka już po 6... Wstałam, zmierzenie cukru ufff 83 💪 Także miły akcent na rozpoczęcie dnia. Ale jeszcze poleguje trochę, niedługo wstanę i śniadanko obowiązkowo z kawką ☕ U nas mgła, że nie widać nic na kilka metrów...
Plany na dziś? Ogarnąć komodę (taką mini, stolik z szufladami bardziej) przy przewijaku. Chciałam w niedzielę ale nooo nie wyszło 🤣
Obiad gotowy, gołąbki od wczoraj, dawno nie było to z ogromnym apetytem wszyscy zjedliśmy.
🌿Atenka, ja kupiłam żel polecany przez położną BabyDream z Rossmana. Z alantoiną i pantenolem, taki biało niebieski z pompką. Mówiła, że spokojnie jedna pompka do kąpieli od urodzenia. Potem już żadnych kremów a broń Boże oliwek, zasypek itp. Od tego się odchodzi. Odnośnie Linomagu zielonego czy też Bephantenu to mówiła, że tak używamy pod pieluszkę ale też nie przy każdym przebieraniu, raczej przy kupce.
Kciuki za Wasze dzisiejsze dni, czy to w pracy jeszcze jak🌿 Kasiula09 - kochana dużo sił dla Ciebie, teraz już z górki! Czy też powodzenia na badaniach, wizytach czy po prostu tak jak ja w domu jesteście! Dobrego dnia dla każdej 🤰❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 07:34
Kasiula09, eliz, Atenka lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Dzień dobry ❤️
@PaulaG czyli 15.02 masz termin do szpitala?
@Agula31 jest to możliwe z tym naturalnym porodem, tylko kwestia z jakiego powodu miała wcześniej cesarki?
@Pinkflower w sumie dobry pomysł z tą sesją w domu, makijaż też można zamówić teraz z dojazdem, więc jest łatwiej. Super, że ma takie podejście 🙂
@Abilify05 chyba to indywidualnie zależy, ale Dziewczyny mają rację można kupić kilka sztuk i zobaczysz jak się sprawdzają
@Madzik2208 u mnie po porodzie też lekarz kazał kontrolować ciśnienie bo może się okazać, że w połogu będę jeszcze musiała brać tabletki na nadciśnienie. Zanim wszystko się fizjologicznie unormuje to niestety potrzeba czasu jak ze wszystkim. Damy radę ✊️🍀
@Olaa..32 to zrozumiałe, teraz masz przeprowadzkę na głowie i dużo się dzieje, zbieraj siły 🙂
@Katri94 oby pomogło ✊️🍀 daj znać. Jak się przekręciła to sprzedasz Dziewczynom pomysł na obrót 🤭
@Martyna nie, u mnie kulka jest od góry. Wczoraj wróciłam do domu to się wypychał w okolicy pępka, śmiałam się, że wykończyłam wczoraj dziecko 🤭 może to też być kwestia aktualnego ustawienia dziecka
@Nefertiti89 super wieści 🩷 słodkie stópki 🥰 niech się obraca Gwiazda
@Pusshka właśnie tak jest zrobiona ta leżanka, że uciska przeponę w ciąży i tchu trochę brakuje.. pewnie przez to
@maglew najważniejsze, że synek zadowolony z urodzin.. wszystkiego najlepszego dla Niego 🎈 ciasto gotówkowe, jakaś nowość? 🤔🤭 super, że rekonesans w szpitalu udany 🙂
@Monika96 trzymam kciuki, żeby wszystko udało się ogarnąć przed porodem ✊️🍀 to tzw. katar hormonalny, koleżanka ma zawsze przy okresie 🙂 to typowe skurcze b-h i jeśli po odpoczynku nie przechodzi to wtedy trzeba jechać do szpitala.. też kiedyś się przestraszyłam a byłam sama w domu, więc Cię rozumiem
@Kasiula09 powodzenia w ostatnich dniach w pracy przed zwolnieniem i oby udało się wszystko ogarnąć tak jak chciałaś 🙂
Chłopy w 37 tygodniu ciąży:
Ta babka zawsze poprawia mi humor 🤣🤣🤣
Dzisiaj trochę odpocznę, zrobię na obiad sos pieczarkowy z ziemniakami - coś lekkiego. Zrobiłam sobie w niedzielę kompot jabłkowy i popijam, pychota. Chcę też usiąść do projektu jak dam radę.
Trzymam kciuki za badania, wizyty, prenatalne i dobre samopoczucie ✊️🍀
Przyjemnego dnia 🙂Kasiula09, Monika96, Madzik2208, Katri94, Martynka.98, Abilify05, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Monii dzisiaj spojrzałam w lustro i faktycznie podniósł się. Musiała się bardziej skulić wczoraj i stópek mi nie wpychała w żebra 🤭
33 tygodnie. Sama nie dowierzam. To już tak blisko… coraz częściej myślę o samym porodzie, żebym tych skurczy pierwszych nie przegapiła i to mnie stresuje. Wczoraj Michał się śmiał, że no ja tu skurcze do porodu, a tradycyjnie wezmę magnez i się położę 🫣🤪
W przyszłym tygodniu zadzwonię do szpitala, żeby obejrzeć oddział 🥹
Dziewczyny te małe kopiące stópki niedługo będą z nami 🥹🥹🥹
Ogromne kciuki za wszystkie wizyty i badania!! 🤞🏼monii00, Madzik2208, Katri94, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaglew wrote:Na początku sama woda z kropelką oleju ze słodkich migdałów, po kilku tygodniach żel z baby dream z Rossmanna.
Mój mąż jest taki podekscytowany, że będzie kąpał synka - bardzo mnie to cieszy. Wybiera ręczniki kąpielowe, opowiada 🥹❤️
Dzisiaj złożę zamówienie na rzeczy wyprawkowe jeszcze typu pościele, pieluszki tetrowe: zostanie nam tylko do kupienia fotelik, aspirator do noska i termometr - ale już mamy wybrane, więc też wystarczy zrobić tylko klik. No i ta niania elektryczna.
Czekam aż teściowie dostarczają mi torbę z ciuszkami od koleżanki i wtedy zacznę akcję pranie, mam nadzieję że już w weekend 🤭monii00 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane ❤️
U mnie jako tako przespana noc,lubię sobie tak z rana poleżeć i czuć jak Kubuś się rozciąga 🥹
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty,badania🤞🍀
Przyjemnego Dnia ❤️Madzik2208, monii00, Katri94 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja już po badaniach krwi, oddałam też siku – tym razem pamiętałam, żeby zebrać próbkę, haha! 😅 Mam nadzieję, że wyniki będą okej.
@moonii, przejścia dla pieszych też mnie stresują, a jak jeszcze mam świadomość, że teraz wolniej się toczę, to w ogóle... Ech. 😅 Dobrze, że u Ciebie wszystko skończyło się dobrze. Miło, że w pracy tak ciepło o Tobie mówią! ❤
A co do tej koleżanki. Dwa razy jej się akcja rozkręcała, ale za pierwszym razem była w miejscu, gdzie chyba im za bardzo nie zależało na naturalnych porodach, więc szybko wymusili papiery, trochę ją też traumatyzując "czy chce pani zabić to dziecko?". Za drugim razem miała 10 cm, ale wody odeszły już dwa dni wcześniej, więc po prostu nie dała rady już po 48 godzinach bez snu... Może tym razem szyjka będzie bardziej "wytrenowana" i pójdzie szybciej. Kibicuje jej bardzo.
@Pusshka, faktycznie masz niezłą sinusoidę z tym KTG, ale super, że wszystko jest okej. Masz oficjalne zalecenie, żeby być spokojną księżniczką i wydawać polecenia poddanym ;p ! 👑 Fajnie, że dziś się spotkacie
@Pinkflower, widzę, że ta szkoła rodzenia to złoto – u mnie też mąż dużo się nauczył. Wie, jakie są jego zadania, czego ma pilnować, jak może mi pomóc fizycznie. Ja na pewno biorę słuchawki, żeby w razie czego, jakby faza się przedłużała, puścić sobie ulubioną muzykę, medytację albo po prostu odciąć się od otoczenia.
@eliz, ja z torbą jeszcze nic nie ogarnęłam, pewnie zrobię to w lutym. Najpierw muszę odgruzować się z prania i prasowania, a to chwilę potrwa. 🙈
@Olaa..32, trzymam kciuki, żeby przeprowadzka poszła bez problemów! ✊
@Nefertiti89, super, że jest wszystko okej! ❤ Jeszcze chwila na obrót została, więc jest czas.
@maglew, a polecasz jakiś konkretny olejek? Jest tego tyle, a wiadomo, że jakość bywa różna... Fajnie, że oglądałaś salę. Nie rozumiem, skąd pomysł zamknięcia tego oddziału, szkoda...
@Monika96, mam tak samo – zrywy na "robię wszystko teraz", a potem przychodzi spokój i przypominam sobie, że przecież jeszcze jest czas. 😄
Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki, za badania, wizyty i wszystko, co przed nami! ✊💖Pusshka, monii00, maglew, eliz lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
eliz wrote:Dzień dobry Kochane ❤️
U mnie jako tako przespana noc,lubię sobie tak z rana poleżeć i czuć jak Kubuś się rozciąga 🥹
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty,badania🤞🍀
Przyjemnego Dnia ❤️monii00, eliz lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hej dziewczyny
Już siadam z kawką i Was nadrabiam.
Na szybko napiszę odnośnie body. Jeśli chodzi o rozmiar 56 - to mamy praktycznie same kopertowe (no i kilka zwykłych, które po prostu dostaliśmy). - to nasze pierwsze dziecko i generalnie nawet po szkole rodzenia na ten moment nie wyobrażam sobie przekładać takiemu maleństwu czegoś przez głowę 🙈 Na lalce ubranie takich body dla mnie też nie było za łatwe 🤣.
No i też takie dostałam tipy od znajomych, że jeśli się boimy to na początek kopertoweJak nam się nie sprawdzą to dokupimy inne i tyle
A jeśli chodzi o kąpiel, to planujemy narazie myć tylko w wodzie z dodatkiem oleju ze słodkich migdałówTak nam sugerowali w szkole rodzenia no i ja też dużo o tym dobrego słyszałam. Także olejek już mam, ale żadnych żeli póki co nie kupuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 09:32
PCOS❌ Starania od 11.2019
2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo ⏸️
5.08 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
03.02 32+2 1901g 💙
19.02 34+4 2326g 🩵
04.03 36+3 2755g 💙
13.03.2025 - 37+5 - 2880g, 50 cm - na świat przyszedł nasz cud 🥹🥹🥹
-
Monika96 wrote:@maglew polecasz jakiś konkretny płyn do prania wełnianych otulaczy? Mam taki z Rossmanna do wełnianych swetrów i zastanawiam się czy mogę go użyć do otulaczy:
http://www.rossmann.pl/Produkt/Plyny-i-zele-do-prania/Eco-Freude-plyn-do-prania-welny-i-tkanin-delikatnych-1-l,376660,19229
http://www.rossmann.pl/Produkt/Plyny-i-zele-do-prania/Domol-plyn-do-prania-welny-1-5-l,134891,19229 -
nick nieaktualny❄️Agula super, że udało się pobrać próbkę - ostatnio też tego nie ogarnęłam 😂🤭
Co do olejków to ja kupiłam Mohani z pipetką, ale kilka osób polecało mi też ten z Rossmanna:
https://zapodaj.net/plik-czZzP9ctVO
Abilify05, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, u mnie mocno nieprzespana noc. Od 23 Leoś się tak kotłował w brzuchu na wszystkie strony walił mocno. Nie pomagały zmiany pozycji, masakra. Oczywiście rano jeszcze złapał mnie skurcz śródstopia to ten dla mnie najgorszy. Wczoraj też dużo ponarzekalam mężowi jak mnie wszystko boli i gniecie ale myślę że wczorajszy dzień gorszego samopoczucie psychicznego też związany z blue Monday, najbardziej depresyjny dzień roku, co się dziwić. Rano wstałam potowarzyszyc chłopakom, wstawiłam pranie i wróciłam pod kołdrę. Wzięłam letrox i za chwilę idę na śniadanie. Dzisiaj dzień relaksu i będę sprawdzać czego mi jeszcze brakuje.
@Monii tak, ciasto borówkowe przemieniło się w gotówkowe. Wkładasz do piekarnika ciasto z borówkami a wychodzi piniadz🤣nic tylko robić.
@Agula31 ogólnie tendencja jest bardzo spadkowa jeśli chodzi o porody a szpitali wokół jest na pęczki. Jednak nasza Śląska aglomeracja moze się pochwalić super szpitalami. No i dodatkowo oni nie mają referencji więc porody tylko po skończonym 36 tygodniu ale też jest dużo cięć słyszałam. Trudno jest utrzymać neonatologow, anestezjologa jak jest mało dzieci więc stąd te plany. Świetną i kameralną i bardzo przyjazną porodówkę zamknęli ostatnio w Pyskowicach z tego samego powodu. No nic wszyscy w mieście trzymają kciuki żeby jednak szpital pozostał 🙏🏼
@Lilou wczoraj chyba nie napisałam że piękne dostaliście zdjęcie Remika chyba jedno z piękniejszych jakie widziałam tutaj 👌
Jeśli chodzi o ubrania mam dużo na napki kopertowych ale głównie przez głowę. Ubranka są używane więc też bardziej elastyczne. Do tego szybciej jednak idzie przez głowę niż to całe zapinanie. Mam kilka też na suwak takich śpiochów i myślę że one będą najlepsze.
monii00, Katri94, Martynka.98, Lilou, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Pusshka wrote:❄️Agula super, że udało się pobrać próbkę - ostatnio też tego nie ogarnęłam 😂🤭
Co do olejków to ja kupiłam Mohani z pipetką, ale kilka osób polecało mi też ten z Rossmanna:
https://zapodaj.net/plik-czZzP9ctVO
Polecam ten olejek mam go dla siebie 😅🤭na moją skórę podrażnioną swędzącą weszło jak złoto było mi lepiej po nim a do dziecka też to właśnie jest koleżanka polecała też do kąpieli dla małejPusshka, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Hejo
Do kąpieli ten sam olejek migdałowy, mam jeszcze krem do mycia od la roshe .
Body na 56 mam różne , zobaczę co sprawdzi się.
Jakoś dziś i wczoraj wieczorem moja malutka słabo się poruszała, oczywiście stres wpadł . Mąż mnie uspokaja że teraz to będzie mnie tych ruchów, tak gdzieś wyczytał . Jestem też osłabiona , pewnie po tej szczepionce, po grypie było zdecydowanie lepiej.
Plan na dziś - małe sprzątanko , zupkę szczawiową ugotuję i tyle 😀 a wczoraj wieczorem to jeszcze autko całe odkurzyłam to o 22 padłam 😂
Kciuki za wizyty 😌Katri94, eliz, Agula31 lubią tę wiadomość
-
Katri94 wrote:Polecam ten olejek mam go dla siebie 😅🤭na moją skórę podrażnioną swędzącą weszło jak złoto było mi lepiej po nim a do dziecka też to właśnie jest koleżanka polecała też do kąpieli dla małej
Katri94 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane 😘
Przespałam noc 🙏 znacznie lepiej już jest. Myślę że po tych maściach będzie coraz lepiej. Ciężko było mi jedynie zasnąć bo ta mała gwiazda szalała 🙈 cały brzuch falował, aż bolało ale z drugiej strony uwielbiam to uczucie jeszcze trochę i będę tęsknić za tym 🥹🥰 ale będzie się już tulić maleństwo.
Dzisiaj jak mój wróci z pracy wlecimy na chwilę do teściów a później do mamy mojej więc zleci popołudnie. Póki co to zjem coś a później obiadek uszykuje
❄️ monii po tym bólu spojenia łonowego nie wiem czy ten trik uda mi się powtórzyć przecholowalam 🤭😄ale może coś się sprawdzi. Niestety nie umiem ocenić sama jak ta gwiazda się ułożyła 😉
❄️ maglew posmarowałam się jedną maścią-baza jakaś na noc ale kolejnym razem zrobię to wieczorem bo w sumie tak kazała żeby ładnie wchłonęło się. Przespałam całą noc bez drapania mówiła że do 5 dni powinno to wszystko się wyciszyć. Rano mam inną maść więc się posmaruje dopiero. I będę obserwować ale najważniejsze że przesypiam nocki ☺️
Kciuki kochane za wizyty i badania ✊🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:11
maglew, eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Martyna wrote:Monii dzisiaj spojrzałam w lustro i faktycznie podniósł się. Musiała się bardziej skulić wczoraj i stópek mi nie wpychała w żebra 🤭
33 tygodnie. Sama nie dowierzam. To już tak blisko… coraz częściej myślę o samym porodzie, żebym tych skurczy pierwszych nie przegapiła i to mnie stresuje. Wczoraj Michał się śmiał, że no ja tu skurcze do porodu, a tradycyjnie wezmę magnez i się położę 🫣🤪
W przyszłym tygodniu zadzwonię do szpitala, żeby obejrzeć oddział 🥹
Dziewczyny te małe kopiące stópki niedługo będą z nami 🥹🥹🥹
Ogromne kciuki za wszystkie wizyty i badania!! 🤞🏼eliz lubi tę wiadomość
-
▪️Agula Oj wiem o co chodzi. Też najpierw musiałam prawie ogarnąć a to wcale nie było takie proste więc życzę powodzenia! 😍
Dobrze że dzisiaj próbka z moczem została zabrana 😅
▪️Madzik oj tak. UWIELBIAM TO UCZUCIE,chociaż ostatnio tak dawał czadu że aż bolało. No ale czuję że będzie mi tego bardzo brakować 🥹
▪️Maglew no to Leoś bardzo aktywny wieczorami jest 🥹 u mnie to przeważnie tez wieczorami ale o 5nad ranem szaleje tak ze az boli.😅 odpoczywaj jak najwięcej 🫂
▪️Katri super że przespałaś dzisiaj noc. 😍 Oj tak będzie bardzo brakować tych wygibasów.
▪️Polcja uwielbiam szczawiową. 🤤
✨️dziękuję za polecenie olejku dziewczyny,napewno zakupie go 😉
Właśnie robię ostatnie zakupy na allegro 😅 (mam taką nadzieję że ostatnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 10:13