Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kochane czy Was też brzuchy bolą jak ja okres ? Od paru dni wybudza mnie taki ból i muszę wziąć nospe żeby się uspokoiło. Zaczyna się od pleców i promienieje na uda 😔 stresuje mnie to czy to normalne w 34 tyg. wizytę dopiero mam w następny piątek
Monika96 lubi tę wiadomość
-
Jeśli nie macie nic przeciwko to chętnie tutaj zostanę z Wami. Nawet jak przejdziecie na prywatna stronę to może parę osób będzie tu zaglądać albo mam które rodzą w tym terminie i będzie mogło wspierać w trudnych momentach ♥️
Ja mam termin na 24 lutego cc planowane. Więc czuję że coraz bliżej. Już w ten weekend uprałam wszystko, walizka stoi gotowa. Gorzej z moją psychika i paniką 😂Pusshka, monii00, Abilify05, Martynka.98 lubią tę wiadomość
-
Katri94 wrote:Wogóle dziewczyny dzięki za polecajke co do kosmetyku La Roche ❤️bo jest z tego balsam a ja sobie kupiłam olejek do kąpieli z tego i on mi wyciszył świąd skóry 🙏 stosuje przez 3 dni + olejek migdałowy po kąpieli i wielka ulga.
Na noc mam teraz bazę maść od dermatologa żeby całkiem to wyciszyć ale do kąpieli stosuję nadal La Roche więc dziękuję 😘
Katri a możesz proszę napisać jeśli to nie tajemnica co to za maść na wyciszenie tego swędzenia? 🙏🏻Katri94 lubi tę wiadomość
-
Martyna wrote:Acard rozrzedza krew, więc musimy odstawić przed porodem 😛 dopytaj pusshka lekarza 😊
Jestem po tych prenatalnych, ponad 1h obsuwy, a w poczekalni takie niewygodne krzesła… Za to z badania jestem zadowolona, wszystko dokładnie posprawdzane i najważniejsze, że serduszko tak wnikliwie wzięła pod lupę. Mały jest ułożony poprzednie - zbuntował się 😅 Także zobaczymy czy wróci w położenie główkowe
❄️Katri ja chyba próbowałabym obrotu zewnętrznego, tak na ten moment myślę 🤔 Przy moich dużych zmianach zapalnych endometriozy dobrze byłoby uniknąć cesarki, żeby tego nie rozbabrać… Także bardzo liczę na SNKatri94, monii00, Pinkflower lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
MAJESTY wrote:Ja miałam wywoływany poród i też nie wspominam dobrze.
Jednak cc to też poważna operacja.
Ja bym poczekała jak się sytuacja rozwinie. Swoje planujemy a co innego wychodzi;)monii00, eliz lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Balbinka8 wrote:Katri a możesz proszę napisać jeśli to nie tajemnica co to za maść na wyciszenie tego swędzenia? 🙏🏻
Pewnie. Momecutan baza-maść to jest na wieczór i Afloderm maść na rano. Raz dziennie to wszystko i to na receptę jest. 5-7 dni smarować -
❄️Katri na wczoraj rozmawiałam z lekarzem na temat obrotu zewnętrznego. I powiedział, że przed obrotem musisz przejść kwalifikacje a po próbie obrotu zostawiają na obserwacje na kilka godzin. Wspomnial oczywiście o tym, że są możliwe komplikacje, odklejenie łożyska lub uszkodzenie dziecka 🥺 Ja się chyba nie boję tak bardzo samego obrotu, tylko tego co może być później. Że podczas obserwacji będzie ok, a ja wrócę do domu i np czegoś nie zauważę i coś się stanie 😔
❄️Pusshka też wolałabym naturalnie po operacjach, które przeszłam...Pusshka, Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Balbinka8 wrote:Dziewczyny kochane czy Was też brzuchy bolą jak ja okres ? Od paru dni wybudza mnie taki ból i muszę wziąć nospe żeby się uspokoiło. Zaczyna się od pleców i promienieje na uda 😔 stresuje mnie to czy to normalne w 34 tyg. wizytę dopiero mam w następny piątek
Nie mam takich boli. Może warto wcześniej skontaktować się z lekarzem?
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Katri94 wrote:Tak się zastanawiam, czy gdyby mała nie obróciła się do kolejnej wizyty to byście się zdecydowały na obrót czy jednak CC ? Sama nie wiem już a pytam tylko tak na luzie was 😘
Katri ja liczę że jednak te nasze uparciuchy się przekręcą, ale jak bym miała wybierać to chyba bym wybrala obrót zewnętrzny. Chociaż też nie wiem jak się to odbywa czy nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku. Nie wiem też czy w ogóle u mnie jest ktoś taki kto obraca. Panicznie boje się CC wiadomo że jak będzie trzeba to nie będzie wyjścia, ale u mnie jest ten minus że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu i nawet nie wiem co w takiej sytuacji się robi.Katri94 lubi tę wiadomość
-
maglew wrote:@Monika, nie mam doświadczenia z tym płynem co wysłałaś. Prałam otulacze w domolu, widzę właśnie że nawet jest na promocji
http://www.rossmann.pl/Produkt/Plyny-i-zele-do-prania/Domol-plyn-do-prania-welny-1-5-l,134891,19229
Dzięki. A pierzesz je w pralce czy ręcznie? -
Katri94 wrote:Tak się zastanawiam, czy gdyby mała nie obróciła się do kolejnej wizyty to byście się zdecydowały na obrót czy jednak CC ? Sama nie wiem już a pytam tylko tak na luzie was 😘Balbinka8 wrote:Dziewczyny kochane czy Was też brzuchy bolą jak ja okres ? Od paru dni wybudza mnie taki ból i muszę wziąć nospe żeby się uspokoiło. Zaczyna się od pleców i promienieje na uda 😔 stresuje mnie to czy to normalne w 34 tyg. wizytę dopiero mam w następny piątek
Madzik2208 wrote:U mnie już Wiktoria ułożona prawidłowo ale gdybym miała wybierać, to chyba bym zdecydowała się na CC.
Ogólnie ostatnio dość o tym myślę... Moja gin ostatnio mówiła, że jak Mała będzie tak ładnie przybierać to byle do 37tc i możemy działać. Ja mam też cukrzycę i chce na kolejnej wizycie już konkretniej z nią pogadać, bo jakoś tak do wywoływania coraz mniej jestem przekonana... Położna też mówiła, że wywoływanie bywa różne, kwestia reakcji organizmu, może pójść szybko a może kilka dni... I to wiadomo nie jest naturalne... Organizm też inaczej dochodzi do siebie. Sąsiadka miała się stawić na wywołanie w poniedziałek, zaczęli we wtorek, urodziła w piątek wieczorem... Jakoś mnie to zaczyna przerażac... Nie wiem czy nie będę jakoś działać w kierunku CC w takim układzie, gdyby miał mi "grozić"Katri94 lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Hej! Trzy dni mnie nie było i tyle stron do nadrobienia! Ale widzę, że same pozytywne wiadomości - super! 🩷
Ja też czasem czuję ból podbrzusza jak na okres, ale dość szybko przechodzi.
Wczoraj byliśmy na USG III trymestru, młoda ułożona miednocowo i oczywiście plecami do nas, więc mało co udało się zobaczyć. Dziwię się, że się tak przekręciła, bo 1.5 tyg temu już była glowkowo pięknie ułożona..
No ale nic, czekamy - ma jeszcze trochę czasu. Jest w 40. centylu z wagą 1482 gramy, więc ważne, że różnie.
Dziś leżę na kanapie, a ta sobie urządziła chyba dyskotekę, bo kopie mnie, szaleje, czka ( chyba to czkawka), więc daje mi popalić 🙂 Do tej pory nie widziałam, żeby chodził mi tak cały brzuch jak na filmikach w internecie. Nie wystawała też żadna noga ani ręka - a jak to z tym u Was?
Dobrego popołudnia! 🌷ŻonaMarynarza, Pinkflower, monii00, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Balbinka8 wrote:Dziewczyny kochane czy Was też brzuchy bolą jak ja okres ? Od paru dni wybudza mnie taki ból i muszę wziąć nospe żeby się uspokoiło. Zaczyna się od pleców i promienieje na uda 😔 stresuje mnie to czy to normalne w 34 tyg. wizytę dopiero mam w następny piątek
Ja tak miałam tylko raz, po współżyciu. Moja położna powiedziała, że jakby się powtarzało, to żeby jechać na izbę przyjęć. Ale możesz też zapytać swojego lekarza, jeśli masz taką możliwość. -
Kasiula09 wrote:Katri ja liczę że jednak te nasze uparciuchy się przekręcą, ale jak bym miała wybierać to chyba bym wybrala obrót zewnętrzny. Chociaż też nie wiem jak się to odbywa czy nie zaszkodzi w żaden sposób dziecku. Nie wiem też czy w ogóle u mnie jest ktoś taki kto obraca. Panicznie boje się CC wiadomo że jak będzie trzeba to nie będzie wyjścia, ale u mnie jest ten minus że mój lekarz nie pracuje w żadnym szpitalu i nawet nie wiem co w takiej sytuacji się robi.
Mój ginek pracuje w szpitalu i tam gdzie bym miała rodzić tam by zrobili mi obrót. Muszę się go dopytać bo sama nie wiem co będzie dobre chyba że po prostu sama sytuacja się rozwiąże i mały uparciuch się obrócieliz, monii00 lubią tę wiadomość
-
Katri94 wrote:Tak się zastanawiam, czy gdyby mała nie obróciła się do kolejnej wizyty to byście się zdecydowały na obrót czy jednak CC ? Sama nie wiem już a pytam tylko tak na luzie was 😘
Zdania będą podzielone, ale ja wybrałabym cc. Nawet byłam na to nastawiona jeszcze kilka tygodni temu. Na badaniach 3 trymestru okazało się, że mały jest w położeniu poprzecznym i 'raczej małe szanse żeby się obrócił'. Dwa tygodnie później miałam wizytę u swojego lekarza i na pewniaka podczas badania mówię że jest ułożony poprzecznie na co lekarz, że się obrócił. Po słowach pierwszego lekarza słyszałam od rodziny i znajomych, że ma jeszcze czas. Ale ja w głowie miałam tylko 'te małe szanse' na obrót. Teraz i Tobie mogę napisać, że ma jeszcze czas ❤️ Mimo, że mamy identyczny czas ciazowy 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 14:59
Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny jeśli się powtórzy to napiszę do swojej Dr, nie chciałam wyjść na panikare bo Google mówi że teraz to normalne 😵💫 nie wiem czemu ale mam opory żeby pisać do lekarza z każdym pytaniem, mimo że chodzę prywatnie i mam jej numer.
Co do cc- ja jestem po porodzie jednym. 10 godzin próbowałam naturalnie a skończyło się cc i cesarkę wspominam jako ulgę po tej długiej próbie. Do tego stopnia źle wspominam poród że panicznie balam się następnej ciąży przez niego. Myślę że nie ma czego się bać i co straszyć cc bo wiele moich znajomych miało również i każda przechodziła dobrze. W każdym porodzie coś może pójść nie tak, jak i w drugą stronę każdy może pójść gładko mimo opinii innych. Ja ze swojej strony uważam że tak jak poród naturalny jest w głowie tak samo gojenie po cc też jest w głowie. Jeśli się nastawia na szybką pionizację, działanie, adrenalina której nie brakuje po porodzie to może iść niezwykle dobrze ☺️ także głowa do góry dziewczyny które mają cc i się boją jej.Abilify05 lubi tę wiadomość
-
❄️A_agnieszka jeszcze mała ma troszkę czasu 🙂 Może się obróci 🤞 U mnie brzuch się czasami poruszy albo robi sie niesymetryczny - z jednej strony mam takie wybrzuszenie, zakładam, że to główka 😁 Nogi i ręki nie widziałam 🙂
A_Agnieszka lubi tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
Katri a byłaś u urofizjo? Moja mi mówiła, że jeśli się nie obróci to będziemy pracować nad tym, żeby tak się stało. Może w te drzwi warto uderzyć?PCOS❌ Starania od 11.2019
🏳 - 2022 - IVF. 03.22 - transfer ❄ 💔😥; 05.22 - transfer ❄ 💔😥
Naturalne cudy:
26.08.2022 - 11tc poronienie zatrzymane 8+5. 💔
10.01.2023 - 9tc poronienie zatrzymane 6+3 💔
06/07.2024 - stymulacja gonadotropinami.
9 dpo - II
5.08 - 6+2 4 mm kropeczka i
21.08 8+4 2 cm; krwawienie/szpital/krwiak.
26.08 9+2 2,5 cm malucha.
07.09 11+0 4,2 cm
20.09 12+6 7cm chyba dziewczynki 🩷
10.10 15+5 132 g 🩷
31.10 18+5 259g... chłopaka 😆💙
15.11 20+6 404g zdrowego synka 🩵🥹
03.12 23+3 581g 💙
24.12 26+3 955g 🩵 (skracająca się szyjka)
08.01 28+4 1469g 💙
20.01 30+2 1570g 🩵
Leki: euthyrox N50, Clexane 0,4, Acard 150, Encorton 15 mg - do 13 tc, Glucophage 1500 XR, Prenatal Duo, od 26 tc luteina, magnez.
Zostań z Nami 🙏🙏🙏
-
Boli mnie jak się umęczę , ale ja naprawdę duże robię , chodzę , podnoszę , jak bym nie była w ciąży . I w tedy bardzo boli lewe udo i promieniuje na nogę całą i pupę . Przeważnie najbardziej na wieczór. Ale jak mam dzień leniwy i leżę to wszystko git . Nospy nie biorę