Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj ściągnęłam paznokcie pierwszy raz od 4 lat i jestem pozytywnie zaskoczona ich kondycją
Agula31, eliz, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Cześć, wczoraj w końcu wyprałam wszystkie pieluszki wielorazowe. Teraz jeszcze tylko muszę zalanolinować otulacze wełniane.
Byłam też na szczepieniu na RSV i samo szczepienie trochę bolało, ale teraz ręka póki co prawie mnie nie boli - odwrotnie niż krztusiec, a szczepiła mnie ta sama pielęgniarka. Jakby któraś z Was chciała się zaszczepić, to warto podzwonić po aptekach, bo mi się udało kupić za 860 zł, a w innych aptekach była po 950 i 1100 zł 😯
Poduszki do karmienia nie kupuję, bo mam ciążową C, którą rozcięłam na 2 części (J i małe C), bo nie umiałam się z nią przewrócić z boku na bok, jak była też pod głową. I ta mniejsza cześć wygląda teraz jak poduszka do karmienia 😊
@eliz @katri @madzik Polecam umówić się do szpitala w którym macie rodzić na zwiedzanie porodówki. W mojej okolicy szpitale mają taką możliwość. Ja byłam akurat w ramach szkoły rodzenia i bardzo fajnie było zobaczyć jak to wygląda. Mąż też jest zadowolony, szczególnie, że wyjeżdżaliśmy "windą dla mężów". Bo oni tam mają taką organizację, że kobieta wjeżdża windą z IP, a mąż inną.Katri94, eliz lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ja po 6 wstałam na badania, brzuch mnie bolał bo dzidziuś od rana ćwiczył wygięcia. Jak zwykle puste labo więc super. W tej ciąży ani razu nie skorzystałam z jakiegokolwiek pierwszeństwa i trochę szkoda że nikt mnie nie wywołał 🤣
Potem zawiozłam synka do przedszkola i wróciłam do domu zjeść śniadanie.
@Agula szkoda że odwołana wizyta, ja przebieram nogami do mojej poniedziałkowej.
@Eliz fajnie że już miałaś rano wizytę i jesteś spokojniejsza. Najważniejsze że wszystko dobrze!
Dziewczyny z oddalonymi szpitalami, wierzę że będziecie czuć że to już czas porodu, zazwyczaj pierwsza ciąża rozwiązuje się w dzień terminu/dzień po jeśli nie ma żadnych problemów. Także na pewno zdążycie dojechać tam gdzie chcecie 🙏🏼monii00, eliz lubią tę wiadomość
-
Maglew maz złoto za ten catering 😁
Eliz mam nadzieję, że konflikt już zażegnany ♥️ nie ma co się denerwować w tym stanie. Niestety nasi faceci też często o tym zapominają, by odpuścić.
Pusshka ciekawe to Murdle :o nie wiedziałam, że coś takiego istnieje, kupię sobie na dniach z ciekawości
Katri ciekawe czy zamykanie porodówek to wynik małej dzietności czy głównie pieniedzy. Chociaż przepisywałam teraz syna do innej placówki że względu na przeprowadzkę i były aż 4 wolne miejsca, co w publicznych raczej się nie zdarzało. Panie też mówiły, że mało dzieci z roku na rok.
Lutekpaulutek, a może napisz też do swojego prowadzącego o tych objawach? Jednak z cholestaza to nie są jaja, dobrze żeby też wiedział 😔
Martyna komentarz bratowej rzeczywiście czuć zazdrością ale nie zgadzam się z tym, że to kobieta ma zawsze gotować. Panowie rączki mają i mogą też coś zrobić dla rodziny piszesz że bratowa na zwolnieniu to może mieć więcej czasu, ale ogólnie życie to nie ciągłe l4 i ja od swojego też wymagam, że ma w kuchni coś zrobić. Albo śniadanie i kolację, a ja obiad. Nienawidzę gotować, wolałabym serio toaletę codziennie myć i jeśli oboje pracujemy i przynosimy do domu pieniądze albo tak jak teraz oboje siedzimy na l4 to on ma też stać przy garach, a ja z kolei zrobię coś innego. Czasy posługi kobiet w kuchni, a panów na kanapie z telefonem całe szczęście powoli mija.
Ja pracując w systemie 24 godzinnym potrafiłam zrobić obiad na dwa dni żeby mieć do pracy i dla rodziny kiedy mnie nie będzie i myślę, że mężczyzna też to potrafi.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19
Katri94, eliz, Monika96 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
@LutekPaulutek też wstałam o 4, u mnie też swędzenie się pojawiło, ale tam gdzie rozstępy i raz na jakiś czas. Pewnie, lepiej zrobić badania i sobie pomóc. Od antybiotyku też może być. Trzeba czasami się odciąć dla Naszego dobra.. wiem, że ciężko ale ja musiałam z uwagi na ciśnienie.
@Madzik2208 u Nas Miki też podsłuchuje rodziców 🤭 patrz, jakie to mądre Bobaski od razu reagują ❤️ obok swojego szpitala tylko przechodzę, gdy idę do lekarza prywatnie 😅
@Martyna pewnie masz rację z tymi jajkami. Kurczę, ja gotuję na 2 osoby to też na 1-2 dni zależy co ugotuję. Czy chodziłam do pracy czy na zwolnieniu. Na zwolenieniu robie dania co wymagają dłuższego przygotowania, ale zdarzyło się, że tak wymiotowałam i nic nie było tylko frytki 😅 Tylko np. jak robię kotlety to jeden dzień z ziemniakami a drugi dzień z kaszą żeby trochę rozróżnić jedzenie. Moja mama to kiedyś robiła obiad z 2 dań - zupa i drugie coś z mięsem 😅 kiedyś ją opierdzieliłam - waga rośnie i dlaczego? Po za tym narzekała, że nie ma siły bo owszem jest na rencie więc choruje poważnie to jeszcze jest gospodarstwo i coraz mniej siły. Odtąd robi tylko 1 danie na tygodniu a w niedzielę rosół i drugie. U mojego brata też podobna sytuacja i często je u rodziców albo mama mu coś daje 😉 ja też nie rozumiem takiej sytuacji.. nawet można warzywa na patelnie, makaron, kurczak i jest obiad czy banalne risotto, jest tyle zup 🤯
@Majesty dasz radę ze wszystkim 🙂 wiemy, że już ciężko.. sama coś zrobię i chwilę leżę. Dlatego podziwiam, że ogarniacie takie małe dzieciaczki ❤️ u mnie śniadanie i obiad to podstawa, prędzej kolacji nie zjem i tylko w ciąży tak późno jem z uwagi na leki. Catering dobra sprawa, musisz mieć siłę a poród to nie byle co. Ja mam zamiar porobić pierogów, kopytek żeby były na ciężkie czasy. Zupę wstawi się zawsze jak dziecko będzie spało. Kotlety to mój mąż potrafi 😅
@Agula31 cóż, siła wyższa.. u mnie też intensywnie przez to ktg 🙂
@eliz cieszę się, że wszystko dobrze i Kubulek ma piękną wagę 🩵 potem usnęłam jeszcze a od 4-6 miałam oczy jak 5 zł 😅
@Pinkflower super cukier 🎉
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Abilify05, też przy cukrzycy ciążowej wiele rzeczy, które teoretycznie są polecane, niestety nie zdają egzaminu. Wiele zależy tak naprawdę od kobietki - to jest najgorsze, bo nie ma idealnych przepisów, trzeba wszystko patrzeć i przerabiać pod siebie. A jeszcze gorsze jest to, że z wiekiem ciąży też się zmienia tolerancja i nagle coś, co Ci służyło, już nie służy. 🤣 Ale to prawda - cera, włosy, samopoczucie - niebo a ziemia.
Madzik2208, super, że cukier w normie. U mnie dzisiaj też - na razie się zatrzymałam na chwilkę przy 33 jednostkach na noc. Ale mi zrobiłaś apetyt na fasolkę po bretońsku - na dzisiaj obiad mam, jutro w planach rosół, ale w niedzielę pewnie wjedzie fasolka. Mniam!
Martyna, ogólnie żyjemy dzisiaj w dziwnym świecie. Na tiktoku jest kilka dziewczyn, które nagrywają jak pakują jedzenie dla mężów do pracy. Ilość hejterskich komentarzy jest oburzająca - "Sam sobie nie potrafi spakować?", "To on pracuje w pracy czy je?", itp. Odkąd mieszkam z moim mężem (wcześniej narzeczonym) to nic nie sprawia mi takiej przyjemności jak ugotowanie mu czegoś, spakowanie mu fajnego jedzenia na 12h do pracy czy zrobienie nawet głupiej kanapki na przekąskę... Dzisiaj też wstałam o 5:45, żeby spakować mu torbę z jedzeniem - gdybym tego nie zrobiła, zrobiłby to sam, ale fajnie zrobić coś miłego dla męża. Chyba po prostu dużo ludzi ma nieudane związki i przemawia za nimi zazdrość - nie potrafią zrozumieć, że zrobienie czegoś miłego drugiej połówce to czysta przyjemność i tak po prostu wygląda szczęśliwy związek. 🤷🏻 Bardzo często gotujemy też razem, a gdy jeszcze nie byłam na zwolnieniu to często mąż sam gotował obiady, bo pracuje zmianowo, więc często ma dni wolne po 12h zmianach. Kwestia dogadania, ale cieplutki obiad fajnie jak jest.
eliz, wiedziałam, że wszystko będzie w porządku. Dasz radę ze wszystkim i wszystko na pewno świetnie ogarniesz!
Pinkflower, cukier magia! U mnie dzisiaj 90, ale to nadal norma - glukometr świeci się na zielono, więc cieszę się i na razie nie zmieniam dawki insuliny. Te cukry w ciągu dnia też jakby się na razie uspokoiły, więc może idziemy w jakimś dobrym kierunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:23
-
Cześć dziewczyny 😀
U mnie cukier najgorzej rano i po śniadaniu a potem reszta dnia w normie czego bym nie zjadła. Do następnej wizyty u diabetologa myślę że ogarnę 😀
Ja też robię nam posiłki sama, mój mąż ma dwie lewe ręce do gotowania za to sprząta całą kuchnię po posiłkach. Nie mam nic do jego sprzątania ale jedzenie musi być po mojemu i nawet mi przeszkadza jak on kanapki zrobi 🤣
Ja mam wizytę jutro u ginekologa, udało mi się złapać wolny termin przez przypadek u lekarza który przyjmuje też w szpitalu gdzie będę rodzic wiec super. Dowiem się czegoś więcej może bo nawet nie wiem ile ta nasza młoda waży bo na NFZ nic nie mówią...Abilify05 lubi tę wiadomość
🙋28 lat
🧑🦱29 lat
Starania od grudnia 2023. Pierwsza ciąża. Wcześniej długi okres tabletek anty.
💊 Duphaston 2x1 - koniec w 11 tyg.
⏸️ 24.06.24
05.07 widać pęcherzyk!
19.07 7 tydzień, mamy serce i jeden cm szczęścia!
30.07. 8+6 z badania, 2.5cm ❤️
27.08 prenatalne 12+6, 6.5 cm, chyba będzie córka 💗
17.10 połówkowe, mała Wiktoria rośnie jak na drożdżach! Waga 380g, chyba będzie mieć długie nogi 😅
-
Hej kochane 😘
Późne dzień dobry bo odkąd śpię spokojnie w nocy to budzę się przed 10 🙈
❄️ LutekPaulutek kochana lepiej zrobić badania sobie ja ostatnio też już myślałam że mam nie mogłam sobie poradzić ze swędzeniem ale wykluczyło u mnie cholestaze a smaruje się maściami od dermatologa. Trzymam kciuki żeby wszystkie Twoje zmartwienia znikły 🫂😘
❄️ Abilify05 z tego co się dowiedziałam była zbyt mała ilość urodzeń o ok 100 dzieci mniej ale ja się nie dziwię w sumie bo tam każdy narzekał na personel i wogóle...
❄️ Monika96 co do zwiedzania szpitala to już tam byłam wiele razy starając się o dzidzie itd i chciałabym tam być tyle że chodzi że mam 2h i to mnie trochę przeraża.
❄️ monii no właśnie stres bo nie było się nigdy w takiej sytuacji i nie wiem czy to będzie dla mnie daleko czy zdążę 🥴🙈😂 dużo pytań mało odpowiedzi
❄️eliz bardzo się cieszę że wszystko dobrze po wizycie ☺️🥰
❄️AgaKa ja też jestem zaskoczona dobrą kondycją moich paznokci 😁tydzień ponad już mam zdjęte i jest oki nie łamią się
Kciuki kochane za wizyty i badania 🍀✊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:54
monii00, Monika96, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Byłam jeszcze na małych zakupach.
Teraz kawka ☕️ I zaraz zabieram się za tortille na zimno 🌯 lubię taka z szynką,serem,warzywami.
Powiem Wam że trochę jestem spokojniejsza to fakt - po prostu ta moja Prowadząca na mnie tak działa. Dziś jak weszłam to ona do mnie : "no chodź tu gwiazdo internetu" - widziała zdjęcie z sesji😊 mamy siebie w znajomych na fejsie. 😄
▪️PinkFlower znaczy powiedziała że dobrze że mam już termin aby wstawić się na wywoływanie. No i ze dla mnie lepszy poród naturalny niż CC Super że z rana taki piękny cukier miałaś,gratulacje oby tak dalej. 😍
▪️AgaKa800 a jak się czujesz bez paznokci?😉
▪️Maglew Ja też nie skorzystałam jak narazie z pierwszeństwa będąc w ciąży. Jakoś się nie zdarzyło 😉 Jestem spokojniejsza. Chociaż wiadomo ze wolałabym w swojej okolicy rodzić,nawet Prowadząca powiedziała że że mną by sobie poradzili bo jestem przebadana konkretnie ale tutaj chodzi o Bąbla aby wrazie Wu mogli mu pomóc. Powiedziała że opieka jest dobra,że nie mam co się martwic...
▪️Abilify05 nawet rozmawialiśmy przez tel więc chyba zażegnany 😅 wkurza mnie czasem i to strasznie. No niestety zapominaja.
▪️Moni no to dobrze że jeszcze przysnełaś,trzeba się wysypiać. 😉 ja to w nocy wierciłam się jak ta lala. Kochana przypomnisz mi jamie tabletki brałaś na wymioty/mdłości?
Możesz wpisać mi kolejną wizytę 13.02.
▪️le_bonheur dziękuję ❤️
▪️Katri no to super że się wysypiasz aby jak najdłużej. 😍
✨️jeśli chodzi o gotowanie i sprzątanie to głównie ja to robię ale jak jesteśmy razem w domu to mój mi pomaga. Obiad zrobimy razem - przeważnie wszystko smaży (lepiej mu to idzie). Odkurzy,umyje podłogi co poproszę to zrobi. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36
Katri94, Abilify05 lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
28.01 - Ginekolog NFZ
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
U mnie to mąż gotuje obiady, bo on lubi i potrafi, a ja nie. Za to ja więcej sprzątam, więc mamy mniej więcej po połowie obowiązki domowe. Chociaż teraz w ciąży mąż przejął ode mnie odkurzanie.
Mój stosik pieluszek wielorazowych schnie sobie na suszarce.
https://zapodaj.net/plik-Z7Tl4zxQM4
Wkłady wyprałam normalnie w pralce, a wełnę ręcznie. Trochę się namęczyłam, bo sporo tego było, a prałam w misce w brodziku i potem bolały mnie plecy i ręce. Ale cieszę się, że już z głowy 😊 Z praniem ciuszków jeszcze czekam na ubranka od drugiej koleżanki, żeby nie mieszać rozmiarów, bo dostałam już posegregowane. A nie chcę puszczać połowy pralki.
Do lanolinowania kupiłam sobie gotową kurację z Puppi https://puppidiapers.com/pl/srodki-do-praniapielegnacji/65-preparat-do-impregnacji-welny-4035315401101.html
Wychodzi drogo, ale nigdy tego nie robiłam i stwierdziłam że na pierwszy raz kupię gotowca.eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj od rana byłam na zajęciach przygotowujących do porodu, później do piekarni i do domku - teraz już tylko odpoczynek.
Mąż po pracy jedzie na tenisa, także coś na kolację dziś szybkiego przygotuję ☺️ Chyba parówki w cieście, tak daaaaawno tego nie jadłam, kiedyś często przygotowywaliśmy
❄️Maglew czyli obydwie zostajemy słomianymi wdowami na weekend 🤭 Ze mną może będzie teściowa, bo dzisiaj przyjechała do szpitala do naszego miasta i jeśli zostanie tam na noc to jutro ją odbieram i będziemy razem (bardzo lubię kobietę, ale nie żeby mnie perspektywa weekendu we dwie mocno cieszyła 😂). A jeśli nie teściowa to kuzynka męża (a moja przyjaciółka) ma przyjechać - chyba się już boją, że mogę zacząć rodzić 😅🤭
Myślę, że dwie torby powinny być ok. Ja planuję walizkę i plecak, ale zobaczymy jak to wyjdzie. No i torbę małą sportową na poród
❄️Martyna dla mojego męża obiad bez mięsa to nie obiad 😂 Raz w tygodniu zje smażoną rybę, ale tak to mięcho. W sumie nie jest wymagającym typem - zrobię mielone czy schabowe i jest wniebowzięty 🤭
❄️Agula mam podobnie jak Ty ze szpitalami, wszystko zależy od korków w mieście 😬
Kciuki za przyszły tydzień ✊
Jeśli chodzi o catering po porodzie to jest to naprawdę dobry pomysł, żona kuzyna też mi podpowiadała, żebym o tym pomyślała ☺️ Albo może jakiś abonament chociaż na obiady, muszę się zorientować, bo w bliskiej odległości mamy dużo takich domowych restauracji
❄️eliz cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie i zostałaś uspokojona co do szpitala przez prowadzącą 🥰
❄️Abilify naprawdę mocno polecam 🤩 Najtaniej wychodzi zamówić w Empik z odbiorem osobistym (stacjonarnie ponad dyszkę drożej). Kilka dziewczyn z innej grupy na forum kupiło z mojego polecenia i też się wciągnęły 😀
Co do gotowania to też się zgadzam - w sensie jestem zdania, że najważniejsze to podzielić się sprawiedliwie (na ile to możliwe) obowiązkami domowymi ☺️ U nas akurat po mojej stronie jest gotowanie, ale jak musiałam te kilkanaście dni leżeć to mąż nie miał problemu, żeby pichcić w kuchni
Kciuki za wszystkie wizyty i badania ✊Monika96, Abilify05 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
@Abilify05 to też nie jest tak, że jak jest mąż w domu to siedzi a ja w kuchni tylko siedzę. A to ziemniaki obiera, a to wynosi kości dla psa lub resztki na kompostownik. Umyje naczynia. Czy jak źle się czułam lub sam z siebie to zrobił chociaż kanapki czy jajecznicę na śniadanie. Nie jestem za zupełnym zamknięciem w kuchni, ale widzę, że coś nie lubi lub mu nie wychodzi to go na siłę nie ciągnę 🙈 też fajnie jak mąż doceni, że dobre jedzenie i mu smakuje tym bardziej, że mój jest wybredny typ 😅
@eliz wow jakie zdjęcie profilowe, pozamiatane 🤭 brałam jak wszystkie ciężarne Xonvea. Bez recepty są podobno jeszcze jakieś pastylki z imbirem do ssania bo gin na nfz mówił. W lato to dużo piłam wody z cytryną i imbirem to też pomaga i zdecydowanie zielony banan jeszcze przed wstaniem z łóżka 😅
eliz, Abilify05 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
▪️Moni dziękuję! ❤️ aj to jest te jedyne zdjęcie z sesji które już jest gotowe później mogę wstawić jak chcecie bo i tak hula po internetach.
Dziękuję przekażę siostrze. Bo to jest HIT 😄 moja młodsza siostra (ta średnia) też jest w ciąży...początek 9t chyba no i biedna wymiotuje jak ta lala. Nasze dzieci będą miały tylko pół roku różnicy między sobą.monii00, Abilify05, Agula31 lubią tę wiadomość
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
17.10 -19+6 - 328g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
28.01 - Ginekolog NFZ
13.02 - Ginekolog
-
Daję znać, że od dziś do soboty w Lidlu jest promo na pieluszki Lupilu Premium – na drugą paczkę jest -60% z kuponem w aplikacji. Wzięłam dwie na spróbowanie, bo na początek zobaczę, jak nam pójdzie z wielorazówkami. A nie powiem, bo różnica w cenie jest spora między tymi, a tymi bambusowymi. Jestem pozytywnie nastawiona na wielo, ale nie wiem jak będzie i w razie co wolę się skupić na laktacji i ogarnianiu nowej rzeczywistości niż na praniu. Potem, jak już złapiemy rytm, to pewnie będzie łatwiej.
@Eliz super wieści! Ale Kubuś to już duży chłop! Dobrze, że Pani dr Cię uspokoiła. Będziesz jeszcze w Warszawie na jakieś wizycie? Myślę, że tak jak ktoś pisał, fajnie obejrzeć oddział i może poznać jakieś położne – potem już miejsce nie będzie aż tak obce, to myśle że pozytywnie wpływanie zwłaszcza przy porodzie SN. Cóż za foto profilowe piękne!
@Pinkflower ooo widzisz, super z tymi cukrami Kochana! 😘
@Monika96 @maglew a te nowe wkłady i tetrę wystarczy wyprać raz przed użyciem, czy lepiej kilka razy, żeby były bardziej chłonne? Ja mam polecony proszek Bajla i na razie same otulacze PUL. Może na drugi rozmiar przejdę na wełniane – dobrze wiedzieć, że jest taka gotowa mieszanka.
@tesera ja będę próbować mieszać wielo i jednorazówki bez większej presji.
@le_bonheur też to zauważam – popadanie ze skrajności w skrajność. Wiele osób, jak widzi np. mamę wiecznie w kuchni i tatę na kanapie, to potem bardzo nie chce powtarzać tego schematu. Ale ja tak samo jak Ty traktuję to jako miły gest, że coś robię dla kogoś, bo chcę. 😊 Dla mnie ważne, żeby mąż też ogarniał, po prostu gotuje ten kto ma czas, a jak nikt to zamawiamy gotowe i tyle na szczęście się rozumiemy. Jak chodziłam rano przed pracą z psem, to po powrocie czekało na mnie śniadanko i kawka. ☕ Teraz już mąż z nim chodzi głównie, ale śniadanko jest dalej jego domeną, poza tym nie umiem zrobić takiego dobrego jajka na miękko jak on ;p
@Karina96 super, że się udało z tą wizytą! Ale jak to Ci nie mówią…? 😮 Przecież chyba powinni mieć obowiązek informować...
@mooni uważaj na gotowane kości dla psa – mogą zrobić mu krzywdę, po podgrzaniu robią się twardę i mogą się połamać w ostre końce. Ja tego nie wiedziałam, dopóki mój psiak nie dostał zatwardzenia i wet mnie porządnie opieprzył, że mogłam mu uszkodzić jelita i czy chce go zabić. Płakałam jak bóbr. Surowe kości są spoko, najlepiej obtoczone mięsem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:18
eliz, le_bonheur lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
le_bonheur zgadzam się, że zwykła życzliwość i miłość okazywana mężowi czy partnerowi jest super i chociaż swojego zaganiam do kuchni, nigdy bym pod takimi filmikami nie napisała, że te kobiety źle robią. Ale uważam też, że zależy co my jako osoby lubimy bądź nie lubimy robić, jeśli nienawidzę gotować i dostaję na samą myśl sraczki to wolę facetowi łóżko pościelić, wyschnięte pranie ułożyć do szuflad, pamiętać żeby jego ręcznik wyprać bez czekania aż sam go włoży, buty przemyć jak widzę, że brudne i wiele wiele innych tego typu rzeczy. A ocenianie kobiet, że są leniwe bo nie gotują jest tak samo przykre jak negatywne ocenianie tych, które gotują. Nie każdy to lubi, wszystko zależy od podziału obowiązków.
A już na pewno ten podział trzeba ustalić w przypadku opieki nad dzieckiem, bo niestety bardzo wiele moich koleżanek i przyjaciółek skończyło jako praczki, kucharki, sprzątaczki i jeszcze z dzieckiem na rękach A mężowie mimo że bardzo chcieli dziecka, stwierdzali, że one przecież są na URLOPIE macierzyńskim to mają się zajmować Strasznie przykre. Ja z moim też musieliśmy się dotrzeć ale po miesiącach rozmów i kłótni udało się.
Pewnie masz rację co do cukrzycy ciążowej, tu się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałam ale widzę jak dziewczyny się z tym męczą więc chciałam podpowiedzieć parę rzeczy, które stosowałam w IO i może pomogą 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:17
Monika96, le_bonheur lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
❄️eliz jak zobaczyłam profilowe to się zaczęłam zastanawiać kto tu nowy do nas dołączył! Przepięknie 🔥
Ale super, że będziecie miały z siostrą dzieciaczki z jednego rocznika 🥰 Kuzynka męża też miała takie plany, żeby zdążyć w 2025 (a ona praktycznie jak siostra męża), ale przedłużające się leczenie SIBO i pasożyty pokrzyżowały im możliwość starań. Także najpierw chce ogarnąć swoje zdrowie, a później ciąża - uważam, że mądre podejście, bo aktualnie przez dietę eliminacyjną ma ogromne niedoboryeliz lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
▪️Agula dziekuje za informację. Napewno podjadę do Lidla i wezmę na próbę bo miałam kupić ale jakoś nie było okazji.
We wtorek jadę na wizytę aby obgadać szczegóły co i jak,później jeszcze 4.02 jestem na echu serca małego już w tym budynku gdzie jest izba przyjęć itp. Kubulek faktycznie duży ale na szczęście nie aż tak jak straszyli. Dziękuję za komplement. ❤️
▪️Pusshka dziekuje! ❤️❤️❤️ Wiem zaskoczyłam Was,później wstawię w całej okazałości. 😊
No dla mnie to był taki szok jak się okazało że jest w ciąży bo w sumie nie planowała...
Co do kuzynki to bardzo mądre podejście. U mnie też tak było że najpierw ogarnęłam zdrowie,cukrzyca itp...a później szok że się udało. Teraz śmieje się że to co schudłam to przytyje. 😅Pusshka lubi tę wiadomość
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
17.10 -19+6 - 328g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
28.01 - Ginekolog NFZ
13.02 - Ginekolog
-
🌸Abilify zupełnie się zgadzam, że to już nie czasy posługi kobiet 😀 z tym, że tak jak napisałam mojego brata nie ma całymi dniami w domu. Firma zajmująca się ogrodami, więc lato/zima siedzi w terenie albo prowadzi szkolenia. Sklep też jest z jego branży, więc klientów tam nie ma jak w sklepie spożywczym 😀 stąd nie rozumiem jej gotowania. Nie chce być też chamska, ale no jej życie to jest wieczne l4 odkąd urodziła się ich córa😊 generalnie nie chce wnikać i opisywać jakoś życia prywatnego tutaj, dlatego ogólnikowo napisałam i masz rację, że nie opisując szczegółów wygląda to mniej strasznie 🤭
🌸Monii 🌸le_bonheur uważam, że to wynosi się też z domu. U mnie właśnie od dziecka widzi się obraz jak rodzice kończą pracę i jest obiad na stole. Tak i ja będę to kontynuować. Chociażby ziemniaki z jajem to jednak ten obiad jest. Nie powiem, bo jak poproszę to Michał mi w obiadach weekendowych pomoże, ale nie raz po prostu nie potrafi czegoś zrobić. Zawsze tłumaczę to tym, że jednak ja też dziury w ścianie nie wywiercę czy samochodu sobie nie naprawie. Także jakiś podział jednak jest i to ja bardziej zajmuje kwestie kuchenną.
Le_bonheur też wstaje o 6:20 i robię swojemu kanapki do pracy 🤭 i tak wstaje, bo budzi mnie jego budzik i wtedy muszę siku to nie zbawi mnie 5 minut, żeby złożyć mu kanapki. Ba, teraz się wycwaniłam i wszystko szykuje na talerzyku wieczorem, a rano właśnie tylko składam 😎
🌸pushka to nasi faceci mogą sobie zbić piątki 😂😂 w tamtym tygodniu zrobiłam rosół, bo miałam mega ochotę to po niecałej godzinie wylądował na mc 😂😂😂
Abilify05, le_bonheur, Pusshka lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️