X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • SailorMoon Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny wybaczcie, że tak mało się ostatnio udzielam, ale nie mam po prostu siły 🙈 dużo śpię, w ciągu dnia mam psa do ogarnięcia, więc to mi pochłania dużo energii 🙈 ale plus jest taki, że spaceruję 3 razy dziennie. A pies to prawie 30kg skurczybyk, także musze uważać, bo jak mnie

Zaliczyłam ostatnio wizytę w ikei, kupiłam organizery do szuflady i zaczęłam pranie i układanie.
    Zrobiłam zamówienie apteczne dla bobasa, mam praktycznie wszystko.
    Na dniach będę ogarniać torbę do szpitala dla siebie i małej.
    Dużo się dzieje, a energii coraz mniej 🤪

——
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pobyty szpitalne, wizyty, ciśnienia i szyjki ❤️❤️❤️
    Niech nasze bobaski siedzą bezpiecznie w brzuszku jak najdłużej 🥰
    Dużo zdrówka 🌸🌸🌸 oszczędzajcie się i pijcie dużo wody!!

05.24 cb
    07.24 ⏸️

preg.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou wrote:
    Dobra szyjka jest taka do 2,5 - 3 cm do 27 tc, - potem fizjologicznie się już powoli może skracać. Ja np od początku miałam szyjkę ok 3 cm. 4 to już długa jest - i wiadomo nie że zawsze, ale często zdarza się że przy tak długiej szyjce na późniejszym etapie ciąży bardzo ciężko o jej skrócenie i poród naturalny.

Więc ja myślę że w 34 tc to szyjka 2 cm nie jest złą szyjką. No i nie tylko długość się liczy, tylko czy jest twarda, zamknięta, czy nie ma lejka - jeśli lekarz nie miał zastrzeżeń to ja bym nie panikowała :) Są dziewczyny co np od 36, 37 tc chodzą już ze zgładzoną szyjką - a rodzą w 40 tc. :)

Oczywiście wyjątkiem jest, jakby np szyjka miała 4 cm a za dwa tygodnie już 2 - to wtedy jest to skracanie i trzeba się zastanowić dlaczego to tak szybko postępuje. Czy np jest infekcja jakaś, czy szyjka staję sie niewydolna etc.
    Dzięki za obszerne wyjaśnienie sprawy, mądrego to i dobrze się czyta 😁

Dziewczyny, której już rodziły i czuły kiedykolwiek skurcze, jak to z nimi jest, jak je czuć? Czy rzeczywiście idą od góry brzucha w dół, czasem po uda, jak czytam w google? Jestem ciekawa czy rozpoznam ten pierwszy subtelny moment, jeśli nadejdzie. Domyślam się, że instynktownie kobieta wie, że to to, ale chodzi o te pierwsze minuty lub godziny.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
    progesteron 30
    preg.png
  • Monika96 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Szare mydło a płyn do higieny intymnej mają inne pH. Ciekawe jak naukowo to wytłumaczyli.
    Wiem, tylko jestem ciekawa skąd to się wzięło i może dziwnie trochę zareagowałam 🙈

Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, żeby krocze i ranę po cc najlepiej myć samą wodą, a jak już ktoś musi to można szarym mydłem, ale lepiej nie, bo ono wysusza skórę.

preg.png

wizyta - 3.02, 17.02
    termin porodu - 11.03
  • ŻonaMarynarza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abilify05 ja nie wiem i też się chętnie dowiem jak to jest

Wiem tylko że u mnie po oxy są skurcze nie tylko brzucha ale i krzyża i że za**biście bolały, przy drugim porodzie z bólu tak ściskałam rączki od fotela że aż zdarłam skórę z dłoni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 23:51

🩵🤴
    22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20
    31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25
    10.09.2016💒
    17.03.2008💞

preg.png
‹‹ 598 599 600 601 602
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ