Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny dziewczyny wybaczcie, że tak mało się ostatnio udzielam, ale nie mam po prostu siły 🙈 dużo śpię, w ciągu dnia mam psa do ogarnięcia, więc to mi pochłania dużo energii 🙈 ale plus jest taki, że spaceruję 3 razy dziennie. A pies to prawie 30kg skurczybyk, także musze uważać, bo jak mnie
Zaliczyłam ostatnio wizytę w ikei, kupiłam organizery do szuflady i zaczęłam pranie i układanie.
Zrobiłam zamówienie apteczne dla bobasa, mam praktycznie wszystko.
Na dniach będę ogarniać torbę do szpitala dla siebie i małej.
Dużo się dzieje, a energii coraz mniej 🤪
——
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pobyty szpitalne, wizyty, ciśnienia i szyjki ❤️❤️❤️
Niech nasze bobaski siedzą bezpiecznie w brzuszku jak najdłużej 🥰
Dużo zdrówka 🌸🌸🌸 oszczędzajcie się i pijcie dużo wody!!
-
Lilou wrote:Dobra szyjka jest taka do 2,5 - 3 cm do 27 tc, - potem fizjologicznie się już powoli może skracać. Ja np od początku miałam szyjkę ok 3 cm. 4 to już długa jest - i wiadomo nie że zawsze, ale często zdarza się że przy tak długiej szyjce na późniejszym etapie ciąży bardzo ciężko o jej skrócenie i poród naturalny.
Więc ja myślę że w 34 tc to szyjka 2 cm nie jest złą szyjką. No i nie tylko długość się liczy, tylko czy jest twarda, zamknięta, czy nie ma lejka - jeśli lekarz nie miał zastrzeżeń to ja bym nie panikowała Są dziewczyny co np od 36, 37 tc chodzą już ze zgładzoną szyjką - a rodzą w 40 tc.
Oczywiście wyjątkiem jest, jakby np szyjka miała 4 cm a za dwa tygodnie już 2 - to wtedy jest to skracanie i trzeba się zastanowić dlaczego to tak szybko postępuje. Czy np jest infekcja jakaś, czy szyjka staję sie niewydolna etc.
Dziewczyny, której już rodziły i czuły kiedykolwiek skurcze, jak to z nimi jest, jak je czuć? Czy rzeczywiście idą od góry brzucha w dół, czasem po uda, jak czytam w google? Jestem ciekawa czy rozpoznam ten pierwszy subtelny moment, jeśli nadejdzie. Domyślam się, że instynktownie kobieta wie, że to to, ale chodzi o te pierwsze minuty lub godziny.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
monii00 wrote:Szare mydło a płyn do higieny intymnej mają inne pH. Ciekawe jak naukowo to wytłumaczyli.
Wiem, tylko jestem ciekawa skąd to się wzięło i może dziwnie trochę zareagowałam 🙈
Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, żeby krocze i ranę po cc najlepiej myć samą wodą, a jak już ktoś musi to można szarym mydłem, ale lepiej nie, bo ono wysusza skórę. -
Abilify05 ja nie wiem i też się chętnie dowiem jak to jest
Wiem tylko że u mnie po oxy są skurcze nie tylko brzucha ale i krzyża i że za**biście bolały, przy drugim porodzie z bólu tak ściskałam rączki od fotela że aż zdarłam skórę z dłoniWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 23:51
-