Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny dziewczyny wybaczcie, że tak mało się ostatnio udzielam, ale nie mam po prostu siły 🙈 dużo śpię, w ciągu dnia mam psa do ogarnięcia, więc to mi pochłania dużo energii 🙈 ale plus jest taki, że spaceruję 3 razy dziennie. A pies to prawie 30kg skurczybyk, także musze uważać, bo jak mnie
Zaliczyłam ostatnio wizytę w ikei, kupiłam organizery do szuflady i zaczęłam pranie i układanie.
Zrobiłam zamówienie apteczne dla bobasa, mam praktycznie wszystko.
Na dniach będę ogarniać torbę do szpitala dla siebie i małej.
Dużo się dzieje, a energii coraz mniej 🤪
——
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie pobyty szpitalne, wizyty, ciśnienia i szyjki ❤️❤️❤️
Niech nasze bobaski siedzą bezpiecznie w brzuszku jak najdłużej 🥰
Dużo zdrówka 🌸🌸🌸 oszczędzajcie się i pijcie dużo wody!!
monii00 lubi tę wiadomość
07.24 ⏸️
01.04.2025 🩷 -
Lilou wrote:Dobra szyjka jest taka do 2,5 - 3 cm do 27 tc, - potem fizjologicznie się już powoli może skracać. Ja np od początku miałam szyjkę ok 3 cm. 4 to już długa jest - i wiadomo nie że zawsze, ale często zdarza się że przy tak długiej szyjce na późniejszym etapie ciąży bardzo ciężko o jej skrócenie i poród naturalny.
Więc ja myślę że w 34 tc to szyjka 2 cm nie jest złą szyjką. No i nie tylko długość się liczy, tylko czy jest twarda, zamknięta, czy nie ma lejka - jeśli lekarz nie miał zastrzeżeń to ja bym nie panikowałaSą dziewczyny co np od 36, 37 tc chodzą już ze zgładzoną szyjką - a rodzą w 40 tc.
Oczywiście wyjątkiem jest, jakby np szyjka miała 4 cm a za dwa tygodnie już 2 - to wtedy jest to skracanie i trzeba się zastanowić dlaczego to tak szybko postępuje. Czy np jest infekcja jakaś, czy szyjka staję sie niewydolna etc.
Dziewczyny, której już rodziły i czuły kiedykolwiek skurcze, jak to z nimi jest, jak je czuć? Czy rzeczywiście idą od góry brzucha w dół, czasem po uda, jak czytam w google? Jestem ciekawa czy rozpoznam ten pierwszy subtelny moment, jeśli nadejdzie. Domyślam się, że instynktownie kobieta wie, że to to, ale chodzi o te pierwsze minuty lub godziny.Lilou lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
monii00 wrote:Szare mydło a płyn do higieny intymnej mają inne pH. Ciekawe jak naukowo to wytłumaczyli.
Wiem, tylko jestem ciekawa skąd to się wzięło i może dziwnie trochę zareagowałam 🙈
Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, żeby krocze i ranę po cc najlepiej myć samą wodą, a jak już ktoś musi to można szarym mydłem, ale lepiej nie, bo ono wysusza skórę.monii00, AgaKa800 lubią tę wiadomość
-
Abilify05 ja nie wiem i też się chętnie dowiem jak to jest
Wiem tylko że u mnie po oxy są skurcze nie tylko brzucha ale i krzyża i że za**biście bolały, przy drugim porodzie z bólu tak ściskałam rączki od fotela że aż zdarłam skórę z dłoniWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 23:51
28.03.2025🤴Wiktor 3430g 55cm 11:11 SN
22.01.2022🤴Ksawery 3330g 54cm 16:20 SN
31.08.2019👸Zuzanna 3305g 55cm 18:25 SN
10.09.2016💒
17.03.2008💞 -
Dzień dobry kochane
Abilify05 no to teraz dałaś zagadkę, rodziłam dwa razy co prawda dawno temu i już szczerze nie pamiętam jak to było, a nie chce też wprowadzać w błąd. Na pewno nie da się tego pomylić z niczym innym bo cholernie boli i najważniejsze to oddychać ale też nie że się bierze wdech i od razu wydech, tylko trzeba stopniowo wydychać wtedy jest łatwiej. Ja przy Kindze mialam od razu regularne najpierw trwały jakieś 20 sekund a potem się wydłużały.
Dziewczyny w szpitalach jak u was? Madzik jak ciśnienie?
Dziś ostatni dzień pracy, za to będzie intensywny bo muszę ostatnie rzeczy przekazać tej dziewczynie i pozamykać ostatnie sprawy. Pewnie wieczorkiem się dopiero odezwę.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badanie jeśli ktoś ma.
Cudownego dnia -
Dzień dobry ze szpitala jeszcze 🏥
Tu deszcz od rana leje... Masakra.
Na szczęście noc lepsza niż ostatnio bez tego holtera, ale wszystko mnie boli, tak niewygodnie 🫣
Wczoraj jeszcze ok 22 ciśnienie było mierzone 122/90 a dzisiaj rano 122/82... Także coś drgnęło... Czy to drgnięcie na wyjście do domu? Nie wiem. Bardzo bym chciała ale jeśli uznają, że nie to trudno. Dla Mojej Małej zrobię wszystko! 🩷 Do tego dorzucam super cukry chociaż i na czczo i po posiłkach 😁
Wgl pobyt tutaj i cały personel naprawdę miło w całej tej sytuacji. Najbardziej to mnie śmieszą te ich dyżury. Wiadomo rano jest co robić. Potem popołudniu część Pań z rana idzie do domu i do 19 zostają dwie... Różnie bywa ale mocno się nie napracuja. Najlepsza zmiana to na 19 🤣 przychodzą, przekazują sobie dyżur a wtedy do prawie 22 nic, kawka, pogaduchy, śmiechy 🤣🤣🤣 Żyć nie umierać 🤣🤣🤣 A potem zazwyczaj się zaczyna leki, ciśnienie itp i od dwóch wieczorów przyjęcia na oddział mają późnymi godzinami. Także wesoło tu jest 🫣🤣
Czekam teraz na śniadanko, potem będzie KTG i obchód. A moja Wiki to też gwiazda - podczas KTG rusza się bardzo mało, a bez KTG to szaleje tam 🤣
Kciuki za wizyty, badania i za Was! Przytulam 🫂 I czekamy na pozytywne info!monii00, eliz, Abilify05, Pusshka, Katri94 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hejo, hejo.
Ja dziś w końcu po te dokumenty do urzędu się wybieram 😂🤭
Jeszcze czeka mnie przychodnia. Mamie wychodzą ciągłe erytrocyty w moczu, a ostatnie USG brzucha pokazuje, że jest wszystko w porządku. Ciekawe co zaleci dalej 🤷♀️🤷♀️
Wizyta na targu po świeże owoce i warzywka i jakieś małe zakupki w markecie. Dobrze, że obiad wczorajszy mam.
Popołudniem w planach leżenie 🤪 zobaczymy 🤭
Wizytuje któraś dzisiaj? Oczywiście kciuki nieprzerwanie trzymam! 🤞🏼🤞🏼monii00, eliz lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
Abilify05 wrote:Dzięki za obszerne wyjaśnienie sprawy, mądrego to i dobrze się czyta 😁
Dziewczyny, której już rodziły i czuły kiedykolwiek skurcze, jak to z nimi jest, jak je czuć? Czy rzeczywiście idą od góry brzucha w dół, czasem po uda, jak czytam w google? Jestem ciekawa czy rozpoznam ten pierwszy subtelny moment, jeśli nadejdzie. Domyślam się, że instynktownie kobieta wie, że to to, ale chodzi o te pierwsze minuty lub godziny. -
Dzień dobry 🌸
@Lilou na ranę cc mam szare mydło a na pęknięcie krocza/higienę po porodzie jakiś inny preparat bo jak zamawiałam apteczkę to zwróciłam uwagę. Nie wiem czy tantum rosa czasem. Nie chcę też wprowadzać w błąd. Położna mi mówiła, że te plastry na bliznę cc to dopiero jak nie będzie żadnych strupków, tego nie wiedziałam.
Jogurtem 😂😂😂😂😂 no chyba, że doustnie na to żeby mieć dobre bakterie 🙈 w szpitalu położne powinny dużo pomóc, ale bywa różnie.. właśnie tam gdzie rodzę to podobno bardzo są zainteresowane położne i chętnie pomagają. Dlatego między innymi mnie to przekonuje.
Co do ciśnienia to podobnie jak w przypadku @eliz warto kontrolować to ciśnienie jeśli masz taki współczynnik preeklampsji. @Agula31 myślę, że dobrze wskazała zakres ciśnienia, przy 150/100 nie chcieli mnie wypuścić z przychodni dopiero jak spadło. Na szczęście wtedy spadło do 138/90.
Też uważam, że szkoda. W Styczniówkach było to fajne, że mimo wszystko po jakimś czasie pisały jak przebiegał poród i jak nowa rzeczywistość z noworodkiem.
@eliz korzystajcie ile się da bo potem Bąbel będzie w środku i tyle amorów 😅 ale super się złożyło z położną i oddziałem, wiesz już, że masz dobrą opiekę ❤️ tak, przecierasz szlaki z @PaulaG a ja zaraz po Was 🤭 zobaczymy czy ktoś zrobi niespodziankę wcześniej 🙂 chyba za dobrze karmie swojego 😅 najlepsze, że moja waga spadła 🙈
@Madzik2208 ja brałam tylko chwilę i musieli mi zmienić. Prawie wszystkie ciężarne z nadciśnieniem są na Dopegyt z tego co rozmawiałam z lekarzami więc spokojnie, powoli ciśnienie się unormuje. Dopegyt można aż do 8 tabletek (przy mojej wadze) dlatego lekarze go lubią dawać - dawka dopasowana do pacjentki. Martwi się o Was, ale rozumiem Twoją troskę 🫂 pewnie zależy od szpitala z tą robotą. Dobrze, że ciśnienie spada a co do ktg to mam teorię, że dziecko czuje te diody bo u mnie spokojny a na ktg wścieka się 😂 trzymam kciuki żebyś wyszła ze szpitala jak najszybciej ✊️🍀
@Pinkflower musiałabyś widzieć wczoraj moją minę jak się dowiedziałam, że zostało 21 dni 🤭 wiem, ale czasem się udaje coś znaleźć.. może browne bananowe z polewą z gorzkiej czekolady? Po prostu szkoda zdrowia a niedługo czeka Was nowa rzeczywistość - piękna, ale i męcząca z powodu braku snu 🙂
@Kasiula09 mój mąż urodził się 2,5 kg.. ale ja byłam 3,6 kg więc po prostu może po mnie i mojej rodzinie większa waga 🙂 same dobre wiadomości, cieszę się, że tak się układa w pracy i z córkami ❤️ pewnie byłaś bardzo dumna z Dziewczynek i z Jagódki pewnie też będziesz 🩷 super, że się obróciła 😊 udanego dnia przed zwolnieniem 🙂
@Abilify05 wczoraj rozmawiałam o szyjce to lekarz powiedział, że jak na takim etapie jak jesteśmy to dobrze, że się skraca bo to dobra prognoza do porodu naturalnego. Gorzej jakby na tym etapie nic nie drgnęło wtedy lekarze mają problem bo może poród nie postępować. Tylko mnie bardziej zdziwiło, że w poniedziałek miałam długą szyjkę czyli ok. 3-4 cm a we wtorek już skrócona. Nie powiedział wczoraj o ile tylko wskazał, że widać niżej dziecko na usg (pisałam tutaj, że tak czuje) dodał, że w 36 tyg nie ma to znaczenia nawet jakbym miała już małe rozwarcie. Jak poród ma się zacząć to się zacznie, ale u mnie przewiduje 38-39 tydzień.
@PaulaG super, że Bobo przybrało ❤️ co do łożyska współczuję, ale już niedługo się spotkacie z Dzieciaczkiem 🙂 trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze a parametry się poprawiły ✊️🍀
@Majesty bo się Nam zaczynają porody, powoli niestety musimy się z tym oswajać.. tak naprawdę teraz to może się zacząć w każdej chwili, nie wiemy kiedy Bobas zdecyduje się przyjść na świat ❤️
@SailorMoon śpij ile się da bo czasami potem nie można spać 😅 te organizery z ikea do komody naprawdę są fajne, ja kupiłam x2 i akurat starczyło idealnie. Owocnego pakowania, ja wczoraj trochę rozpakowałam bo jeszcze myślę trochę jak się zmieścić do małej walizki 🙈
@Monika96 widocznie jakieś wytyczne się zmieniły, przecież rana musi się ściągnąć żeby nie była otwarta. Mózg techniczny tego nie ogarnia 😅 ale dzięki za info 🙂
@Domi^^ jak się czujesz?
Wczoraj padłam wieczorem, zanim obiad zrobiłam. Wzięłam się jeszcze za te kompoty. Dobrze, że mąż mi pomógł przy wyparzaniu słoików, ale i wziął butelki, smoczki i laktator do ogarnięcia. Razem to zawsze szybciej. Dzisiaj dalej pranie i prasowanie. Jutro wybieramy się na jedzonko, trochę się zrelaksujemy bo za tydzień mąż ma tą obronę. Musi się pouczyć trochę. Wczoraj wrócił z nerwami o pracę na szczęście kupiłam mu dobre piwo 0% i już nerwy minęły 😂
Trzymam kciuki za badania, wizyty jeśli macie i dobre samopoczucie ✊️🍀
Przyjemnego dnia ❤️
eliz, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🙂 Jaki dzisiaj miałam sen 😱 Wczoraj wieczorem oglądaliśmy triadę (tak w skrocie serial o trojaczkach). W nocy przyśniło mi się, że urodziłam bliźniaki. Nie miałam pojęcia jak się nimi zająć. Przyjechaliśmy do domu i okazało się, że nawet nie mam pampersów 🤣 Nie wiem jak karmić. Położyłam dzieci na łóżku, a jak się odwróciłam okazało się, że to nie dzieci, tylko małe koty 🤣
Miłego dnia! Jeśli ktoś wizytuje, to udanych wizyt!eliz, monii00, Monika96, Katri94 lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dzień dobry ❤️
Wstałam niedawno,krecilam sie ale we własnym łóżku to co innego 😅
Słonko za oknem świeci więc to musi być piękny dzień☀️ W końcu wypije kawkę ☕️
Cukry też dobre - o dziwo 😯
Miałam piękny sen o Kubulku 🥹 niedługo naprawdę bedzie z nami. 💙
Dzwonił kurier - spałam, no cóż może podejmie drugą próbę. Zamówiłam wiekszą walizke i w weekend pakuje do niej wszystko co trzeba choć by się waliło i paliło ja ją spakuje,obiecuję 😅
▪️Pusshka kciuki za dzisiejszą wizytę,będzie dobrze! 🤞❤️
▪️Madzik trzymam mocno kciuki abyś wyszła dzisiaj do domku! 🤞🫂❤️
U mnie na oddziale to miały co robić,cały czas coś...przekładanie pacjentek na salę,tłumaczenie każdej co mają zabrać na salę porodową dla maluszka (więc przynajmniej to wiem jak spakować tą część, tyle sie nasluchałam 😅),jak przygotować się do CC , ciśnienie sprawdzały co 4h, tętno małego co 2 i mogłabym wymieniać ileż tam się działo.
▪️Martyna to mniejmy nadzieję że dzisiaj już te dokumenty dostaniesz 😉🤞
▪️Moni na wypisie napisali mi że jak będę miała pożywej 140/90 mam wstawiać się na izbę.
Po prostu ta rozłąka nas wzmocniła zawsze razem(jesteśmy razem 15lat) a tutaj takie coś i to jeszcze szpital 😔
No to mąż chociaż troszkę się zrelaksował przy tym piwku 0% 😅
▪️Nefertiti89 no to faktycznie dziwny ten sen miałaś 😅 tak to jest jak się czegoś naoglada przed snem , też tak mam 🤣
Życzę udanych badań oraz wizyt Kochane,będzie wszystko dobrze! 🤞🍀
Przyjemnego Dnia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:43
Nefertiti89, monii00, Pusshka lubią tę wiadomość
-
ŻonaMarynarza czyli masz tendencje do tych najgorszych krzyżowych ponoć 😔 sądzę, że nie da się tego pomylić, tylko pytanie czy najpierw to ból jak na okres delikatny, potem idzie z góry czy jak. No jestem mega ciekawa.
Przeżyłam jedynie te skurcze poronne, pisza ze ponoć są jak porodowe. I jedyne co pamiętam to uczucie parcia na końcu, jakbym właśnie chciała coś dołem wydalić i nie mogę tego powstrzymać, zacisnąć, zatrzymać. Ale jak się zaczęły, też nie pamiętam.
Nefertiti niezły sen 😄 zadziwiająco często dzieci przeistaczają się w koty w snach, kilka razy to słyszałam 😂
Monii muszę na następnej wizycie zobaczyć jak mierzy szyjkę, to będzie już 38 tydzień więc ciekawe.
monii00, eliz, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Hej dziewczyny! 😊
Trochę tu dziś poogarniam w domu – piorę bluzy mojego dziecka i powiem Wam, że ta gwiazda ma więcej ciuchów niż ja! 😆 Najlepsze jest to, że prawie wszystko dostaliśmy, poza moimi dwoma wypadami do Lidla. Jest moc! 💪 Zostały mi jeszcze kombinezony, swetry i czapeczki do ogarnięcia.
Potem lecę na jogę, a później mam wizytę u urofizjo – już nie mogę się jej doczekać! Wiem, że mnie potorturuje, ale potem będzie mega ulga. 🙈
A tak w ogóle to co chwilę śnią mi się jakieś głupoty w ciąży, czasem aż się budzę ze śmiechem. 😂
Trzymam kciuki za Was dzisiaj! ✊💖monii00, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
04.02 34+2, 2700 g🩷
20.02 36+4 2900g 🩷
05.03 ?
-
Aktualizacja po obchodzie ...
Niestety dziś jeszcze zostaje. Zwiększony Dopegyt 3x1 i znowu holter. Po te wczorajsze pow 90 rozkurczowe są do zbicia. Może jutro do domu, niewiadomo. Zdecyduje po holterze lekarz dyżurujacy.
Na USG przepływy prawidłowe, Mała dotleniona prawidłowo więc chociaż tutaj jestem spokojna.monii00, eliz, Katri94, Abilify05, Agula31, Nefertiti89, Pusshka lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
nick nieaktualnyByłam dziś w labo, musiałam ponowić badania moczu, bo wyszły bakterie i białko. Dzisiaj już z dodatkowym posiewem. Właśnie piję kawkę i będę się szykować na wizytę 😊 Zobaczymy czy faktycznie znowu się Igorek przekręcił główką w dół, no i jak te ktg
❄️eliz dziękuję kochana za pamięć 🥰 To musiał być cudowny sen.. już niedługo taka będzie rzeczywistość 🥹
❄️Madzik trzymaj się, kciuki za wyjście do domu 🙏
❄️SailorMoon wczoraj też mi doszły te organizery z Ikei, dzisiaj i jutro mam w planach pranie i w końcu rozkładanie w komodzie. Dzisiaj mąż podjedzie do teściów po wózek, dostawkę i siatę ciuchów, także już będziemy mieć wszystko u siebie 💪
❄️Agula my też prawie wszystko dostaliśmy od znajomych z ciuszków (i nie tylko w sumie 🥹), także ja tylko kupiłam jeden dresik, kombinezon pokarmowy, dwa bodziaki i 10 par skarpetek. Dobrze mieć takich ludzi wokół siebie 🥰monii00, eliz lubią tę wiadomość
-
▪️Madzik Kochana dużo siły życzę jutro musisz wyjsc! Niech te ciśnienie się opamięta 🫂 najważniejsze że z Malutka wszystko dobrze ❤️
▪️Pusshka to trzymam kciuki cały czas 🤞dawaj znać po wizycie 😀
Tak,piękny sen...taki realistyczny. 🥹 -
Hej mamusie 😘
Tu się dzieje cały czas a ja śpię 😂 poszłam po północy i obudziłam się o 10 z przerwą do łazienki o 6🫣 no tyle godzin to chyba nigdy nie spałam jak teraz w ciąży. Wczoraj mieliśmy chwilę gości siostrę z mężem posiedziało się dłużej fajnie było
❄️ Madzik trzymam kciuki żeby udało się
wyjść jutro, dobrze że przepływy prawidłowe 😘
❄️eliz nie ma to jak swoje łóżko zdecydowanie 😄
❄️Pusshka kciuki za wizytę ✊
Mi też się śnią nieraz takie rzeczy że masakra jak nie jakieś dziwne to erotyczne albo jak z horroru a nie oglądam 🤣
Już coraz ciężej zmieniać pozycję z boku na bok w nocy a wstawanie na siku to ból ciągnący 🙄też jestem ciekawa czy będzie wiadomo że to już i wogóle pewnie intuicyjnie wyjdzie boje się że coś przegapie mojej mamie i siostrze wogóle wody nie odeszły w domu i musieli przebijać w szpitalu
Dzisiaj dzień w domku raczej, trzeba coś zjeść wkoncu 🙈 miłego dnia kochane moje i kciuki za wszystkie badania i wizyty ✊🍀eliz, monii00, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
-
Agula31 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie kwalifikacyjnej, żeby dostać skierowanie tam, gdzie chcę rodzić. To prywatny szpital z kontraktem, więc musiałam iść pierwszy raz na NFZ – nooo i jest różnica. 😅 Lekarz spoko, ale na USG to nic nie było widać 😂 Tzn moim zdaniem, on pewnie widział, sprawdził serduszko, udało mu się zmierzyć Małą i wyszło 2200 g. Powiedział, że powinnam odprawiać te wszystkie czary po 36 tc – daktyle, ananas, seks, masaż – bo jak do terminu dotrzymam, to będzie 4 kg i dobrze by było, jakby coś się zaczęło koło 38 tygodnia!
Potwierdził mi też, że ta położna, z którą się umówiłam, jest super i że mam się jej słuchać, bo to one są ważniejsze niż lekarze. Najważniejsze, że mycie listew pomogło i Mała jest już głową w dół! 🙌 Niech tak zostanie.
A świat lekarski jest oczywiście mały – lekarz doskonale wiedział, że moja prowadząca jest chora, bo... leczy ją jego żona. 😂
Po wizycie zaliczyliśmy jeszcze mały shopping, mąż kupił sobie buty – polecam wyprzedaże w Wojasie, bo jest dodatkowe -30% na już przecenione rzeczy!
@Pinkflower Ja już zrobiłam, bo tak mi lekarka kazała, tylko wymaz mi został na później. 🙂
@Eliz Super, że wychodzisz!!! ❤️
@le_bonheur Brzmi, jakby Twój organizm dawał Ci sygnały, żeby trochę zwolnić! 🙈 Dobrze, że Mała się odezwała, bo rozumiem, że takie zmiany mogą niepokoić. Jeśli coś Cię martwi, może warto podjechać na KTG albo napisać do lekarza/położnej? Ale jeśli sytuacja się unormuje i brzuch nie będzie się tak często spinał, to może po prostu więcej odpoczynku dziś. 🙂
@Natka No i super, że u Ciebie wszystko dobrze! Ale widzisz, ja mam niby 2200, a jestem tydzień za Tobą i mówią, że duża. A równie dobrze to mogą być po prostu różnice w pomiarach. 🤷♀️ -
Pusshka wrote:❄️maglew pozytywnie zazdroszczę Baby Shower ❤️ U mnie się nie udało, ale miałam już odwiedziny dziewczyn, teraz w niedzielę też trzy ostatnie kumpele wpadają, cieszę się.
Co do mierzenia ciśnienia - ja w domu nie mierzę, jedynie jak się słabo czuję to wtedy. A tak to tylko u ginekologa, bo zawsze mam te ciśnienie w porządku (ja jestem z tych niskociśnieniowców).
Jeśli chodzi o aptekę - dla bobo też mam tylko to co Ty. A dla siebie najwyżej może dokupisz w razie potrzeby 😊 Jak będą jakieś pęknięcia, to wtedy mąż Ci coś przywiezie. Ja na krocze w sumie kupiłam te Tantum Rosa buteleczki, piankę Ginexid (ona też fajnie działa nie tylko po porodzie), i korę dębu (to już do domu). Jak będę miała cc to wtedy kupię szare mydło i ewentualnie plastry na ranę, a jak sn i pęknięcia to mikrodacynę
❄️Domi trzymaj się, masz rację - przynajmniej Cię przebadają dokładnie i jesteś pod opieką 🙏
❄️monii00 ja wczoraj wieczorem miałam schizę, że mały się długo nie rusza.. a jak się kładę spać to zawsze daje o sobie znać. Na szczęście po jakimś czasie dał znak.
A co do spania na prawym boku - ja tylko tak śpię, na lewym chrapię 😂🙈 Ogólnie w ciągu dnia też leżę najwięcej czasu na prawym boku, pytałam o to gina, ale mówił że to jest w porządku
❄️Madzik dobrze, że wyniki w porządku. Trzymam kciuki, żebyś wyszła na weekend ✊
❄️Pinkflower my od 30 tc nie współżyjemy przez te skurcze, ale nie używałabym zabezpieczeń. Chciałabym zacząć działać od 37 tc, zobaczymy co na to mąż 🤭
Jeśli chodzi o te badania to pewnie jutro mi doktor zleci 😊
❄️eliz ❄️Natkaaaa cudownie ❤️
@Pusshka dzięki za potwierdzenie że nie jestem w tym osamotniona. Myślę że w dobie dzisiejszych dostaw i dostępności aptek to nie będzie problemu czegoś kupić od ręki. Nastawiam się na naturalne dochodzenie do siebie i zero pęknięć 🤣ale poczytam na wszelki wypadek jak i co stosować. -
eliz wrote:Ja już od 15 w domku. 🥹
Musiałam trochę ogarnąć i w końcu mój wrócił z pracy i cieszymy się sobą 🥹 jednak te parę dni dało dużo...zatęskniliśmy się za sobą.
Powiem Wam że miałam cudowna opiekę położnych/pielęgniarek. Jeszcze okazało sie że tego 18 co mam się wstawić na oddział,to przed porodem będę właśnie na tym oddziale i będzie ta sama położna 🥹 jak wychodziłam to podziękowałam i dałam trochę słodkości do kawy. Przytulila mnie, to było takie miłe. 🥹❤️Wiem na czym stoję,przynajmniej na tym oddziale...
▪️Moni to idziesz na oddział zaraz po mnie❤️
▪️Agula cudownie ze mała się obróciła ❤️
Bije od Ciebie pozytywny oddźwięk co do szpitala a to bardzo dobrze wróży! Dobrze że zobaczyłaś funkcjonowanie szpitala, wiadomo w takich okolicznościach ale może to i lepiej że mieli okazję się wykazać