Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula09 wrote:⭐Natka mega się cieszę że wszystko w porządku.
⭐Agula brawo za obrót.
⭐Monii super 3 kg to już normalny noworodek, moja młodsza urodziła się z wagą 3060.
⭐Eliz cudownie że już w domku teraz odpoczywaj spędzacie ostatnie chwilę we dwoje.
⭐Madzik przykro mi z tym ciśnieniem, ja pod koniec drugiej ciąży brałam dopegyt i mi ładnie zbijał ale nie pamiętam ile tabletek brałam.
To teraz ja się pochwalę dziś miałam cudowny dzień gdzie miałam same dobre wiadomości. Zaczynając od początku w pracy udało mi się zakończyć inwentaryzacje, wczoraj siedziałam nad tym cały dzień w pracy plus wzięłam do domu i od 16 do prawie 21 pracowałam, dziś od 10 to samo i po 12 cudownie mi się wszystko zgodziło, a już spać nie mogłam bo nie lubię zostawiać niedokończonych rzeczy.
Prosto po pracy pojechałam na wizytę i wszystko jest ok, Jagódka obróciła się głową w dół, ostatnio czułam inaczej ruchy i podejrzewałam ją ze zmieniła pozycje ale nie pisałam bo nie byłam pewna, oby już do porodu już tak została. Waży 1876g co jest akurat jak na wiek ciąży i od 3 lutego zaczynam oficjalnie zwolnienie, już mam wystawione.
I wisienka na torcie było zebranie w szkole najpierw u starszej i została wyczytana jako najlepsza uczennica w klasie a potem u młodszej Pani też ją wychwalila jaka to jest zdolna.
Także mimo że wróciłam do pracy po 18 to jestem mega szczęśliwa.
Na pewno jesteś dumna córeczekKasiula09 lubi tę wiadomość
-
Abilify05 wrote:Dzięki za obszerne wyjaśnienie sprawy, mądrego to i dobrze się czyta 😁
Dziewczyny, której już rodziły i czuły kiedykolwiek skurcze, jak to z nimi jest, jak je czuć? Czy rzeczywiście idą od góry brzucha w dół, czasem po uda, jak czytam w google? Jestem ciekawa czy rozpoznam ten pierwszy subtelny moment, jeśli nadejdzie. Domyślam się, że instynktownie kobieta wie, że to to, ale chodzi o te pierwsze minuty lub godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:02
-
Madzik2208 wrote:Aktualizacja po obchodzie ...
Niestety dziś jeszcze zostaje. Zwiększony Dopegyt 3x1 i znowu holter. Po te wczorajsze pow 90 rozkurczowe są do zbicia. Może jutro do domu, niewiadomo. Zdecyduje po holterze lekarz dyżurujacy.
Na USG przepływy prawidłowe, Mała dotleniona prawidłowo więc chociaż tutaj jestem spokojna. -
Cześć dziewczyny,
Starałam się każdemu odpisać. U mnie wczoraj bym okropny ból spojenia ale też bylam długo na zakupach może dlatego. Wieczorem już upiekłam spod Brownie do sernika zaraz idę robić marchewkowe i Brownie na daktylach. Wczoraj też mnie naszla ochota na desery z tapioki więc robiłam. Wieczorem zestaw ćwiczeń na obrót, jedynie co mój syn jest poprzecznie ułożony i jakby to było miednicowo to może jeszcze te ćwiczenia były bardziej skuteczne no ale nic promujemy.
Zaczelam wczoraj też sobie takie małe medytacje i afirmacje co to potencjalnej cesarki. Nigdy nie brałam jej pod uwagę i nie występowała w moich wyobrażeniach. Teraz kiedy jest bardziej rzeczywista to po prostu muszę się z nią oswoić i zaprzyjaźnić
@Katri kiedy ty masz wizytę żeby sprawdzić jak tam leży dzidziuś?
Za wszystkie badające się i wizytujące wielkie kciuki. Mam nadzieję wpaść później poczytać
Ps. @Agula widziałam i się zachwycam 💞💞💞czekam na moje -
Jest 11, a ja już padam. Nadrobię was wieczorem jak się już położę do łóżka.
Wypadła mi plomba, całe szczęście znalazłam dentystę na dzisiaj i jadę o 15. Muszę dokumenty uzupełnić wszystkie o podział od nowa i zawieźć wieczorem do geodety. Zalatany dzień na maxa.eliz, Katri94, monii00 lubią tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 2227g 😍
11.02 wizyta 🙏🏽
-
▪️Katri u mnie Też ciężko w nocy z przekręcaniem więc wiem co czujesz,czasem też silne ukłucia na samym dole się zdarzają. Kochana wysypiaj się jak tylko możesz😀❤️
▪️Maglew tak,bardzo pozytywnie...nie wiadomo jak bedzie w trackie porodu,po porodzie ale wiem że przed porodem będę bardzo zaopiekowana🥹 najlepsze że jak wychodziłam już że szpitala to jeszcze spotkałam Panią Doktor (robiłam mi 1 i 3 prenatalne w Klinice) I wiedziała że za dwa tygodnie mam się wstawić na oddział więc jest szansa że ja też tam spotkam 😅
Kochana Trzymam kciuki żeby młody jednak się obrócił 🤞💙
Katri94 lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
maglew wrote:Cześć dziewczyny,
Starałam się każdemu odpisać. U mnie wczoraj bym okropny ból spojenia ale też bylam długo na zakupach może dlatego. Wieczorem już upiekłam spod Brownie do sernika zaraz idę robić marchewkowe i Brownie na daktylach. Wczoraj też mnie naszla ochota na desery z tapioki więc robiłam. Wieczorem zestaw ćwiczeń na obrót, jedynie co mój syn jest poprzecznie ułożony i jakby to było miednicowo to może jeszcze te ćwiczenia były bardziej skuteczne no ale nic promujemy.
Zaczelam wczoraj też sobie takie małe medytacje i afirmacje co to potencjalnej cesarki. Nigdy nie brałam jej pod uwagę i nie występowała w moich wyobrażeniach. Teraz kiedy jest bardziej rzeczywista to po prostu muszę się z nią oswoić i zaprzyjaźnić
@Katri kiedy ty masz wizytę żeby sprawdzić jak tam leży dzidziuś?
Za wszystkie badające się i wizytujące wielkie kciuki. Mam nadzieję wpaść później poczytać
Ps. @Agula widziałam i się zachwycam 💞💞💞czekam na moje
Mam 5 lutego w środę. Ta panna w brzuchu już tak różnie leży tam że nie wiem 🙈bardziej czuje nad pępkiem górki jakieś mam i kopnięcia, wczoraj myłam na czworaka podłogę 🤣 no ale zobaczymy jak będziemaglew lubi tę wiadomość
-
Hello
U mnie właśnie była położna, z pomiarów brzucha mówi, że Lala ma 2,5 kg. Ciekawe czy lekarz potwierdzi to na wtorkowej wizyciemaglew, Katri94, monii00, eliz, Pinkflower, Abilify05, Kasiula09, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ❤️
Przepraszam ale nie umiem odnieść się do każdej. Mamy dalej problemy rodzinne i jestem cały czas w takim spięciu przez to, bo naprawdę co chwilę coś wychodzi 😔 co 2 dzień jakieś nerwy. Już naprawdę marzę o przeprowadzce bo wtedy chociaż trochę można się odciąć. Wiadomo każdy ma swoje problemy bo też mieliśmy z mężem przez straty i starania. Teraz mogę powiedzieć, ze jest w miarę ok i myślałam że na tej końcówce to jus będę miała spokój a tymczasem mi się chce płakać co chwilę bo się czuje tak przytłoczona. A przecież komuś życia nie ułoze i nie wyprostuje.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, badania, za wyjście ze szpitala a jesli nie to za dobra opieke tam🤞❤️
Ja jutro z rana na badania bo mam cała listę, już Wam pisałam ale chyba nie będę się stresowac. Co wyjdzie to wyjdzie, będę konsultować z ginekolog I immunologiem odnośnie tej krzepliwości krwi. Bardzo bym nie chciała dostać mocniejszej dawki heparyny. A ostatnio już immunolog zalecał natomiast ginka powiedziała że kategorycznie nie i powinnam bardziej brać pod uwagę zalecenia ginekologiczne bo pod niej opieka jestem cały czas. Więc będę się modlić żeby ddimery nie były jakieś w kosmosie i proszę o kciuki za to 🙏🙏🙏Katri94, Nefertiti89, Pusshka lubią tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Pinkflower wrote:Hej dziewczyny ❤️
Przepraszam ale nie umiem odnieść się do każdej. Mamy dalej problemy rodzinne i jestem cały czas w takim spięciu przez to, bo naprawdę co chwilę coś wychodzi 😔 co 2 dzień jakieś nerwy. Już naprawdę marzę o przeprowadzce bo wtedy chociaż trochę można się odciąć. Wiadomo każdy ma swoje problemy bo też mieliśmy z mężem przez straty i starania. Teraz mogę powiedzieć, ze jest w miarę ok i myślałam że na tej końcówce to jus będę miała spokój a tymczasem mi się chce płakać co chwilę bo się czuje tak przytłoczona. A przecież komuś życia nie ułoze i nie wyprostuje.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, badania, za wyjście ze szpitala a jesli nie to za dobra opieke tam🤞❤️
Ja jutro z rana na badania bo mam cała listę, już Wam pisałam ale chyba nie będę się stresowac. Co wyjdzie to wyjdzie, będę konsultować z ginekolog I immunologiem odnośnie tej krzepliwości krwi. Bardzo bym nie chciała dostać mocniejszej dawki heparyny. A ostatnio już immunolog zalecał natomiast ginka powiedziała że kategorycznie nie i powinnam bardziej brać pod uwagę zalecenia ginekologiczne bo pod niej opieka jestem cały czas. Więc będę się modlić żeby ddimery nie były jakieś w kosmosie i proszę o kciuki za to 🙏🙏🙏
Trzymam kciuki kochana mocno ❤️✊i mam nadzieję że mimo wszystko zaznasz trochę spokoju życzę Ci tego😘Pinkflower lubi tę wiadomość
-
Hej Girls🙂 pewnie mnie już nie pamiętacie ale chciałam wam życzyć spokojnych i szczęśliwych porodów (chociaż widzę że jeden bombel już jest z nami) 🙂 trzymajcie się!
eliz, Katri94, Abilify05, PaulaG, Pusshka lubią tę wiadomość
👩🦰1990, 🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb -
Przyszła walizka,mogę się pakować 😅 teraz wiem że wszystko zmieszczę bo spora jest.
Przez weekend postaram się to zrobić 😅
Przypomniało mi się że jak byłam przyjmowana na oddział to miałam mierzona miednice itp. 😉
▪️PinkFlower Kochana życzę Ci aby wszystko się ułożyło. Proszę Cię nie stresuj się aż tak! 🫂
Trzymam kciuki za jutrzejsze badania,będzie dobrze! 🫂❤️🤞
▪️Fabregasowa pamiętamy 🥹❤️ dziękujemy bardzo Kochana! ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:35
Pinkflower lubi tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊Magnez /Metocard 0,5x2
💉Neoparin 40mg
💉Insulina do posiłków oraz nocna
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Fabregasowa wrote:Hej Girls🙂 pewnie mnie już nie pamiętacie ale chciałam wam życzyć spokojnych i szczęśliwych porodów (chociaż widzę że jeden bombel już jest z nami) 🙂 trzymajcie się!
Pamiętamy ❤️🤗dziękujemy, wszystkiego dobrego dla Ciebie 😘 -
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane ❤️
Fabregasowa, oczywiście że pamiętamy.
Dziękujemy kochana ❤️
Życzę wszystkiego dobrego 😘29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
@Nefertiti89 to śniły Ci się jeszcze fajne rzeczy. Ostatnio miałam koszmary. Dzień wcześniej był fajny sen - śniło mi się, że gdzieś pojechałam do rodziny dalej z moimi rodzicami i moja mama usypiała Bobo bo my się pakowaliśmy jeszcze. Poszłam sprawdzić czy śpi a tu Miki z uśmiechem od ucha do ucha siedzi i czeka 🤣 miał około pół roku
@eliz to macie kawał stażu, my łącznie 8,5 roku jesteśmy razem. Też tak lekarze mówią, ale sprawdzam czy spada i dopiero decyzja. Powodzenia z pakowaniem 🙂
@Abilify05 pewnie już będzie mocno skrócona
@Madzik2208 lepiej żeby dopasowali dawkę i było wszystko dobrze jak wyjdziesz do domu 🙂 trzymam kciuki za dobre ciśnienie i holtera ✊️🍀
@Katri94 takie obawy ma każda z Nas 🫂 będzie dobrze 🙂 pewnie poczujesz, że to już
@Martyna powodzenia u dentysty ✊️🍀
@AgaKa800 zobaczymy jak to będzie w porównaniu z usg, jestem ciekawa jak to się przelicza 🙂
@Pinkflower spokój jest najważniejszy, trzeba się odciąć dla Waszego dobra. Sama napisałaś, że życia im nie ułożysz.. szkoda Twoich nerwów 🫂 hormony też nie pomagają, ech. Mocno trzymam kciuki ✊️🍀
@Fabregrasowa pewnie, że pamiętamy i dziękujemy ❤️ wszystkiego dobrego dla Ciebie 🙂
Widziałam ostatnio, że pytałaś o poradnie na nfz przy szpitalu w Warszawie - Nasza @eliz ma doświadczenie i dużo tu pisała o poradni oraz samym szpitalu 🙂Katri94, Abilify05, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
maglew wrote:@Abilify u mnie czułam na dole brzucha po bokach lekki ból jak na miesiączkę. Jak już się szyjka otwierała ( czego nie byłam świadoma do końca) to bolalo tak jak w czasie okresu jak miałam endometrioze. A potem już ostatnie 5 min parte dwa skurcze no to wiadomo, dziecko wychodzi na to już coś czuć 🤣najlepiej je wspominam bo ze skurczem wychodziło dziecko i jakby absorbowalo ból, no nie potrafię tego wytłumaczyć bo w sumie o tym bólu to się zapomina w 5 min ale generalnie niektóre kobiety mają bóle od krzyża inne z dołu brzucha wydaje mi się że jest to skorelowane z bólami jakie się ma przy miesiączce ( jeśli w ogóle jakieś są) .Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Fabregasowa wrote:Hej Girls🙂 pewnie mnie już nie pamiętacie ale chciałam wam życzyć spokojnych i szczęśliwych porodów (chociaż widzę że jeden bombel już jest z nami) 🙂 trzymajcie się!Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
monii00 wrote:Dzień dobry 🌸
@Lilou na ranę cc mam szare mydło a na pęknięcie krocza/higienę po porodzie jakiś inny preparat bo jak zamawiałam apteczkę to zwróciłam uwagę. Nie wiem czy tantum rosa czasem. Nie chcę też wprowadzać w błąd. Położna mi mówiła, że te plastry na bliznę cc to dopiero jak nie będzie żadnych strupków, tego nie wiedziałam.
Jogurtem 😂😂😂😂😂 no chyba, że doustnie na to żeby mieć dobre bakterie 🙈 w szpitalu położne powinny dużo pomóc, ale bywa różnie.. właśnie tam gdzie rodzę to podobno bardzo są zainteresowane położne i chętnie pomagają. Dlatego między innymi mnie to przekonuje.
Co do ciśnienia to podobnie jak w przypadku @eliz warto kontrolować to ciśnienie jeśli masz taki współczynnik preeklampsji. @Agula31 myślę, że dobrze wskazała zakres ciśnienia, przy 150/100 nie chcieli mnie wypuścić z przychodni dopiero jak spadło. Na szczęście wtedy spadło do 138/90.
Też uważam, że szkoda. W Styczniówkach było to fajne, że mimo wszystko po jakimś czasie pisały jak przebiegał poród i jak nowa rzeczywistość z noworodkiem.
@eliz korzystajcie ile się da bo potem Bąbel będzie w środku i tyle amorów 😅 ale super się złożyło z położną i oddziałem, wiesz już, że masz dobrą opiekę ❤️ tak, przecierasz szlaki z @PaulaG a ja zaraz po Was 🤭 zobaczymy czy ktoś zrobi niespodziankę wcześniej 🙂 chyba za dobrze karmie swojego 😅 najlepsze, że moja waga spadła 🙈
@Madzik2208 ja brałam tylko chwilę i musieli mi zmienić. Prawie wszystkie ciężarne z nadciśnieniem są na Dopegyt z tego co rozmawiałam z lekarzami więc spokojnie, powoli ciśnienie się unormuje. Dopegyt można aż do 8 tabletek (przy mojej wadze) dlatego lekarze go lubią dawać - dawka dopasowana do pacjentki. Martwi się o Was, ale rozumiem Twoją troskę 🫂 pewnie zależy od szpitala z tą robotą. Dobrze, że ciśnienie spada a co do ktg to mam teorię, że dziecko czuje te diody bo u mnie spokojny a na ktg wścieka się 😂 trzymam kciuki żebyś wyszła ze szpitala jak najszybciej ✊️🍀
@Pinkflower musiałabyś widzieć wczoraj moją minę jak się dowiedziałam, że zostało 21 dni 🤭 wiem, ale czasem się udaje coś znaleźć.. może browne bananowe z polewą z gorzkiej czekolady? Po prostu szkoda zdrowia a niedługo czeka Was nowa rzeczywistość - piękna, ale i męcząca z powodu braku snu 🙂
@Kasiula09 mój mąż urodził się 2,5 kg.. ale ja byłam 3,6 kg więc po prostu może po mnie i mojej rodzinie większa waga 🙂 same dobre wiadomości, cieszę się, że tak się układa w pracy i z córkami ❤️ pewnie byłaś bardzo dumna z Dziewczynek i z Jagódki pewnie też będziesz 🩷 super, że się obróciła 😊 udanego dnia przed zwolnieniem 🙂
@Abilify05 wczoraj rozmawiałam o szyjce to lekarz powiedział, że jak na takim etapie jak jesteśmy to dobrze, że się skraca bo to dobra prognoza do porodu naturalnego. Gorzej jakby na tym etapie nic nie drgnęło wtedy lekarze mają problem bo może poród nie postępować. Tylko mnie bardziej zdziwiło, że w poniedziałek miałam długą szyjkę czyli ok. 3-4 cm a we wtorek już skrócona. Nie powiedział wczoraj o ile tylko wskazał, że widać niżej dziecko na usg (pisałam tutaj, że tak czuje) dodał, że w 36 tyg nie ma to znaczenia nawet jakbym miała już małe rozwarcie. Jak poród ma się zacząć to się zacznie, ale u mnie przewiduje 38-39 tydzień.
@PaulaG super, że Bobo przybrało ❤️ co do łożyska współczuję, ale już niedługo się spotkacie z Dzieciaczkiem 🙂 trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze a parametry się poprawiły ✊️🍀
@Majesty bo się Nam zaczynają porody, powoli niestety musimy się z tym oswajać.. tak naprawdę teraz to może się zacząć w każdej chwili, nie wiemy kiedy Bobas zdecyduje się przyjść na świat ❤️
@SailorMoon śpij ile się da bo czasami potem nie można spać 😅 te organizery z ikea do komody naprawdę są fajne, ja kupiłam x2 i akurat starczyło idealnie. Owocnego pakowania, ja wczoraj trochę rozpakowałam bo jeszcze myślę trochę jak się zmieścić do małej walizki 🙈
@Monika96 widocznie jakieś wytyczne się zmieniły, przecież rana musi się ściągnąć żeby nie była otwarta. Mózg techniczny tego nie ogarnia 😅 ale dzięki za info 🙂
@Domi^^ jak się czujesz?
Wczoraj padłam wieczorem, zanim obiad zrobiłam. Wzięłam się jeszcze za te kompoty. Dobrze, że mąż mi pomógł przy wyparzaniu słoików, ale i wziął butelki, smoczki i laktator do ogarnięcia. Razem to zawsze szybciej. Dzisiaj dalej pranie i prasowanie. Jutro wybieramy się na jedzonko, trochę się zrelaksujemy bo za tydzień mąż ma tą obronę. Musi się pouczyć trochę. Wczoraj wrócił z nerwami o pracę na szczęście kupiłam mu dobre piwo 0% i już nerwy minęły 😂
Trzymam kciuki za badania, wizyty jeśli macie i dobre samopoczucie ✊️🍀
Przyjemnego dnia ❤️
Moja waga to jakiś koszmar... tyle czasu byłam na minusie a tu ryp w 2 tygodnie prawie 4kg! 4kg?! No jaja jakieś...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
PaulaG wrote:Moja waga to jakiś koszmar... tyle czasu byłam na minusie a tu ryp w 2 tygodnie prawie 4kg! 4kg?! No jaja jakieś...
Na tym etapie nie ma co się przejmować 🙂👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg