Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa wrote:Aha czyli prowadzisz w dwóch miejscach? Bo tak patrzę że od listopada to masz całkiem często wizyty w stopce. Ja w IMiD terminowalam ciążę 🥲 i nie chciałabym tam wracać, złego słowa nie powiem o personelu ale chodzi o moje przeżycia i emocje z tym związane. Aczkolwiek chodzę od grudnia prywatnie do pani Doktor z IMiD to kto wie, może sprawi że będę chciała tam kiedyś wrócic 😉 co ile mialas tam usg, chocby podgladsnie serduszka? Badania, krew, tez tam? Ciekawa jestem tez czy jak sie zapiszesz na dana godzine to o tej wchodzisz, czy jak to w szpitalu - obsuwa za obsuwa.planujesz też tam rodzic?
Aurea kojarzę, wiem że praxuje tam ten top lekarz Brawura ale on pewnie na NFZ prenatalnych nie robi.Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Aha czyli prowadzisz w dwóch miejscach? Bo tak patrzę że od listopada to masz całkiem często wizyty w stopce. Ja w IMiD terminowalam ciążę 🥲 i nie chciałabym tam wracać, złego słowa nie powiem o personelu ale chodzi o moje przeżycia i emocje z tym związane. Aczkolwiek chodzę od grudnia prywatnie do pani Doktor z IMiD to kto wie, może sprawi że będę chciała tam kiedyś wrócic 😉 co ile mialas tam usg, chocby podgladsnie serduszka? Badania, krew, tez tam? Ciekawa jestem tez czy jak sie zapiszesz na dana godzine to o tej wchodzisz, czy jak to w szpitalu - obsuwa za obsuwa.planujesz też tam rodzic?
Aurea kojarzę, wiem że praxuje tam ten top lekarz Brawura ale on pewnie na NFZ prenatalnych nie robi.
Na nfz w Aureli robiła dr.Nowacka i dr.Smyka byłam u jednej i drugiej i naprawdę polecam.
Jeśli chodzi o wizyty w poradni(budynek A bo w budynku B jest Izba przyjęć)na NFZ w IMiD miałam co miesiąc i co miesiąc badania z krwi i moczu(ze względu na cukrzycę tam jezdzilam+diabetolog+kardiolog). Jesli chodzi o Usg to moze z ze 3 razy miałam i to też tak że doktor patrzyła tylko. Moze dlatego bo powiedzialam ze ciaze bede prowadzic u siebie. Wkzyty sa takie ze mozesz i poltorej godzinny siedzieć z opóźnieniami. A do jakiej Doktor chodzisz? Kochana rozumiem Cie. Ja nie miałam za bardzo wyboru i będę rodzić właśnie tam ze względu na tą cukrzycę(chcialam u siebie w szpitalu) Byłam teraz niecałe 3dni na oddziale PERINATOLOGICZNYM i bardzo zostałam zaopiekowana i wiem że przed porodem też na ten oddział trafię...nie wiem jak będzie dalej ale mam nadzieję że się nie zawiodę.Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Balbinka8 wrote:Hej dziewczyny 🌷♥️
Czeka mnie nadrabianie paru dni bo ze stresu przed dziejsza wizyta miałam kiepski czas. Mała się mało ruszała, brzuch mnie bolał i wiadomo wkręcanie sobie najgorszego 😳🥲😅
Na dzisiejszej wizycie- U małej wszystko super, nie zobaczyłam jej twarzy bo już tyłem leży i nisko. Ale wiemy że ma długie nogi i dużo włosów 😃 waży już 2900 🥲
Z martwiących rzeczy to szyjka mi się skróciła, z 2,7 na 1,6 w ciągu 2 tyg. do donoszonej brakuje mi jakieś 12 dni , więc byle do tego czasu a później niech się dzieje ♥️
Ale macie staże 😁 my 7 lat razem i ślubu nie planujemy. Ja już mam jeden za sobą i starczyLiczę tylko, że wprowadza te zmiany w związkach partnerskich, a nie jak ostatnio słyszałam w tv, dziadki 25 lat ze sobą bez ślubu, po śmierci pierwszych małżonków, i szpital coś utrudniał, bo nie są małżeństwem.
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Pusshka wrote:No i podoba mi się taka rozpiska wagowa 😎
Już pisałam na BB - jestem po wizycie i wszystko na szczęście dobrze, ktg również 🙏 Pisały się skurcze, ale mało i nieregularne, szyjka 4,1 cm. Synek waży już ponad 2900g. Dobrze czułam - wrócił na ułożenie główkowe 🥰 Miałam robiony wymaz na GBS i na następną wizytę badania HIV, kiła itd.
❄️monii00 wpisz mi proszę kolejną wizytę 14.02 - będzie randka 🤪 -
Dobry wieczór , u nas było aktywnie. Mąż przywiózł komodę i przewijak z drugiego mieszkania i wszystko umył i złożył także kacik Leosia jest prawie gotowy. Nawet włożyłam do komody pieluchy wielo 🤣a na przewijaku na razie wylądowała torba do szpitala.
Zrobiłam jeszcze szybko ciasto marchewkowe i dokończyłam sernik. Jutro jeszcze beza na niego i brownie. Goście mają się zjeżdżać od 17. Na wieczór już zamówimy jedzenie bo jednak gotować dla 22 osób średniobardzo się cieszę na to spotkanie, jedna z moich koleżanek przyleciala specjalnie z UK na dwa dni żeby mnie zobaczyć kochana. Bardzo cenimy sobie takie długie przyjaźnie bo to cała ekipa z liceum i wolę z nimi spędzać czas niż z moją czy męża rodziną, jakoś tak czuję się bezpiecznie i zrozumiana no i jest bardzo swobodnie.
@Madzik fajnie że ciśnienie coraz to lepsze no i że cukry nie świrują
@monii kurde muszę zdążyć być piękna a co
@Balbinka dobre wieści po wizycie, najważniejsze że dzidziuś ustawiony poprawnie.
To z tych niezdecydowanych dzieci została Katri i ja, jestem bardzo ciekawa jak się sytuacja rozwinie, ja zobaczę 10.02 więc ostatnia 😂🙏🏼🙏🏼
Katri94, Martyna , eliz, Pusshka, Agula31, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
🌸 maglew jestem pod presją 🤭😅dużo nie zostało do wizyty mojej. Oby mała nie była uparta aż tak 🙈bo inaczej kierunek szpital.
Trzymam za nas kciuki za nasze bobasy ✊
🌸 Balbinka8 super że wszystko dobrze , trzymam kciuki żeby dzidzia jeszcze chciała w brzuszku do tego czasu spędzić 😊😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 23:50
eliz, Pusshka, Balbinka8 lubią tę wiadomość
-
🔹️Maglew jeszcze moja mała niezdecydowana jak się obrócić 😜
Dzień dobry 🙂 Chyba już po spaniu. Dzidzius też już kopie ☺️ Milej soboty!eliz, Katri94, Pusshka lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
Dzień dobry Kochane ☺️
▪️Nefertiti89 trzymam kciuki żeby i Twoja Królewna się odwróciła 🤞❤️
▪️Martyna Mój dzisiaj też w pracy więc ja jeszcze leniuchuje w łóżku z psem ☺️
▪️Katri Kochana mniejmy nadzieję że ta Twoja Księżniczka obróci Ci się 🤞❤️
▪️Maglew życzę udanej imprezy i cudownie spędzonego czasu ze znajomymi, baw się dobrze!🫂❤️
▪️Madzik Kochana jak tam dzisiaj u Ciebie?❤️
Życzę przyjemnego Dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 07:28
Katri94, Pinkflower, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Maglew udanej imprezki.
U nas dziś bez planów aby pranie i sprzątanie, mąż się zapisał do straży i dziś mają sprzątać wąwozy, fajnie bo w końcu coś się zaczyna robić na tej naszej wsi.
Za tydzień robią bal karnawałowy i się zapisaliśmy, chociaż żeby trochę posiedzieć bez szaleństwa, ostatnie takie wyjście przed porodem bo nie wiadomo kiedy trafi się następne.
Przyjemnego dnia
eliz, monii00 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kochane ❤️
Mimo tego holtera to dziś spałam jak zabita. Ale nadal niewygodnie.
Właśnie wjechało śniadanie.... Cukry idealne, służy mi pod tym względem pobyt w tym szpitalnym SPA 🫣🤣
Mała kopie, rusza się, więc ok. Za godzinę ściągają holter. Ciśnienia mierzone 4 razy dziennie z drugiej ręki ok, nie ma tej magicznej 90tki... Oby to wystarczyło. Albo lek w końcu zaczął działać, oby 🙏
Wgl powiem Wam dopiero tutaj zauważyłam ile kobiet walczy z cukrzycą... Teraz przy wydawaniu posiłku słychać z korytarza wytyczne, w każdym pokoju min jedna to dieta cukrzycowa... Szok.
Życzę Wam pięknego dnia!
🌿Maglew udanego świętowania! Ja swój Baby shower miałam w grudniu i było mega i też to było przede wszystkim przyjaciele plus rodzice, więc bawiliśmy się super!Katri94, Pusshka, eliz, Pinkflower, Kasiula09 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Hej mamusie 😘
🌸 Madzik super że cukry idealne ✊🥳tak trzymać i trzymam kciuki za ciśnienie. Co do wytycznych że dieta cukrzycowa to racja, zanim udało mi się zajść w ciążę to byłam kilka razy w szpitalu i zawsze trafiłam na jedną osobę co musiała mieć dietę cukrzycową więc często to się zdarza.
W listopadzie 2023r jak byłam na 3 dni na hormonalnych badaniach to jedna właśnie na sali miała dietę to miała nieraz nawet lepsze jedzonko niż my 😂🤭
🌸 Nefertiti89 racja jeszcze Twoja królewna musi się obrócić trzymam tak samo kciuki ❤️✊
🌸 eliz dziękuję 😘😘 oby tak było 🥹
🌸 maglew udanej imprezy 🥳
Ja dzisiaj w domku na spokojnie, od rana zakupy mój później do pracy jedzie więc odpoczynek jakiś film 😀
Miłego dnia kochane 😘😊eliz, Pinkflower, Nefertiti89 lubią tę wiadomość
-
▪️Martyna właśnie tak ☺️ korzystam ile się da ale pranie już wstawiłam 😅
▪️Madzik cudownie ze cukry idealne i ciśnienie też,mam nadzieję że wyjdziesz dzisiaj. 🤞❤️🫂
Jak byłam w szpitalu to co druga sensor miała więc faktycznie dużo nas jest. 😯
▪️Katri u mnie zakupy jak mój wróci ☺️ sama już nie lubię po sklepach łazić więc narazie kawka I trochę ogarnę. Pranko się robi i dzisiaj będę pakować ta walizkę.
Od dzisiaj mogę sobie odliczać:
Zostało 18dni 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 08:40
Katri94, maglew, Kasiula09, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😘
Maglew, cudownej imprezy ❤️
Balbinka, niech bobas siedzi w brzuszku jak najdłużej 🤞
Madzik, super ze cukry dobre 🥰
Wróciłam na chwilę do łóżka po badaniach i innych sprawach bo zmarzłam brrr
Kurcze dziewczyny, ja wczoraj wieczorem miałam taka dyskotekę w brzuchu że aż się zastanawiam czy damessa się nie przekręciła. Naprawdę wyglądało to jak tańce jakieś aż mi jakoś dziwnie było.
Wasze dzieci też takie imprezy robią?29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
23.12 1119 g 👸
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Cześć dziewczyny.. ja również odliczam do donoszonej ciąży, zostało 18 dni, mam nadzieję że dam radę i że moja szyjka na koniec będzie współpracować i już bardziej się nie skróci. Teraz mam wizyty co tydzień na Ktg i pomiar szyjki. A za trzy tygodnie ostatnią wizytę i skierowanie na c.ces.. bardzo chciałabym aby mały do 38 tygodnia ważył chociaż 2700..
Nefertiti89, Agula31, PaulaG lubią tę wiadomość
Ivf 2012, dwa zarodki, cc 25t Starania od 2019,2021 4x ivf beta 0
2023 zmiana kliniki:
01.2024 20 komórek, zamrożonych 12
- 22.06.2024 crio transfer blastki 5.1.1 po pgta,
- 5 dpt test neg, 6dpt beta 20 prog 70🙏
8 dpt beta 95 prog 50😍,10 dpt beta 230,12 dpt 550 prog 66, 14 dpt 1293,
16 dpt 3029,18 dpt 5098
19 dpt USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym
20 dpt 9873 ,23 dpt 19988
25 dpt 26483 prog 60 plamienie 25 dpt jest💙
30.07 8 tc crl 1.8 cm, ♥️