X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2025 🤱
Odpowiedz

Marzec 2025 🤱

Oceń ten wątek:
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    @nesssssa mi kanapka z mozzarella i pomidorem też rano weszła, wczoraj cukini faszerowanej też nie zwróciłam. Bardziej mycie naczyń mnie przerosło, ruchy wymiotne na zapachy 🥹 Śmieje się, że Bobo wybredne w jedzeniu po tatusiu 😅

@Madzik2208 zapisane, też oglądałam - super grali. Lekka atletyka teraz leci 🙂

@Katri94 trzymam kciuki ✊️🍀 daj znać po wizycie co u Was 🙂

@monii00, czy mogę ukraść obrazek z kalendarzem badań mamy ginekolog? Chcę założyć temat dla mam kwietniowych :)

👧👦
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osóbki! 😍
    Polcja ja nie pomogę, bo sama zajadałam się jak głupia 🤭🤭 ale już mi to przeszło, więc oby i u Ciebie był to efekt krótkotrwały 😊 po sobie wiem, że jak nie zjem czegoś na co mam ochotę w danej chwili to i tak to do mnie wraca. Musze to zjeść prędzej czy później 😛

Polcja lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Martyna wróżę Ci dziewczynkę, moja koleżanka z pracy tyle bułek słodkich zjadła na początku ciąży i urodziła córkę 😅

@Pusshka faktycznie ta ferrytyna niska, bo norma jest od 50. Warto może też wdrożyć laktoferynę?

@KolorNadzieji hej, Twoja droga po 1 dzieciątko była bardzo długa i to super, że teraz naturalnie się udało. Pod względem obstawienia lekami to warto jednak wcześniej iść na wizytę tak jak napisałaś. Jaki masz przewidywany termin porodu? Opowiedz coś więcej o sobie 🙂

@Polcja hej, napisz coś więcej o sobie i Twojej drodze 🙂 u mnie odwrotnie, brak apetytu i mdłości/wymioty. Co do wagi to zależy ile masz wzrostu i niestety też będę musiała kontrolować wagę 🙂

@eliz u mnie stoi moja część nietknięta 🥹

@Daisy__ pewnie, bierz i korzystajcie kwietniowe Mamuśki🍀

eliz lubi tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcja wrote:
    Ja też się przywitam 😉 mam termin porodu na 26.03.2025 . Teraz według lekarza 6t5d . Dziewczy, jak sobie radzicie z jedzeniem? Ja bym jadła cały czas , niestety muszę się powstrzymać, z wagą 78 kg trzeba się kontrolować 🤷‍♀️

Ważyłam 78 przed ciążą.... przez mdłości schudłam do 73 😅

Polcja lubi tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    @Martyna wróżę Ci dziewczynkę, moja koleżanka z pracy tyle bułek słodkich zjadła na początku ciąży i urodziła córkę 😅

@Pusshka faktycznie ta ferrytyna niska, bo norma jest od 50. Warto może też wdrożyć laktoferynę?

@KolorNadzieji hej, Twoja droga po 1 dzieciątko była bardzo długa i to super, że teraz naturalnie się udało. Pod względem obstawienia lekami to warto jednak wcześniej iść na wizytę tak jak napisałaś. Jaki masz przewidywany termin porodu? Opowiedz coś więcej o sobie 🙂

@Polcja hej, napisz coś więcej o sobie i Twojej drodze 🙂 u mnie odwrotnie, brak apetytu i mdłości/wymioty. Co do wagi to zależy ile masz wzrostu i niestety też będę musiała kontrolować wagę 🙂

A dla mnie w sumie bez różnicy 😀 ostatnim razem mial być chłopak, ale kupowaliśmy wszystko w uni kolorach na szczęście 😀 (też miałam jazdę na słodycze wtedy) 🤭🤭

monii00 lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Polcja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:

Droga długa , 5 lat starań, ja ok , po drodze zaliczyłam leczenie HCV , mąż ma trochę więcej problemów, 3 nie udane inseminacji , 1 invitro i mam na pokładzie 🍓 . Mam jeszcze starszego syna z pierwszego małżeństwa, ma 15 lat 😁

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monii00, chyba faktycznie zamówię sobie laktoferynę, żeby wspomóc wchłanianie. Może macie jakąś do polecenia? ☺️

@KolorNadzieji, Polcja witajcie ❤️
    Ja od kilku dni mam większy apetyt, aż się boję o wagę, muszę zadbać o większą ilość białka w posiłkach, żeby się bardziej najadać 🙈

Powiem wam, że jestem kolejnym przykładem że chyba nie warto prowadzić ciąży dwutorowo. Wyszłam niedawno z wizyty z Medicover, na której pani dr nie mogła znaleźć serduszka, mówiła żebym się nie stresowała, że zbadamy betę i przyrost itd, ale po chwili na szczęście znalazła… schowało się gdzieś z tyłu… Później dała mi wykład na temat odżywiania, w skrócie wszystko jest fe i ble, w ciąży można przytyć tylko 8-10 kg. Zostanę chyba przy Medicover tylko na badania krwi 🙈 Zresztą już mąż mi zabronił tam chodzić i się stresować. Jednak do mojego ginekologa prywatnego mam ogromne zaufanie i zna moją historię od samego początku.
    Z pozytywów dzidziolek ma 1,97 cm, torbiel endometrialna na lewym jajniku zmniejszyła się do 6,5 cm i dostałam skierowanie na prenatalne ☺️

Polcja, monii00 lubią tę wiadomość

• Martyna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    @monii00, chyba faktycznie zamówię sobie laktoferynę, żeby wspomóc wchłanianie. Może macie jakąś do polecenia? ☺️

@KolorNadzieji, Polcja witajcie ❤️
    Ja od kilku dni mam większy apetyt, aż się boję o wagę, muszę zadbać o większą ilość białka w posiłkach, żeby się bardziej najadać 🙈

Powiem wam, że jestem kolejnym przykładem że chyba nie warto prowadzić ciąży dwutorowo. Wyszłam niedawno z wizyty z Medicover, na której pani dr nie mogła znaleźć serduszka, mówiła żebym się nie stresowała, że zbadamy betę i przyrost itd, ale po chwili na szczęście znalazła… schowało się gdzieś z tyłu… Później dała mi wykład na temat odżywiania, w skrócie wszystko jest fe i ble, w ciąży można przytyć tylko 8-10 kg. Zostanę chyba przy Medicover tylko na badania krwi 🙈 Zresztą już mąż mi zabronił tam chodzić i się stresować. Jednak do mojego ginekologa prywatnego mam ogromne zaufanie i zna moją historię od samego początku.
    Z pozytywów dzidziolek ma 1,97 cm, torbiel endometrialna na lewym jajniku zmniejszyła się do 6,5 cm i dostałam skierowanie na prenatalne ☺️
    Całe szczęście, że mamy prowadzących cudownych, empatycznych lekarzy… jakbyśmy trafiły na tamtych „lekarzy” jako pierwszych to ja już bym chyba w psychiatryku leżała

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, rozmawiałam dziś z moim lekarzem i ustaliliśmy że zobaczymy się 14 sierpnia na pierwszej wizycie, mam zrobić podstawowe badania i wziąć poprzednią kartę ciąży.

age.png
  • Katri94 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie. Z maluszkiem wszystko dobrze ma 2,2cm 🥹🥰rośnie ładnie, a krwiak trochę się jakby zmniejszył bo miałam 2,76 a teraz 2cm więc jestem dobrej myśli trochę mi lepiej po wizycie ale wciąż dmucham na zimne, mam i tak leżeć więcej nie forsować się za tydzień kolejna wizyta i przedłużam L4 a na początku września mam badania prenatalne.

Polcja, Abilify05, ŻonaMarynarza, RainbowDeer, monii00 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    🙋30 lat
    Ciąża naturalna cud lipiec 2024❤️
    25.02.2025 🩷👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna wrote:
    Całe szczęście, że mamy prowadzących cudownych, empatycznych lekarzy… jakbyśmy trafiły na tamtych „lekarzy” jako pierwszych to ja już bym chyba w psychiatryku leżała
    Dokładnie..

Zapisałam się już na prenatalne, @monii00, prośba o wpis 26.08 🥰

• LutekPaulutek Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a ja mam takie pytanie.
    Niedługo mamy z mężem rocznicę ślubu i planujemy powiedzieć naszym rodzicom o ciąży. Macie jakieś fajne kreatywne sposoby, jak im przekazać, że zostaną dziadkami?

• Polcja Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LutekPaulutek wrote:
    Dziewczyny,a ja mam takie pytanie.
    Niedługo mamy z mężem rocznicę ślubu i planujemy powiedzieć naszym rodzicom o ciąży. Macie jakieś fajne kreatywne sposoby, jak im przekazać, że zostaną dziadkami?

My dla teściowej kupiliśmy kubek , na dnie którego było napisane - zostaniesz babcią . Kiedy wypiła napój , była niespodzianka 😊

Abilify05 lubi tę wiadomość

Czekamy na ciebie 🩷
    2.08 - beta 28776
    usg - jest ❤️ 6t3d

preg.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ważę 78kg ale przed ciążą ważyłam tyle i jeszcze nic nie przytyłam, ale u mnie z tym apetytem to różnie. Macie wzdęcia ??

preg.png[/url]
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dzisiaj o 1 w nocy dostałam krwawienia. Pojechałam na izbę, zostałam przyjęta na oddział. Pęcherzyka w macicy nie ma, lekarz widział tylko jakieś tkanki. Jajowody niby ok, ale z racji, że w grudniu miałam laparoskopie wolą mnie z 2 dni poobserwować.

Wolałabym to przechodzić w domu… 💔
    Przykro mi :( dużo siły życzę.

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja też ważę 78kg ale przed ciążą ważyłam tyle i jeszcze nic nie przytyłam, ale u mnie z tym apetytem to różnie. Macie wzdęcia ??
    Ja mam…😕

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • Abilify05 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmić po operacji można, lekarz powiedział, że przewidują takie rzeczy 😁 ale nie wiem czy się na to decydować, bo piersi mogą się jeszcze powiększyć jak powiększa się gruczoły mleczne, wszystko się rozciągnie, potem gruczoły się zmniejsza i zostaną flaki z implantami. Czytałam, że trzeba czasem poprawić piersi po karmieniu. Nie wiem czy chce zmarnować kilkadziesiąt tys i znowu wylądowac na laktatorze jak z młodym, bo cycka nie złapał. Wiem że brzmi to źle z ust matki, że ważniejsze pieniądze czy cycki, niż mleko dla dziecka, ale w sumie to moja decyzja i nie patrzę na zdanie innych.

Na mega wzdęcia polecam Espumisan, nie wchłania się z przewodu, a naprawdę pomaga. Ostatnio go stosuje jak brzuch wielki.

Pusshka, też mam takie tsh, ktoś mi mówił, że takie często bywa na początku ciąży, bo produkcja beta hcg następuje z tsh między innymi.

Witam nowe osoby :) nie sądziłam, że aż tyle nas będzie, super 😁

LutekPaulutek, pomysłów jest kilka, np ramka z USG? Bodziak?

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania od 09.2018
    💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
    mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
    stymulacja Lamettą i Clo ❌
    06.2019 Jajowody drożne ✔
    06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
    🧬02.2020 Gameta Gdynia
    10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-<3 przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
    06.2024 naturalny cud ❤️
    202112224562.png
    202503051762.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulaG jesteśmy team "schudnę w ciąży" 😅 u mnie też -5 kg od maja a gdzie tam do końca 😳

@Polcja widzę, że faktycznie długa droga za Wami. Różnica wieku jak między moimi braćmi, będzie Wam pewnie pomagał 🙂

@Pusshka dietetyczka kliniczna poleca z Aliness i z Healthy Labs Care, zakwas z buraka przed posiłkiem, polecany jest też koktajl z pietruszką + owoce jagodowe + np. banan. Faktycznie co za stres dzisiaj, masakra. Jesteś kolejna z taką sytuacją. Na szczęście zauważyłam, że moi lekarze zanim coś powiedzą to 2-3 razy sprawdzą. Wiedzą, że jestem po przejściach.. Mam nadzieję, że każda z Nas trafi na dobrych lekarzy w ciąży.

@Kasiula09 fajnie, dobrze że Twój lekarz Cię przyjmie 🙂

@LutekPaulutek można też taki prezent, w środku zdjęcie usg, jakiś fajny tekst i gadżety. Z kubkiem też fajny pomysł 🙂

@aghata na szczęście nie, chyba bym zwariowała jeszcze z wzdęciami 😅

@Abilify05 to Twoja sprawa czy będziesz karmić piersią czy mlekiem modyfikowanym. Laktacja jest trudna, nawet z opowieści mamusiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2024, 19:55

PaulaG, Abilify05 lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l. 👶🏻💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @monii00, dziękuję Ci 🥰
    Oj tak, zostanę już u mojego ginekologa prywatnie, który zna moją historię od początku, jest spokojny, cierpliwy. Myśl o prowadzeniu ciąży dwutorowo podkusiła mnie tym, że będę spokojniejsza ale działa to odwrotnie, także nie ma co sobie stresu dokładać

• Madzik2208 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja też mam częściej wzdęcia niż ich nie mam 🫣

Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷

Starania od 2021 🫶

💔 Luty 2022
    💔 Listopad 2022
    💔 Styczeń 2024

Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024

🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
    🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
    🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
    🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
    🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)

🩺👩‍⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
    🩺👩‍⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷

Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.

preg.png

Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ