Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po wizycie orzeszki rosną wyrównały długością i serduszkiem tak więc kamień z serca czekamy na prenatalne 02.09
Kłębuszek, aleksaa, Sagi, M_onia, Aliana, Andzia2519, Kasiastaraczka, Carla, Daga121222, POPROTKA, bambusek-94, Katt, BangBang, _Hope, Dżozu, A-6, AneY lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹
25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
08.08 dwa bijące serduszka ♥️♥️ -
Monini15 wrote:
Jakby odeszły mdłości to życie byłoby piekniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 15:23
-
Monini15 wrote:
Ale cudne!! 😍🥲30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Monini15 wrote:
Cudownie! 😍😍😍
Dziewczyny! Im bliżej tego 12 tygodnia wg kalendarza ostatniej miesiączki to powiem Wam coraz lepiej się czuję! Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam sobie taki prawdziwy obiad! Gulasz z warzyw i klopsiki z mielonego indyka! Noooo jestem zachwycona 🥹 rano tylko zawsze męczą mnie wymioty, ale później jest super nooo tak do godz. 18, bo po 18 boli mnie żołądek i mam zaparcia 😂😂😂 ale mdłości odchodzą ❤️❤️🥹Aliana, Kłębuszek, Kasiastaraczka, AneY lubią tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Tak sobie dla zabawy policzyłam z chatem gpt, jak się ma moja data owulacji do wieku ciąży.
W pierwszej ciąży pozytywny test owulacyjny w 7 dniu cyklu, ciąża starsza o tydzień - pokrywa się to idealnie.
Teraz owulacja w 13 dc według testu, na razie na każdym USG ciąża starsza o jeden dzień. Znowu się zgadza
Ciekawe, co ostatecznie wyjdzie na prenatalnych.
Jak sobie teraz pomyślę o tych opisywanych przez Was lekarzach, co się uparcie trzymają daty porodu z pierwszego dnia miesiączki, to mnie pusty śmiech ogarnia 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 17:21
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Tak sobie dla zabawy policzyłam z chatem gpt, jak się ma moja data owulacji do wieku ciąży.
W pierwszej ciąży pozytywny test owulacyjny w 7 dniu cyklu, ciąża starsza o tydzień - pokrywa się to idealnie.
Teraz owulacja w 13 dc według testu, na razie na każdym USG ciąża starsza o jeden dzień. Znowu się zgadza
Ciekawe, co ostatecznie wyjdzie na prenatalnych.
Jak sobie teraz pomyślę o tych opisywanych przez Was lekarzach, co się uparcie trzymają daty porodu z pierwszego dnia miesiączki, to mnie pusty śmiech ogarnia 😅
A są jeszcze tacy? Przecież tak się robiło 20 lat temu i już mało kto się tego trzyma.
Dalej mam lekkie plamienie ale tylko przy podcieraniu. Czuję się na dole mega podraznioma i tego cała wejście mnie piecze kiedy sikam. Myślę że to stąd, gdzie jakieś naczynko pęknięte albo obtarcie.
Plan jest taki że niedługo idę pod prysznic i będę aplikować luteinę. Jak palec będzie czysty to bez paniki jak znajdę krew idę do lekarza -
Jednorożec89 wrote:A są jeszcze tacy? Przecież tak się robiło 20 lat temu i już mało kto się tego trzyma.
Dalej mam lekkie plamienie ale tylko przy podcieraniu. Czuję się na dole mega podraznioma i tego cała wejście mnie piecze kiedy sikam. Myślę że to stąd, gdzie jakieś naczynko pęknięte albo obtarcie.
Plan jest taki że niedługo idę pod prysznic i będę aplikować luteinę. Jak palec będzie czysty to bez paniki jak znajdę krew idę do lekarza
Dobry plan 👍
Chyba Kasia pisała o takim lekarzu 🤔 -
Sagi wrote:Dobry plan 👍
Chyba Kasia pisała o takim lekarzu 🤔 -
@Monini piękne maluszki ☺️
@Jednorożec dawaj znać jak sytuacja. U mnie takie plamienie jak opisujesz pojawiło się w zeszły piątek wieczorem i w sobotę rano. Obserwowałam się i ostatecznie nie jechałam do lekarza bo szybko ustało. Wydaje mi się że to plamienie mogłam mieć przez zaparcia i problemy z wypróżnieniem. Czytałam w internecie że pochwa jest mocno ukrwiona w ciąży i może coś pęknąć przy parciu w toalecie.
Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości i przygód z pobraniem krwi.
Ja się dzisiaj czuję jak na karuzeli, raz dobrze a raz dramat. Byłam u lekarza po L4 do piątku, bo mam niby urlop ale cały czas leżę i nie mogę się nigdzie ruszyć. Przynajmniej te 3 dni sobie jeszcze wybiorę jak sie lepiej poczuję.
Jutro o 8:45 mam USG i już się zastanawiam jak się rano zwlekę z łóżka i dojadę do lekarza... wizytę u prowadzącego mam dopiero po 16 więc czekają mnie jutro dwie wycieczki 😅 -
Bambusek przypodcieraniu jedna mirokropelka i wydaje mi się że dokładnie wiem z którego miejsca bo tam najwięcej piecze i wydaje mi się że mam tam rankę i przy aplikacji luteiny kompletnie nic. Czysto
bambusek-94, Sagi, aleksaa lubią tę wiadomość
-
Ja też się melduję po prenatalnych! 😁 maluszek książkowo się rozwija, idealnie 11+4 tak jak według OM. Poprosiłabym o przesunięcie daty porodu na 7.03 z 9.03 😘 kość nosowa jest! Przeziernosc karku niska, wszystkie rączki nóżki są! A jak machał rączkami i nóżkami podczas badania
mąż mówi że nigdy nie zapomni tego jego tańca… tak! jego! Wszyscy mieliśmy przeczucie że będzie chłopak i lekarz powiedział że zdecydowanie widzi tu chłopaka!!!! 🩵💙🩵 jedyne zastrzeżenie to do tempa serduszka, bije 174 i to jest troszkę szybko ale powiedział żeby narazie się tym nie stresować. Dobrze że zrobiliśmy badanie nifty bo one dużo wniosą tak powiedział. Ale teraz bez stresu bo wszystko wygląda pięknie
P.S. aha i polecamy kebab na Chmielnej cudowny! Nie jadłam jeszcze tak świetnego lawasza!
A tutaj foteczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 20:49
bambusek-94, Kasiastaraczka, Jednorożec89, Sagi, Kłębuszek, Katt, Ola8999, BangBang, _Hope, Dżozu, Patisonek 25, aleksaa, A-6, AneY lubią tę wiadomość
-
@Aliana świetne wieści 🥰 gratulacje zdrowego synka!💙🩵💙
Aliana lubi tę wiadomość
-
Aliana wrote:Ja też się melduję po prenatalnych! 😁 maluszek książkowo się rozwija, idealnie 11+4 tak jak według OM. Poprosiłabym o przesunięcie daty porodu na 7.03 z 9.03 😘 kość nosowa jest! Przeziernosc karku niska, wszystkie rączki nóżki są! A jak machał rączkami i nóżkami podczas badania
mąż mówi że nigdy nie zapomni tego jego tańca… tak! jego! Wszyscy mieliśmy przeczucie że będzie chłopak i lekarz powiedział że zdecydowanie widzi tu chłopaka!!!! 🩵💙🩵 jedyne zastrzeżenie to do tempa serduszka, bije 174 i to jest troszkę szybko ale powiedział żeby narazie się tym nie stresować. Dobrze że zrobiliśmy badanie nifty bo one dużo wniosą tak powiedział. Ale teraz bez stresu bo wszystko wygląda pięknie
P.S. aha i polecamy kebab na Chmielnej cudowny! Nie jadłam jeszcze tak świetnego lawasza!
A tutaj foteczka
https://zapodaj.net/plik-2cVUdQfdj6
Ja mam jutro wizyte ale dzisiaj konam rano super sie czulam po poludniu jak zawsze beznadziejnie.Aliana lubi tę wiadomość
-
Aliana, świetne wieści 😘
O, słuchajcie. W poniedziałek babeczka nakleiła mi tejpy na plecy, nie chce mi się wierzyć że to działa, no ale od wczoraj mnie plecy nie bolą. Natomiast zaczęło mnie mocniej boleć podbrzusze 🥴 ale może to już ta pora, że macica się prostuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 19:57
Aliana lubi tę wiadomość
-
Aliana wrote:Ja też się melduję po prenatalnych! 😁 maluszek książkowo się rozwija, idealnie 11+4 tak jak według OM. Poprosiłabym o przesunięcie daty porodu na 7.03 z 9.03 😘QUOTE]
Gratulacje ! Super masz to już za sobą 😃
Ja od samego początku czułam że będzie chłopak ale teraz już nie czuję się taka pewna co do płci i cóż musimy czekać do 29.08 😅Aliana lubi tę wiadomość
Starania od 2019;
2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
2025 - OGROMNA NADZIEJA
13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
7.01.2025
I transfer ❄️
12.01.2025
na teście ⏸️
15.01.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
13dpt - B-HCG 8,8
23.06.2025
II transfer ❄️
01.07.2025 🔬🩸
8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
10dpt - B-HCG 186 PROG 26
12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
28dpt - CRL 0,47cm i 🩵
38dpt - CRL 1,50cm
10tc - CRL 3,38cm
-
Dziewczyny wspaniałe fasolki! Super że wszystko u Was w porządku.
Ja dziś mialam intensywny dzień, musiałam ogarnąć w pracy kwestie wychowawczego, jak już się z domu wyrwałam to potem udało mi się załatwić kilka spraw w przychodni. Ogólnie dzień aktywny ale pozytywny. Przynajmniej wtedy kiedy nie mam mdłości, z dnia na dzień jest coraz gorzej, nie ma znaczenia czy jestem najedzona czy przegłodzona - jak ma mnie trafić to nie ma zmiłuj. Jedyny plus że kończy się na mdłościach bez wymiotów, chociaż czasami myślę że gdybym się tak porządnie uzewnętrzniła to by mi było lepiej 😔