Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czytam co tu piszecie, ale z moim czasem różnie jest, bo pracuję, a jak wracam z pracy to najlepiej do łóżka spać, więc jestem na bieżąco, ale bez udzielania się 😅
U mnie w sumie bez większych zmian, są dni, kiedy jest lepiej, są dni kiedy czuje się średnio i mdłości doskwierają, ale mam wrażenie, że powoli, z przekroczeniem 11 tyg., objawy powolutku się zmniejszają 😉 nawet mogę otworzyć lodówkę bez odruchu wymiotnego 😅 Zrobiłam wyniki, glukoza wyszła zaskakująco dobrze, bo wynik to 80, przed ciążą takiego nie miałam, wyszły jakieś bakterie w osadzie z moczu, ale bez zapalenia, zweryfikowane u lekarza, więc się tym jakoś nie przejmuje 😉
Ostatnią wizytę u ginekologa miałam 31.07 i od tamtej pory nie widziałam Bejbika, ale wierzę, że wszystko dobrze i czekam na prenatalne 3.09 😉Aliana, aleksaa, Kasiastaraczka, Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy orientujecie się czy sensor do mierzenia cukrów dla kobiet w ciąży jest refundowany w 100% czy trzeba dopłacać?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny czy orientujecie się czy sensor do mierzenia cukrów dla kobiet w ciąży jest refundowany w 100% czy trzeba dopłacać?
Ale nie wiem ile % się dopłaca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 21:36
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Dzięki @kasiastaraczka za wspominkę🥰
Marisol przykro mi bardzo:( ogólnie właśnie raczej podczytuję bo cały czas się troszkę stresuję jak to będzie do wizyty na początku września.. tyle dni bez usg a wcześniej latałam praktycznie cały czas na początku ciąży 😕 nie wiem jakoś nie potrafię sobie tego wszsytkiego zracjonalizować, że skoro do tego etapu było ok, to może nie ma co rozmyślać ale silniejsze to ode mnie. Ogólnie pokonałabym dla kruszynki wszystkie najpodlejsze mdłości i niewygody byleby tylko mieć ten spokój w sobie.. jeżeli któraś z was ma podobnie to nie jesteście same🩵 ja jestem z charakteru taki okropny pesymista i nerwus (często bezpodstawnie!), nie pomaga to w tym stanie a jeszcze mam nadzieję sporo przede mnąale pozdrawiam was cieplutko i zawsze fajnie jest przeczytać o postępach waszych maluszków💕
Kasiastaraczka, Dżozu, Aliana, M_onia, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
@Marisol ogromnie mi przykro 😔
-
Ja się dopiero kładę, dziś dzień pełen wrażeń. Powiedzieliśmy mojej rodzince i wszyscy się mega ucieszyli 😊 teraz mam tylko nadzieję że z ciążą będzie wszystko ok. Naszły mnie takie jakieś negatywne myśli... ale afirmuję że musi być dobrze!
Kasiastaraczka, Dżozu, Patisonek 25, _Hope, aleksaa lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Przywołam kilka dziewczyn, które dawno(?) się nie odzywały 🙃 co u Was,jak rosną maluszki, kiedy Wasze wizyty?
Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze
@Gauss
@Neta
@Lynx
@Magnes
@collet
@Molly534
@Angela
@Go0cha
@Ronnie
@Magdanowa
@Carla
@Didi
@aleksaa
@Katt
@Limonka89
@Karolina 26
@Inhabituel
@Natalia_2204
@alta marea
Trochę nazbierałam Was,a może kogoś jeszcze ominęłam lub wspomniałam pomimo aktywności 🙃
Ja mało się udzielam ale codziennie was podczytuję! 😊 u mnie wszystko dobrze. W poniedziałek byłam na wizycie prywatnej gdzie w końcu dostałam kartę ciąży i skierowanie na badania prenatalne. Miałam je dostać dopiero za tydzień u lekarza prowadzącego, co dla mnie jest głupotą bo będę miała wtedy 11+4.. więc cieszę się, że pani doktor o tym pomyślała bo martwiłam się, że nie będzie dla mnie żadnego terminu po zgłoszeniu się na ostatnią chwilę.
Od wczoraj mam trochę złe myśli bo miałam fatalny dzień, gdzie naprawdę bardzo mocno się czymś zestresowałam i boję się, że mogłam tym zaszkodzić dziecku ale mam nadzieję, że taka jednorazowa akcja nie ma zbyt dużego wpływu.. 😢 Następna wizyta 28.08, a prenatalne 04.09, możesz mnie wpisać 😊Dżozu, Kasiastaraczka, Go0cha, Aliana, M_onia, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Uważam się niesłusznie wywołana do tablicy bo uważam że udziałami się jak na możliwości dość często ale to korzystając z okazji mogę podać terminy wizyt do aktualizacji bo widzę że nie mam wpisanych- 01.09 mam umówioną na 100%, dodatkowo już jestem wpisana na 22.09 póki jeszcze były miejsca i wydaje mi się że przerwa 3 tygodnie między wizytami na tym etapie będzie w porządku - najwyżej będziemy szukać terminu. Później może zrobimy jakoś co 4 tygodnie tak jak w pierwszej ciąży ale to teoretycznie lekarz zadecyduje.
Na prenatalne się jeszcze nie umówiłam bo od tygodnia czekam na odpowiedź od lekarza 🤬 chyba nie ma co dalej czekać, zadzwonię w poniedziałek na żelazna czy gdzieś do innych poradni przyszpitalnych. Zakładam że skoro to jest program na NFZ to wszyscy lekarze którzy wykonują badanie mają potwierdzone certyfikaty? Coraz częściej myślę nad zmianą prowadzącego. Z tą lekarką mam spoko relację, prowadziła pierwszą ciążę co niby wtedy nic nie widziałam jak to powinno wyglądać i dałyśmy radę. Co prawda w szpitalu lekarze kręcili nosem że nie wszystko było wpisane do karty ciąży, co więcej prawie każdy się krzywo patrzył że jak to naturalnie dziecko 4kg przy wzroście 164 - indukcja zakończyła się ostatecznie CC bo młody nie chciał wejść w kanał rodny, spadki tętna - ogólnie kiepsko wspominam tą część porodu, pomimo że położna robiła co mogła, ale nie o tym. Moja prowadząca nie pracuje na żadnej porodówce, tak zwyczajnie nie jest typowo ciążowa jeśli wiecie co mam na myśli. Może wymyślam i mam te straszne ciążowe wahania nastroju ale naczytałam się że w przypadku vbac to podstawą jest dobry lekarz, który będzie oceniał jak to wygląda na bieżąco, co w tym przypadku chyba nie zadziała a boje się że druga CC będzie już trochę rzutować na ewentualną trzecią ciążę. Co byście zrobiły w takiej sytuacji?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Przywołam kilka dziewczyn, które dawno(?) się nie odzywały 🙃 co u Was,jak rosną maluszki, kiedy Wasze wizyty?
@Gauss
@Neta
@Lynx
@Magnes
@collet
@Molly534
@Angela
@Go0cha
@Ronnie
@Magdanowa
@Carla
@Didi
@aleksaa
@Katt
@Limonka89
@Karolina 26
@Inhabituel
@Natalia_2204
@alta marea
Trochę nazbierałam Was,a może kogoś jeszcze ominęłam lub wspomniałam pomimo aktywności 🙃
Ja mam wizytę prywatną teraz w środę 27, będzie to 11+4.
Nie dostałam jeszcze skierowania na prenatalne. Na NFZ mam wizytę 8.09, podejrzewam że dopiero wtedy dostanę. Albo lekarka będzie kazała przyjsc 1.09, żeby wziac skierowanie i zapisać się na te badania.
W ciąży doskwiera mi jedynie senność, chodzę spać koło 21, w dzień też drzemki robię. Na szczęście nie ma u mnie problemów z mdłościami czy apetytem. Jem jak leci od samego początku 😁. Poszłam już na l4, a co 😁.
Robiłam badania z krwi to wszystko w normie. TSH 1.6, cukier 87.40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 08:38
aleksaa, Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Gauss
@Neta
@Lynx
@Magnes
@collet
@Molly534
@Angela
@Go0cha
@Ronnie
@Magdanowa
@Carla
@Didi
@aleksaa
@Katt
@Limonka89
@Karolina 26
@Inhabituel
@Natalia_2204
@alta marea
Witajcie, jestem jestem i czytam Was tu dość regularnie. Jesteśmy obecnie na urlopie i jakoś ciężko mi to wszystko emocjonalnie ogarnąć. W dni, w które mam objawy jestem spokojniejsza, ale mało co wtedy korzystam z wyjazdu. Miewam też dni gdzie tylko czarne myśli, bo po prostu czuję się jakbym nie była w ciąży. Dla mnie pierwszy trymestr jest bardzo trudny, bardzo ciężko jest mi w to wszystko uwierzyć.
Kilka dni temu byłam na sorze (jesteśmy za granicą), bo miałam problemy z oddawaniem moczu, ale wszystko było ok, prawdopodobnie jakiś ucisk. To było wtedy 8+1, ciąża na tym etapie była bez zarzutów, 18 mm zarodka z serduszkiem. Oczywiście dzień później zmieniły mi się i osłabły objawy i od tego momentu to jest dla mnie huśtawka nastroju, szczególnie jak widzę ile ciąż się zatrzymuje bez krwawienia i jak wiele z Was ma tak dużo objawów non stop. Tyle ze tez widzę że większość ciąż w Polsce jest na progesteronie na początku i to tez wpływa na objawy, ja nie biorę nic, przynajmniej tak to sobie tłumaczę.
Powiedzieliśmy o ciąży starszym dzieciom, bo widzą, ze cos się dzieje. Nie zazdroszczę mojej rodzinie wytrzymywania ze mną na chwilę obecną
Wracamy z urlopu za 5 dni, wizyta w domu dopiero 04.09.Aliana, aleksaa, Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Nic nie mowie głośno ale wczoraj miałam naprawdę dobry dzień. Mniejsze mdłości, więcej energii. Może już ten czas się zaczyna gdzie będzie lepiej
Kasiastaraczka, Kłębuszek, Dżozu, _Hope lubią tę wiadomość
-
Myśle, że leki dodatkowo tez wplywaja na nasilebie objawów jeszcxe dodatkowo biore steryd i acard i heparyne progesteton juz odstawiłam. Wczoraj mialam też lepszy dzien ale dzisiaj juz są mdlosci rano . Moze z drugiej strony dobrze , że mam objawy bo to juz ostatecznie decyduje, że nie chce miec wiecej dzieci przechodzac przez ta ciaze źle.
-
Katt wrote:Uważam się niesłusznie wywołana do tablicy bo uważam że udziałami się jak na możliwości dość często ale to korzystając z okazji mogę podać terminy wizyt do aktualizacji bo widzę że nie mam wpisanych- 01.09 mam umówioną na 100%, dodatkowo już jestem wpisana na 22.09 póki jeszcze były miejsca i wydaje mi się że przerwa 3 tygodnie między wizytami na tym etapie będzie w porządku - najwyżej będziemy szukać terminu. Później może zrobimy jakoś co 4 tygodnie tak jak w pierwszej ciąży ale to teoretycznie lekarz zadecyduje.
Na prenatalne się jeszcze nie umówiłam bo od tygodnia czekam na odpowiedź od lekarza 🤬 chyba nie ma co dalej czekać, zadzwonię w poniedziałek na żelazna czy gdzieś do innych poradni przyszpitalnych. Zakładam że skoro to jest program na NFZ to wszyscy lekarze którzy wykonują badanie mają potwierdzone certyfikaty? Coraz częściej myślę nad zmianą prowadzącego. Z tą lekarką mam spoko relację, prowadziła pierwszą ciążę co niby wtedy nic nie widziałam jak to powinno wyglądać i dałyśmy radę. Co prawda w szpitalu lekarze kręcili nosem że nie wszystko było wpisane do karty ciąży, co więcej prawie każdy się krzywo patrzył że jak to naturalnie dziecko 4kg przy wzroście 164 - indukcja zakończyła się ostatecznie CC bo młody nie chciał wejść w kanał rodny, spadki tętna - ogólnie kiepsko wspominam tą część porodu, pomimo że położna robiła co mogła, ale nie o tym. Moja prowadząca nie pracuje na żadnej porodówce, tak zwyczajnie nie jest typowo ciążowa jeśli wiecie co mam na myśli. Może wymyślam i mam te straszne ciążowe wahania nastroju ale naczytałam się że w przypadku vbac to podstawą jest dobry lekarz, który będzie oceniał jak to wygląda na bieżąco, co w tym przypadku chyba nie zadziała a boje się że druga CC będzie już trochę rzutować na ewentualną trzecią ciążę. Co byście zrobiły w takiej sytuacji?
Certyfikat fmf możesz sprawdzić na stronie
Który to u Ciebie tydzień? Zadzwoń na żelazną i umów się na prenatalne
Z polecenia mojego gin to dr Lewczuk,ja idę jednak do dr Makowskiego,bo bardziej mi odpowiada dzień i też jest polecany
Ja też miałam pierwszą cesarkę na żelaznej,a później udany vbac
Jeśli masz jakieś pytania to chętnie podpowiem coś jeśli będę znała odpowiedź
Mój pierwszy syn ważył 3140,a drugi 3900 -
Właśnie Was nadrobiłam, trochę tych wiadomości było 😅 ja to w piątek totalny relaks, nic nie robiłam po pracy 🫣 a wczoraj byliśmy ze znajomymi na pysznym meksykańskim jedzonku, później jakieś planszówki i finalnie wróciliśmy z mężem koło północy do domu 😄
Dziś dosyć chłodno u nas… Ale chętnie bym wyszła na jakiś spacer 🤔
@Marisol bardzo mi przykro 😢🥺 życzę Wam dużo siły.. 🥺Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
Hormony w ciąży to jakiś hit. Jak nie ma objawów to panika, że coś jest nie tak zaś jak są to zastanawianie się czy nie są za mocne 🤣 To niesamowite ile rzeczy można sobie wmówić martwiąc się o te małą kruszynkę która dopiero co nam rośnie 😍
Dżozu, aleksaa lubią tę wiadomość
-
W końcu mam chwilę żeby nadrobić forum. ☺️ Tak dużo napisałyście, że trudno na wszystko odpowiedzieć.
A-6, już czułaś ruchy, wow! 🤩🥰
Ja w obydwu ciążach czułam dopiero w okolicach 17 tygodnia więc jeszcze troszkę poczekam.
Zaniepokojona, Kłębuszek, super! 🥳 Gratulacje dobrych wieści z wizyt. ❤️🎉
Aliana, jeszcze raz gratuluję synka! 🩵🩵🩵 Cudownie, że ryzyka wyszły niskie. 🥰🥳
Naay, współczuję wszy u córeczki. Ja kiedyś w podstawówce złapałam to świństwo i oby nigdy więcej... 😵💫
CaroOline, super, że krzywa wyszła dobrze.🤩🎉
Marisol, bardzo mi przykro 😢🫂Zaniepokojona1234, Kłębuszek, A-6 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj robiłam badania, w tym krzywą cukrową. Po badaniach cały dzień czułam się okropnie. Gdy dotarłam do domu to cukier spadł mi do 49.😱
Wyniki krzywej już mam i wszystkie pomiary mieszczą się w normie, czym jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona.🤩🤩🤩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 12:44
Daga121222, Kasiastaraczka, bambusek-94, Kłębuszek, A-6 lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Ja wczoraj robiłam badania, w tym krzywą cukrową. Po badaniach cały dzień czułam się okropnie. Gdy dotarłam do domu to cukier spadł mi do 49.😱
Wyniki krzywej już mam i wszystkie pomiary mieszczą się w normie, czym jestem baaardzo pozytywnie zaskoczona.🤩🤩🤩
To mocno spadł Ci cukier 😮
Ale najważniejsze, że u Ciebie też wyniki mieszczą się w normie! 😊_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe