Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@CaroOline super wieści i dobrze że pojechałaś się upewnić! Oby już było bez takich przygód 🤞
Powodzenia wszystkim na wizytach i na rozpoczęciu roku!
Ja dzisiejszy dzień zaczęłam od badania obciążenia glukoza o 7 rano, więc już zaraz ostatnie pobranie i do pracy. I zniosłam to bardzo dobrze, dało się wypić ten ulepek w 5min nawet bez mdłości. A od słodyczy mnie mdli więc nie wiem co tu się wydarzyło 😂 może włączył mi się tryb dzielnego pacjenta. 15min po wypiciu duuuzy zjazd i zawroty głowy ale po chwili przeszło i jest ok. Te dziewczyny które mają to badanie jeszcze przed sobą to nie martwcie się na zapas, może być tak że zniesiecie to naprawdę dobrze, lepiej niż zakładacieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 08:50
Katt, Kłębuszek, aleksaa, CaroOline, _Hope lubią tę wiadomość
-
@CarOline super wiedzieć, że wszystko ok, myślałam o tobie w nocy
@Aliana ja za pierwszym razem też się mega tej glukozy bałam. Kupiłam sobie cytrynową za radą koleżanek i kurcze powiem ci, bardzo słodka herbata i tyle. Więc też jestem team Dziewczyny Dacie Radę
U mnie tydzień był intensywny, są takie dni, że mdłości przechodzą (wczoraj nawet piłam winko bezalko), a są takie, że człowiek ma dość i chce tylko leżeć w łóżeczku.
Syn na ameno już odstawiony od cycka, teraz tylko muszę się nauczyć go usypiać zanim mąż pojedzie na wyjazd z pracy (jedna noc, ale już spinam, bo to za tydzień). Ale póki co, to w tym tygodniu mały wrócił do żłobka, a mąż ma jeszcze urlop, więc plan jest taki, żeby się wyspaćI może trochę posprzątać w domu
CaroOline lubi tę wiadomość
-
Ja odstawiłam córkę do przedszkola ale coś złapała ostatnio katar oby to niczego nie zwiastowało
Też dzisiaj nie umiałam spać mi się okropnie gorąco robi w nocy dodatkowo jeszcze pełno u mnie jest komarów nie da się funkcjonować.
Co do mďłości przestałam się przejmować ostatnio co jem bo i tak mi nie dobrze więc niw ma róznicy co bym nie robiła i tak jest różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 09:27
-
Aliana wrote:Hahaha ale w moim poście wdała się głupia autokorekta i było że - w nasza Afryka rocznica 😂 a miało być „w naszą drugą rocznicę”! 🫣 wiec to wcale nie taka wielka wyprawa te Karkonosze i Praga, chociaż przyznam że Afrykę też bym zwiedziła czemu nie 😂
@Caroline, bardzo dobrze, że nic poważnego!
Również życzę powodzenia dla tych zaczynających rok szkolny! Ja już po badaniach krwi, widać wzmożony ruch na drogach 🥲
Nie mogę się doczekać jutrzejszych prenatalnych, oby wszystko było dobrze 🥺CaroOline lubi tę wiadomość
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
29.12 - 9,73 cm bobofruta, CRP 42, antybiotyk 🧐
09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹
27.06.25 - cień ⏸️
30.07- piękne ⏸️
17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
02.09 - ryzyko trisomii 21 1:118, robimy NIFTY
-
Hejka dziewczyny, powodzenia dziś na wizytach✊️
Ja też dziś kiepsko spałam od 2 w nocy nie mogłam się ułożyć w każdej pozycji było mi nie wygodnie, mąż obudził mnie na śniadanie, nie dał mi pospać więc zjadłam i poszłam na spacer.
Spokojnego dnia kochane 💋Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm 🐻
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm 🐼
Sanco⏳️
-
Gala wrote:Cześć, ja się bardzo słabo odzywam, pierwszy trymestr jest niezbyt łaskawy.
Zauważyłam w wątku, że kilka z Was wykonało NIPTy - głównie interesuje mnie Sanco. Jaki był czas oczekiwania na wynik??
Jeśli rozważasz Sanco, to polecam Ci FeliaTest Karyo Plus. Ma szerszy zakres, bada dodatkowo mikrodelecje (np. zespół DiGeorge'a) i jest bardziej dokładny. Ja czekałam na wyniki 4 dni nie licząc weekendu.
-
Nowy tydzień ciąży rozpoczęłam z przytupem wymiotami 😔 a już myślałam że skoro tylko mnie mdli i mi niedobrze to na tym się zakończy i będzie coraz lepiej. Boje się że to dopiero początek problemów. Jedyny śmieszny akcent z tej sytuacji to że młody teraz chodzi po mieszkaniu i kaszle papugując mnie 😆
Nie mogę się doczekać wizyty, w zeszłym tygodniu jakoś dziwnie bolał mnie brzuch, ale myślę sobie że macica i blizna po cc trochę intensywniej zaczęły pracować, tym bardziej że ostatnio jakaś taka okraglejsza się na brzuchu zrobiłam. Najgorsze jest to że miałam jakieś głupie sny i myśli o tym że zaczęłam krwawić, takie przerysowane, wręcz karykaturalne obudzenie się w kałuży krwi, ale cholernie realistyczne. Jak w pierwszej ciąży było super tak teraz moja głowa stanowczo wysiada - dziś popłakałam się bo mąż powiedział że lepiej żebym wzięła kruszony lód zamiast kostki bo się szybciej rozpuszcza a ja już zdążyłam włożyć kostkę do szklanki. Wczoraj z kolei zobaczyłam w internecie jakiś przepis na sałatkę i popłakałam się bo bym chciała zjeść coś takiego a nie mamy składników w domu. Zakładam że za jakiś czas będę się z tego śmiać ale teraz niech to się skończy jak najszybciej 😭 -
U nas panuje grypa jelitową wszyscy dookoła chorują ... no i przedszkole się zaczęło to i pewnie choroby
-
U mnie dzisiaj combo emocjonalne. Wizyta i pierwsza rocznica od straty. Codziennie boli, ale dzisiaj wszystko jakoś mocniej uderza. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj i za Was żeby objawy trochę odpuściły ❤️
aleksaa lubi tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Byłam właśnie w lokalnym sklepie mięsnym. Kolejka zawsze tam jest spora. Stoję sobie i czekam a tu podchodzi do mnie ekspedientka u mówi poproszę panią w ciąży na początek kolejki ....nawet nie wiedziałam że aż tak to po mnie widać
Dżozu, Andzia2519, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
KatarzynaBak wrote:Jeśli rozważasz Sanco, to polecam Ci FeliaTest Karyo Plus. Ma szerszy zakres, bada dodatkowo mikrodelecje (np. zespół DiGeorge'a) i jest bardziej dokładny. Ja czekałam na wyniki 4 dni nie licząc weekendu.Ja 41, korzystamy z dawcy
Amh w 2024 - 1,79
Kiry BX
Pai/serpentine - nieprawidłowy, hetero
IO, Hashimoto
2024-06 histeroskopia usunięty polip
2024-08 procedura I: krótki protokół, 4 pęcherzyki, 4 🥚, brak zarodkow (padły 5-6 dzień)
2025-01 procedura II: krótki protokół, 7 pęcherzyków, 2 🥚 (za wcześnie punkcja..), brak zarodkow (padly 5-6 dzien)
Dalsza diagnostyka, wyleczony helicobacter, rygorystyczna dieta, zgubione trochę kg
2025-06 procedura III (1sza z programu) : długi protokół, 4 pęcherzyki, 2 🥚, 1 ❄️ 3BB (!!!)
2025-07-05 świeży transfer, 07-15 beta dla kliniki
6dpt cien cienia, 7dpt 61,2 😍, 10dpt 181,3, 12dpt 352,4, 14dpt 773, 17dpt 2377, 23 dpt jest serduszko ❤️
2025-09-15 prenatalne
Termin na 2026-03-25 -
Kilka stron temu przedstawialyscie się dość szczegółowo to może i ja się dołączę
mam wrażenie, że jestem najstarsza - pierwsza ciąża, a mam już 41 lat. Pojawiało się dużo myśli pt. Czy nadaze za dzieckiem, czy nie zostanie za wcześnie bez matki etc. Z drugiej strony nikt nie zna dnia ani godziny, kto wie, może będę żyła w pełni zdrowia do 90ki 😏
Przede wszystkim to martwię się, czy maleństwo jest zdrowe i szukam testu NIPT, bo już wiem, że pappa wyjdzie źle że względu na mój wiek 🙄 prenatalne mam dopiero 17.09..aleksaa, Aliana, Sagi, bambusek-94, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Ja 41, korzystamy z dawcy
Amh w 2024 - 1,79
Kiry BX
Pai/serpentine - nieprawidłowy, hetero
IO, Hashimoto
2024-06 histeroskopia usunięty polip
2024-08 procedura I: krótki protokół, 4 pęcherzyki, 4 🥚, brak zarodkow (padły 5-6 dzień)
2025-01 procedura II: krótki protokół, 7 pęcherzyków, 2 🥚 (za wcześnie punkcja..), brak zarodkow (padly 5-6 dzien)
Dalsza diagnostyka, wyleczony helicobacter, rygorystyczna dieta, zgubione trochę kg
2025-06 procedura III (1sza z programu) : długi protokół, 4 pęcherzyki, 2 🥚, 1 ❄️ 3BB (!!!)
2025-07-05 świeży transfer, 07-15 beta dla kliniki
6dpt cien cienia, 7dpt 61,2 😍, 10dpt 181,3, 12dpt 352,4, 14dpt 773, 17dpt 2377, 23 dpt jest serduszko ❤️
2025-09-15 prenatalne
Termin na 2026-03-25 -
@AneY witamy serdecznie i nie martw się, moja mama urodziła mnie wprawdzie dwa lata wcześniej, 39, ale mam się dobrze:D teraz mnóstwo kobiet w tym wieku ma szczęśliwe ciąże, a wątpliwości zrzuć na statystykę🩷
Ja dzisiaj wizyta z USG z rana i 4,5cm dzidziulka🥹
Wszystko ok, czekam na prenatalne 10.09.
A nocka fataaaalna dzisiaj jak u kilku z was🥲 o 3 wstalam do łazienki i już chyba coś mi się zaczyna odklejać od hormonów, bo uparłam się że widziałam nietoperza (xd) w salonie i budziłam narzeczonego żeby go wyganiał😂 zachwycony nie był ale chyba rozumie sytuację xd
Aliana, A-6, Jednorożec89, Sagi, bambusek-94, Patisonek 25, AneY, alta marea, _Hope, Katt, Kasiastaraczka, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Witaj Aney!
Dziewczyny powodzenia na prenatalnych, widzę ze teraz będzie zatrzęsienie wizyt 🤞🤞🤞 dawajcie znać jak poszło.
U mnie dalej mega senność, mdłości, a dzis ogromna ochota na chipsy, ktora wiem że skończy się katastrofą żołądkową, więc proszę mnie odwieść od tego pomysłu... -
Wkurzyłam się.
W tamtym tygodniu dzwoniłam fo mojej przychodni zapytać kiedy najlepiej zrobić pappe. Dowiedziałam się że w dniu badań.
Dzisiaj dzwonili potwierdzić wizytę i laska ma pretensje ze nie mam pappy mowie hej że dostałam taka informacje a ta że niemożliwe. Nie chciało mi się kłócić -
Jednorożec89 wrote:Wkurzyłam się.
W tamtym tygodniu dzwoniłam fo mojej przychodni zapytać kiedy najlepiej zrobić pappe. Dowiedziałam się że w dniu badań.
Dzisiaj dzwonili potwierdzić wizytę i laska ma pretensje ze nie mam pappy mowie hej że dostałam taka informacje a ta że niemożliwe. Nie chciało mi się kłócić -
Ja miałam przykazane zrobić badania krwi tydzień przed prenatalnymi, bo na wyniki się czeka 5 dni roboczychStarania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON