Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy okazji pożalę się Wam że ostatnio z nudów w pracy zaczęłam zagłębiać się w temat wózków i powiem tak: łooo matko xd jestem przerażona, nie wiedziałam że to jest aż tak złożony temat
po cichu liczę na to że dostanę wózek po dziecku siostry, to przynajmniej nie będę musiała wybierać.
-
bambusek-94 wrote:Przy okazji pożalę się Wam że ostatnio z nudów w pracy zaczęłam zagłębiać się w temat wózków i powiem tak: łooo matko xd jestem przerażona, nie wiedziałam że to jest aż tak złożony temat
po cichu liczę na to że dostanę wózek po dziecku siostry, to przynajmniej nie będę musiała wybierać.
-
Bardzo dziękuję dziewczyny. 💖
Po tym USG kamień spadł mi z serca...🥹
MMM123 wrote:Super ze wszytko ok
A odnośnie wyników z krwi mój lekarz mi mówił (bo z kolei u mnie wyszły niskie wartosci, ale w normie - cos kolo pappa 0.6mom a hcg 0.7 mom) ze są jakieś badania, które wskazują na to że przy niższych parametrach dziecko poprostu statystycznie jest ciut mniejsze. Nie wiem ile w tym prawdy ale może poprostu wyższe wartości wskazują na to że dzizius się urodzi bliżej 4 kg.
Ja przy urodzeniu ważyłam rowno 3 kg więc jeśli mohe geny zadziałały to też raczej dużego bobasa nie urodzę
Ja miałam ekstremalnie wysokie wyniki i pappy i b-hcg. W pierwszej ciąży miałam troszkę niższe wyniki od tych obecnych, ale też duuużo wyższe niż normy i wtedy w donoszonej ciąży urodziłam kruszynkę ważącą 2500g. 🤷♀️
U mnie dopiero 12+4 i brzuszek mam delikatnie zaokrąglony.🤰 W dżinsy się już nie dopinam, ale na to żeby ciąża była widoczna dla osób postronnych jeszcze za wcześnie. 😉 Ubieram się też w luźniejsze ubrania.. Wieczorem oczywiście brzuch jest trochę większy.😉
Dodam, że to moja trzecia ciąża i jestem szczupłym krasnalem. 🫣
-
MMM123 wrote:Super ze wszytko ok
A odnośnie wyników z krwi mój lekarz mi mówił (bo z kolei u mnie wyszły niskie wartosci, ale w normie - cos kolo pappa 0.6mom a hcg 0.7 mom) ze są jakieś badania, które wskazują na to że przy niższych parametrach dziecko poprostu statystycznie jest ciut mniejsze. Nie wiem ile w tym prawdy ale może poprostu wyższe wartości wskazują na to że dzizius się urodzi bliżej 4 kg.
Ja przy urodzeniu ważyłam rowno 3 kg więc jeśli mohe geny zadziałały to też raczej dużego bobasa nie urodzę
Ja też myślałam, że skoro ja byłam mała (3200) i ogólnie w sumie jestem drobna to też na spokojnie będę mieć małe dziecko, a córka przy urodzeniu 4 kg równe 😂 No poszła w tatę ewidentnie w tym temacie 😅 -