X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kłębuszek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Jeszcze tak mi się przypomniało, że H&M wypada troszkę większe, rozmiar 56 na mojego prawie 3kg maluszka był lekko luźny i na długo wystarczył :)
    Z kolei jakbyś kupowała w C&A to tam są maluuuuutkie te ciuszki. 56 takie idealne dla mojego na pierwszy miesiac.

Straszna mam zagwozdkę z ta dostawka. Ta większa jest rozsądniejszym wyborem bo wystarczy na lata. Ale jest naprawdę duża. Nie wygramolę się chyba z łóżka jak ją postawię obok :/
    Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu do namysłu.

Tak, słyszałam o tej rozmiarówce, że wypada większa. Póki co zamówiłam tylko rozmiar 56. Może później dokupie 50.

O łóżeczku też już myślę. Wizualnie mi się te dostawki nie podobają za bardzo. Myślałam raczej o łóżeczku w którym można regulować wysokość na jakiej dziecko śpi i wyjąć szczebelki z jednej strony. Znalazłam na razie takie:
    https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-120x6067-dostawne-2w1-Andrzej-kolor-SOSNA-materac-120x60/1161

Bardzo mi się podoba i cena wypada lepiej niż przy tych fikuśnych dostawkach. Co myślicie? Macie jakieś opinie i rady?

30 l👩 +29 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷

🩺 22.09 - prenatalne (USG)
    🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
    🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Tak, słyszałam o tej rozmiarówce, że wypada większa. Póki co zamówiłam tylko rozmiar 56. Może później dokupie 50.

O łóżeczku też już myślę. Wizualnie mi się te dostawki nie podobają za bardzo. Myślałam raczej o łóżeczku w którym można regulować wysokość na jakiej dziecko śpi i wyjąć szczebelki z jednej strony. Znalazłam na razie takie:
    https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-120x6067-dostawne-2w1-Andrzej-kolor-SOSNA-materac-120x60/1161

Bardzo mi się podoba i cena wypada lepiej niż przy tych fikuśnych dostawkach. Co myślicie? Macie jakieś opinie i rady?
    Ja tak miałam przy dowjce dzieci. Łóżeczko mąż mi dostosował do wysokości materaca w naszym łóżku i jak je skręcaliśmy to nie założyliśmy jednego boku. Mi się sprawdziło idealnie

Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy to, tańsze też byłoby na pewno spoko, ale mieliśmy mało miejsca i chciałam szufladę pod łóżeczkiem:

https://www.ikea.com/pl/pl/p/gonatt-lozeczko-z-szuflada-bialy-30467092/

Jest fajne, ale… Wyjmują się wszystkie szczebelki z jednej strony, więc nie wiem kiedy wyjmę, nie chcę żeby synek mi wypadł w nocy.

Marzyłam o tym poniżej, niestety było minimalnie za duże. Ale zobaczcie, jak genialnie się wyjmują szczebelki. Zostają takie małe dzięki którym dziecko tak łatwo nie wypadnie :D

https://www.ikea.com/pl/pl/p/myllra-lozeczko-z-szuflada-bialy-90483584/

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży dom więc patrzyłam na te kwestie inaczej bo mam miejsce ale dostawka 9d początku była dla mnie zbędna. W sypialni mieliśmy zwykle drewniane łóżeczko dostawione do mojego łóżka jak dostawka a w kuchni gdzie spędzam dużo czasu miałam łóżeczko turystyczne z funkcja regulacji wysokości. Najpierw maluch w nim spał a potem pełniło funkcje kojca do zabawy

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:

My mamy teraz dostawke zrobioną ze zwykłego łóżeczka i super nam się sprawdza,bo nadal w niej śpi nasz prawie dwulatek.
    Przy pierwszym synku kupiliśmy taką małą drewnianą dostawke, też była fajna,ale później już była za mała,ja w kolejnej ciąży, więc wymieniliśmy na większe łóżeczko.
    Ogólnie to obydwa łóżeczka kupiliśmy na olx po 100 zł, dokupiliśmy tylko materace
    Polecam ten sposób,bo jest jeszcze dużo czasu
    Można upolować perełki
    Pierwszy wózek,dla pierwszego synka też mieliśmy z olx,w dodatku z gwarancją -espiro- super wózki!
    Teraz mamy podwójny valco snap- ale to już nowy kupiliśmy,bo żaden nam nie odpowiadał z olx/vinted albo było za daleko

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję, że bałam się kupować noworodkowi ubranka z vinted. Tam naprawdę można dorwać perełki, dla takich maluszków właściwie jak nówki sztuki. Teraz dla młodej zakupiłam na vinted już trochę maleńkich ubranek. O, na przykład w newbie są piękne pajacyki w misie za stówę - a na vinted za ułamek tej ceny. To kupilam. Jak będę w domu to pstryknę zdjęcia co tam upolowałam.

W sumie przyznam się, że większość tych ubranek kupiłam chwilę przed zajściem w drugą ciążę xD Ale uznałam że taka okazja i takie śliczne, że najwyżej komuś podaruję.

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • Go0cha Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, nie pamiętam czy temat był czy nie. Moja młoda przyniosła ze żłobka bostonke, czytałam że u kobiet w ciąży jest to niebezpieczne. Czy coś wiecie na ten temat?, co ewentualnie robić jakbym ja się zaraziła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:49

Gocha 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!🥰 Dużo miłości na kolejne lata.💞

My byliśmy dziś z dziećmi na grzybach.🍄‍🟫🍄🍂🧡 Fantastyczny spacer po lesie zaliczony. 🥰

Super, że już kompletujecie wyprawkę.🥰 Z przyjemnością będziemy tu oglądać zdjęcia!

Ja większość mam po córci i synku. Dokupię tylko kilka rzeczy plus oczywiście pielęgnacyjno/apteczne.
    Sporo rzeczy kupowałam właśnie na vinted. Za grosze można znaleźć prawdziwe perełki.😉
    O dostawce nie myślę, mamy zwykłe drewniane łóżeczko.
    Jak już będę miała meble, to na spokojnie przejrzę wszystko. Szczerze mówiąc już nie mogę się doczekać wykończenia pokoju i prania tych maleńkich ubranek.🤭🥹
    Chciałabym też wiedzieć kto mieszka w brzuchu.. 🤭 Może na kolejnej wizycie będzie to bardziej pewne.

Jeśli chodzi o imię, to u nas dyskusje nadal trwają.🙃

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🤍

preg.png
  • Aliana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dawno się nie odzywałam, ale ilość pracy i zleceń mnie przytłoczyła. Czytałam Was codziennie, ale nie miałam siły się udzielać. Postanowiłam, że od 1 listopada pójdę na L4, gdy domknę dodatkowe zlecenia, w pracy też już zapowiedziałam. Przyjęto to ze zrozumieniem, chociaż trochę ze stresem bo nie bardzo kto ma mnie zastąpić. Przynajmniej mam pewność, że mam do czego wrócić i będą odliczac czas do mojego powrotu 😅
    Migreny dalej się zdarzają, ale głównie jak zapominam dużo pić.

Z bólem pleców byłam u fizjoterapeutki, ponaklejała plastry, ale szczerze mówiąc poza depilacją pleców po kilku dniach niewiele mi to dało 😅 Ale oceniła, że lekko zmniejszyła mi się siła mięśni dna miednicy, więc ćwiczę teraz raz dziennie i o dziwo przy kichaniu i kaszlu nie mam juz problemów z kilkoma kroplami moczu co się wydostawało mimowolnie... No i powiedziała, że od 30 tygodnia zaprasza z mężem na naukę masażu krocza. Wtajemniczyłam męża w temat, trochę był zaskoczony, ale gdy usłyszał, że dzięki temu można spróbować ochronić kroczę przed nacięciem lub pęknięciem to od razu jest gotowy współpracować :D

Gratulacje wszystkim dziewczynom po prenatalnych i wynikach pappy i nipt! @Magnes gratulacje córeczki! @Hope piękne zdjęcie maluszka!

Temat dostawek, wózków zostawiam na czas jak przejdę na zwolnienie. Ale dobrze Was podczytywać i robić sobie notatki :D Też mamy mało miejsca w sypialni, więc trzeba będzie to jakoś mądrze przemyśleć. Zrobiłam też research ubranek na vinted i faktycznie chyba tam zrobimy solidniejsze zakupy. Narazie pokupowałam spodnie ciążowe, ale są za długie, więc kupiłam też maszynę do szycia i zamierzam nauczyć się szyć :D Mamy też cześć ubranek od znajomych, ale nie mogliśmy sobie odmówić pójścia na pierwsze zakupy ubrankowe i oto wyniki polowania! Mąż od razu wybrał komplecik z batmanem 😂

e5783ec712d9a.jpghttps://zapodaj.net/plik-VZ2VT50UFF

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:46

bambusek-94 lubi tę wiadomość

👩35 🧔‍♂️37

01.2025 - poronienie zatrzymane 6,5tc/10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️
    15.07- 6+1 crl 3,8mm ❤️
    25.07- 7+4 crl 1,3cm! ❤️ fhr 160!
    20.08 - 11+4 CRL 4,75 cm 😍 fhr 174 🩵💙🩵 synek

preg.png
‹‹ 175 176 177 178 179
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ