Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuśka88 wrote:Cześć dziewczyny, mam termin na sam koniec marca, chyba że coś się przesunie, od badań prenatalnych jestem odrobinę spokojniejsza, wiemy że będzie chłopak, i też się zaczynam rozglądać za jakimiś rzeczami.
Zastanawiam się też czy to wszystko jest tak naprawdę potrzebne, czy to właśnie taka potrzeba „wicia gniazdka” a może posiadania wszystkich ładnych rzeczy albo przygotowania się na zapas na wszelkie możliwości… mi osobiście trudno jest chyba wyjść z trybu działania po in vitro…
Co myślicie?Tuśka88 lubi tę wiadomość
-
Ja powiem tak: przy obu chłopcach miałam bardzo minimalistyczne wyprawki, tylko niezbędne rzeczy i nie chodzi o to że mi szkoda było, ale dlatego uważam większość tych gadżetów w stylu podgrzewacz do chusteczek za zupełnie zbędne:) teraz też nie będę tego zmienać
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jak tam po weekendzie? My praktycznie cały wczorajszy dzień poza małą przerwą na obiad i drzemkę małej spędziliśmy w lesie na grzybach 🙈
Kopniaczków jeszcze nie czuję jako takich ale czasem mam takie dziwne uczucie pod pępkiem jakby chwilowego uciskania tak jakby maluch się obracał 🤔
Jeszcze ten tydzień luzu a przyszły poniedziałek zaczynam od badań a w środę wizyta u prowadzącej, już się tak nie mogę doczekać 🫠
Widziałam, że rozmawiacie o mebelkach dla dziecka, my w tamtym roku kupowaliśmy dla córki do pokoju szafę pax z ikei i sprawuje nam się super i tam jest o tyle fajnie,że samemu się projektuje rozmieszczenie półeczek i szuflad wedle potrzeb.bambusek-94, Daga121222, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja powiem tak: przy obu chłopcach miałam bardzo minimalistyczne wyprawki, tylko niezbędne rzeczy i nie chodzi o to że mi szkoda było, ale dlatego uważam większość tych gadżetów w stylu podgrzewacz do chusteczek za zupełnie zbędne:) teraz też nie będę tego zmienać
A monitory oddechu miałyście? -
Magnes wrote:Jeju, pierwsze słyszę o takim gadżecie 🙈
A monitory oddechu miałyście? -
Hej dziewczyny, ja czytam Was na bieżąco, ale nie udzielałam się.
Ostatnio mam fatalne dni. Wszystko się psuje, sypie, nic nie idzie po mojej myśli.😞
Fizycznie nie jest lepiej bo znów męczyły mnie wymioty i ciągle mam migreny.
Synek wstaje o 5 albo przed 5🫠 więc wieczorami mam siłę tylko ogarnąć dzieci i sama kładę się spać. 🫣
Jeśli chodzi o ubranka to ja mam też trochę w rozmiarze 50, bo urodziłam niezbyt duże dzieci i w 56 "tonęły". Tak więc mi bardzo przydały się te maleństwa. Jeszcze nie przeglądałam tego co mam, bo planuję to zrobić po wizycie, ale jeśli będę coś dodatkowo kupować to na pewno już rozmiar 62-68, bo z tych pierwszych maluszki szybko wyrastają.
Z zamówieniem mebli czekam aż mąż ułoży panele. 🫣 Ja najchętniej już wszystko bym urządziła i powoli zaczynała ogarniać wyprawkę. 🤭
Pisałyście też o tyciu. Ja mam około 1 kg na plus. W poprzednich ciążach na tym etapie miałam już dodatkowe 4 kg.
Zaczynam się już trochę stresować czy z bobasem wszystko w porządku.. Ruchów jeszcze nie czuję i tylko zaokrąglony brzuszek i okropnie bolące piersi dają znać o ciąży. 🫣 -
Jednorożec89 wrote:Ja powiem tak: przy obu chłopcach miałam bardzo minimalistyczne wyprawki, tylko niezbędne rzeczy i nie chodzi o to że mi szkoda było, ale dlatego uważam większość tych gadżetów w stylu podgrzewacz do chusteczek za zupełnie zbędne:) teraz też nie będę tego zmienać
Ja to najpierw zobaczę ile rzeczy dostanę od siostry, a resztę dokupię 🙂
Jestem na etapie kompletowania rzeczy poporodowych, będę zamawiała na gemini, ale idę dziś do rossmanna, bo słyszałam, że są jakieś promocje 🫣👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
_Hope wrote:Hej dziewczyny, ja czytam Was na bieżąco, ale nie udzielałam się.
Ostatnio mam fatalne dni. Wszystko się psuje, sypie, nic nie idzie po mojej myśli.😞
Synek wstaje o 5 albo przed 5🫠 więc wieczorami mam siłę tylko ogarnąć dzieci i sama kładę się spać. 🫣
Jeśli chodzi o ubranka to ja mam też trochę w rozmiarze 50, bo urodziłam niezbyt duże dzieci i w 56 "tonęły". Tak więc mi bardzo przydały się te maleństwa. Jeszcze nie przeglądałam tego co mam, bo planuję to zrobić po wizycie, ale jeśli będę coś dodatkowo kupować to na pewno już rozmiar 62-68, bo z tych pierwszych maluszki szybko wyrastają.
Z zamówieniem mebli czekam aż mąż ułoży panele. 🫣 Ja najchętniej już wszystko bym urządziła i powoli zaczynała ogarniać wyprawkę. 🤭
Pisałyście też o tyciu. Ja mam około 1 kg na plus. W poprzednich ciążach na tym etapie miałam już dodatkowe 4 kg.
Zaczynam się już trochę stresować czy z bobasem wszystko w porządku.. Ruchów jeszcze nie czuję i tylko zaokrąglony brzuszek i okropnie bolące piersi dają znać o ciąży. 🫣
Właśnie miałam pytać czy Was też tak bolą piersi, nie codzień, głównie wieczorami ale jak mnie już złapie to ostatnio miałam wrażenie jakby zastój się robił taki podobny ból był. Zastanawiam się czy małej powoli nie odstawić od piersi, niby dostaje 2 razy dziennie do spania tylko ale przy bolących piersiach to trochę nieprzyjemne mimo wszystko 😅 -
Kokosq wrote:Hej dziewczyny jak tam po weekendzie? My praktycznie cały wczorajszy dzień poza małą przerwą na obiad i drzemkę małej spędziliśmy w lesie na grzybach 🙈
Kopniaczków jeszcze nie czuję jako takich ale czasem mam takie dziwne uczucie pod pępkiem jakby chwilowego uciskania tak jakby maluch się obracał 🤔
Jeszcze ten tydzień luzu a przyszły poniedziałek zaczynam od badań a w środę wizyta u prowadzącej, już się tak nie mogę doczekać 🫠
Widziałam, że rozmawiacie o mebelkach dla dziecka, my w tamtym roku kupowaliśmy dla córki do pokoju szafę pax z ikei i sprawuje nam się super i tam jest o tyle fajnie,że samemu się projektuje rozmieszczenie półeczek i szuflad wedle potrzeb.
Oo to super spędziliście dzień ☺️ jak ja dawno na grzybach nie byłam.. my wczoraj wróciliśmy z Włoch, więc zaliczyłam drzemkę, bo lecieliśmy rano. A później byliśmy u znajomych na ploteczki i meczyk 😁
Na pewno niedługo poczujesz ruchy 🥰
No właśnie my chcemy przejechać się do ikei, bo tak jak napisałaś - można samemu zaprojektować i to jest duży plus, bo można dostosowywać meble do swoich potrzeb 🙂Kokosq lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
U mnie waga stoi co mnie martwi, bo muszę sporo przytyć do końca ciąży. Startuję z dość niskiej wagi. Ale nie potrafię się zmusić do jedzenia więcej.
Ja nie mam od kogo odziedziczyć wyprawki, mąż jest jedynakiem, a ja rodzę ostatnia w rodzinie i też z dość sporą przerwą. Jedyne co zostało po mojej siostrze to sterta pieluch tetrowych, ale całkiem pokaźna więc zawsze coś 🙂
A słuchajcie, ma któraś z Was matę do przewijania Leander? Widzę że ostatnio wszyscy ją zachwalają i zastanawiam się czy faktycznie jest dużo lepsza i warta swojej ceny, czy to tylko dobra reklama...30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
🩺 03.11 - wizyta
🩺 01.12 - połówkowe
-
_Hope wrote:Hej dziewczyny, ja czytam Was na bieżąco, ale nie udzielałam się.
Zaczynam się już trochę stresować czy z bobasem wszystko w porządku.. Ruchów jeszcze nie czuję i tylko zaokrąglony brzuszek i okropnie bolące piersi dają znać o ciąży. 🫣
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Daga121222 wrote:Jestem tego samego zdania co Ty, nie potrzeba tych wszystkich gadżetów, kiedyś tego nie było i nasi rodzice sobie radzili 😃
Ja to najpierw zobaczę ile rzeczy dostanę od siostry, a resztę dokupię 🙂
Jestem na etapie kompletowania rzeczy poporodowych, będę zamawiała na gemini, ale idę dziś do rossmanna, bo słyszałam, że są jakieś promocje 🫣nastawiam się na kp ale obaj chłopcy dostawali czasem mm I wtedy woda w temperaturze 40 stopni była jak złoto
-
Kłębuszek wrote:U mnie waga stoi co mnie martwi, bo muszę sporo przytyć do końca ciąży. Startuję z dość niskiej wagi. Ale nie potrafię się zmusić do jedzenia więcej.
Ja nie mam od kogo odziedziczyć wyprawki, mąż jest jedynakiem, a ja rodzę ostatnia w rodzinie i też z dość sporą przerwą. Jedyne co zostało po mojej siostrze to sterta pieluch tetrowych, ale całkiem pokaźna więc zawsze coś 🙂
A słuchajcie, ma któraś z Was matę do przewijania Leander? Widzę że ostatnio wszyscy ją zachwalają i zastanawiam się czy faktycznie jest dużo lepsza i warta swojej ceny, czy to tylko dobra reklama... -
Kłębuszek wrote:U mnie waga stoi co mnie martwi, bo muszę sporo przytyć do końca ciąży. Startuję z dość niskiej wagi. Ale nie potrafię się zmusić do jedzenia więcej.
A słuchajcie, ma któraś z Was matę do przewijania Leander? Widzę że ostatnio wszyscy ją zachwalają i zastanawiam się czy faktycznie jest dużo lepsza i warta swojej ceny, czy to tylko dobra reklama...
Jak patrzę na tą matę to wydaje mi się strasznie twarda i niewygodna dla malucha do tego ta cena…😅
My dla córki kupowaliśmy maty do przewijania w smyku i jedną mieliśmy założoną na łóżeczko taką po bokach sztywniejszą
a w środku miękką:
https://www.smyk.com/p/albero-mio-gaska-gaja-przewijak-twardy-47x70-cm-i7702275
A na dole mamy do tej pory też ze smyka ale taką mięciutką i nam się super sprawdza do dziś:
https://www.smyk.com/p/albero-mio-gaska-gaja-mata-do-przewijania-70x50-cm-i7751781
Sagi lubi tę wiadomość
-
Kłębuszek wrote:A słuchajcie, ma któraś z Was matę do przewijania Leander? Widzę że ostatnio wszyscy ją zachwalają i zastanawiam się czy faktycznie jest dużo lepsza i warta swojej ceny, czy to tylko dobra reklama...
O kurczę, ja lubię gadżety, ale to jest naprawdę naciąganie!
Ja mam ogromny apetyt, czasem w nocy się budzę i aż mi niedobrze z głodu. Mogłabym jeść i jeść, całe szczęście nie jem słodyczy. Mąż mi dziś rano zmierzył glukozę na czczo, miałam 84, więc chyba po prostu tego jedzenia potrzebuję. Przed pierwszą ciążą ważyłam 45 kg, i marzyłam o bardziej kobiecej sylwetce. Teraz trochę się boję, że przesadzęNo, ale dopóki nie jem syfu i mam dobre wyniki, to chyba jest ok.
Z zachcianek, to wczoraj przypomniało mi się o fecie. Kupiłam prawdziwą grecką i zrobiłam sałatkę. Tylko w ciąży mi to smakuje!
Kupiłam też świeżą bazylię, więc zaraz pójdę zrobić spaghetti. Już jestem głodna po śniadaniu o 7 🥴
Wczoraj też byliśmy w lesie. Synek przez cały tydzień gadał, że chce do lasu, do lasu. A wczoraj po 15 minutach zaczął powtarzać „do domku, do domku”
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ja jestem inna🤣 bo swoj przewijak sprzedałam bo trzech miesiącach nieużywania. Ani razu z niego nie skorzystałam. Przewijałam wszędzie tylko nie na nim i teraz też nie kupię bo wiem że nie będę uzywać
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Ja jestem inna🤣 bo swoj przewijak sprzedałam bo trzech miesiącach nieużywania. Ani razu z niego nie skorzystałam. Przewijałam wszędzie tylko nie na nim i teraz też nie kupię bo wiem że nie będę uzywać
i tak to właśnie jest z tymi polecajkami. Zawsze jest coś nietrafionego.
My do dzisiaj używamy przewijaka na komodzie. Wieczorem przebieramy tam synka, bo nie ucieka
Nogi mu już dyndają, ale daje radęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października, 09:53