Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Aliana wrote:Kurcze ja bym chciała iść do szkoly rodzenia do szpitala gdzie chciałabym rodzić tj. na Żelazną, ale jest tam informacja, że zaczyna się ja OD 27tc. Moja przyjaciółka nie zdążyła pójść na zajęcia bo dzień przed rozpoczęciem trafiła do szpitala i już z niego nie wyszła do momentu urodzenia. No i póki co nie ma nowych terminów a reszta zajęta 🙈👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Aliana wrote:Kurcze ja bym chciała iść do szkoly rodzenia do szpitala gdzie chciałabym rodzić tj. na Żelazną, ale jest tam informacja, że zaczyna się ja OD 27tc. Moja przyjaciółka nie zdążyła pójść na zajęcia bo dzień przed rozpoczęciem trafiła do szpitala i już z niego nie wyszła do momentu urodzenia. No i póki co nie ma nowych terminów a reszta zajęta 🙈
Aliana lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Ooo chcesz tam rodzić? Moja koleżanka tam rodziła prawie dwa lata temu i właśnie mi też poleca. Ale słyszałam, że godziny odwiedzin były beznadziejne. Ciekawa jestem jak jest teraz
Rozważałam Żelazną, Madalińskiego i Karową. Ale Karowa jednak nie ma super opinii na Rodzimy po ludzku, przyjaciółka tam urodziła i no nie wybrałaby tego szpitala znowu. Ja z kolei trafiłam tam na poronienie. Moja lekarka stamtąd jest, ale już doszłam do wniosku, że faktycznie nie ma to dużego znaczenia. Madalińskiego fajnie, tylko muszę przejechać praktycznie całe miastoA Żelazna jest oblegana ale mega pozytywne opinie na Rodzimy po ludzku, mam nieco bliżej i jak odwiedzałam przyjaciółkę na patologii ciąży tam to wszystko wyglądało bardzo przyjemnie. Prawda, że godziny odwiedzin ma niby do 18, ale może nie będzie to takim problemem? Nie spędzimy tam chyba bardzo dużo czasu, o ile nie wyjdą jakieś komplikacje...
-
Daga121222 wrote:Ooo chcesz tam rodzić? Moja koleżanka tam rodziła prawie dwa lata temu i właśnie mi też poleca. Ale słyszałam, że godziny odwiedzin były beznadziejne. Ciekawa jestem jak jest teraz
Pierwszy raz w czasach kowida i odwiedzin nie było
Drugi raz w grudniu 2023 i mój mąż siedział u nas od 12 do 18🙃 zresztą partner koleżanki z sali też i powiem Wam, że było super, dogadywaliśmy się wszyscy we czwórkę,fajny czas 😁 -
Kasiastaraczka wrote:Oo ja rodziłam na żelaznej 2 razy,ale nie byłam tam na szkole rodzenia. Byłam za to na spacerze po szpitalu
Właśnie pamiętam, że o tym wspominałaś jak szukałyśmy miejsc na prenatalneMasz jakieś zastrzeżenia do Żelaznej? Czy wszystko było w porządku? Teraz też planujesz Żelazną? Chciałabym mieć możliwość skorzystania z wanny, nawet nie żeby urodzić w wodzie, ale żeby się zrelaksować, załagodzić ból, woda ma dla mnie jakieś właściwości terapeutyczne. Jak wchodzę do basenu to czuję od razu ukojenie ciała i duszy. A to się podczas porodu może przydać
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie rozważam żelazną, Madalińskiego, Karową i Kasprzaka 🫣
Muszę sobie poczytać co i jak.
Praktycznie w każdym szpitalu ktoś znajomy rodził, oprócz na Madalińskiego, ale ten poleciła mi koleżanka ze szpitala zgredy na dobre opinie👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Tego właśnie wam zazdroszczę w dużych miastach
Macie wybór.
W mojej dziurze są dwa szpitale z czego jeden to prywatna placówka w której jest po prostu ładnie I można sobie wypić specjany pokój a jak sa komplikacje to i tak się trafia do zwykłego szpitala gdzie opieka jest naprawdę dobra ale ordynator jest psychopatą... Więc jakiegoś dużego pola manewru nie mam -
U mnie kuzynka rodziła na Żelaznej pierwsze dziecko, na drugie już tam nie wróciła - wybrała Południowy, mówi że dobra decyzja.
Ja myślę o Żelaznej ze względu na postawę pro vbac, chociaż jak ostatnio gdzieś mi się pokazały zdjęcia z porodów i pomyślałam że jak znowu mam zwijać się z bólu na łóżku i płakać do położnej to chyba wolę mieć od razu CC. Z resztą nie ma co się juz zastanawiać bo plany to jedno a życie to drugie - ostatnio spotkałam się w poczekalni z inną pacjentką i też pierwsza ciąża jak u mnie ostatecznie zakończona CC po nieudanej indukcji a na drugą dostała skierowanie bo dzidziuś leży poprzecznie -
Aliana wrote:Właśnie pamiętam, że o tym wspominałaś jak szukałyśmy miejsc na prenatalne
Masz jakieś zastrzeżenia do Żelaznej? Czy wszystko było w porządku? Teraz też planujesz Żelazną? Chciałabym mieć możliwość skorzystania z wanny, nawet nie żeby urodzić w wodzie, ale żeby się zrelaksować, załagodzić ból, woda ma dla mnie jakieś właściwości terapeutyczne. Jak wchodzę do basenu to czuję od razu ukojenie ciała i duszy. A to się podczas porodu może przydać
Przeżyłam i cc i sn i jestem zadowolona
Teraz też tam chcę rodzić
Jest niż i z tego co słyszałam to nie odsyłają nikogoDaga121222, Sagi, Aliana lubią tę wiadomość
-
My się właśnie zapisaliśmy na szkołę rodzenia
cykl 7 zajęć, zaczynamy na początku listopada.
Ja też z małego miasta, ale nasza porodówka ma bardzo spoko opinie, nie wiem czy się nie skuszę.Daga121222 lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć
⏳21.10 - wizyta usg
⏳14.10 - połówkowe
-
Kasiastaraczka wrote:Z tego co widziałam na stronie szpitala na żelaznej to nie ma miejsc do końca roku na szkołę rodzenia 😯
No nie ma właśnie dlatego codziennie odświeżam stronę żeby załapać się na terminy koniec grudnia/ początek stycznia jak tylko się pojawiąKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:To późno ta szkoła rodzenia na Żelaznej, chyba że w innych miejscach też tak jest? Ale wygodniej chyba to ogarnąć w 2 trymestrze
Na karowej od 28tc więc oni wszyscy zakładają porody w terminach 🫣 -
Zaniepokojona1234 wrote:Ma pytanko do dziewczyn które już mają dzieci. Do kiedy w poprzednich ciążach dawałyście radę prowadzić auto? Może udało wam się do końca. Mieszam na wsi i nieukrywane że to dla mnie dość ważne 😀
Z jednym i drugim prowadziłam do samego końca. Tylko sobie adapter do pasów sprawiłam. Codziennie do pracy dojeżdżałam. Ale fakt mieszkam w mieście i były to krótkie odcinki, bo dojeżdżałam do pracy do centrum. Na długich trasach się nie wypowiem, może jest to mniej komfortowe.
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Zaniepokojona1234 wrote:Ma pytanko do dziewczyn które już mają dzieci. Do kiedy w poprzednich ciążach dawałyście radę prowadzić auto? Może udało wam się do końca. Mieszam na wsi i nieukrywane że to dla mnie dość ważne 😀
Ostatnią wizytę miałam jakoś w 38 tygodniu na którą pojechałam sama samochodem a potem jeszcze odbierałam zakupy. Żadnych adapterów nie miałam, tylko zawsze zwracałam uwagę na dobrze poprowadzony pas pod brzuchem. Z racji że pod koniec było już ciepło nie miałam problemu z kurtką, ale jeszcze zimą i wiosną za każdym razem się rozpinałam, o ile w ogóle nie rozbierałam się.Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Zaniepokojona1234, Dżozu, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak wysoko czujecie ruchy? Bo ja cały czas w okolicy blizny po cc, delikatne. A wczoraj przed snem poczułam mocne kopniecie koło pępka, aż krzyknęłam bo się wystraszyłam. Potem jeszcze dwa razy tak miałam. Wydaje mi się, że to za wcześnie żeby dziecko było tak wysoko? A może czas leci szybciej niż mi się wydaje 🙉