Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
M_onia wrote:Hejka!
Dzięki dziewczyny za polecenie marki odzieżowej, bo faktycznie przeglądam też vinted, takie polecajki są na wagę złota
Dziewczyny ja z innej beczki, bo od dwóch dni jestem wrakiem człowieka, mam w sobie dużo stresu o chyba maly to czuję, bo znowu się ciągle rusza… chodzi i ten nieszczęsny mały remont. Wczoraj było malowanie sufitu w kuchni i łazience. Sypialnia zamknięta wietrzona, więc tu siedzę jak jestem w domu. Nasz znajomy też miał specjalną maszynę do ogrzewania pomieszczenia, więc wszystko już suche. Całe szczęście miałam wizytę u stomatologa i później szkołę rodzenia, więc nie było mnie w najgorszym momencie, ale czy któraś z Was aktualnie przechodzi jakiś mały remont lub przechodziła w ciąży i wszystko było ok? Martwię się o bobasa… dzisiaj przychodzi moja przyjaciółka pomóc mi sprzątać, bo jednak pył, jest dalej na wyższych partiach mebli, a ja jestem już tak przemęczona tym codziennym bałaganem, że dzisiaj miałam nockę z głowy 🫣😂 musiałam się wyżalić, bo mąż w pracy do wieczora i dwie lewe ręce do pomocy niestety…
Nie masz co się martwić, ja jak byłam w pierwszej ciąży to mieliśmy w domu istny armagedon bo akurat miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży musieliśmy zmienić mieszkanie i robić remont mieszkając już w docelowym miejscu więc było malowanie, wyburzanie ściany i inne atrakcje 😅M_onia lubi tę wiadomość
-
Monia, luz. Niepotrzebny stres może zaszkodzić bardziej
Kasia, wpiszesz mi proszę kolejną wizytę na 19.11 i połówkowe na 12.11?
Ja bym się już chętnie spakowała do szpitala i odhaczyła to. Mam tyle rzeczy do zrobienia które odwlekam i czuję się, jakbym miała otwarte sto zakładek w głowie. Coś się zebrać nie mogę. Może dziś kliknę zamówienie z ikei, to przyjdą pudła i pochowam za małe ciuszki synka.M_onia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Nie masz co się martwić, ja jak byłam w pierwszej ciąży to mieliśmy w domu istny armagedon bo akurat miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży musieliśmy zmienić mieszkanie i robić remont mieszkając już w docelowym miejscu więc było malowanie, wyburzanie ściany i inne atrakcje 😅
To też ciekawie! 🤭❤️ dzięki ❤️❤️❤️Kokosq lubi tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
_Hope wrote:Przed nami jeszcze malowanie pokoju i układanie paneli..🫣 Później skręcanie mebli i przenoszenie rzeczy. Mam nadzieję, że do porodu zdążymy. Mąż ma czas tylko w soboty więc to wszystko trochę trwa. 🙄
Nie zastanawiałam się nad toksycznością, ale teraz farby nie są chyba aż tak szkodliwe. 🤔 My będziemy urządzać pokój na piętrze więc wietrzone będzie od razu a do dyspozycji będzie cały dół. Bardziej obawiam się czy starczy mi sił na sprzątanie i porządkowanie rzeczy.🫣 Bałagan remontowy z grubsza ogarnie mąż._Hope lubi tę wiadomość
-
Z bloga W zdrowym domu:
Nowe farby, meble i artykuły wyposażenia wnętrz - to też czynniki, które pogarszają powietrze w naszych domach. Wiecie o tym, że na opakowaniach farb podane są ilości Lotnych Związków Organicznych (LZO), które się z nich uwalniają? Im mniej LZO tym mniej intensywny będzie zapach farby podczas malowania. Warto na to patrzeć. I idealnie by było, abyśmy wszelkie remonty, wymiany mebli, itp. mogli przeprowadzać w ciepłych miesiącach kiedy można dokładnie wywietrzyć pomieszczenia i pozbyć się tego zapachu "nowości". -
M_onia wrote:Ufff dobrze słyszeć, bo kurczę z jednej strony strasznie mnie stresuje ten temat, a z drugiej widzę na instagramie mamy z brzuszkami, które malują same ściany pokoju dziecięcego, albo przerabiają meble 🫣 mały jest strasznie ruchliwy, więc to mnie uspakaja, a we wtorek mamy badanie połówkowe, więc też liczę, że wgl moja głowa odetchnie ✊ to życzę też powodzenia w tym czasie remontowym!
-
Kasiastaraczka wrote:My ostatnio sporo interesowaliśmy się farbami i one mają te lotne związki organiczne(LZO). Wybraliśmy magnat,bo ma 5, porównując np.do śnieżki która ma 30. W takim pokoju gdzie wszystko jest nowe to też nie za dobrze, trzeba wietrzyć, szczególnie gdy w rodzinie wystepuje alergia czy azs
Ehhh.. Zobaczymy jak nam to wyjdzie. W nowym pokoju dzieci miałyby dużo więcej miejsca.. Ze względu właśnie na AZS u synka chciałabym żeby ten pokój chwilkę postał i powierzył się zanim zaczniemy z niego korzystać.. Ale czy się wyrobimy... 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Najwyżej przeprowadzka będzie już z maluchem na pokładzie.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Powiem wam że przyszło mi dziś zamówienie z SHEIN. 2 pary legginsów 3 koszule do szpitala sukienka na święta żebym w coś weszła 😂 i 3 staniki. Niecałe 200 zł a wszystko mega wygodne😀 nakoszylw szczerze mówiąc szkoda mi było wydać bo ich nie znoszę i po szpitalu wyrzucę pewnie
Daga121222, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja się grubo zastanawiam nad biustonoszami do karmienia. Szczerze ich nie znoszę, kilka osób polecało mi zwykle bawełniane staniki z francis and henry. Taki biustonosz mozna poprastu podciągnąć wyżej i nakarmić dziecko ale cena mocno mnie zniechęca. 200 złotych za jeden....
-
Jednorożec89 wrote:Ja się grubo zastanawiam nad biustonoszami do karmienia. Szczerze ich nie znoszę, kilka osób polecało mi zwykle bawełniane staniki z francis and henry. Taki biustonosz mozna poprastu podciągnąć wyżej i nakarmić dziecko ale cena mocno mnie zniechęca. 200 złotych za jeden....
Ja kupiłam ostatnio już biustonosz do karmienia, bo niestety w moje już się nie mieściłam 😂 zamówiłam w hm i jest taki miękki bez usztywniania. Były w zestawie dwa za 109 zł.Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Jednorożec89 wrote:Ja się grubo zastanawiam nad biustonoszami do karmienia. Szczerze ich nie znoszę, kilka osób polecało mi zwykle bawełniane staniki z francis and henry. Taki biustonosz mozna poprastu podciągnąć wyżej i nakarmić dziecko ale cena mocno mnie zniechęca. 200 złotych za jeden....
-
Poza tym noszę też z alles mama,ale już nie bawełniane,z fiszbinami,koronkami, są bardzo ładne i dobrze trzymają mój cyc 😁Carla lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Do karmienia mam z alles mama te zwykłe bawełniane,ale noszę je tylko w domu,bo słabo trzymają mój biust
Poza tym noszę też z alles mama,ale już nie bawełniane,z fiszbinami,koronkami, są bardzo ładne i dobrze trzymają mój cyc 😁
Potwierdzam Alles są super. Warto zainwestować w dobry stanik. Mam 40 lat i karmiłam non stop … 8 lat i nie mogę na biust narzekać (mam 65F). Żadne H&M i inne szmatki u mnie nie trzymały, szkoda kasy i w sieciówkach ciężko dobrać rozmiar jak się ma mały obwód i spory cyc 😂
-
Carla wrote:Potwierdzam Alles są super. Warto zainwestować w dobry stanik. Mam 40 lat i karmiłam non stop … 8 lat i nie mogę na biust narzekać (mam 65F). Żadne H&M i inne szmatki u mnie nie trzymały, szkoda kasy i w sieciówkach ciężko dobrać rozmiar jak się ma mały obwód i spory cyc 😂
-
Też mam duży biust, nie każdy biustonosz jest dla mnie dobry. Na końcówkę ciąży i tak będę musiała zamówić jakieś zwyklaki. W poprzednich ciążach jął macica się podniosła fiszbiny były nie do zniesienia
-
Ja mam malutki biust i po prostu kupię jakieś zwykłe miękkie staniki nie za miliony. 🤭 Nie wiem jak będzie z KP, bo chcę też karmić butelką... Z córką KP w ogóle nie wyszło choć walczyliśmy, a z synem szło fajnie, ale przez pobyt w szpitalu z córką (gdy mały miał 3 miesiące) straciłam pokarm. 🤷♀️
Podobnie mam z koszulami. Kupiłam w poprzedniej ciąży koszule z dolce sonno i fajne są, ale na mnie najmniejszy rozmiar o wiele za duży. 🫣 Przy synku częściej korzystałam z bawełnianych sukienek z dekoltem, który można uchylić do karmienia i takich teraz planuję dokupić kilka sztuk, bo korzystałam z nich w nocy i w dzień.
Zamówiłam już dla sobie nowy szlafrok i właśnie jedną sukienkę muślinową. 🤭Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Nie lubię ogólnie takich biustonoszy, ale teraz wygoda jest dla mnie ważniejsza 😄
Także polecam te z rossmannaKokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
Zaniepokojona1234 wrote:Powiem wam że przyszło mi dziś zamówienie z SHEIN. 2 pary legginsów 3 koszule do szpitala sukienka na święta żebym w coś weszła 😂 i 3 staniki. Niecałe 200 zł a wszystko mega wygodne😀 nakoszylw szczerze mówiąc szkoda mi było wydać bo ich nie znoszę i po szpitalu wyrzucę pewnie
I też zamówiłam na razie jedną koszulę do szpitala, bo chce sprawdzić jaka przyjdzie, a cenowo naprawdę się opłaca 😄Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta
-
M_onia wrote:Ja kupiłam ostatnio już biustonosz do karmienia, bo niestety w moje już się nie mieściłam 😂 zamówiłam w hm i jest taki miękki bez usztywniania. Były w zestawie dwa za 109 zł.
O a dałabyś radę podesłać jakiś namiar na te staniki?😀 Ja w pierwszej ciąży kupowałam z babyono bo dostaliśmy zniżkę ze szkoły rodzenia są bardzo fajne, bez usztywnień no ale jeden kosztuje 100 🤷🏼♀️ Więc szukam jakiejś alternatywy bo tak się lubimy, że noszę je cały czas i trochę się już wysłużyły 😅
W ogóle odebrałam wyniki badań moczu, po krwi nie ma już śladu uff bo przyznam, że mocno mi to ostatnio siedziało w głowie 😅
Ale od poniedziałku jak tylko się dowiedziałam zaczęłam brać urosept i podejrzewam, że on mnie uratował.Daga121222, Kasiastaraczka, _Hope, Sagi, aqq lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Też mam duży biust, nie każdy biustonosz jest dla mnie dobry. Na końcówkę ciąży i tak będę musiała zamówić jakieś zwyklaki. W poprzednich ciążach jął macica się podniosła fiszbiny były nie do zniesienia
Fajną opcją jest zamówienie na allegro i ewentualnie oddanie
Jeśli nie masz nigdzie stacjonarnie