X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Kokosq Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    Hejka!
    Dzięki dziewczyny za polecenie marki odzieżowej, bo faktycznie przeglądam też vinted, takie polecajki są na wagę złota :)
    Dziewczyny ja z innej beczki, bo od dwóch dni jestem wrakiem człowieka, mam w sobie dużo stresu o chyba maly to czuję, bo znowu się ciągle rusza… chodzi i ten nieszczęsny mały remont. Wczoraj było malowanie sufitu w kuchni i łazience. Sypialnia zamknięta wietrzona, więc tu siedzę jak jestem w domu. Nasz znajomy też miał specjalną maszynę do ogrzewania pomieszczenia, więc wszystko już suche. Całe szczęście miałam wizytę u stomatologa i później szkołę rodzenia, więc nie było mnie w najgorszym momencie, ale czy któraś z Was aktualnie przechodzi jakiś mały remont lub przechodziła w ciąży i wszystko było ok? Martwię się o bobasa… dzisiaj przychodzi moja przyjaciółka pomóc mi sprzątać, bo jednak pył, jest dalej na wyższych partiach mebli, a ja jestem już tak przemęczona tym codziennym bałaganem, że dzisiaj miałam nockę z głowy 🫣😂 musiałam się wyżalić, bo mąż w pracy do wieczora i dwie lewe ręce do pomocy niestety…

Nie masz co się martwić, ja jak byłam w pierwszej ciąży to mieliśmy w domu istny armagedon bo akurat miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży musieliśmy zmienić mieszkanie i robić remont mieszkając już w docelowym miejscu więc było malowanie, wyburzanie ściany i inne atrakcje 😅

M_onia lubi tę wiadomość

12.2023 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    20.11.2025 Wizyta USG
    25.11.2025 Połówkowe 🤞🏻⏳

preg.png

age.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, luz. Niepotrzebny stres może zaszkodzić bardziej :)

Kasia, wpiszesz mi proszę kolejną wizytę na 19.11 i połówkowe na 12.11?

Ja bym się już chętnie spakowała do szpitala i odhaczyła to. Mam tyle rzeczy do zrobienia które odwlekam i czuję się, jakbym miała otwarte sto zakładek w głowie. Coś się zebrać nie mogę. Może dziś kliknę zamówienie z ikei, to przyjdą pudła i pochowam za małe ciuszki synka.

M_onia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • M_onia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosq wrote:
    Nie masz co się martwić, ja jak byłam w pierwszej ciąży to mieliśmy w domu istny armagedon bo akurat miesiąc po tym jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży musieliśmy zmienić mieszkanie i robić remont mieszkając już w docelowym miejscu więc było malowanie, wyburzanie ściany i inne atrakcje 😅

To też ciekawie! 🤭❤️ dzięki ❤️❤️❤️

Kokosq lubi tę wiadomość

1.09.2024 - ciąża biochemiczna
    25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00
    Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
    7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
    23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
    19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
    28.10 II badanie prenatalne
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Przed nami jeszcze malowanie pokoju i układanie paneli..🫣 Później skręcanie mebli i przenoszenie rzeczy. Mam nadzieję, że do porodu zdążymy. Mąż ma czas tylko w soboty więc to wszystko trochę trwa. 🙄
    Nie zastanawiałam się nad toksycznością, ale teraz farby nie są chyba aż tak szkodliwe. 🤔 My będziemy urządzać pokój na piętrze więc wietrzone będzie od razu a do dyspozycji będzie cały dół. Bardziej obawiam się czy starczy mi sił na sprzątanie i porządkowanie rzeczy.🫣 Bałagan remontowy z grubsza ogarnie mąż.
    My ostatnio sporo interesowaliśmy się farbami i one mają te lotne związki organiczne(LZO). Wybraliśmy magnat,bo ma 5, porównując np.do śnieżki która ma 30. W takim pokoju gdzie wszystko jest nowe to też nie za dobrze, trzeba wietrzyć, szczególnie gdy w rodzinie wystepuje alergia czy azs

_Hope lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bloga W zdrowym domu:
    Nowe farby, meble i artykuły wyposażenia wnętrz - to też czynniki, które pogarszają powietrze w naszych domach. Wiecie o tym, że na opakowaniach farb podane są ilości Lotnych Związków Organicznych (LZO), które się z nich uwalniają? Im mniej LZO tym mniej intensywny będzie zapach farby podczas malowania. Warto na to patrzeć. I idealnie by było, abyśmy wszelkie remonty, wymiany mebli, itp. mogli przeprowadzać w ciepłych miesiącach kiedy można dokładnie wywietrzyć pomieszczenia i pozbyć się tego zapachu "nowości".

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    Ufff dobrze słyszeć, bo kurczę z jednej strony strasznie mnie stresuje ten temat, a z drugiej widzę na instagramie mamy z brzuszkami, które malują same ściany pokoju dziecięcego, albo przerabiają meble 🫣 mały jest strasznie ruchliwy, więc to mnie uspakaja, a we wtorek mamy badanie połówkowe, więc też liczę, że wgl moja głowa odetchnie ✊ to życzę też powodzenia w tym czasie remontowym!
    W życiu bym sama nie malowała będąc w ciąży! Masakra...i jeszcze to pokazywać na ig

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    My ostatnio sporo interesowaliśmy się farbami i one mają te lotne związki organiczne(LZO). Wybraliśmy magnat,bo ma 5, porównując np.do śnieżki która ma 30. W takim pokoju gdzie wszystko jest nowe to też nie za dobrze, trzeba wietrzyć, szczególnie gdy w rodzinie wystepuje alergia czy azs

Ehhh.. Zobaczymy jak nam to wyjdzie. W nowym pokoju dzieci miałyby dużo więcej miejsca.. Ze względu właśnie na AZS u synka chciałabym żeby ten pokój chwilkę postał i powierzył się zanim zaczniemy z niego korzystać.. Ale czy się wyrobimy... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ Najwyżej przeprowadzka będzie już z maluchem na pokładzie.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że przyszło mi dziś zamówienie z SHEIN. 2 pary legginsów 3 koszule do szpitala sukienka na święta żebym w coś weszła 😂 i 3 staniki. Niecałe 200 zł a wszystko mega wygodne😀 nakoszylw szczerze mówiąc szkoda mi było wydać bo ich nie znoszę i po szpitalu wyrzucę pewnie

Daga121222, Kokosq lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się grubo zastanawiam nad biustonoszami do karmienia. Szczerze ich nie znoszę, kilka osób polecało mi zwykle bawełniane staniki z francis and henry. Taki biustonosz mozna poprastu podciągnąć wyżej i nakarmić dziecko ale cena mocno mnie zniechęca. 200 złotych za jeden....

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • M_onia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja się grubo zastanawiam nad biustonoszami do karmienia. Szczerze ich nie znoszę, kilka osób polecało mi zwykle bawełniane staniki z francis and henry. Taki biustonosz mozna poprastu podciągnąć wyżej i nakarmić dziecko ale cena mocno mnie zniechęca. 200 złotych za jeden....

Ja kupiłam ostatnio już biustonosz do karmienia, bo niestety w moje już się nie mieściłam 😂 zamówiłam w hm i jest taki miękki bez usztywniania. Były w zestawie dwa za 109 zł.

Zaniepokojona1234, Kokosq lubią tę wiadomość

1.09.2024 - ciąża biochemiczna
    25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
    26.06.2025 beta 86.50
    28.06.2025 beta 267.00
    30.06.2025 beta 572.00
    Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
    7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
    23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
    19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
    28.10 II badanie prenatalne
  • Zaniepokojona1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja wyszłam z założenia że mogę mieć najtańsze jeśli będą wygodne a te są. Mam spore piersi ( na szczęście jak na razie nieprosty dodatkowo) i serio ciężko mi dobrać coś fajnego

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Do karmienia mam z alles mama te zwykłe bawełniane,ale noszę je tylko w domu,bo słabo trzymają mój biust
    Poza tym noszę też z alles mama,ale już nie bawełniane,z fiszbinami,koronkami, są bardzo ładne i dobrze trzymają mój cyc 😁

Carla lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Carla Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Do karmienia mam z alles mama te zwykłe bawełniane,ale noszę je tylko w domu,bo słabo trzymają mój biust
    Poza tym noszę też z alles mama,ale już nie bawełniane,z fiszbinami,koronkami, są bardzo ładne i dobrze trzymają mój cyc 😁

Potwierdzam Alles są super. Warto zainwestować w dobry stanik. Mam 40 lat i karmiłam non stop … 8 lat i nie mogę na biust narzekać (mam 65F). Żadne H&M i inne szmatki u mnie nie trzymały, szkoda kasy i w sieciówkach ciężko dobrać rozmiar jak się ma mały obwód i spory cyc 😂

Carla

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carla wrote:
    Potwierdzam Alles są super. Warto zainwestować w dobry stanik. Mam 40 lat i karmiłam non stop … 8 lat i nie mogę na biust narzekać (mam 65F). Żadne H&M i inne szmatki u mnie nie trzymały, szkoda kasy i w sieciówkach ciężko dobrać rozmiar jak się ma mały obwód i spory cyc 😂
    Też mam 65 f/g, teraz czuję że przydałaby się 70,w domu noszę te miękkie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam duży biust, nie każdy biustonosz jest dla mnie dobry. Na końcówkę ciąży i tak będę musiała zamówić jakieś zwyklaki. W poprzednich ciążach jął macica się podniosła fiszbiny były nie do zniesienia

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malutki biust i po prostu kupię jakieś zwykłe miękkie staniki nie za miliony. 🤭 Nie wiem jak będzie z KP, bo chcę też karmić butelką... Z córką KP w ogóle nie wyszło choć walczyliśmy, a z synem szło fajnie, ale przez pobyt w szpitalu z córką (gdy mały miał 3 miesiące) straciłam pokarm. 🤷‍♀️

Podobnie mam z koszulami. Kupiłam w poprzedniej ciąży koszule z dolce sonno i fajne są, ale na mnie najmniejszy rozmiar o wiele za duży. 🫣 Przy synku częściej korzystałam z bawełnianych sukienek z dekoltem, który można uchylić do karmienia i takich teraz planuję dokupić kilka sztuk, bo korzystałam z nich w nocy i w dzień.
    Zamówiłam już dla sobie nowy szlafrok i właśnie jedną sukienkę muślinową. 🤭

Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja kupiłam w rossmannie, bo dużo kobiet polecało 🙂 na razie mam jeden dla próby, dziś ubrałam, bo moje mnie uwierają… i powiem szczerze, że jest naprawdę wygodny!
    Nie lubię ogólnie takich biustonoszy, ale teraz wygoda jest dla mnie ważniejsza 😄
    Także polecam te z rossmanna

Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00

10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
    24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
    25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
    CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d

20.10 ➡️ połówkowe
    Córeczka 🩷 382 g 🩷

26.11 ➡️ wizyta

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniepokojona1234 wrote:
    Powiem wam że przyszło mi dziś zamówienie z SHEIN. 2 pary legginsów 3 koszule do szpitala sukienka na święta żebym w coś weszła 😂 i 3 staniki. Niecałe 200 zł a wszystko mega wygodne😀 nakoszylw szczerze mówiąc szkoda mi było wydać bo ich nie znoszę i po szpitalu wyrzucę pewnie
    O super! Ja też tam zamawiam leginsy i jestem z nich bardzo zadowolona 😇
    I też zamówiłam na razie jedną koszulę do szpitala, bo chce sprawdzić jaka przyjdzie, a cenowo naprawdę się opłaca 😄

Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00

10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
    24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
    25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
    CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d

20.10 ➡️ połówkowe
    Córeczka 🩷 382 g 🩷

26.11 ➡️ wizyta

preg.png
  • Kokosq Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    Ja kupiłam ostatnio już biustonosz do karmienia, bo niestety w moje już się nie mieściłam 😂 zamówiłam w hm i jest taki miękki bez usztywniania. Były w zestawie dwa za 109 zł.

O a dałabyś radę podesłać jakiś namiar na te staniki?😀 Ja w pierwszej ciąży kupowałam z babyono bo dostaliśmy zniżkę ze szkoły rodzenia są bardzo fajne, bez usztywnień no ale jeden kosztuje 100 🤷🏼‍♀️ Więc szukam jakiejś alternatywy bo tak się lubimy, że noszę je cały czas i trochę się już wysłużyły 😅

W ogóle odebrałam wyniki badań moczu, po krwi nie ma już śladu uff bo przyznam, że mocno mi to ostatnio siedziało w głowie 😅
    Ale od poniedziałku jak tylko się dowiedziałam zaczęłam brać urosept i podejrzewam, że on mnie uratował.

Daga121222, Kasiastaraczka, _Hope, Sagi, aqq lubią tę wiadomość

12.2023 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    20.11.2025 Wizyta USG
    25.11.2025 Połówkowe 🤞🏻⏳

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Też mam duży biust, nie każdy biustonosz jest dla mnie dobry. Na końcówkę ciąży i tak będę musiała zamówić jakieś zwyklaki. W poprzednich ciążach jął macica się podniosła fiszbiny były nie do zniesienia
    Zupełnie to rozumiem
    Fajną opcją jest zamówienie na allegro i ewentualnie oddanie
    Jeśli nie masz nigdzie stacjonarnie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ