Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
No to mnie uspokoiłaś, dziękuję 😚Jednorożec89 wrote:W pierwszej ciąży miałam tak od połowy, brzuch napinał się kilka razyw dziennie zupełnie w przypadkowych momentach. Brałam no spe i końskie dawki magnezu. Ciąża zakończyła się w 39 tygodniu. Szyjka trzymała do końca.
Zosia podobno 40 procent kobiet w ciąży ma niskie łożysko a na tym etapie jest spora szansa ze się podniesie.
U mnie mój gin tydzień temu widziała niskie a dzisiaj jest wysokie i już sama nie wiem czy się pomylił czy jakoś w cudowny sposób przewędrowało👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Ja w pierwszej ciąży miałam takie twardnienia/napięcia brzucha od około 18 tc po kilka razy dziennie. Brałam wtedy doustnie luteinę i magnez. Później zaczęły się jeszcze inne problemy, ale dotrwałyśmy z córcią do skończonego 38 tc. 💪
W drugiej ciąży te twardnienia też się pojawiały, ale trochę później i głównie po wysiłku więc miałam brać magnez i się oszczędzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 15:00
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Chyba każdej kobiecie od pewnego momentu ciąży macica sie napina, ćwiczy do porodu. W każdym razie, ja też brałam luteinę i magnez ale to dlatego, że szyjka mi się skracala.
Zaraz jadę na wizytę, mam tyle tematów do omówienia, że aż mi się nie chce. -
Czyli warto poczekać do końca ciąży. Ale najważniejsze, że poza tym wszystko jest dobrze ☺️Sagi wrote:Z ciążą wszystko ok.
Co do mojej chęci pobrania wycinka z szyjki to powiedział że to za duże ryzyko krwawienia, infekcji i poronienia.
Sagi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
377g człowieczka z nami ☺️ wszystko dobrze, nawet odsłonił troszkę buźki do zdjęcia
szyjka 38,1mm więc też w normie, ilość wód płodowych prawidłowa. Ma duuuzy nos
Ale to po tatusiu
https://zapodaj.net/plik-7JkMlzgc0U
Sagi, Kasiastaraczka, Daga121222, ZOSIA88, bambusek-94, aqq, Katt, Kłębuszek, Patisonek 25, _Hope, Kokosq, Go0cha, alijaa90, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Co za słodki bobas 🥹🥰Aliana wrote:377g człowieczka z nami ☺️ wszystko dobrze, nawet odsłonił troszkę buźki do zdjęcia
szyjka 38,1mm więc też w normie, ilość wód płodowych prawidłowa. Ma duuuzy nos
Ale to po tatusiu
https://zapodaj.net/plik-7JkMlzgc0U
Aliana, Aliana lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Mamusie córeczek, spójrzcie na te skarpetki, ja wymiękam:
https://www.51015kids.pl/niemowlak/dziewczynki/skarpetki-3-pak-z-napisem-kocham-cie-i-kokardkami,p-33096
Czy któraś z Was orientuje się jak wypada rozmiarówka w 51015?
Daga121222, Kasiastaraczka, Patisonek 25, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Piękne, chyba je zamówię 😍Sagi wrote:Mamusie córeczek, spójrzcie na te skarpetki, ja wymiękam:
https://www.51015kids.pl/niemowlak/dziewczynki/skarpetki-3-pak-z-napisem-kocham-cie-i-kokardkami,p-33096
Czy któraś z Was orientuje się jak wypada rozmiarówka w 51015?
Wyeksmitawałam z łóżka moja poduszkę ciążowa bo jest mi na niej niewygodnie. W ciągu nocy się przewracam kilka razy z boku na bok i ona mi w tym przeszkadza. Zamiast niej mam dwie małe poduszki jedną zwijam między nogi drugą podkładam pod brzuch....
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj byłam u prowadzącej, przypuszczenia z prenatalnych się potwierdziły i tym razem będziemy mieć synka 🤭🩵
Ogólnie wszystko jest w porządku, szyjka 46 mm, łożysko na tylnej ściance.
Nic tylko już czekać na jakieś większe ruchy bo do tej pory to są rzadko i takie dość nieśmiałe, ewidentnie syn będzie totalnym przeciwieństwem córki, która jak kopała to cały brzuch się ruszał 😅
Co do krwi w moczu mam się nie niepokoić i w ciągu tygodnia powtórzyć badania, więc z racji tego, że mąż ma dziś wolne i może zająć się małą pojadę i niedługo to ogarnę.
Kolejna wizyta u prowadzącej 20 listopada, prosiłabym o wpisanie na pierwszej stronie ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 07:22
Daga121222, _Hope, bambusek-94, Kłębuszek, Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka, Sagi, aqq, Patisonek 25, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Ja wczoraj byłam u prowadzącej, przypuszczenia z prenatalnych się potwierdziły i tym razem będziemy mieć synka 🤭🩵
Nic tylko już czekać na jakieś większe ruchy bo do tej pory to są rzadko i takie dość nieśmiałe, ewidentnie syn będzie totalnym przeciwieństwem córki, która jak kopała to cały brzuch się ruszał 😅
Co do krwi w moczu mam się nie niepokoić i w ciągu tygodnia powtórzyć badania, więc z racji tego, że mąż ma dziś wolne i może zająć się małą pojadę i niedługo to ogarnę.
Kolejna wizyta u prowadzącej 20 listopada, prosiłabym o wpisanie na pierwszej stronie ☺️
Powiem Ci ze mam za sobą dwie ciążę z chłopcami i naprawdę byli spokojni w brzuchu, aż momentami miałam lęki że coś jest nie tak bo potrafili spać np cały dzień żeby wieczorem się uaktywnić, a teraz jestem w 21 tygodniu czuje ruchy kilka razy dziennie a wczoraj wieczorem kopniaki były mocne, aż trochę nieprzyjemne. Czy wszystkie dziewczyny tak mają?
Kokosq lubi tę wiadomość
-
Kokosq wrote:Ja wczoraj byłam u prowadzącej, przypuszczenia z prenatalnych się potwierdziły i tym razem będziemy mieć synka 🤭🩵
Super, że u Was wszystko dobrze i gratuluję synka! 🎉🩵🤩 Macie już wybrane imię?
Co do ruchów to za mną ciąża i z dziewczynką i z chłopcem i oboje strasznie szaleli w brzuchu. 🙃🫣 Teraz są bardzo energicznymi dziećmi.
Tomcio jak dotąd spokojnie, ale to dopiero 17tc.🩵
Kasiastaraczka, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj odebrałam paczkę z vinted i jestem zakochana na maksa 😍🥰 pajacyki są na 56-62 i już widać że rozmiarówka raczej lekko zawyżona bo wypada jak takie spore 62 (marka next). Teraz będę polowała na coś na 50-56 ale to już poczekam na płeć 🙂

udostępnij obrazy w wysokiej jakości
ZOSIA88, _Hope, Kokosq, Sagi, Kasiastaraczka, Daga121222, Patisonek 25, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Mam mini polecajke: jak polujecie sobie na ubranka na vinted polecam markę name it, te rzeczy są świetnej jakości, praktycznie niezniszczalne:)
ZOSIA88, _Hope, Kasiastaraczka, Sagi, Patisonek 25, Katt, alijaa90, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Powiem Ci ze mam za sobą dwie ciążę z chłopcami i naprawdę byli spokojni w brzuchu, aż momentami miałam lęki że coś jest nie tak bo potrafili spać np cały dzień żeby wieczorem się uaktywnić, a teraz jestem w 21 tygodniu czuje ruchy kilka razy dziennie a wczoraj wieczorem kopniaki były mocne, aż trochę nieprzyjemne. Czy wszystkie dziewczyny tak mają?
Chyba tak 😆 u mnie dopiero 17tc, a moja też szaleje. Ruchy są delikatne, ale czuję jak tam fikołki robi. Momentami też to jest trochę nieprzyjemne, czuję się jakbym miała obcego w brzuchu 🙈 Głupio mi że tak myślę, ale to jednak dla mnie coś nowego.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
Ja wczoraj naczytałam sie na internetach o tym łożysku nie wiedziałam ,że te przodujace jest tak niebezpieczne
zle mi się ostatnio chodzi czuje taki nacisk na dole. Bardzo nie chcialabym trafic do szpitala
tym spospbem odechciało mi się zaczynac tą wyprawkę
ale postanowilam ze zrobiw chyba narazie 2 szuflady zwby miec jakies czyste rzeczy do szpitala w razie czego zeby nie panikować
-
Jednorożec89 wrote:Mam mini polecajke: jak polujecie sobie na ubranka na vinted polecam markę name it, te rzeczy są świetnej jakości, praktycznie niezniszczalne:)
Ja też bardzo polecam name it i lil atelier. Uwielbiam ubranka tych marek. Są świetnej jakości. Dla synka kupowałam ze względu na AZS i to, że są idealne na szczuplejsze dzieci.
Właśnie wczoraj przyszła do mnie paczka - body newbie i 6 legginsów name it, a to wszystko za 30zł.🥰
W drodze do mnie jest jeszcze kilka przesyłek. 🤭
Kasiastaraczka, Sagi, Kłębuszek, Katt lubią tę wiadomość
-
Oo a ja mam zupełnie na odwrót, chłopcy byli żwawi w brzuchu, córka mało się rusza albo jeszcze tego tak nie czuję 🙃Jednorożec89 wrote:Powiem Ci ze mam za sobą dwie ciążę z chłopcami i naprawdę byli spokojni w brzuchu, aż momentami miałam lęki że coś jest nie tak bo potrafili spać np cały dzień żeby wieczorem się uaktywnić, a teraz jestem w 21 tygodniu czuje ruchy kilka razy dziennie a wczoraj wieczorem kopniaki były mocne, aż trochę nieprzyjemne. Czy wszystkie dziewczyny tak mają?
-
Jednorożec89 wrote:Powiem Ci ze mam za sobą dwie ciążę z chłopcami i naprawdę byli spokojni w brzuchu, aż momentami miałam lęki że coś jest nie tak bo potrafili spać np cały dzień żeby wieczorem się uaktywnić, a teraz jestem w 21 tygodniu czuje ruchy kilka razy dziennie a wczoraj wieczorem kopniaki były mocne, aż trochę nieprzyjemne. Czy wszystkie dziewczyny tak mają?
Ja na wczorajszą wizytę szłam naprawdę pełna obaw czy wszystko w porządku bo kurcze 18 tydzień i te ruchy czuć bardzo delikatne i dość rzadko 🤔 mam nadzieję,że z czasem trochę się chłopak rozkręci z poprzedniej ciąży pamiętam, że czucie ruchów było naprawdę fajne i teraz też z niecierpliwością wyczekuje 😅Córka pod koniec ciąży jak się obracała to aż brzuch miałam kwadratowy 😃
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH