Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czuję się całkiem dobrzeSagi wrote:Czy Wy też się tak kiepsko dziś czujecie? Nie wyspałam się w ogóle, miałam całą noc głupie sny (pełnia księżyca?). Kręci mi się w głowie. Ciśnienie mam 100/60 więc to nie to…
Robię właśnie makaron z sosem z wołowiną… Prawie nie jadam ostatnio makaronu, ale czuję że muszę postawić się na nogi
I też dziś robię wołowinę 🙃
Masz jakąś dietę niskoweglowodanowa? Dlaczego nie jesz makaronu? -
Heh,musisz bardziej odpuścićJednorożec89 wrote:Wczoraj dałam sobie w kość trochę za dużo bo jestem nienormalna. Dzisiaj mój syn w szkole ma jakiś tam poczęstunek tak impreza na 11 listopad i każda klasa musiała przygotować stół z poczęstunkiem. Więc jak zamiast jak inne matki iść do cukierni i kupić ciato pół dnia piekłam domowe ciasteczka. I znów skończyło się nocą w bólu
-
Będziecie się szczepić na rsv? Macie jakieś zdanie na temat szczepienia w ciąży?
-
Kasiastaraczka wrote:Ja czuję się całkiem dobrze
I też dziś robię wołowinę 🙃
Masz jakąś dietę niskoweglowodanowa? Dlaczego nie jesz makaronu?
Jem - po prostu staram się zwiększyć udział kasz w diecie bo makaron mogłabym jeść codziennie 😂
Nawet pasowałaby dzisiaj gryczana, ale wszystko we mnie krzyczało o ten makaron.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Go0cha wrote:Będziecie się szczepić na rsv? Macie jakieś zdanie na temat szczepienia w ciąży?
Tak. Zdanie mam takie, że żałuję, że nie było tego szczepienia gdy byłam w poprzedniej ciazy. Ile ja się stresu najadłam gdy błędnie zdiagnozowali u 7tygodniowego maluszka rsv (miał covid). W izolatkach obok były maluszki z rsv pod tlenem - nic śmiesznego.
Go0cha lubi tę wiadomość
-
Go0cha wrote:Będziecie się szczepić na rsv? Macie jakieś zdanie na temat szczepienia w ciąży?
Ja będę się szczepić 🙂
Go0cha lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g
🩺 01.12 - połówkowe
🩺 01.12 - wizyta

-
Ja też planuję szczepienie na rsv, szczęśliwie nas ominęło chorowanie jak mała była malutka, dopadło całą naszą rodzinkę dopiero jak skończyła roczek więc przeszła to w miarę ok, ale znam przypadek gdzie zachorowała 4 miesięczna dziewczynka i walczyła z tym dziadostwem w szpitalu…no nie wyobrażam sobie tego 🥺
Ja się dziś od rana rzuciłam w wir sprzątania,prania i zakupów, teraz akurat mała ma drzemkę więc biorę się dalej do roboty, ale wieczorem pewnie jak zwykle te aktywności odpokutuję 😅
Mały w brzuchu jest coraz bardziej aktywny i od kilku dni jak ja próbuje spać to tak kopie, że się nie da i dziś była pobudka o 5😅
Widzę, że Wy już ostro kompletujecie wyprawkę 😄 w pierwszej ciąży też dość późno się wzięłam za zakupy ale to było ok bo już wiedziałam mniej więcej, że córka będzie większa więc brałam od razu wszystkie ubranka na 62, teraz też zamierzam takie zakupy odłożyć bliżej porodu, jedynie może sprawy apteczne ogarnę wcześniej 🙂Pamiętam, że w pierwszej ciąży walizkę do szpitala pakowałam 2 tygodnie przed porodem 😅 ale na badaniach wychodziło cały czas, że mam bardzo długą szyjkę i jeszcze na poród się nie zapowiada więc stwierdziłam, że mam czas bo lekarze zapewniali,że na pewno wcześniej niż przed terminem nic się nie wydarzy 😅
Go0cha lubi tę wiadomość
-
Co do szczepień rsv i krztusiec rozważam ale muszę szczerze porozmawiać z ginem na ten temat. Grypy nie będę brać. Ostatnio jak się zaszczepiłam na grypę dwa tygodnie po szczepieniu miałam najgorsza grupę w życie, odcięło mnie od życia na dwa tygodnie gorączkę miałam ponad 40 stopni. Boję się powtórki. A covidowi nie ufam
-
Ja wciąż nie podjęłam decyzji 🙂Go0cha wrote:Będziecie się szczepić na rsv? Macie jakieś zdanie na temat szczepienia w ciąży?
Co się pytam koleżanek czy się szczepiły to połowa tak, a połowa nie 😄🫣 także nie pomogły mi haha
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
Tak i dodatkowo na krztusiec. Chce ogarnąć jeszcze wcześniej grypę ale jakoś nie mam na to czasu. W pierwszej ciąży zaszczepiłam się tylko na krztusiec, o rsv się niewiele mówiło a cena była zaporowa -