Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow to macie ekstraja rodziłamw Butomiu i dostałam tylko body a teraz będę w Katowicach to nie wiem czy coś dostaneKasiastaraczka wrote:Dziewczyny z Warszawy, szczególnie te z pierwszym dzieckiem,wiecie o wyprawce warszawiaka?kosz mojzesza,ubranko, pieluchy tetrowe i jednorazowe mokre
Ciekawa jestem czy w innych miastach są przewidziane takie benefity? -
Ja właśnie o tym słyszałam 🙂 ciekawe czy w 2026 również to samo będzie czy może coś innegoKasiastaraczka wrote:Dziewczyny z Warszawy, szczególnie te z pierwszym dzieckiem,wiecie o wyprawce warszawiaka?kosz mojzesza,ubranko, pieluchy tetrowe i jednorazowe mokre
Ciekawa jestem czy w innych miastach są przewidziane takie benefity?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️ 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
20.10 ➡️ połówkowe
Córeczka 🩷 382 g 🩷
26.11 ➡️ wizyta

-
To nie jest ze szpitala tylko od miasta,trzeba być zameldowanym i płacić podatekZOSIA88 wrote:Wow to macie ekstraja rodziłamw Butomiu i dostałam tylko body a teraz będę w Katowicach to nie wiem czy coś dostane
-
Od początku programu jest to samo 🙂Daga121222 wrote:Ja właśnie o tym słyszałam 🙂 ciekawe czy w 2026 również to samo będzie czy może coś innego
A i jeszcze w tym jest kocyk i wejście do sali zabaw fikołki
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki ja bardzo lubie sklep internetowy dobre liski jest tam też lista wyprawkowa za 1 gr zawsze na black friday mają też promocję więc warto sobie zobaczyć może akurat coś się spodoba
Kasiastaraczka, Daga121222, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Ze strony urzędu miasta:
Jestem z Ciebie dumna – Warszawa
Taki napis znajduje się na body, jakie rodzice znajdą w przesyłce. Jest tam ubranko z długim rękawem, z krótkim rękawem,1 para skarpet i spodenki. Wszystkie ubrania wykonano ze 100% wysokogatunkowej bawełny. W zestawie jest także koc dwuwarstwowy o wymiarach 75x100 cm, pięć kolorowych chust tetrowych o wymiarach 75x75 cm. Ręcznik kąpielowy z kapturem o wymiarach 75x75 i paczka chusteczek nawilżanych (50 szt.). Wszystkie prezenty zapakowano w kosz Mojżesza (75x28x20 cm), który jest wyściełany piankowym materacykiem. Przedmioty opatrzone są logo promocyjnym Warszawy.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ze strony urzędu miasta:
Jestem z Ciebie dumna – Warszawa
Taki napis znajduje się na body, jakie rodzice znajdą w przesyłce. Jest tam ubranko z długim rękawem, z krótkim rękawem,1 para skarpet i spodenki. Wszystkie ubrania wykonano ze 100% wysokogatunkowej bawełny. W zestawie jest także koc dwuwarstwowy o wymiarach 75x100 cm, pięć kolorowych chust tetrowych o wymiarach 75x75 cm. Ręcznik kąpielowy z kapturem o wymiarach 75x75 i paczka chusteczek nawilżanych (50 szt.). Wszystkie prezenty zapakowano w kosz Mojżesza (75x28x20 cm), który jest wyściełany piankowym materacykiem. Przedmioty opatrzone są logo promocyjnym Warszawy.
Z racji że ja nie z Warszawy tylko mieszkam w okolicy, ale w Warszawie rodziłam to przy rejestracji w urzędzie mąż dostał bodziaka z krótkim rękawem z syrenką. U mnie w mieście dają chyba skarpetki i bodziaka, nie zgłaszałam się bo przyznam że nie mialam ochoty na spacery do urzędu a wyprawka nie zachwyca. Coś co mnie miło zaskoczyło to dostaliśmy list gratulacyjny na powitanie nowego mieszkańca
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Tak,to prawda obierając akt urodzenia w urzędzie dzielnicy w usc dostaje się bodziakaKatt wrote:Z racji że ja nie z Warszawy tylko mieszkam w okolicy, ale w Warszawie rodziłam to przy rejestracji w urzędzie mąż dostał bodziaka z krótkim rękawem z syrenką. U mnie w mieście dają chyba skarpetki i bodziaka, nie zgłaszałam się bo przyznam że nie mialam ochoty na spacery do urzędu a wyprawka nie zachwyca. Coś co mnie miło zaskoczyło to dostaliśmy list gratulacyjny na powitanie nowego mieszkańca
-
Warto zapisać to na kartach tego forum - dziś jest ten dzień kiedy wzięłam się za ćwiczenia - znalazłam kartki od fizjo z poprzednich ciąż
Zaczynam też dmuchać w gwizdek porodowy - znacie? Ja poznałam na szkole rodzenia będąc w drugiej ciąży. Wykorzystałam go na początku porodu będąc już w szpitalu,a jeszcze na patologii ciąży. Później na sali porodowej zapomniałam o nim,a ta położna z którą rodziłam jakoś nie przypomniała mi🙃 -