Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow to macie ekstraja rodziłamw Butomiu i dostałam tylko body a teraz będę w Katowicach to nie wiem czy coś dostaneKasiastaraczka wrote:Dziewczyny z Warszawy, szczególnie te z pierwszym dzieckiem,wiecie o wyprawce warszawiaka?kosz mojzesza,ubranko, pieluchy tetrowe i jednorazowe mokre
Ciekawa jestem czy w innych miastach są przewidziane takie benefity? -
Ja właśnie o tym słyszałam 🙂 ciekawe czy w 2026 również to samo będzie czy może coś innegoKasiastaraczka wrote:Dziewczyny z Warszawy, szczególnie te z pierwszym dzieckiem,wiecie o wyprawce warszawiaka?kosz mojzesza,ubranko, pieluchy tetrowe i jednorazowe mokre
Ciekawa jestem czy w innych miastach są przewidziane takie benefity?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
To nie jest ze szpitala tylko od miasta,trzeba być zameldowanym i płacić podatekZOSIA88 wrote:Wow to macie ekstraja rodziłamw Butomiu i dostałam tylko body a teraz będę w Katowicach to nie wiem czy coś dostane
-
Od początku programu jest to samo 🙂Daga121222 wrote:Ja właśnie o tym słyszałam 🙂 ciekawe czy w 2026 również to samo będzie czy może coś innego
A i jeszcze w tym jest kocyk i wejście do sali zabaw fikołki
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Co do wyprawki ja bardzo lubie sklep internetowy dobre liski jest tam też lista wyprawkowa za 1 gr zawsze na black friday mają też promocję więc warto sobie zobaczyć może akurat coś się spodoba
Kasiastaraczka, Daga121222, Kłębuszek, bambusek-94, alijaa90 lubią tę wiadomość
-
Ze strony urzędu miasta:
Jestem z Ciebie dumna – Warszawa
Taki napis znajduje się na body, jakie rodzice znajdą w przesyłce. Jest tam ubranko z długim rękawem, z krótkim rękawem,1 para skarpet i spodenki. Wszystkie ubrania wykonano ze 100% wysokogatunkowej bawełny. W zestawie jest także koc dwuwarstwowy o wymiarach 75x100 cm, pięć kolorowych chust tetrowych o wymiarach 75x75 cm. Ręcznik kąpielowy z kapturem o wymiarach 75x75 i paczka chusteczek nawilżanych (50 szt.). Wszystkie prezenty zapakowano w kosz Mojżesza (75x28x20 cm), który jest wyściełany piankowym materacykiem. Przedmioty opatrzone są logo promocyjnym Warszawy.
Kłębuszek, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ze strony urzędu miasta:
Jestem z Ciebie dumna – Warszawa
Taki napis znajduje się na body, jakie rodzice znajdą w przesyłce. Jest tam ubranko z długim rękawem, z krótkim rękawem,1 para skarpet i spodenki. Wszystkie ubrania wykonano ze 100% wysokogatunkowej bawełny. W zestawie jest także koc dwuwarstwowy o wymiarach 75x100 cm, pięć kolorowych chust tetrowych o wymiarach 75x75 cm. Ręcznik kąpielowy z kapturem o wymiarach 75x75 i paczka chusteczek nawilżanych (50 szt.). Wszystkie prezenty zapakowano w kosz Mojżesza (75x28x20 cm), który jest wyściełany piankowym materacykiem. Przedmioty opatrzone są logo promocyjnym Warszawy.
Z racji że ja nie z Warszawy tylko mieszkam w okolicy, ale w Warszawie rodziłam to przy rejestracji w urzędzie mąż dostał bodziaka z krótkim rękawem z syrenką. U mnie w mieście dają chyba skarpetki i bodziaka, nie zgłaszałam się bo przyznam że nie mialam ochoty na spacery do urzędu a wyprawka nie zachwyca. Coś co mnie miło zaskoczyło to dostaliśmy list gratulacyjny na powitanie nowego mieszkańca
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Tak,to prawda obierając akt urodzenia w urzędzie dzielnicy w usc dostaje się bodziakaKatt wrote:Z racji że ja nie z Warszawy tylko mieszkam w okolicy, ale w Warszawie rodziłam to przy rejestracji w urzędzie mąż dostał bodziaka z krótkim rękawem z syrenką. U mnie w mieście dają chyba skarpetki i bodziaka, nie zgłaszałam się bo przyznam że nie mialam ochoty na spacery do urzędu a wyprawka nie zachwyca. Coś co mnie miło zaskoczyło to dostaliśmy list gratulacyjny na powitanie nowego mieszkańca
-
Warto zapisać to na kartach tego forum - dziś jest ten dzień kiedy wzięłam się za ćwiczenia - znalazłam kartki od fizjo z poprzednich ciąż
Zaczynam też dmuchać w gwizdek porodowy - znacie? Ja poznałam na szkole rodzenia będąc w drugiej ciąży. Wykorzystałam go na początku porodu będąc już w szpitalu,a jeszcze na patologii ciąży. Później na sali porodowej zapomniałam o nim,a ta położna z którą rodziłam jakoś nie przypomniała mi🙃
Sagi, Katt, alijaa90, bambusek-94, Dżozu lubią tę wiadomość
-
To w takim razie z mojego miasta nic nie dostaneKasiastaraczka wrote:To nie jest ze szpitala tylko od miasta,trzeba być zameldowanym i płacić podatek
i nie dostałam przy pierwszej córce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 07:31
-
Kasiastaraczka wrote:To nie jest ze szpitala tylko od miasta,trzeba być zameldowanym i płacić podatek
Wydaje mi się że nie chodzi o zameldowanie a o zamieszkanie. Tak przynajmniej wczoraj sprawdzałam że nie ma słowa o zameldowaniu, jedynie o zamieszkaniu i podatkach. -
Tak,to prawda, źle napisałam, trzeba mieszkać i płacić podatekAliana wrote:Wydaje mi się że nie chodzi o zameldowanie a o zamieszkanie. Tak przynajmniej wczoraj sprawdzałam że nie ma słowa o zameldowaniu, jedynie o zamieszkaniu i podatkach.
-
Nie brałam tej wyprawki, bo czytałam że wysyłają z dużym opóźnieniem, i uznałam że nie potrzebuję. Ale upominki przy rejestracji w urzędzie były miłe. Bardzo spodobała mi się książeczka którą dostaliśmy:
https://um.warszawa.pl/-/maluch-w-warszawie-miejski-informator-dla-rodzicow
Jadę dziś skonsultować z jeszcze jedną osobą kwestię swojej cytologii. Nie chce mi się, jakoś straciłam werwę, ale mąż mnie namówił żebym nie rezygnowała.
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
Czy Wy też się tak kiepsko dziś czujecie? Nie wyspałam się w ogóle, miałam całą noc głupie sny (pełnia księżyca?). Kręci mi się w głowie. Ciśnienie mam 100/60 więc to nie to…
Robię właśnie makaron z sosem z wołowiną… Prawie nie jadam ostatnio makaronu, ale czuję że muszę postawić się na nogi
-
Wczoraj dałam sobie w kość trochę za dużo bo jestem nienormalna. Dzisiaj mój syn w szkole ma jakiś tam poczęstunek tak impreza na 11 listopad i każda klasa musiała przygotować stół z poczęstunkiem. Więc jak zamiast jak inne matki iść do cukierni i kupić ciato pół dnia piekłam domowe ciasteczka. I znów skończyło się nocą w bólu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada, 10:16
-
Ja dostałam szybko tę wyprawkę 🙂 do miesiąca czasu i był Pan kurierSagi wrote:Nie brałam tej wyprawki, bo czytałam że wysyłają z dużym opóźnieniem, i uznałam że nie potrzebuję. Ale upominki przy rejestracji w urzędzie były miłe. Bardzo spodobała mi się książeczka którą dostaliśmy:
https://um.warszawa.pl/-/maluch-w-warszawie-miejski-informator-dla-rodzicow
Jadę dziś skonsultować z jeszcze jedną osobą kwestię swojej cytologii. Nie chce mi się, jakoś straciłam werwę, ale mąż mnie namówił żebym nie rezygnowała.
Jak nie przychodzi to coś jest nie halo, trzeba zadzwonić, sprawdzić czy wszystko dobrze wypełnione
Trzymam kciuki za konsultację 🥰daj znać
Sagi lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH