Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:Ja zażywam Pueria Duo Active, tam wszystko w formach metylowanych.
Pueria Duo Active - to suplement diety w postaci 2 rodzajów kapsułek: z witaminami i minerałami oraz z kwasem DHA. Produkt przeznaczony dla kobiet od 13. tygodnia ciąży oraz do końca karmienia piersią.
Składniki
Kapsułki z witaminami i minerałami: dwuwinian choliny (cholina); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); pirydoksalo-5-fosforan (witamina B6); L-metylofolian wapnia (kwas foliowy); jodek potasu (jod); cholekalcyferol (witamina D); metylokobalamina (witamina B12).
Kapsułki z DHA: trójglicerydy kwasów omega-3 z ryb (w tym DHA i EPA); żelatyna wołowa (kapsułka); substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Zosia okropna ta koleżanka:( dobrzeć, że nie masz oporów, żeby ukrócić taką znajomość...
Powiem szczerze że chodze przybita bo naprawdę myślałam , że spotkałam na swojej drodzę bratnią duszę ale okazało się ze coraz bardziej mi podcinała skrzydła wszystko ta ciąża zweryfikowała niestety. Czasem tak jest. -
Dziękuję 😊Kasiastaraczka wrote:Zapiszę imię na pierwszej stronie 🙂
Nam się bardzo sprawdzają te organizery z ikea do szuflad, każde dziecko ma swój komplet, córce też kupię.
Do tej pory z nich korzystam przy chłopcach
od poniedziałku wezmę się za porządki pewnie już i będę układać
ZOSIA88, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
My byliśmy dziś zobaczyć mebelki, utwierdziliśmy się w wyborze, więc pewnie w okolicy black friday będziemy zamawiać, bo pani w sklepie sama sugerowała, że będą jakieś promocje
byliśmy też pierwszy raz obejrzeć wózki, póki co jeszcze mamy w planie podjechać w inne miejsce, zobaczymy co nam tam podpowiedzą. Macie jakieś wózkowe polecajki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 17:45
-
Ja to już 10 lat temu po traciłam niby dobrych znajomych po urodzeniu dziecka bo przestałam wychodzić na imprezy i raptem okazuje się, że te znajomości są mało warte w prawdziwym życiu.ZOSIA88 wrote:Powiem szczerze że chodze przybita bo naprawdę myślałam , że spotkałam na swojej drodzę bratnią duszę ale okazało się ze coraz bardziej mi podcinała skrzydła wszystko ta ciąża zweryfikowała niestety. Czasem tak jest.
Inna bliska osoba mnie zawiodła jakieś trzy lata temu, niby dalej mamy kontakt ale to już nie jest to samo i też w sumie ona nie ma dzieci i lata za żonatym facetem więc mnie to już męczy co chwilę słychać jak ją źle traktuje itp 🫣 nauczyłam się już być w sumie samowystarczalna ale czasem jest ciężko
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
My mamy pojedynczy espiro next,ale to był kupowany w 2021. Nie wiem jakie są teraz,ale ten wózek ma dużą gondolę i koła z amortyzacją, więc super nam się sprawdził, później też korzystaliśmy ze spacerówki -fajna ,bo można było ją wpiąć przodem do rodzica i później w przeciwnym kierunku,czyli do świata 🙃aqq wrote:My byliśmy dziś zobaczyć mebelki, utwierdziliśmy się w wyborze, więc pewnie w okolicy black friday będziemy zamawiać, bo pani w sklepie sama sugerowała, że będą jakieś promocje
byliśmy też pierwszy raz obejrzeć wózki, póki co jeszcze mamy w planie podjechać w inne miejsce, zobaczymy co nam tam podpowiedzą. Macie jakieś wózkowe polecajki?
Jak zaszłam w drugą ciążę to bliżej porodu kupiliśmy podwójny valco snap trend duo sport i korzystamy cały czas. Jak się córeczka urodzi to najstarszy już tylko na nóżkach,a teraz czasami się przydaje jak dużo chodzimy i nóżki się zmęczą -
Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
I mimo, że w każdej ciąży mój brzuch szybko robił się okrągły zaczęłam się zastanawiać czy tym razem to przez osłabione mięśnie brzucha, czy może Maluch jest zbyt duży, albo wód płodowych jest zbyt wiele 😔😨
Wątpliwości będą mi towarzyszyć aż do wizyty...😔😞
-
Kasiastaraczka wrote:My mamy pojedynczy espiro next,ale to był kupowany w 2021. Nie wiem jakie są teraz,ale ten wózek ma dużą gondolę i koła z amortyzacją, więc super nam się sprawdził, później też korzystaliśmy ze spacerówki -fajna ,bo można było ją wpiąć przodem do rodzica i później w przeciwnym kierunku,czyli do świata 🙃
Jak zaszłam w drugą ciążę to bliżej porodu kupiliśmy podwójny valco snap trend duo sport i korzystamy cały czas. Jak się córeczka urodzi to najstarszy już tylko na nóżkach,a teraz czasami się przydaje jak dużo chodzimy i nóżki się zmęczą
Kasiu a jak Ci się sprawdza taki duży wózek? W sensie mieścisz się z powodzeniem w drzwiach, windach i tak ogólnie w przestrzeni? Bo czas biegnie nieubłaganie i muszę pomyśleć o czymś podwójnym bo jednak nie wyobrażam sobie spacerów z dwójką z młodym wyłącznie na nogach -
Ahh, zupełnie się nie przejmuj. Brzuszek jest śliczny 😍 Ludzie to zawsze będą gadać, niektórzy nie myślą, że można kogoś urazić i zamiast wpierw pomyśleć to plotą 3po3._Hope wrote:Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
I mimo, że w każdej ciąży mój brzuch szybko robił się okrągły zaczęłam się zastanawiać czy tym razem to przez osłabione mięśnie brzucha, czy może Maluch jest zbyt duży, albo wód płodowych jest zbyt wiele 😔😨
Ja z kolei się martwię że ten mój brzuch jakiś taki rozlany i spasiony a nie ciążowy. No ale jest jak jest 🫣
Sagi, Dżozu, _Hope, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Truskawkowykompot wrote:Ahh, zupełnie się nie przejmuj. Brzuszek jest śliczny 😍 Ludzie to zawsze będą gadać, niektórzy nie myślą, że można kogoś urazić i zamiast wpierw pomyśleć to plotą 3po3.
Ja z kolei się martwię że ten mój brzuch jakiś taki rozlany i spasiony a nie ciążowy. No ale jest jak jest 🫣
No dokładnie, gadanie bez pomyślunku. Gdy masz mały to powiedzą, że dziecko głodzisz czy coś w tym stylu. Jak ktoś się chce przyczepić, to znajdzie powód.
Kurczę, zupełnie mi umknęła kwestia wózka podwójnego 🫤 Chyba też by mi się przydał?! Ale czy połączenie gondoli i spacerówki ma sens? Czy dopiero dwie spacerówki? Fuck, nic nie wiem na ten temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 22:25
-
Hope nie przejmuj się zupełnie! Ludzie czasami na prawdę powinni sobie darować. My jak z mężem powiedzieliśmy znajomym że będziemy mieli córeczkę to jeden kolega skomentował że nam się nie udało xd a jak mu powiedziałam że oboje bardziej chcieliśmy dziewczynkę i mega się z mężem cieszymy to skomentował "no co miał Ci powiedzieć" 😅 także tak.
_Hope lubi tę wiadomość
-
Ojej,a kto Ci tak dowalił?_Hope wrote:Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
Heh ten ktoś powinien ugryźć się w język zanim to powiedział
_Hope lubi tę wiadomość
-
Ja rodził się młodszy synek była zima,a starszy miał 22,5 mca, więc bardzo się nam przydał.Katt wrote:Kasiu a jak Ci się sprawdza taki duży wózek? W sensie mieścisz się z powodzeniem w drzwiach, windach i tak ogólnie w przestrzeni? Bo czas biegnie nieubłaganie i muszę pomyśleć o czymś podwójnym bo jednak nie wyobrażam sobie spacerów z dwójką z młodym wyłącznie na nogach
Wcześniej mierzyliśmy wózek przede wszystkim w naszej windzie w bloku -znajomi mieli taki sam i przyjechali nim do nas
Co do prowadzenia to trzeba się przestawić na gabaryty takiej ciężarowki
Ale normalnie jeżdżę z chłopakami tramwajem,autobusem i metrem, chodzimy po sklepach, w Lidlu bardziej się mieścimy niż w biedrze 🙃
Tylko ta gondola jest mała, jeszcze nasz synek z grudnia, więc już pod koniec zimy gdzie jeszcze używaliśmy spiworka wełnianego to ledwo się mieścił 😄ale na wiosnę znów zrobiło się trochę miejsca po wyciągnięciu śpiwora
Ten wózek wzięliśmy na pompowanych kołach, dzięki temu ma lepszą amortyzację
Katt lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że gondola i spacerówka to jest hit połączenie - dla mnie 🙂no ja nie wyobrażałam sobie na początku innego wyjścia,baardzo nam się sprawdza. A teraz to i niezłe zakupy można w nią zrobić 😂Sagi wrote:No dokładnie, gadanie bez pomyślunku. Gdy masz mały to powiedzą, że dziecko głodzisz czy coś w tym stylu. Jak ktoś się chce przyczepić, to znajdzie powód.
Kurczę, zupełnie mi umknęła kwestia wózka podwójnego 🫤 Chyba też by mi się przydał?! Ale czy połączenie gondoli i spacerówki ma sens? Czy dopiero dwie spacerówki? Fuck, nic nie wiem na ten temat
Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
-
Moja córka będzie mieć około 2,7 lat jak się urodzi kolejne i zastanawiam się czy nie kupić takiej dostawki do wózka co dziecko może siedzieć lub stać za wózkiem 🤔. Jakoś podwójny wózek mnie przeraża bo to może być na chwilę a ja jestem bez windy na drugim piętrze i pojedynczy ledwo wciągam po schodach 🫣
-
_Hope wrote:Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
Hope ja też mam spory brzuszek, ale nie mam jakoś okazji zeby zrobic sobie zdjęcie. Sprobuje dziś.
Ludzie z tymi komentarzami to naprawdę na memy się nadają, powinnyśmy zrobić swój fanpejdż - "złote myśli dla ciężarnej kolezanki" 🤣
_Hope, Arga, Kokosq lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Dziękuję dziewczyny!💓
To nawet nie chodzi o to, że zabolał mnie komentarz tej znajomej, bo do ciężarnej pod koniec ciąży bliźniaczej to akurat sporo mi brakuje 🙃 tylko, że zasiało to we mnie pewne obawy. 😔
Zobaczymy co okaże się na przyszłej wizycie. Oby tylko z Maluszkiem było dobrze... 🙏
Edit, zdjęcie z rana...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 14:05
Sagi, Arga, Katt, Kasiastaraczka, bambusek-94, Aliana, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
A czujecie już ruchy? Ja się ciągle schizuje, że coś jest nie tak bo już niby 20 tydzień a ja nic a nic nie czuje, brzuch mały (pominąwszy mój tłuszcz z poprzednich ciąż co jeszcze nie udało mi się zrzucić) i się martwię, że może po prostu serce stanęło a ja nie wiem 🫣 nie pamiętam jak czułam poprzednio, pierwszą ciąże to późno poczułam ale kolejne 🫣
-
W takiej sytuacji nie zdecydowałabym sięArga wrote:Moja córka będzie mieć około 2,7 lat jak się urodzi kolejne i zastanawiam się czy nie kupić takiej dostawki do wózka co dziecko może siedzieć lub stać za wózkiem 🤔. Jakoś podwójny wózek mnie przeraża bo to może być na chwilę a ja jestem bez windy na drugim piętrze i pojedynczy ledwo wciągam po schodach 🫣
Dla starszej dostawka albo hamak mazelaki
Arga lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:A czujecie już ruchy? Ja się ciągle schizuje, że coś jest nie tak bo już niby 20 tydzień a ja nic a nic nie czuje, brzuch mały (pominąwszy mój tłuszcz z poprzednich ciąż co jeszcze nie udało mi się zrzucić) i się martwię, że może po prostu serce stanęło a ja nie wiem 🫣 nie pamiętam jak czułam poprzednio, pierwszą ciąże to późno poczułam ale kolejne 🫣
Nie martw się, pewnie wkrótce poczujesz. 🤗
Ja ruchy poczułam w 17 tc. 😍 (W poprzednich ciążach też tak było.😉)
Teraz coraz częściej i coraz wyraźniej czuję Małego, ale jeszcze bywają dni spokojniejsze i wtedy trochę się martwię 🫣
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH