SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Ja zażywam Pueria Duo Active, tam wszystko w formach metylowanych.

Pueria Duo Active - to suplement diety w postaci 2 rodzajów kapsułek: z witaminami i minerałami oraz z kwasem DHA. Produkt przeznaczony dla kobiet od 13. tygodnia ciąży oraz do końca karmienia piersią.

Składniki
    Kapsułki z witaminami i minerałami: dwuwinian choliny (cholina); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); pirydoksalo-5-fosforan (witamina B6); L-metylofolian wapnia (kwas foliowy); jodek potasu (jod); cholekalcyferol (witamina D); metylokobalamina (witamina B12).
    Kapsułki z DHA: trójglicerydy kwasów omega-3 z ryb (w tym DHA i EPA); żelatyna wołowa (kapsułka); substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.

Zosia okropna ta koleżanka:( dobrzeć, że nie masz oporów, żeby ukrócić taką znajomość...

Powiem szczerze że chodze przybita bo naprawdę myślałam , że spotkałam na swojej drodzę bratnią duszę ale okazało się ze coraz bardziej mi podcinała skrzydła wszystko ta ciąża zweryfikowała niestety. Czasem tak jest.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • alijaa90 Znajoma

Wysłany: 8 listopada, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Zapiszę imię na pierwszej stronie 🙂
    Nam się bardzo sprawdzają te organizery z ikea do szuflad, każde dziecko ma swój komplet, córce też kupię.
    Do tej pory z nich korzystam przy chłopcach
    Dziękuję 😊
    od poniedziałku wezmę się za porządki pewnie już i będę układać

ZOSIA88, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• aqq Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś zobaczyć mebelki, utwierdziliśmy się w wyborze, więc pewnie w okolicy black friday będziemy zamawiać, bo pani w sklepie sama sugerowała, że będą jakieś promocje ;) byliśmy też pierwszy raz obejrzeć wózki, póki co jeszcze mamy w planie podjechać w inne miejsce, zobaczymy co nam tam podpowiedzą. Macie jakieś wózkowe polecajki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 17:45

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Powiem szczerze że chodze przybita bo naprawdę myślałam , że spotkałam na swojej drodzę bratnią duszę ale okazało się ze coraz bardziej mi podcinała skrzydła wszystko ta ciąża zweryfikowała niestety. Czasem tak jest.
    Ja to już 10 lat temu po traciłam niby dobrych znajomych po urodzeniu dziecka bo przestałam wychodzić na imprezy i raptem okazuje się, że te znajomości są mało warte w prawdziwym życiu.
    Inna bliska osoba mnie zawiodła jakieś trzy lata temu, niby dalej mamy kontakt ale to już nie jest to samo i też w sumie ona nie ma dzieci i lata za żonatym facetem więc mnie to już męczy co chwilę słychać jak ją źle traktuje itp 🫣 nauczyłam się już być w sumie samowystarczalna ale czasem jest ciężko

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aqq wrote:
    My byliśmy dziś zobaczyć mebelki, utwierdziliśmy się w wyborze, więc pewnie w okolicy black friday będziemy zamawiać, bo pani w sklepie sama sugerowała, że będą jakieś promocje ;) byliśmy też pierwszy raz obejrzeć wózki, póki co jeszcze mamy w planie podjechać w inne miejsce, zobaczymy co nam tam podpowiedzą. Macie jakieś wózkowe polecajki?
    My mamy pojedynczy espiro next,ale to był kupowany w 2021. Nie wiem jakie są teraz,ale ten wózek ma dużą gondolę i koła z amortyzacją, więc super nam się sprawdził, później też korzystaliśmy ze spacerówki -fajna ,bo można było ją wpiąć przodem do rodzica i później w przeciwnym kierunku,czyli do świata 🙃
    Jak zaszłam w drugą ciążę to bliżej porodu kupiliśmy podwójny valco snap trend duo sport i korzystamy cały czas. Jak się córeczka urodzi to najstarszy już tylko na nóżkach,a teraz czasami się przydaje jak dużo chodzimy i nóżki się zmęczą

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję pregna plus, gdyż mam problemy z połykaniem dużych tabletek, a to chyba jedyne tak małe i przyjmuje się jedną na całą dobę. Jak znacie jeszcze jakieś witaminy które są niewielkie to będę wdzięczna za polecenie 🫶

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
    I mimo, że w każdej ciąży mój brzuch szybko robił się okrągły zaczęłam się zastanawiać czy tym razem to przez osłabione mięśnie brzucha, czy może Maluch jest zbyt duży, albo wód płodowych jest zbyt wiele 😔😨
    Wątpliwości będą mi towarzyszyć aż do wizyty...😔😞

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    My mamy pojedynczy espiro next,ale to był kupowany w 2021. Nie wiem jakie są teraz,ale ten wózek ma dużą gondolę i koła z amortyzacją, więc super nam się sprawdził, później też korzystaliśmy ze spacerówki -fajna ,bo można było ją wpiąć przodem do rodzica i później w przeciwnym kierunku,czyli do świata 🙃
    Jak zaszłam w drugą ciążę to bliżej porodu kupiliśmy podwójny valco snap trend duo sport i korzystamy cały czas. Jak się córeczka urodzi to najstarszy już tylko na nóżkach,a teraz czasami się przydaje jak dużo chodzimy i nóżki się zmęczą

Kasiu a jak Ci się sprawdza taki duży wózek? W sensie mieścisz się z powodzeniem w drzwiach, windach i tak ogólnie w przestrzeni? Bo czas biegnie nieubłaganie i muszę pomyśleć o czymś podwójnym bo jednak nie wyobrażam sobie spacerów z dwójką z młodym wyłącznie na nogach

• Truskawkowykompot Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Echhh, ja otrzymałam komentarz, że chyba za niedługo rodzę, bo mam taki duży brzuch... A nawet, że tak wyglądają przeciętne kobiety w ciąży bliźniaczej pod koniec🫤
    I mimo, że w każdej ciąży mój brzuch szybko robił się okrągły zaczęłam się zastanawiać czy tym razem to przez osłabione mięśnie brzucha, czy może Maluch jest zbyt duży, albo wód płodowych jest zbyt wiele 😔😨
    Ahh, zupełnie się nie przejmuj. Brzuszek jest śliczny 😍 Ludzie to zawsze będą gadać, niektórzy nie myślą, że można kogoś urazić i zamiast wpierw pomyśleć to plotą 3po3.
    Ja z kolei się martwię że ten mój brzuch jakiś taki rozlany i spasiony a nie ciążowy. No ale jest jak jest 🫣

Sagi, Dżozu, _Hope, Kokosq lubią tę wiadomość

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Ahh, zupełnie się nie przejmuj. Brzuszek jest śliczny 😍 Ludzie to zawsze będą gadać, niektórzy nie myślą, że można kogoś urazić i zamiast wpierw pomyśleć to plotą 3po3.
    Ja z kolei się martwię że ten mój brzuch jakiś taki rozlany i spasiony a nie ciążowy. No ale jest jak jest 🫣

No dokładnie, gadanie bez pomyślunku. Gdy masz mały to powiedzą, że dziecko głodzisz czy coś w tym stylu. Jak ktoś się chce przyczepić, to znajdzie powód.

Kurczę, zupełnie mi umknęła kwestia wózka podwójnego 🫤 Chyba też by mi się przydał?! Ale czy połączenie gondoli i spacerówki ma sens? Czy dopiero dwie spacerówki? Fuck, nic nie wiem na ten temat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 22:25

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: 8 listopada, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope nie przejmuj się zupełnie! Ludzie czasami na prawdę powinni sobie darować. My jak z mężem powiedzieliśmy znajomym że będziemy mieli córeczkę to jeden kolega skomentował że nam się nie udało xd a jak mu powiedziałam że oboje bardziej chcieliśmy dziewczynkę i mega się z mężem cieszymy to skomentował "no co miał Ci powiedzieć" 😅 także tak.

_Hope lubi tę wiadomość

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 I prenatalne, niskie ryzyka
    ✅️15.10 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa
    ✅️18.11 II prenatalne, 380g zdrowego chłopaka💙
    ✅️02.12 530g łobuza 💙
    🔜08.01 kontrola
    🔜23.01 III prenatalne

preg.png

Wysłany: 9 listopada, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ojej,a kto Ci tak dowalił?
    Heh ten ktoś powinien ugryźć się w język zanim to powiedział

_Hope lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 9 listopada, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Kasiu a jak Ci się sprawdza taki duży wózek? W sensie mieścisz się z powodzeniem w drzwiach, windach i tak ogólnie w przestrzeni? Bo czas biegnie nieubłaganie i muszę pomyśleć o czymś podwójnym bo jednak nie wyobrażam sobie spacerów z dwójką z młodym wyłącznie na nogach
    Ja rodził się młodszy synek była zima,a starszy miał 22,5 mca, więc bardzo się nam przydał.
    Wcześniej mierzyliśmy wózek przede wszystkim w naszej windzie w bloku -znajomi mieli taki sam i przyjechali nim do nas
    Co do prowadzenia to trzeba się przestawić na gabaryty takiej ciężarowki
    Ale normalnie jeżdżę z chłopakami tramwajem,autobusem i metrem, chodzimy po sklepach, w Lidlu bardziej się mieścimy niż w biedrze 🙃
    Tylko ta gondola jest mała, jeszcze nasz synek z grudnia, więc już pod koniec zimy gdzie jeszcze używaliśmy spiworka wełnianego to ledwo się mieścił 😄ale na wiosnę znów zrobiło się trochę miejsca po wyciągnięciu śpiwora
    Ten wózek wzięliśmy na pompowanych kołach, dzięki temu ma lepszą amortyzację

Katt lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 9 listopada, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    No dokładnie, gadanie bez pomyślunku. Gdy masz mały to powiedzą, że dziecko głodzisz czy coś w tym stylu. Jak ktoś się chce przyczepić, to znajdzie powód.

Kurczę, zupełnie mi umknęła kwestia wózka podwójnego 🫤 Chyba też by mi się przydał?! Ale czy połączenie gondoli i spacerówki ma sens? Czy dopiero dwie spacerówki? Fuck, nic nie wiem na ten temat :D
    Oczywiście, że gondola i spacerówka to jest hit połączenie - dla mnie 🙂no ja nie wyobrażałam sobie na początku innego wyjścia,baardzo nam się sprawdza. A teraz to i niezłe zakupy można w nią zrobić 😂

Dżozu, Katt lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka będzie mieć około 2,7 lat jak się urodzi kolejne i zastanawiam się czy nie kupić takiej dostawki do wózka co dziecko może siedzieć lub stać za wózkiem 🤔. Jakoś podwójny wózek mnie przeraża bo to może być na chwilę a ja jestem bez windy na drugim piętrze i pojedynczy ledwo wciągam po schodach 🫣

age.png

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Hope ja też mam spory brzuszek, ale nie mam jakoś okazji zeby zrobic sobie zdjęcie. Sprobuje dziś.
    Ludzie z tymi komentarzami to naprawdę na memy się nadają, powinnyśmy zrobić swój fanpejdż - "złote myśli dla ciężarnej kolezanki" 🤣

_Hope, Arga, Kokosq lubią tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    ⏳7.01.2026 - III prenatalne
    ⏳14.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny!💓

To nawet nie chodzi o to, że zabolał mnie komentarz tej znajomej, bo do ciężarnej pod koniec ciąży bliźniaczej to akurat sporo mi brakuje 🙃 tylko, że zasiało to we mnie pewne obawy. 😔
    Zobaczymy co okaże się na przyszłej wizycie. Oby tylko z Maluszkiem było dobrze... 🙏

Edit, zdjęcie z rana...
    IMG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 14:05

Sagi, Arga, Katt, Kasiastaraczka, bambusek-94, Aliana, Kłębuszek lubią tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie już ruchy? Ja się ciągle schizuje, że coś jest nie tak bo już niby 20 tydzień a ja nic a nic nie czuje, brzuch mały (pominąwszy mój tłuszcz z poprzednich ciąż co jeszcze nie udało mi się zrzucić) i się martwię, że może po prostu serce stanęło a ja nie wiem 🫣 nie pamiętam jak czułam poprzednio, pierwszą ciąże to późno poczułam ale kolejne 🫣

age.png

preg.png

Wysłany: 9 listopada, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Moja córka będzie mieć około 2,7 lat jak się urodzi kolejne i zastanawiam się czy nie kupić takiej dostawki do wózka co dziecko może siedzieć lub stać za wózkiem 🤔. Jakoś podwójny wózek mnie przeraża bo to może być na chwilę a ja jestem bez windy na drugim piętrze i pojedynczy ledwo wciągam po schodach 🫣
    W takiej sytuacji nie zdecydowałabym się
    Dla starszej dostawka albo hamak mazelaki

Arga lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 9 listopada, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    A czujecie już ruchy? Ja się ciągle schizuje, że coś jest nie tak bo już niby 20 tydzień a ja nic a nic nie czuje, brzuch mały (pominąwszy mój tłuszcz z poprzednich ciąż co jeszcze nie udało mi się zrzucić) i się martwię, że może po prostu serce stanęło a ja nie wiem 🫣 nie pamiętam jak czułam poprzednio, pierwszą ciąże to późno poczułam ale kolejne 🫣

Nie martw się, pewnie wkrótce poczujesz. 🤗

Ja ruchy poczułam w 17 tc. 😍 (W poprzednich ciążach też tak było.😉)
    Teraz coraz częściej i coraz wyraźniej czuję Małego, ale jeszcze bywają dni spokojniejsze i wtedy trochę się martwię 🫣

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ