Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam na innym wątku kiedyś w tym temacie, że znaczenie też ma okres wystawionego L4. ZUS wypłaca za konkretną liczbę dni na zwolnieniu, jak nie masz L4 na cały pełny miesiąc tylko np na 20 dni to wtedy wypłata jest tylko za ten okres a reszta będzie w kolejnej wypłacie.
@Aliana my wczoraj z mężem analizowalismy dlaczego jego wypłata jest mniejsza i dokladnie to nas spotkało🥲 Teraz przygotowuję się psychicznie na grudzień... ale w kwietniu będzie zwrot 😉 -
Jakie bierzecie suplementy w drugim trymestrze? Zwłaszcza te z was na hwoarynie i z mthfr?
Ginekolog dał mi femibion ale tam jest chyba też zwykły kwas foliowy a to raczej nie wskazane u mnie. Poprzednio brałam prenacaps ale może jest coś fajnego teraz? -
Dzień dobry
Przyszłam podzielić się informacją, że zaraz jadę na masaż
Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy. O jaka jestem szczęśliwa. 1,5 godziny tylko dla mnie!!!
Co do depilacji laserowej to zgadzam się, na nogi rewelacja, odmienił moje życie. Ale bikini… Dobrze, że robiłam tylko płytkie, bo w ogóle nie chwycilo. Tam są jakieś inne prawa włosowe chyba
Arga, skończyła mi się Pregna Plus, więc wybieram teraz mama dha premium które mi zostało. Tylko nie spełniam kryteriów o których mówisz.
Ps. Mój mąż na moje narzekanie że ginekolog zaleca jakąkolwiek suplementację, powiedział, że lekarz wie, że te preparaty i tak nie działają. Trochę prawdy w tym jest…Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 09:46
Daga121222, Arga, Kokosq, alijaa90, _Hope, Aliana lubią tę wiadomość
-
Ale super! Zazdroszczę masażu 🤩Sagi wrote:Dzień dobry
Przyszłam podzielić się informacją, że zaraz jadę na masaż
Po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy. O jaka jestem szczęśliwa. 1,5 godziny tylko dla mnie!!!
Co do depilacji laserowej to zgadzam się, na nogi rewelacja, odmienił moje życie. Ale bikini… Dobrze, że robiłam tylko płytkie, bo w ogóle nie chwycilo. Tam są jakieś inne prawa włosowe chyba
Arga, skończyła mi się Pregna Plus, więc wybieram teraz mama dha premium które mi zostało. Tylko nie spełniam kryteriów o których mówisz.
Ja planuję się wybrać, ale już po porodzie na spokojnie 🙂
Ale korzystaj kochana, obyś wróciła zrelaksowana 😌
Sagi lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Ja z suplementów przyjmuję Prenatal duoArga wrote:Jakie bierzecie suplementy w drugim trymestrze? Zwłaszcza te z was na hwoarynie i z mthfr?
Ginekolog dał mi femibion ale tam jest chyba też zwykły kwas foliowy a to raczej nie wskazane u mnie. Poprzednio brałam prenacaps ale może jest coś fajnego teraz?
Arga lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
⏳02.01 ➡️ KTG
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Jak poszłam ostatnio do fizjoterapeuty to wyszłam przestraszona, że rośnie mi coś w brzuchu, guz czy coś a to okazała się moja ciąża z zaskoczenia 🫣.
Ciągle zastanawiam się co to były za krwawienia przez ten czas, że ja nawet nie pomyślałam, że jestem w ciąży taki długi czas 🫣.
I teraz po prostu nie wiem za co się zabrać bo wszystko na raz chcę ogarnąć a i tak nie dowierzam. 😅🫣 -
Arga ja przyjmuję wszystko oddzielnie: B complex z folianami,jod, wit d,Wit c, omega,magnez, laktoferyna
I chyba tyle 🙃
Arga, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
W przyszłym tygodniu muszę się zapisać do uro fizjo. Dzisiaj jak wstałam z łóżka chwycił mnie raki pół po bokach brzucha że przez jakieś 30 sekund myślałam że umrę. Położyłam się i puściło ale jest tylko gorzej
-
Cześć 😊 mnie też ostatnio boli w prawym boku, najgorzej w nocy, nie mogę sobie znaleźć miejsca, w ciąży od początku przytyłam 5 kg, jestem w miarę szczupła i tylko brzuch się u mnie zaokrąglił. Coraz intensywniej czuję ruchy, wczoraj obudziłam się po 5 rano bo właśnie Dzidziulek się wiercił, ale to fajne uczucie 🥰
No i chyba mamy imię dla naszego Synka: będzie Aleksander 😀
Co do witamin biorę pregna plus bez żelaza i magnez b6 forte 2 Razy dziennie od początku ciąży, co miesiąc robię wyniki krwi i moczu, póki co wszystko w normie.
Macie jakieś patenty jak z głową zorganizować/poukładać rzeczy dla Maluszka? Zamówiłam organizery do szuflad z Ikea, kilka przesyłek z vinted już mam, w przyszłym tygodniu zabiorę się za pranie i układanie już
Arga, _Hope, Daga121222, Aliana, Kasiastaraczka, Dżozu, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Ja układałam rzeczy w komodzie w organizery z Ikei. Ale teraz mam tam jeden wielki bajzer po dwóch latach 😅🫣alijaa90 wrote:Cześć 😊 mnie też ostatnio boli w prawym boku, najgorzej w nocy, nie mogę sobie znaleźć miejsca, w ciąży od początku przytyłam 5 kg, jestem w miarę szczupła i tylko brzuch się u mnie zaokrąglił. Coraz intensywniej czuję ruchy, wczoraj obudziłam się po 5 rano bo właśnie Dzidziulek się wiercił, ale to fajne uczucie 🥰
Co do witamin biorę pregna plus bez żelaza i magnez b6 forte 2 Razy dziennie od początku ciąży, co miesiąc robię wyniki krwi i moczu, póki co wszystko w normie.
Macie jakieś patenty jak z głową zorganizować/poukładać rzeczy dla Maluszka? Zamówiłam organizery do szuflad z Ikea, kilka przesyłek z vinted już mam, w przyszłym tygodniu zabiorę się za pranie i układanie już
Muszę zmieścić tam noworodka i córkę około 3 lata, chyba, że ją przerzucę do szafy z Ikei. Ja ogólnie wszystko wkładam w te organizery, pudełka według metody Mari kendo, ale dzieci robią i tak bałagan 🫣 -
Ja obudziłam się dziś z okropnym katarem i bólem gardła 😕
Mąż zabrał się za prace na półpietrze. 🥰 Najpierw będzie robił garderobę, która jest za pokojem dla dzieci, ale to nie zmienia faktu, że cieszę się z jakichkolwiek postępów. 😁
Jeśli chodzi o organizację rzeczy dla malucha to ja po prostu dla każdego dziecka miałam komodę – w górnej szufladzie rzeczy do pielęgnacji, w środkowej ubranka, na dole kombinezon, kocyki, śpiworki, otulacz... Pod łóżeczkiem mam szufladę na pościel i trzymałam tam również zapas pampersów i chusteczek nawilżanych.
Będę musiała dokupić te organizery do szuflad, ale to dopiero jak uda nam się przed porodem wyrobić z pokojem dziecięcym. 🫣 Gdy już będę miała meble to wtedy na spokojnie sobie wszystko zorganizuję.
Na razie wyprawkę dla Małego trzymam w starej komodzie, którą przeniosłam do sypialni. 🙃
alijaa90 lubi tę wiadomość
-
Arga wrote:Jakie bierzecie suplementy w drugim trymestrze? Zwłaszcza te z was na hwoarynie i z mthfr?
Ginekolog dał mi femibion ale tam jest chyba też zwykły kwas foliowy a to raczej nie wskazane u mnie. Poprzednio brałam prenacaps ale może jest coś fajnego teraz?
Ja biorę prenatal duo, metylowany kwas foliowy solgar dodatkowo wg zaleceń lekarza i magnez pueria. Biorę heparynę i mam mthfrWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 12:20
Arga lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
Ja chyba po tych ostatnich dniach gdzie byłam nie do życia dziś mam dzień pełen energii 🙈 zrobiłam już obiad właśnie piecze się placek, wysprzątałam cały dom, rano byłam na spacerze a po południu jedziemy na bardzoo zaległe urodziny mojego brata bo mieli ospe wiec musieli przełożyćStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
Ja biorę witaminy metylowane MammaVitt.
Jeśli chodzi o organizacje to mam w swojej garderobie narazie rzeczy dla synka bo szczerze nie bylismy przygotowani, że jeszcze jedno dziecko będzie i odstąpilam 4 szuflady.
1 szuflada pieluszki wielorazowe i leki
2.szuflada to ciuszki
3. Szuflada to kocyki reczniki przescieradla
4 kszuflada to gromadze tam rzeczy do szpitala dla mnie dla dziecka.
W pierwszej ciazy kupilam organizery z ikei ale one robia siw bardzo brzydkie żólkną po czasie i teraz juz nie zamierzam kupować zostalo mi kilka sztuk takie podwójne zamiast tych organizerow wolałabym jakieś koszyki choćby z plastiku
ja potem z nich zrezygnowałam częśc powyrzucalam.
Tej mojej kolezance chyba obcieli kase bo orzekroczyla próg rzeczywiście.
Dzisiaj miałam spiecie z koleżanką z pracy nawiazałysmy relacje przyjacielskie ale jak to bywa w życiu róznie z tym bywa... i bardzo żaluje, że jednak nie oddzielilam zycia prywatmego od służbowego. Wie , że mam w ciąży problem z depresją i wie że stan ciązy niestety nie jest dla mnie komfortowy chociaż i tak już jest lepiej to ciągle mi ten stan jeszcze bardziej potęgowała mówiąc , że teraz już nie zrobie kariery , że teraz będę miała cieżko cokowliek zrobić cokowlwiek , wkurzylam się na nią bo zamiast jednak mnie wspierać to gdzieś jeszcze bardziej czulam żal i smutek i dzisiaj totalnie się odciełam od niej mowiąc co leży mi na sercu a ona na to że nie będzie mnie wspierać i bedzie mówić to co myśli wylalo się jeszcze sporo z jej strony złośliwosci np kto mi z dzieckiem zostanie w wakacje jak pojdzie do szkoły ,że ona to poswiecala swojemu dziecku bardzo dużo uwagi. Szkoda mi znajomości z jednej strony ale widzę, że ona nie idzie w dobra strone na dodatek nie znalazła do tej pory czasu aby sie spotkac twierdząc, że jest wiecznie zajęta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada, 12:53
Arga, alijaa90 lubią tę wiadomość
-
Może rzeczywiście to jak Mała jest ułożona tak daje Ci w kość i fizjo urogin rozluźniła,by Ci brzuchJednorożec89 wrote:W przyszłym tygodniu muszę się zapisać do uro fizjo. Dzisiaj jak wstałam z łóżka chwycił mnie raki pół po bokach brzucha że przez jakieś 30 sekund myślałam że umrę. Położyłam się i puściło ale jest tylko gorzej
-
Zapiszę imię na pierwszej stronie 🙂alijaa90 wrote:Cześć 😊 mnie też ostatnio boli w prawym boku, najgorzej w nocy, nie mogę sobie znaleźć miejsca, w ciąży od początku przytyłam 5 kg, jestem w miarę szczupła i tylko brzuch się u mnie zaokrąglił. Coraz intensywniej czuję ruchy, wczoraj obudziłam się po 5 rano bo właśnie Dzidziulek się wiercił, ale to fajne uczucie 🥰
Nam się bardzo sprawdzają te organizery z ikea do szuflad, każde dziecko ma swój komplet, córce też kupię.
Do tej pory z nich korzystam przy chłopcach
alijaa90 lubi tę wiadomość
-
Zapytam ginekologa ale sobie wstępnie zarezerwowała termin na początku grudnia bo u mnie w mieście niestety tyle się czeka a te wizyty.Kasiastaraczka wrote:Może rzeczywiście to jak Mała jest ułożona tak daje Ci w kość i fizjo urogin rozluźniła,by Ci brzuch
-
Ja zażywam Pueria Duo Active, tam wszystko w formach metylowanych.
Pueria Duo Active - to suplement diety w postaci 2 rodzajów kapsułek: z witaminami i minerałami oraz z kwasem DHA. Produkt przeznaczony dla kobiet od 13. tygodnia ciąży oraz do końca karmienia piersią.
Składniki
Kapsułki z witaminami i minerałami: dwuwinian choliny (cholina); hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka); pirydoksalo-5-fosforan (witamina B6); L-metylofolian wapnia (kwas foliowy); jodek potasu (jod); cholekalcyferol (witamina D); metylokobalamina (witamina B12).
Kapsułki z DHA: trójglicerydy kwasów omega-3 z ryb (w tym DHA i EPA); żelatyna wołowa (kapsułka); substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Zosia okropna ta koleżanka:( dobrzeć, że nie masz oporów, żeby ukrócić taką znajomość...
Arga lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH