X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • bambusek-94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na innym wątku kiedyś w tym temacie, że znaczenie też ma okres wystawionego L4. ZUS wypłaca za konkretną liczbę dni na zwolnieniu, jak nie masz L4 na cały pełny miesiąc tylko np na 20 dni to wtedy wypłata jest tylko za ten okres a reszta będzie w kolejnej wypłacie.

@Aliana my wczoraj z mężem analizowalismy dlaczego jego wypłata jest mniejsza i dokladnie to nas spotkało🥲 Teraz przygotowuję się psychicznie na grudzień... ale w kwietniu będzie zwrot 😉

⏸️24.07.25 (11 dpo, 2cs)
    ▶️BETA 47 -- 219 -- 837 mIU/ml
    ✅️21.08 1,3cm bobasa
    ✅️17.09 5,0cm bobasa
    ✅️22.09 niskie ryzyka
    ✅️15.10 10cm i 140g bobasa
    ✅️06.11 250g bobasa, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
    🔜18.11 USG połówkowe

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie bierzecie suplementy w drugim trymestrze? Zwłaszcza te z was na hwoarynie i z mthfr?
    Ginekolog dał mi femibion ale tam jest chyba też zwykły kwas foliowy a to raczej nie wskazane u mnie. Poprzednio brałam prenacaps ale może jest coś fajnego teraz?

age.png

preg.png
‹‹ 258 259 260 261 262
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ