Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam majtki horizon będę długo w nich chodzić z poprzedniej ciąży zostawiłam sobie i teraz dokupiłam 4 szt.
Ja mam problem.z psem wszedzie mi w domu podsikuje nie ma dnia aby coś w domu nie podsikał pomimo, że chodzi na zewnątrz to już mnie tak wkurza mąż nie chce go wykastrować a mnie szlak trafia. Powiem szczerze , że to ostatni mój zwierzak na kolejnego się nie zdecyduję. -
ZOSIA88 wrote:Mam majtki horizon będę długo w nich chodzić z poprzedniej ciąży zostawiłam sobie i teraz dokupiłam 4 szt.
Ja mam problem.z psem wszedzie mi w domu podsikuje nie ma dnia aby coś w domu nie podsikał pomimo, że chodzi na zewnątrz to już mnie tak wkurza mąż nie chce go wykastrować a mnie szlak trafia. Powiem szczerze , że to ostatni mój zwierzak na kolejnego się nie zdecyduję.
Tez tak miałam z moim poprzednim . I kastracja pomogła. Teraz wzięłam suczkę, jest wysterylizowana, ale ona bardzo mało czasu spędza w domu. Praktycznie całe dnie i przeważnie noce biega w ogrodzie. Do domu nie chce. Ma ocieplaną porządną budę i tam jest jej świat mimo że ją zachęcam do wchodzenie fo domu ona ma mnie gdzieś I może to i lepiej nie mam włosów wszędzie -
Co to znaczy, że nie chce wykastrować? Powiedz, że psy też dostają prostaty i to jest zdrowotne.ZOSIA88 wrote:Mam majtki horizon będę długo w nich chodzić z poprzedniej ciąży zostawiłam sobie i teraz dokupiłam 4 szt.
Ja mam problem.z psem wszedzie mi w domu podsikuje nie ma dnia aby coś w domu nie podsikał pomimo, że chodzi na zewnątrz to już mnie tak wkurza mąż nie chce go wykastrować a mnie szlak trafia. Powiem szczerze , że to ostatni mój zwierzak na kolejnego się nie zdecyduję.
Ja mam teraz suke i od razu po pierwszej cieccze wysterylizowana ale i tak mam dylemat co z nią zrobić bo nie ogarnę sama z czwórką dzieci psa i mi jej szkoda. Partner jeździ na ciężarówce i nie ma go 4 tygodnie a zjeżdża tylko na 2 więc zastanawiam się czy ktoś z rodziny by ją wziął na pół roku, tylko to głupi pies 🫣 ciągnie, szarpie, ja ją ogarniam ale babcie już będzie kiepsko 😑 -
Arga wrote:Mam wyniki nifty, ryzyka niskie i chłopak. Serce mi tak podeszło do gardła jak sprawdzałam wyniki. Trochę stresu odeszło. Teraz czekam na wizytę za tydzień.
Gratulacje ❤️
Zosia, a kastracja chemiczna? Nie interesowałam się nigdy zbytnio kastracją psów, ale może warto wpierw spróbować takiej odwracalnej metody? Mężczyźni często przejawiają nieracjonalną solidarność plemników z psami 😄
Arga lubi tę wiadomość
-
@Arga, super, ogromne gratulacje! 🥳🥰🩵
Jeśli chodzi o podpaski to mi najbardziej odpowiadały bella mamma te różowe, a majtki poporodowe siateczkowe z canpol.

Ja dziś po pobraniu krwi spontanicznie poszłam do fryzjera. Spadło 15 cm. Od razu czuję się lepiej..🫢☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 11:04
Daga121222, Arga, Kokosq, bambusek-94, Truskawkowykompot, Kasiastaraczka, Katt lubią tę wiadomość
-
No nie chce nie zgadza się powiem szczerze , że doprowadza mnie to do szalu wszystkie ściany mam zasikane meble to samo musze pilnować aby pokój od córki był zamknięty bo inaczej sobie ubzdura i podsikuje kosz na zabawki. Najchetniej wzielabym go sama do weterynarza ale ja znowu nie moge w ogole dzwigać.
Ja właśnie siedze u denstysty bede mieć kamien ściągany
Dzisiaj ma mi przyjść paczka z gemini i jeszcze planuje podjechać do rosmanna po miniaturki do szpitala szampon dezodorant a pastę dostałam od Pani z rejestracji.
-
aqq wrote:Ja jeszcze nic z tej części bardziej aptecznej nie kupiłam, ale ostatnio położna polecała horizon, widziałam też w różnych miejscach, że są polecane https://gemini.pl/horizon-majtki-poporodowe-siateczkowe-oddychajace-rozmiar-38-40-2-sztuki-0014558?srsltid=AfmBOorrpR9jvTFhSyaSaehEHKjSzO-dkNiXOHLdIPMLd992bHQ4CuMw
O tak te majtki są świetne, ja miałam przy pierwszym porodzie i teraz też będę kupować 😉 -
Jestem po połówkowych. Nie czuję się najlepiej, wyszła ARSA, która może współwystępować z innymi wadami genetycznymi? Na razie się wzięłam w garść i wracam do domu. Poprosiłam prowadzącego o kontakt i musimy pomyśleć co dalej. Lekarz mówił że najprawdopodobniej wszystko będzie ok, ale wiecie jak to jest, jakoś mnie to nie uspokaja.
-
To nie musi być nic złego. Arsa najczęściej występuje sama jako łagodne zaburzenie i nawet nie daje objawów. Bądź dobrej myśliSagi wrote:Jestem po połówkowych. Nie czuję się najlepiej, wyszła ARSA, która może współwystępować z innymi wadami genetycznymi? Na razie się wzięłam w garść i wracam do domu. Poprosiłam prowadzącego o kontakt i musimy pomyśleć co dalej. Lekarz mówił że najprawdopodobniej wszystko będzie ok, ale wiecie jak to jest, jakoś mnie to nie uspokaja.
Sagi lubi tę wiadomość
-
A jak Ci wyszło to pierwsze badanie?Sagi wrote:Jestem po połówkowych. Nie czuję się najlepiej, wyszła ARSA, która może współwystępować z innymi wadami genetycznymi? Na razie się wzięłam w garść i wracam do domu. Poprosiłam prowadzącego o kontakt i musimy pomyśleć co dalej. Lekarz mówił że najprawdopodobniej wszystko będzie ok, ale wiecie jak to jest, jakoś mnie to nie uspokaja.
-
Ja jestem po wizycie u higienistki stomatologicznej jeszcze jedną mam za 2 tyg i potem już wejdę w 3 trymestr to już nie można za bardzo kombinować.
Dziąsła aż mnie bolą.
1 trymestr to przyznam, że nawet zębów nie myłam bo tak mi nie dobrze było teraz się zabieram za siebie
Kupiłam sobie rzeczy do szpitala w rosmannie m.in leginsy na przebranie miniaturki kosmetyków. -
@Aega super, bardzo się cieszę że wyniki wyszły Ci dobre 🙂 gratulacje synka!💙
@Sagi mam nadzieję że będzie dokładnie tak jak Twój lekarz mówi, czyli wszytko dobrze🤞❤️
Sagi, Arga lubią tę wiadomość
-
Ja też lubiłam te podpaski poporodowe z Belli i majtki siateczkowe też z Bell miałam i były spoko, teraz też kupię. Super że wizyta u fryzjerami udana. Ja planuje ściąć 55cm ale jeszcze nie wiem czy przed porodem czy kilka miesięcy po to zrobię. Potrzebuję konkretniej zamiany i mam chcice na krótkie i wygodne włosy. Jeszcze zmiana kolorólu za mną chodzi 😃
_Hope lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze malutka ma 300g 🫶 szyjka długa 5 cm,muszę tylko zrobić dodatkowe badania bo mam zwiększony urobilinogen w moczu co może świadczyć o cholestazie ciążowej 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 14:17
Sagi, Truskawkowykompot, Kasiastaraczka, ZOSIA88, aqq, _Hope, Daga121222, Katt, bambusek-94, Aliana, Kokosq lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe

-
Sagi wrote:Jestem po połówkowych. Nie czuję się najlepiej, wyszła ARSA, która może współwystępować z innymi wadami genetycznymi? Na razie się wzięłam w garść i wracam do domu. Poprosiłam prowadzącego o kontakt i musimy pomyśleć co dalej. Lekarz mówił że najprawdopodobniej wszystko będzie ok, ale wiecie jak to jest, jakoś mnie to nie uspokaja.
Przykro mi 😢 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie będzie to nic poważnego. Trzymaj się i dbaj o siebie 🤞
Sagi lubi tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g
🩺 01.12 - połówkowe
🩺 01.12 - wizyta

-
Sagi, Truskawkowykompot, Kasiastaraczka, Patisonek 25, Kłębuszek, ZOSIA88, _Hope, Daga121222, aqq, Katt, bambusek-94, alijaa90 lubią tę wiadomość
-
Szczerze to musiałam wygooglowac co to...Sagi wrote:Jestem po połówkowych. Nie czuję się najlepiej, wyszła ARSA, która może współwystępować z innymi wadami genetycznymi? Na razie się wzięłam w garść i wracam do domu. Poprosiłam prowadzącego o kontakt i musimy pomyśleć co dalej. Lekarz mówił że najprawdopodobniej wszystko będzie ok, ale wiecie jak to jest, jakoś mnie to nie uspokaja.
Nie wgłębiałam się, ale czy to można operować? Jakie są dalsze ścieżki
Kiedy będziesz miała wizytę u prowadzącego?
Sagi lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Szczerze to musiałam wygooglowac co to...
Nie wgłębiałam się, ale czy to można operować? Jakie są dalsze ścieżki
Kiedy będziesz miała wizytę u prowadzącego?
Za tydzień. Napisałam już do niego prośbę żeby zerknął wcześniej na te wyniki. Na razie mam metlik w głowie.