Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Też się zastanawiałam ale czytałam dużo negatywnych opini na temat zmniejszania bezpieczeństwa (za duże wypełnienie pod pasami) i zostanę jednak przy kocykuJednorożec89 wrote:U mnie dzidmsiaj pada śnieg. Zrobiło się klimatycznie. Oczywiście dzieci są zachwycone.
Właśnie przeglądam vinted i zastanawiam się czy nie zamówić otulacza do fotelika ale nie wiem czy jest sens bo możliwe że będzie użyty kilka razy, ale śliczne niektóre są -
Hej dziewczyny, nasze choróbsko nie odpuszcza i aktualnie mam tak straszny katar że serio nie wiem skąd to leci. Zawalone zatoki powodują ból głowy i problemy ze spaniem, no dramat. Jeszcze przy kichaniu tak mnie brzuch momentami boli że mnie zgina... końca nie widać!
-
U nas też zima. 🌨☃️
A mnie dziś coś postrzyknęło i okropnie boli mnie biodro i pośladek 😖 taki promieniujący ból, że ledwo chodzę, a przy dzieciach to masakra. 😣
Jeśli chodzi o otulacz do fotelika to ja mam po synku z Nattou i na początku planuję używać. -
Nie korzystałam przy dwójce, więc nic nie polecę 🙃Dżozu wrote:Dziewczyny a macie do polecenia jakieś nianie elektroniczne? Tak żeby miała osobny ekranik. Fajnie jakby nie była super droga 😃
U mnie też własnie zaczął śnieg padać 😇 -
U mnie właśnie wyskoczyła wiadomość na e dzienniku ze w przedszkolu jest ospa. Dziękuję właśnie Bogu że chłopcy w tamtym roku to przechorowania
-
@Katt współczuję tych chorób u Was 🙁 trzymajcie się tam! 💪🏻
Dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze ☺️ a co do imienia to na spokojnie macie czas, na pewno coś wybierzecie 😇
Ooo zazdroszczę Wam dziewczyny tego śniegu, u nas jakoś na początku tygodnia delikatnie poruszył śnieg, ale może jakieś 10 minut 😂
@Bambusek może spróbuj sobie z irygacją nosa i inhalacjami?
Ostatnio jak tak miałam to mi bardzo pomogło 🥺 życzę zdrówka!
bambusek-94, Katt lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷 382 g 🩷
⏳26.11 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Zrobiłam posiew moczu, wynik będzie za około 4 dni robocze, więc niestety na środową wizytę raczej nie będę miała wyników, bo mam ją rano. No ale umówię się na wizytę telefoniczną z moją Panią dr, jeśli coś wyjdzie, żeby szybko działać. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze 🙏🏻
Wczoraj miałam okropny dzień, nawet płakałam 😅 sama nie wiem czemu, chyba niepotrzebnie aż tak się zmartwiłam. Teraz pozostaje cierpliwie czekać
Go0cha, Arga lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷 382 g 🩷
⏳26.11 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Zaniepokojona1234 wrote:Też się zastanawiałam ale czytałam dużo negatywnych opini na temat zmniejszania bezpieczeństwa (za duże wypełnienie pod pasami) i zostanę jednak przy kocyku
Z tego co zawsze nas uczono, to właśnie ubranie jest największym problemem przy zmniejszaniu napięcia pasów - grube bluzy z kapturem, kombinezony czy to poliestrowe czy misiowe czy merynoski itp.
Otulacze i śpiworki (lub kocyki jak cieplej) są jedynym bezpiecznym rozwiązaniem w foteliku, bo nie przechodzą pod pasamj jak grube ubranie i pozwalają aby pas biegł bezpośrednio w kontakcie z tułowiem, dlatego warto zainwestować a do środka założyć zwykłe ubranie z domu.
Pamiętajcie, że idealnie ustawiony zagłówek o czym często się zapomina i dobrze zapięte i dociągnietę pasy (tak, że nie da się ich uszczypnąć, a przestrzeń między klatką a pasem jest na max wsunięcie palca) to jedyne bezpieczne rozwiązanie w aucie. Nie chcę tu mądrzyć bo bardzo tego nie lubię, jest to po prostu temat, z którym jestem związana zawodowo i naoglądałam się sporo.
Kasiastaraczka, Katt, Kokosq, Arga, _Hope lubią tę wiadomość
-
Zdrówka Dziewczyny, nie dajcie się!
bambusek-94 lubi tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
⏳19.10 - wizyta ginekologiczna
⏳7.01.2026 - III prenatalne

-
Dziękuję za zdrowotne polecajki, stanowczo muszę coś z sobą zrobić. Jak na razie zrobiłam syrop z cebuli na kaszel ale chyba potrzebuje czegoś więcej.
Co do niań to nie korzystałam ale mamy kamerkę Tapo Link chyba model C100, najprostsza, przede wszystkim najtańsza - mniej niż 100zl. Teraz działa jako kamerka u rodziców podglądająca psa staruszka jak zostaje sam w domu. Łączy się po Wifi, mamy aplikacje na telefony - ja i moja mama, przychodzą powiadomienia o ruchu, o hałasie. Zawsze można poświęcić jakiś stary telefon specjalnie pod to i trzymać odpalony podgląd cały czas -
Ja się nie znam w ogóle. Zagłębię się w takim razie bo może po prostu mam właśnie informacje od mniej zaznajomych osóbalta marea wrote:Z tego co zawsze nas uczono, to właśnie ubranie jest największym problemem przy zmniejszaniu napięcia pasów - grube bluzy z kapturem, kombinezony czy to poliestrowe czy misiowe czy merynoski itp.
Otulacze i śpiworki (lub kocyki jak cieplej) są jedynym bezpiecznym rozwiązaniem w foteliku, bo nie przechodzą pod pasamj jak grube ubranie i pozwalają aby pas biegł bezpośrednio w kontakcie z tułowiem, dlatego warto zainwestować a do środka założyć zwykłe ubranie z domu.
Pamiętajcie, że idealnie ustawiony zagłówek o czym często się zapomina i dobrze zapięte i dociągnietę pasy (tak, że nie da się ich uszczypnąć, a przestrzeń między klatką a pasem jest na max wsunięcie palca) to jedyne bezpieczne rozwiązanie w aucie. Nie chcę tu mądrzyć bo bardzo tego nie lubię, jest to po prostu temat, z którym jestem związana zawodowo i naoglądałam się sporo.
każda opiniujesz ważną i to nie wymądrzanie xd
-
Do mnie wczoraj przyszła chusta ta elastyczna i o wiele lepsza mi sie wydaje niz kółlowa. Spróbowałam sie zawiazać bo ogladałam troche filmików i powiem Wam, że nie jest to w ogóle skomplikowane a kólkowej nie umiałam za bardzo używać
potem może rzeczywiście przejdę na nosidło jak będzie trzeba.
Dzisiaj miałam o wiele lepszy sen.
U mnie nie ma w ogóle śniegu ani opadów.
Wczoraj posprzatalam cały pokój córce plus szafe i ubranka i szczerze zaczynam się cieszyć, że odpadna jakies gumeczki spineczki sukieneczki
chociaz ja i tak do przedszkola ubieram córke praktycznie czyli leginsy i bluzkę.
Dzisiaj jest 25 tc czekam z nieciepliwościa na 30
a jeszcze bardziej na poród 
Mam elektroniczną nianie bardzo jej używaliśmy
jak tylko ją znajdę to napiszw firmę
A czy Wy macie do polecenia jakąs karuzele do łożeczka przy córce miałam od kuzynki ale urodzila dziecko i musiałam jej oddać
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:45
-
Ja byłam wczoraj u laryngologa z moim katarem i zapchanym nosem. Dostałam leki, jak ich tylko użyłam to zrobiło się jeszcze gorzej. Nie ważne czy użyję sprayu, czy maści od razu albo mi się zapycha nos, albo zaczynam strasznie kichać i leci mi z nosa. Myślałam wczoraj że nie zasnę. Teraz ledwo oddycham. Mam już dość. Według lekarki to wina hormonów i ogólnie to w ciąży niewiele da się z tym zrobić. Powiedziała że jak w ciągu miesiąca mi to nie pomoże to mam wrócić i może jakiś steryd mi da. Nie wiem jak ja pociągnę przez ten miesiąc...30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g
🩺 01.12 - połówkowe
🩺 01.12 - wizyta

-
Kurcze dziewczyny współczuję tych chorób 😔
Ja się od początku jesieni nie rozstaję z herbatką z cytryną i miodem i jakoś się nie dajemy póki co.
Niani elektronicznej nie mieliśmy a były sytuacje, że no przydałoby się coś takiego więc teraz tak jak piszecie najwyżej zaopatrzymy się w kamerkę internetową jak będzie potrzeba.
Do tej pory jak mąż był w domu a mała spała na górze to włączaliśmy na messengerze wideorozmowę i jeden telefon zostawał z nią a jeden szedł z nami 😂
Ogólnie my po wczorajszej wizycie u prowadzącej, wszystko w porządku, synek dalej jest synkiem i co do tego już chyba nie ma wątpliwości 😃
Prowadząca zaleciła mi dodatkowo branie laktoferyny żeby wspomóc przyswajanie żelaza bo hemoglobina dalej w dół mam nadzieję, ze do przyszłej wizyty coś sie poprawi albo, że chociaż przestanie spadać 😅
Dostałam też już skierowanie na krzywą.
A we wtorek jedziemy na połówkowe ☺️
Kłębuszek, Sagi, bambusek-94, aqq, Kasiastaraczka, Arga, _Hope, Go0cha, Katt, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Zrobiłam posiew moczu, wynik będzie za około 4 dni robocze, więc niestety na środową wizytę raczej nie będę miała wyników, bo mam ją rano. No ale umówię się na wizytę telefoniczną z moją Panią dr, jeśli coś wyjdzie, żeby szybko działać. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze 🙏🏻
Daga ja robiłam latem tuż przed ciążą posiew moczu w diagnostyce i miałam wynik na pewno szybciej niż podawali w widełkach 🙂 trzymam kciuki za dobry wynik!
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powodzenia w szybkiej walce z choróbskami, nie dajcie się.
Ja dziś po badaniach i krzywej. Hgb z 12,3 na 11,8, zobaczymy co na to lekarka. A krzywa, niby ok, bo w widełkach się mieszczę, ale i tak mi się nie podoba, mam 89,po godzinie 144 i po 2 tak samo 144.. -
Laktoferyna to bardzo dobry pomysł 🙂 a jaką masz teraz hemoglobinę?Kokosq wrote:Kurcze dziewczyny współczuję tych chorób 😔
Ja się od początku jesieni nie rozstaję z herbatką z cytryną i miodem i jakoś się nie dajemy póki co.
Niani elektronicznej nie mieliśmy a były sytuacje, że no przydałoby się coś takiego więc teraz tak jak piszecie najwyżej zaopatrzymy się w kamerkę internetową jak będzie potrzeba.
Do tej pory jak mąż był w domu a mała spała na górze to włączaliśmy na messengerze wideorozmowę i jeden telefon zostawał z nią a jeden szedł z nami 😂
Ogólnie my po wczorajszej wizycie u prowadzącej, wszystko w porządku, synek dalej jest synkiem i co do tego już chyba nie ma wątpliwości 😃
Prowadząca zaleciła mi dodatkowo branie laktoferyny żeby wspomóc przyswajanie żelaza bo hemoglobina dalej w dół mam nadzieję, ze do przyszłej wizyty coś sie poprawi albo, że chociaż przestanie spadać 😅
Dostałam też już skierowanie na krzywą.
A we wtorek jedziemy na połówkowe ☺️
Kokosq lubi tę wiadomość
-
W drugim trymestrze norma hemoglobiny to 10,5. W trzecim 11, więc jeszcze jest okaqq wrote:Dziewczyny, powodzenia w szybkiej walce z choróbskami, nie dajcie się.
Ja dziś po badaniach i krzywej. Hgb z 12,3 na 11,8, zobaczymy co na to lekarka. A krzywa, niby ok, bo w widełkach się mieszczę, ale i tak mi się nie podoba, mam 89,po godzinie 144 i po 2 tak samo 144.. -
Kasiastaraczka wrote:Laktoferyna to bardzo dobry pomysł 🙂 a jaką masz teraz hemoglobinę?
Obecnie mam 10,9 miesiąc temu miałam 11,3 🫣 jeszcze dramatu nie ma, ale mogłaby się już zatrzymać. Już nie wymagam takich cudów żeby rosła ale chociaż niech nie spada już 😅
A i prosiłabym o wpisanie mi kolejnej wizyty na 18.12 ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:50
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Połówkowe na Nfz wyszły dobrze, serce, pępowina, mózg itp w porządku. Dziś wyszło, że niby już 404 gramy.
Kolejna wizyta 19 grudnia.
Nie mam pomysłu na imię 😅🫣
Kłębuszek, ZOSIA88, _Hope, Sagi, Kasiastaraczka, Go0cha, aqq, Kokosq, bambusek-94, Katt, Patisonek 25 lubią tę wiadomość