Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak Cie bardzo męczy to polecam zjeść najpierw kilka łyzek jogurtu naturalnego a potem czekolade 😀Jednorożec89 wrote:Dobra, nie wytrzymałam było to silniejsze ode mnie. Zjadłam kawałek czekolady, ale wykorzystałam te sytacje i po godzinie zrobiłam sobie pomiar cukru. I wyszło 82 więc chyba nie jest źle
Czytacie mi dziś w myślach, bo miałam pytać o pranie ubranek dziecięcych, kiedy i w czym 😀starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
⏳19.10 - wizyta ginekologiczna
⏳7.01.2026 - III prenatalne

-
Tak naprawdę czekam na konkretne zalecenia lekarza, jak będą robić regularne pomiary to też okaże się co mogę tak naprawdę a co nie, ale już widzę że nie dam rady np słodyczy odstawić tak na 100 procent, próbowałam zaspakajać się owocami. Np jabłko lub mandarynka do obiadu ale nic to nie daje
bambusek-94 lubi tę wiadomość
-
My byliśmy dzisiaj na spacerze i na sankach bo dopiero dzisiaj pojawil się snieg a jutro może juz go nie być

Zamówilam też córce spodnie z lupilu takie na sanki bo była w za małych
Co do prania ja na poczatek bede prac w proszku jelp widziałam tez mleczko w Rosmannie, nam lovela się nie sprawdziła nie lubiłam tego proszku.
Co do prasowania nie wiem czy mi się bedzie chciało teraz już 2 dziecko...Zajme się praniem po świetach teraz napewno nie mam na to ochoty do 30 tc chcialabym mieć wszysyko gotowe ale to się okaże jak bedzie w praktyce
narazie mam w planach troche posprzątać strych
i swoje ubrania bo sie w niektore nie mieszcze bez sensu zeby wisiały
bambusek-94, Arga lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Tak naprawdę czekam na konkretne zalecenia lekarza, jak będą robić regularne pomiary to też okaże się co mogę tak naprawdę a co nie, ale już widzę że nie dam rady np słodyczy odstawić tak na 100 procent, próbowałam zaspakajać się owocami. Np jabłko lub mandarynka do obiadu ale nic to nie daje
Mi moja dietetyczka powiedziała że jak mam mega ochotę na snickersa to mam go zjeść ale tak do 10 minut po obiedzie 😁 i tego się trzymałam (oczywiście nie codziennie i nie przy każdym posiłku, wiadomo). Ale udało mi się wyregulować cukry i insulinę samą dietą więc myślę że patent działał 😉
Trzymam kciuki za wizytę u specjalisty, żebyś się dowiedziała co i jak. Ja po diagnozie IO u pierwszego niestety usłyszałam wiele głupot na temat wymaganej diety ale potem dietetykczka wszystko naprostowała ❤️
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze trochę stresują mnie te cukry. Po pierwsze pierwszy raz mam taki problem a po drugie boję się że coś nie dopilnuje i coś się stanie dziecku, a jeszcze mój ciążowy mózg wszystko wyolbrzymia.bambusek-94 wrote:Mi moja dietetyczka powiedziała że jak mam mega ochotę na snickersa to mam go zjeść ale tak do 10 minut po obiedzie 😁 i tego się trzymałam (oczywiście nie codziennie i nie przy każdym posiłku, wiadomo). Ale udało mi się wyregulować cukry i insulinę samą dietą więc myślę że patent działał 😉
Trzymam kciuki za wizytę u specjalisty, żebyś się dowiedziała co i jak. Ja po diagnozie IO u pierwszego niestety usłyszałam wiele głupot na temat wymaganej diety ale potem dietetykczka wszystko naprostowała ❤️
Przejęłam się pewnie niepotrzebnie -
U nas nasypało dużo śniegu ❄ i przez ostatnie dni sporo czasu byliśmy bez prądu. 🙃 Dzieci zachwycone zimą, ja zdecydowanie mniej...🙈😂 Do tego znowu jestem przeziębiona.
Ogarnęłam znaczną część wyprawki i trochę prezentów świąteczno-urodzinowych. 💪
Mam wrażenie, że czas pędzi jak szalony... 🙀🙀🙀
Tomuś daje solidne kopniaki i mąż doczekał się czasu, że on również je czuje i widzi. 🥰
Brzuch mam już taki duuuży...😬 Lekarz widząc jak wielkie mam rozejście mięśni mówił, że tak będzie. 🫣 Aż strach się bać jak będę wyglądała w marcu.🤭🫣
Jeśli chodzi o pranie ubranek to ja planuję pod koniec stycznia. Przy starszym synku sprawdziły nam się środki Jelp (metodą prób i błędów bo ma AZS) i dla malucha też będę ich używać. Pranie robię w 40 stopniach, a później prasuję, ale tylko ten pierwszy raz. 😉
Dziś u nas -12 🥶 i oby tylko nie wyłączyli prądu.
Daga121222, bambusek-94, Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Zdrówka życzę i żeby choróbsko się nie rozwinęło!_Hope wrote:U nas nasypało dużo śniegu ❄ i przez ostatnie dni sporo czasu byliśmy bez prądu. 🙃 Dzieci zachwycone zimą, ja zdecydowanie mniej...🙈😂 Do tego znowu jestem przeziębiona.
Ogarnęłam znaczną część wyprawki i trochę prezentów świąteczno-urodzinowych. 💪
Mam wrażenie, że czas pędzi jak szalony... 🙀🙀🙀
Tomuś daje solidne kopniaki i mąż doczekał się czasu, że on również je czuje i widzi. 🥰
Brzuch mam już taki duuuży...😬 Lekarz widząc jak wielkie mam rozejście mięśni mówił, że tak będzie. 🫣 Aż strach się bać jak będę wyglądała w marcu.🤭🫣
Jeśli chodzi o pranie ubranek to ja planuję pod koniec stycznia. Przy starszym synku sprawdziły nam się środki Jelp (metodą prób i błędów bo ma AZS) i dla malucha też będę ich używać. Pranie robię w 40 stopniach, a później prasuję, ale tylko ten pierwszy raz. 😉
Dziś u nas -12 🥶 i oby tylko nie wyłączyli prądu.
Gdzie mieszkacie, że jest tak zimno?🥶
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g 🩷
⏳26.11 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Ja od ty godnia przeglądam butelki do karmienia. Planuje karmić piersią ale wieci jak jest trzeba być gotowym na każdy scenariusz. Może wy mi pomożecie. Chciałabym szklaną i myślę nad lansinoh lovi albo Philips prz czym ta trzecia jest dużo głosów że nie każdy dzieciaczek sobie radzi. Macie już coś wybrane albo sprawdzone?
-
@Jednorozec a może zamaist jeść kupne słodycze to sama zrobisz jakieś ciasto/ciasteczka/muffinki bez cukru? Ja tak robiłam jak odstawiałam cukier i teraz już w ogóle prawie nie mam potrzeby jeść słodkiego. Ja często robiłam ciasteczka na bazie banana, płatków owsianych i siemienia lnianego, trzy składniki i mega szybko się robi. Czasami robiłam brownie z czerwonej fasoli i zamiast cukru erytrytol. Teraz jak już mam ochotę na słodkie to wystarczą mi owoce z jogurtem naturalnym i masłem orzechowym albo kakao na napoju owsianym poslodzone erytrytolem.
Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 = 242 g
🩺 01.12 - połówkowe
🩺 01.12 - wizyta

-
Dzień dobry ☕️🍳
A ja powiem z innej strony, mi osobiście najłatwiej odstawić coś całkowicie
Słodycze również. Może warto się przymusić?
Człowiek się odzwyczaja od słodkiego, smak się wyostrza. Robię sobie kakao wyłącznie z mleka 3,2 i czegoś w stylu deco morreno bez cukru. I czuję że jest słodkie.
A jak raz zjem jakąś czekoladkę, to potem codziennie się chce - to naprawdę wciąga.
Kłębuszek, bambusek-94, Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Będę musiała coś takiego sobie ogarniać właśnie:)Kłębuszek wrote:@Jednorozec a może zamaist jeść kupne słodycze to sama zrobisz jakieś ciasto/ciasteczka/muffinki bez cukru? Ja tak robiłam jak odstawiałam cukier i teraz już w ogóle prawie nie mam potrzeby jeść słodkiego. Ja często robiłam ciasteczka na bazie banana, płatków owsianych i siemienia lnianego, trzy składniki i mega szybko się robi. Czasami robiłam brownie z czerwonej fasoli i zamiast cukru erytrytol. Teraz jak już mam ochotę na słodkie to wystarczą mi owoce z jogurtem naturalnym i masłem orzechowym albo kakao na napoju owsianym poslodzone erytrytolem.
-
Arga wrote:Dzisiaj w Lidlu pieluchy 1+1, kupiłam dwie paczki newborn i pantsy 6, boże jakie ro małe w porównaniu do tych 6😅
W rossmannie też jest promka od jakiegoś czasu, muszę dziś wreszcie zamówić, bo przegapię 🫣 Prokrastynacja poziom ekspert
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Zdrówka życzę i żeby choróbsko się nie rozwinęło!
Gdzie mieszkacie, że jest tak zimno?🥶
Dziękuję.❣️
Mieszkamy na pograniczu Małopolski i Podkarpacia.
Wyszło słońce więc będzie cieplej. 😉
Daga121222, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Mamusie, czy możecie polecić jakieś nieprzemakalne spodnie dla dwulatka? Muszę coś na szybko zamówić, bo zima mnie zaskoczyła oczywiście…

Ostatecznie zamówię kombinezon… mam z zeszłej zimy, ale 86, a teraz chyba będę musiała już kupić 98 🤯 -
Ja też będę karmić piersią,ale kupię butelkę szklaną lansinoh. Przy chłopcach też miałam tę,ale plastikową,no ale smoczek silikonowy, więc nam się sprawdzają te i mogę polecić. Z polecenia położnej że szpitalaZaniepokojona1234 wrote:Ja od ty godnia przeglądam butelki do karmienia. Planuje karmić piersią ale wieci jak jest trzeba być gotowym na każdy scenariusz. Może wy mi pomożecie. Chciałabym szklaną i myślę nad lansinoh lovi albo Philips prz czym ta trzecia jest dużo głosów że nie każdy dzieciaczek sobie radzi. Macie już coś wybrane albo sprawdzone?
Zaniepokojona1234 lubi tę wiadomość
-
Ja zamówilam w lidlu spodnie narciarskieSagi wrote:Mamusie, czy możecie polecić jakieś nieprzemakalne spodnie dla dwulatka? Muszę coś na szybko zamówić, bo zima mnie zaskoczyła oczywiście…

Ostatecznie zamówię kombinezon… mam z zeszłej zimy, ale 86, a teraz chyba będę musiała już kupić 98 🤯
nie wiadomo tez ile tej zimy będzie
u Nas mamy kombinezon 98
jakos weszla w niego ale o 2 rozmiary za mały
Sagi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Ja zamówilam w lidlu spodnie narciarskie
nie wiadomo tez ile tej zimy będzie
u Nas mamy kombinezon 98
jakos weszla w niego ale o 2 rozmiary za mały 
Noo, nie wiadomo ile będzie, ale w czymś na sanki trzeba iść
Wczoraj mu dwie pary spodni po prostu założyłam
-
Ja jestem team kombinezon. Nie przemaka, śnieg nie wchodzi za pasek, moje dzieci w taką pogodę przechodzą z pola w oplatanym stanie więc muszą mieć coś naprawdę praktycznego ale nie będę im zabraniać dobrej zabawy.
Powiedzcie mi jak można być takim nieogarniętym życiowo? Teściową pojechała na jakąś pielgrzymka, dwa dni mam jej nie być. Właśnie dzwoniła do mnie jej córka, której syn chodzi z moim do klasy i pyta o której dzieci dzisiaj kończą szkołę, ja bez zastanowienia wypaliłam to Ty nie wiesz takich rzeczy? No nie bo mama się tym zajmuje .... -
@Jednorożec no to fajnie żyje ta Twoja szwagierka 😅
Ja juz po wizycie u internisty i dostałam kolejny tydzień l4. Rozmawiałam dziś tez z położną i zaczynamy wizyty w przyszłym tygodniu. Będzie przychodziła do mnie do domu na spotkania. Pierwsze wrażenie - taka dobra ciocia, starszawa i mega ciepła. Ma mega dobre opinie więc jestem pozytywnie nastawiona 🙂
U nas tez dziś w nocy spadł śnieg ale już sie topi. Kot średnio zadowolony bo na balkonie mokro i zimno 😁
Za rok nasze bobaski będą pierwszy raz oglądać śnieg ❤️
Sagi, Arga, Kasiastaraczka, Daga121222, alta marea, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość