Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:A mi się udzieliła niemoc o której wczoraj pisałyście, słaba jestem i żoładek jakiś nieswój...
I u mnie od wczoraj coś nie tak z żołądkiem do tego mam wrażenie, że maluch w brzuchu to dziecko, które nigdy nie śpi🫣 czuje kopniaki praktycznie cały czas a najbardziej jak się położę bo już nie daję rady 😅 -
Piękne 🤩👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸

-
Daga121222 wrote:Teoretycznie jeszcze mieszczę się w tym przedziale, ale mam wrażenie, że inne dziewczyny chodzą wcześniej 🤭
U mnie przez dwa tygodnie nie będzie tej Pani, która wykonywała mi poprzednie dwa badania, a nie chce iść do innego lekarza. Za to w grudniu w ogóle nie było już terminów, a próbowałam zapisać się w październiku 🫣
Tak, też zauważyłam że dużo osób na forum chodzi wcześnie na badania. -
Byłam na krzywej w 24+1, ma być skończone 24 tygodnie. Na prenatalne idę w 30Arga wrote:Ja krzywą planuję iść zrobić 17 grudnia bo 19 mam wizytę. Będę wtedy mniej więcej w 24+5 też myślałam, że to za wcześnie ale tak mi mój ginekologiem już kazał 🤔
Arga lubi tę wiadomość
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Ja na krzywą planuję iść 6 albo 13 grudnia. 🥴 Dość wcześnie jeśli chodzi o tydzień ciąży, ale muszę zrobić przed wizytą.
Prenatalne też będę miała wcześnie. Termin ustala mój lekarz prowadzący bo to on je wykonuje.
Mierzyłam dziś sukienkę i przy okazji zrobiłam zdjęcie mojej piłeczki 🫣🤰🏼
aqq, Kokosq, Kłębuszek, Arga, Jednorożec89, Kasiastaraczka, Sagi, bambusek-94, alta marea, Go0cha, Aliana, Dżozu, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
Ja robię w 31+5,a zrobić chyba można do 32+6, więc ok🙂Daga121222 wrote:Czy tylko ja będę miała tak późno III prenatalne? 🫣
Będę 32+5
Myślicie, że będzie okej?
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Jak to mówią " dni są długie,lata krótkie" 🙃aqq wrote:Oj tak, po dzieciach tym bardziej widać ten upływający czas, choć mnie ostatnio nawet w wyczekiwaniu na pierwsze jakoś ten czas ucieka. Chyba, że pomyślę o kolejnej wizycie to nagle się niesamowicie dłuży 😅
aqq lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dziś,czyli 25+5Arga wrote:Ja krzywą planuję iść zrobić 17 grudnia bo 19 mam wizytę. Będę wtedy mniej więcej w 24+5 też myślałam, że to za wcześnie ale tak mi mój ginekologiem już kazał 🤔
-
Zapomniałam sobie kupić glukozę cytrynową i rano miałam niespodziankę, bo w luxmed mieli cytrynową 😁
Wyniki:
Z palca glikemia 90- bałam się, że wysoko
77,5 na czczo
108 po godzinie
106 po dwóch
Sagi, aqq, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
-
To masz naprawdę niskie te cukryKasiastaraczka wrote:Zapomniałam sobie kupić glukozę cytrynową i rano miałam niespodziankę, bo w luxmed mieli cytrynową 😁
Wyniki:
Z palca glikemia 90- bałam się, że wysoko
77,5 na czczo
108 po godzinie
106 po dwóch
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja jutro idę na krzywą przynajmniej mam w planach
mam nadzieję że sie uda 
Przyszedł mi ten podgrzewacz, bujaczek i spodnie z lidla na córkę w ogóle gdybym się wstrzymala z tymi spodniami to wczoraj kupiłabhm za 39 zl bo była przecena i akuart rozmiar Hani
Podgrzewacz wzięłam neno lindo poprzedni miałam lovi ten jest wiekszy i ma funkcje sterylizacji widać , że nie był używany a mi sie akurat przyda bo zamierzam karmić miesznie a potem jeszcze jakies zupki będe podgrzewać
Bujaczek tez w calkiem niezłym stanie ma jedna plamke ale ogólnie jestem zadowolona
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Jestem teraz na diecie niskowęglowodanowej i super się czuję, mój mąż przechodzi na keto, schudł już 5 kgArga wrote:To masz naprawdę niskie te cukry
Moja szwagierka schudła 10 kg, wychodzi z nadciśnienia i niedoczynności tarczycy plus innych chorób, które ma...
Arga, Katt lubią tę wiadomość
-
Pytanie do słodkich mam : mam mętlik w głowie straszny po tym diabetolog. Z kobiety gadania wychodzi ze nic mi nie wolno, ale praktycznie jak po czymś mam cukier po godzinie w normie to mogę czy nie mogę jeść?11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki jajko sadzone i kefir i powiem Wam ze smakowało minto bardzo

Tak sie zastanawiałam nad tym prasowaniem wpisalam sobie z ciekawosci czy trzeba prasowac takie rzeczy chata gpt i napisal że nie trzeba natomiast poleca przeprasowac jak couchy sa nowe a prasowanie jest kwestia bardziej estetyki niż zdrowia i wiem, że prasowanie sobie odpuszcze napewno
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Jednorożec89 wrote:Pytanie do słodkich mam : mam mętlik w głowie straszny po tym diabetolog. Z kobiety gadania wychodzi ze nic mi nie wolno, ale praktycznie jak po czymś mam cukier po godzinie w normie to mogę czy nie mogę jeść?
O kurczę, nie pomogę Ci, ale połączę się tylko w bólu, nie ma to jak pójść na wizytę i nie wiedzieć po niej nic 🫣 -
Ja raz w życiu prasowała te małe rzeczy i nigdy więcej 🤣🫣ogólnie nie lubię prasować, tylko na jakieś wyjście, imprezę w szkole itp.ZOSIA88 wrote:Ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki jajko sadzone i kefir i powiem Wam ze smakowało minto bardzo

Tak sie zastanawiałam nad tym prasowaniem wpisalam sobie z ciekawosci czy trzeba prasowac takie rzeczy chata gpt i napisal że nie trzeba natomiast poleca przeprasowac jak couchy sa nowe a prasowanie jest kwestia bardziej estetyki niż zdrowia i wiem, że prasowanie sobie odpuszcze napewno -
Ja teraz tak myśle, że te katowanie z prasowaniem to byla okropna strata czasu
bo przeciez to dziecko może zaraz ulać i kolejne ubranko teraz to wiem ale musiało po prostu minąc trochę czasu żeby zrozumieć, że niektore rzeczy trzeba odpuścić dla swojeg zdrowia
Sagi, aqq, Arga, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026 -
Ja krzywą będę robiła w 28+1 🙂 akurat tydzień przed wizytą u mojej pani dr
@Hope jaki piękny brzuszek 😍 no i przeurocze rzeczy kupiłaś dla Tomcia ☺️
@Kasiastaraczka to mnie uspokoiłaś 😃
@Zosia a dużo dałaś za ten podgrzewacz? Też planuję coś kupić, bo również chce karmić raz piersią, raz butelką (jeśli się uda)
Ja też nie będę bawiła się w prasowanie, no chyba, że naprawdę będzie mi się nudziło i zrobię to dla zabicia czasu po pierwszym praniu, później wątpię, że będę miała na to czas 🙂
_Hope, Kasiastaraczka, Arga lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
27.02.2026
3685g i 54cm szczęścia 🌸