Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżozu wrote:A mi się udzieliła niemoc o której wczoraj pisałyście, słaba jestem i żoładek jakiś nieswój...
I u mnie od wczoraj coś nie tak z żołądkiem do tego mam wrażenie, że maluch w brzuchu to dziecko, które nigdy nie śpi🫣 czuje kopniaki praktycznie cały czas a najbardziej jak się położę bo już nie daję rady 😅 -
Piękne 🤩👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 974 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Daga121222 wrote:Teoretycznie jeszcze mieszczę się w tym przedziale, ale mam wrażenie, że inne dziewczyny chodzą wcześniej 🤭
U mnie przez dwa tygodnie nie będzie tej Pani, która wykonywała mi poprzednie dwa badania, a nie chce iść do innego lekarza. Za to w grudniu w ogóle nie było już terminów, a próbowałam zapisać się w październiku 🫣
Tak, też zauważyłam że dużo osób na forum chodzi wcześnie na badania. -
Byłam na krzywej w 24+1, ma być skończone 24 tygodnie. Na prenatalne idę w 30Arga wrote:Ja krzywą planuję iść zrobić 17 grudnia bo 19 mam wizytę. Będę wtedy mniej więcej w 24+5 też myślałam, że to za wcześnie ale tak mi mój ginekologiem już kazał 🤔
Arga lubi tę wiadomość
-
Ja na krzywą planuję iść 6 albo 13 grudnia. 🥴 Dość wcześnie jeśli chodzi o tydzień ciąży, ale muszę zrobić przed wizytą.
Prenatalne też będę miała wcześnie. Termin ustala mój lekarz prowadzący bo to on je wykonuje.
Mierzyłam dziś sukienkę i przy okazji zrobiłam zdjęcie mojej piłeczki 🫣🤰🏼
aqq, Kokosq, Kłębuszek, Arga, Jednorożec89, Kasiastaraczka, Sagi, bambusek-94, alta marea, Go0cha, Aliana, Dżozu, Daga121222 lubią tę wiadomość
-
Ja robię w 31+5,a zrobić chyba można do 32+6, więc ok🙂Daga121222 wrote:Czy tylko ja będę miała tak późno III prenatalne? 🫣
Będę 32+5
Myślicie, że będzie okej?
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Jak to mówią " dni są długie,lata krótkie" 🙃aqq wrote:Oj tak, po dzieciach tym bardziej widać ten upływający czas, choć mnie ostatnio nawet w wyczekiwaniu na pierwsze jakoś ten czas ucieka. Chyba, że pomyślę o kolejnej wizycie to nagle się niesamowicie dłuży 😅
aqq lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dziś,czyli 25+5Arga wrote:Ja krzywą planuję iść zrobić 17 grudnia bo 19 mam wizytę. Będę wtedy mniej więcej w 24+5 też myślałam, że to za wcześnie ale tak mi mój ginekologiem już kazał 🤔
-
Zapomniałam sobie kupić glukozę cytrynową i rano miałam niespodziankę, bo w luxmed mieli cytrynową 😁
Wyniki:
Z palca glikemia 90- bałam się, że wysoko
77,5 na czczo
108 po godzinie
106 po dwóch
Sagi, aqq, _Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
-
To masz naprawdę niskie te cukryKasiastaraczka wrote:Zapomniałam sobie kupić glukozę cytrynową i rano miałam niespodziankę, bo w luxmed mieli cytrynową 😁
Wyniki:
Z palca glikemia 90- bałam się, że wysoko
77,5 na czczo
108 po godzinie
106 po dwóch
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja jutro idę na krzywą przynajmniej mam w planach
mam nadzieję że sie uda 
Przyszedł mi ten podgrzewacz, bujaczek i spodnie z lidla na córkę w ogóle gdybym się wstrzymala z tymi spodniami to wczoraj kupiłabhm za 39 zl bo była przecena i akuart rozmiar Hani
Podgrzewacz wzięłam neno lindo poprzedni miałam lovi ten jest wiekszy i ma funkcje sterylizacji widać , że nie był używany a mi sie akurat przyda bo zamierzam karmić miesznie a potem jeszcze jakies zupki będe podgrzewać
Bujaczek tez w calkiem niezłym stanie ma jedna plamke ale ogólnie jestem zadowolona
-
Jestem teraz na diecie niskowęglowodanowej i super się czuję, mój mąż przechodzi na keto, schudł już 5 kgArga wrote:To masz naprawdę niskie te cukry
Moja szwagierka schudła 10 kg, wychodzi z nadciśnienia i niedoczynności tarczycy plus innych chorób, które ma...
Arga lubi tę wiadomość
-
Pytanie do słodkich mam : mam mętlik w głowie straszny po tym diabetolog. Z kobiety gadania wychodzi ze nic mi nie wolno, ale praktycznie jak po czymś mam cukier po godzinie w normie to mogę czy nie mogę jeść?
-
Ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki jajko sadzone i kefir i powiem Wam ze smakowało minto bardzo

Tak sie zastanawiałam nad tym prasowaniem wpisalam sobie z ciekawosci czy trzeba prasowac takie rzeczy chata gpt i napisal że nie trzeba natomiast poleca przeprasowac jak couchy sa nowe a prasowanie jest kwestia bardziej estetyki niż zdrowia i wiem, że prasowanie sobie odpuszcze napewno
-
Jednorożec89 wrote:Pytanie do słodkich mam : mam mętlik w głowie straszny po tym diabetolog. Z kobiety gadania wychodzi ze nic mi nie wolno, ale praktycznie jak po czymś mam cukier po godzinie w normie to mogę czy nie mogę jeść?
O kurczę, nie pomogę Ci, ale połączę się tylko w bólu, nie ma to jak pójść na wizytę i nie wiedzieć po niej nic 🫣 -
Ja raz w życiu prasowała te małe rzeczy i nigdy więcej 🤣🫣ogólnie nie lubię prasować, tylko na jakieś wyjście, imprezę w szkole itp.ZOSIA88 wrote:Ja dzisiaj na obiad miałam ziemniaczki jajko sadzone i kefir i powiem Wam ze smakowało minto bardzo

Tak sie zastanawiałam nad tym prasowaniem wpisalam sobie z ciekawosci czy trzeba prasowac takie rzeczy chata gpt i napisal że nie trzeba natomiast poleca przeprasowac jak couchy sa nowe a prasowanie jest kwestia bardziej estetyki niż zdrowia i wiem, że prasowanie sobie odpuszcze napewno -
Ja teraz tak myśle, że te katowanie z prasowaniem to byla okropna strata czasu
bo przeciez to dziecko może zaraz ulać i kolejne ubranko teraz to wiem ale musiało po prostu minąc trochę czasu żeby zrozumieć, że niektore rzeczy trzeba odpuścić dla swojeg zdrowia
Sagi, aqq, Arga lubią tę wiadomość
-