Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem szydelkowa więc same wiecie jakie mamy ozdoby:) ale moja choinka jeszcze gdzieś tam sobie rośnie. Pojawi się w domu w wigilię
Kasiastaraczka, Katt, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Bardzo mi się podobają takie ozdoby ❤️ kiedyś też zrobie dla nas. Moja mama też ma takie,ale ona kupowała od znajomejJednorożec89 wrote:Ja jestem szydelkowa więc same wiecie jakie mamy ozdoby:) ale moja choinka jeszcze gdzieś tam sobie rośnie. Pojawi się w domu w wigilię

Masz jakieś wzory,tutoriale? -
Wszytko działam z YouTube albo z pinteresta.Kasiastaraczka wrote:Bardzo mi się podobają takie ozdoby ❤️ kiedyś też zrobie dla nas. Moja mama też ma takie,ale ona kupowała od znajomej
Masz jakieś wzory,tutoriale?
Miałam dzisiaj ogromny przypływ energii i męża w domu sprzątaliśmy cały dzień, pomógł mi poodsuwać kanapę i komody żeby ogarnąć za nimi. Teraz kręgosłup mnie rak boli że zastanawiam się czy nie wziąć paracetamol na noc żeby chociaż trochę pospać bo ostatnio kiepsko u mnie ze snem. We wtorek idę do uro fizjo mam nadzieję że coś pomoże
A powiedzcie mi uro fizjo w ciąży robi tylko badania zewnętrzne i środek też?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 19:53
Kasiastaraczka, Arga lubią tę wiadomość
-
W środku nie. Ale gdybym szykowała się do porodu nautralnego, to bym tego wymagała

W poprzedniej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam jak będę rodzić, to babeczka badała mnie również w środku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 20:22
-
@Daga, trzymam kciuki za dobre wyniki krzywej. 🤞🍀
@Zaniepokojona, wow! 😍Jaki już duży dzidziuś. 🥰
Mi też po obu cesarkach okropnie spuchły stopy.
Klapki miałam luźniejsze więc nie było większego problemu, ale buty na wyjście musiałam rozsznurować bo nie byłam w stanie ich ubrać. 🫣 Ogólnie pod koniec każdej ciąży puchły mi nogi, ale to jak wyglądały stopy po cesarce było dla mnie szokiem. 😱
Jeśli chodzi o lekarza rodzinnego to u nas w ośrodku akurat jest nim Pani, która ma specjalizację z pediatrii i jest w porządku. Nie było problemu z zapisem dziecka bo to jedyny ośrodek w naszej miejscowości. Pielęgniarkę i położną środowiskową też wybierałam z tego ośrodka.
Ogólnie te deklaracje wyboru lekarza itd ostatnio ogarniała mi na pierwszej wizycie położna. Ja jedynie przy wypisie w szpitalu podawałam ośrodek zdrowia, który mają powiadomić i tego samego dnia dzwoniła do mnie położna umówić się na wizytę.
Czeka nas cały weekend bez męża a miałam z dziećmi lepić pierogi. Nie wiem czy bez jego pomocy damy radę. 🫣
Choinka pojawi się u nas za tydzień. Drugi rok będzie sztuczna. I też mamy bezpieczne bombki 😉 trochę plastikowych a trochę ozdób z filcu, które sama uszyłam. Powiesimy też zrobione z dziećmi ciasteczka. 🎄✨
Jeszcze muszę jechać do mojej chrześnicy z prezentem, bo w święta się nie zobaczymy. 🙃
Strasznie zabiegany ten grudzień... a czas pędzi jak szalony.🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 21:21
Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
Mam nietrzymanie moczu i to jest jeden z wielu powodów dla których tam idę. Czy mogę prosić o takie badanie sama z siebie i czy jest bezpieczne ?Sagi wrote:W środku nie. Ale gdybym szykowała się do porodu nautralnego, to bym tego wymagała

W poprzedniej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam jak będę rodzić, to babeczka badała mnie również w środku. -
Jednorożec89 wrote:Mam nietrzymanie moczu i to jest jeden z wielu powodów dla których tam idę. Czy mogę prosić o takie badanie sama z siebie i czy jest bezpieczne ?
Jeśli lekarz nie zabrania Ci współżycia, to i takie badanie chyba powinno być ok. U mnie to polegało na tym, że poruszała się zgodnie z ruchem wskazówek zegara i sprawdzała napięcie mięśni. Nic inwazyjnego
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Ale wy dziewczyny utalentowane, super! 🎄
@Hope dziękuję ☺️ pewnie jutro już dostane wszystkie wyniki, jestem bardzo ciekawa tej krzywej no i oczywiście wyników moczu. Ale staram się myśleć pozytywnie 😇
@Jednorożec mi na ból kręgosłupa pomaga ciepły prysznic albo kąpiel, bo ostatnio też mam z tym problem 🙄
Ale jeśli rzeczywiście bardo boli to weź, nie męcz się i oczywiście odpocznij sobie!
Powiem Wam, że też miałam dziś jakiś przypływ energii 🤭 na badaniu trochę mi się spać chciało, ale zanim wróciłam do domu to się rozbudziłam. Posprzątałam cały dom, ugotowałam obiad, mama mnie odwiedziła, poskładałam pranie. Później i tak skończyło się drzemką haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2025, 20:58
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015💍2019💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
32+5 - 2250 g
📆04.02 i 11.02 ➡️ badania (36-37tc)
⏳18.02 ➡️ wizyta (38tc)

-
Ja jestem po wizycie u lekarza prowadzącego. Dostałam skierowanie do urologa, a tak to czekamy jeszcze na wyniki posiewu i jak będą to lekarz zdecyduje czy jakieś antybiotyk mi da. Oprócz bólu, który niestety wraca codziennie to wszystko z bobasem jest ok. Nie ma żadnych oznak przedwczesnego porodu więc mi ulżyło. Co do tej szyjki to tłumaczył mi, że to jest mięsień który pracuje i cały czas się skraca i wydłuża, więc te pomiary co miałam w szpitalu są w normie.
Kasiastaraczka, Sagi, Arga, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta
🩺 11.02 - wizyta

-
Ja też ostatnio mam przypływy sił, dziś oblecielismy z chłopakami poczte,paczkomat,rossmanna i Lidla, zeszło się nam 3 h,ale właśnie później mam bóle mięśni gruszkowatych, ma-sa-kra...Jednorożec89 wrote:Wszytko działam z YouTube albo z pinteresta.
Miałam dzisiaj ogromny przypływ energii i męża w domu sprzątaliśmy cały dzień, pomógł mi poodsuwać kanapę i komody żeby ogarnąć za nimi. Teraz kręgosłup mnie rak boli że zastanawiam się czy nie wziąć paracetamol na noc żeby chociaż trochę pospać bo ostatnio kiepsko u mnie ze snem. We wtorek idę do uro fizjo mam nadzieję że coś pomoże
A powiedzcie mi uro fizjo w ciąży robi tylko badania zewnętrzne i środek też?
Ja na szczęście śpię jak zabita 😄
Mnie fizjo urogin badała też w środku -
Super, że z bobasem wszystko dobrze, natomiast współczuję Ci tego codziennego bólu...Kłębuszek wrote:Ja jestem po wizycie u lekarza prowadzącego. Dostałam skierowanie do urologa, a tak to czekamy jeszcze na wyniki posiewu i jak będą to lekarz zdecyduje czy jakieś antybiotyk mi da. Oprócz bólu, który niestety wraca codziennie to wszystko z bobasem jest ok. Nie ma żadnych oznak przedwczesnego porodu więc mi ulżyło. Co do tej szyjki to tłumaczył mi, że to jest mięsień który pracuje i cały czas się skraca i wydłuża, więc te pomiary co miałam w szpitalu są w normie.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
A mnie dzisiaj nosi na slodkie, miejsca nie mogę sobie znaleźć tak mam ochotę

Obiad jest u mnie najbardziej stabilny glikemicznie, często do niego przemycam owoce bo mi potem nie wybija cukru dzisiaj sobie przemycę jakieś ciasto bo nie dam rady -
Dzisiaj u mnie 3 trymestr ale się ciesze a jedboczesnie sie obawiam jak to będzie.
Mam pytanie do mam co sa po cc i mialy znieczulenie zewnątrzoponowe czy wymiotywałyście po cc?
Ja juz byłam 3 razy znieczulana ale w pelnej narkozie dlatego nie wiem co mnie czeka podczas tych zbieczuleń nie miałam wyniotów.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Chodzi Ci o to znieczulenie, z tego jesteś przytomna?ZOSIA88 wrote:Dzisiaj u mnie 3 trymestr ale się ciesze a jedboczesnie sie obawiam jak to będzie.
Mam pytanie do mam co sa po cc i mialy znieczulenie zewnątrzoponowe czy wymiotywałyście po cc?
Ja juz byłam 3 razy znieczulana ale w pelnej narkozie dlatego nie wiem co mnie czeka podczas tych zbieczuleń nie miałam wyniotów.
Ja nie wymiotowałam po takim, tylko leży się u nas około 12 godzin,wolałabym wstać wcześniej ale nie dają i nie można głowy podnosić ile będzie dobrze. Nie widziałam aby ktokolwiek po tym wymiotował, raz jedna zemdlała na pionizacja ale była chudziutka i położne mówiły, z tego to przez to 😅🫣. -
No wlaśnie moja kolezanka miala 2 tyg temu cc i wymiotywała 4 razy ale wydaje mi się, że to spowodowane bylo ciśnieniem bo ma wysokie.Arga wrote:Chodzi Ci o to znieczulenie, z tego jesteś przytomna?
Ja nie wymiotowałam po takim, tylko leży się u nas około 12 godzin,wolałabym wstać wcześniej ale nie dają i nie można głowy podnosić ile będzie dobrze. Nie widziałam aby ktokolwiek po tym wymiotował, raz jedna zemdlała na pionizacja ale była chudziutka i położne mówiły, z tego to przez to 😅🫣. -
Miałam dwa razy i nie wymiotowałam, ale za pierwszym razem podnosiłam głowę, nie leżałam plackiem miałam ból głowy przez ponad tydzień wi3c warto zwrócić uwagę na to żeby do momentu pionizacji leżeć
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Dzisiaj u mnie 3 trymestr ale się ciesze a jedboczesnie sie obawiam jak to będzie.
Gratulacje! 🥳🥳 to już na prawdę blisko do porodu! Nie martw się, na pewno będzie cudownie, a bobas wynagrodzi Ci wszystkie trudny ciąży 😉
ZOSIA88, Sagi lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷