Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem szydelkowa więc same wiecie jakie mamy ozdoby:) ale moja choinka jeszcze gdzieś tam sobie rośnie. Pojawi się w domu w wigilię
Kasiastaraczka, Katt, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Bardzo mi się podobają takie ozdoby ❤️ kiedyś też zrobie dla nas. Moja mama też ma takie,ale ona kupowała od znajomejJednorożec89 wrote:Ja jestem szydelkowa więc same wiecie jakie mamy ozdoby:) ale moja choinka jeszcze gdzieś tam sobie rośnie. Pojawi się w domu w wigilię

Masz jakieś wzory,tutoriale? -
Wszytko działam z YouTube albo z pinteresta.Kasiastaraczka wrote:Bardzo mi się podobają takie ozdoby ❤️ kiedyś też zrobie dla nas. Moja mama też ma takie,ale ona kupowała od znajomej
Masz jakieś wzory,tutoriale?
Miałam dzisiaj ogromny przypływ energii i męża w domu sprzątaliśmy cały dzień, pomógł mi poodsuwać kanapę i komody żeby ogarnąć za nimi. Teraz kręgosłup mnie rak boli że zastanawiam się czy nie wziąć paracetamol na noc żeby chociaż trochę pospać bo ostatnio kiepsko u mnie ze snem. We wtorek idę do uro fizjo mam nadzieję że coś pomoże
A powiedzcie mi uro fizjo w ciąży robi tylko badania zewnętrzne i środek też?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 19:53
Kasiastaraczka, Arga lubią tę wiadomość
-
W środku nie. Ale gdybym szykowała się do porodu nautralnego, to bym tego wymagała

W poprzedniej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam jak będę rodzić, to babeczka badała mnie również w środku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 20:22
-
@Daga, trzymam kciuki za dobre wyniki krzywej. 🤞🍀
@Zaniepokojona, wow! 😍Jaki już duży dzidziuś. 🥰
Mi też po obu cesarkach okropnie spuchły stopy.
Klapki miałam luźniejsze więc nie było większego problemu, ale buty na wyjście musiałam rozsznurować bo nie byłam w stanie ich ubrać. 🫣 Ogólnie pod koniec każdej ciąży puchły mi nogi, ale to jak wyglądały stopy po cesarce było dla mnie szokiem. 😱
Jeśli chodzi o lekarza rodzinnego to u nas w ośrodku akurat jest nim Pani, która ma specjalizację z pediatrii i jest w porządku. Nie było problemu z zapisem dziecka bo to jedyny ośrodek w naszej miejscowości. Pielęgniarkę i położną środowiskową też wybierałam z tego ośrodka.
Ogólnie te deklaracje wyboru lekarza itd ostatnio ogarniała mi na pierwszej wizycie położna. Ja jedynie przy wypisie w szpitalu podawałam ośrodek zdrowia, który mają powiadomić i tego samego dnia dzwoniła do mnie położna umówić się na wizytę.
Czeka nas cały weekend bez męża a miałam z dziećmi lepić pierogi. Nie wiem czy bez jego pomocy damy radę. 🫣
Choinka pojawi się u nas za tydzień. Drugi rok będzie sztuczna. I też mamy bezpieczne bombki 😉 trochę plastikowych a trochę ozdób z filcu, które sama uszyłam. Powiesimy też zrobione z dziećmi ciasteczka. 🎄✨
Jeszcze muszę jechać do mojej chrześnicy z prezentem, bo w święta się nie zobaczymy. 🙃
Strasznie zabiegany ten grudzień... a czas pędzi jak szalony.🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 21:21
Daga121222, Kłębuszek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Mam nietrzymanie moczu i to jest jeden z wielu powodów dla których tam idę. Czy mogę prosić o takie badanie sama z siebie i czy jest bezpieczne ?Sagi wrote:W środku nie. Ale gdybym szykowała się do porodu nautralnego, to bym tego wymagała

W poprzedniej ciąży jak jeszcze nie wiedziałam jak będę rodzić, to babeczka badała mnie również w środku. -
Jednorożec89 wrote:Mam nietrzymanie moczu i to jest jeden z wielu powodów dla których tam idę. Czy mogę prosić o takie badanie sama z siebie i czy jest bezpieczne ?
Jeśli lekarz nie zabrania Ci współżycia, to i takie badanie chyba powinno być ok. U mnie to polegało na tym, że poruszała się zgodnie z ruchem wskazówek zegara i sprawdzała napięcie mięśni. Nic inwazyjnego
-
Ale wy dziewczyny utalentowane, super! 🎄
@Hope dziękuję ☺️ pewnie jutro już dostane wszystkie wyniki, jestem bardzo ciekawa tej krzywej no i oczywiście wyników moczu. Ale staram się myśleć pozytywnie 😇
@Jednorożec mi na ból kręgosłupa pomaga ciepły prysznic albo kąpiel, bo ostatnio też mam z tym problem 🙄
Ale jeśli rzeczywiście bardo boli to weź, nie męcz się i oczywiście odpocznij sobie!
Powiem Wam, że też miałam dziś jakiś przypływ energii 🤭 na badaniu trochę mi się spać chciało, ale zanim wróciłam do domu to się rozbudziłam. Posprzątałam cały dom, ugotowałam obiad, mama mnie odwiedziła, poskładałam pranie. Później i tak skończyło się drzemką haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia, 20:58
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Ja jestem po wizycie u lekarza prowadzącego. Dostałam skierowanie do urologa, a tak to czekamy jeszcze na wyniki posiewu i jak będą to lekarz zdecyduje czy jakieś antybiotyk mi da. Oprócz bólu, który niestety wraca codziennie to wszystko z bobasem jest ok. Nie ma żadnych oznak przedwczesnego porodu więc mi ulżyło. Co do tej szyjki to tłumaczył mi, że to jest mięsień który pracuje i cały czas się skraca i wydłuża, więc te pomiary co miałam w szpitalu są w normie.
Kasiastaraczka, Sagi, Arga lubią tę wiadomość
30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
🩺 29.12 - wizyta

-
Ja też ostatnio mam przypływy sił, dziś oblecielismy z chłopakami poczte,paczkomat,rossmanna i Lidla, zeszło się nam 3 h,ale właśnie później mam bóle mięśni gruszkowatych, ma-sa-kra...Jednorożec89 wrote:Wszytko działam z YouTube albo z pinteresta.
Miałam dzisiaj ogromny przypływ energii i męża w domu sprzątaliśmy cały dzień, pomógł mi poodsuwać kanapę i komody żeby ogarnąć za nimi. Teraz kręgosłup mnie rak boli że zastanawiam się czy nie wziąć paracetamol na noc żeby chociaż trochę pospać bo ostatnio kiepsko u mnie ze snem. We wtorek idę do uro fizjo mam nadzieję że coś pomoże
A powiedzcie mi uro fizjo w ciąży robi tylko badania zewnętrzne i środek też?
Ja na szczęście śpię jak zabita 😄
Mnie fizjo urogin badała też w środku -
Super, że z bobasem wszystko dobrze, natomiast współczuję Ci tego codziennego bólu...Kłębuszek wrote:Ja jestem po wizycie u lekarza prowadzącego. Dostałam skierowanie do urologa, a tak to czekamy jeszcze na wyniki posiewu i jak będą to lekarz zdecyduje czy jakieś antybiotyk mi da. Oprócz bólu, który niestety wraca codziennie to wszystko z bobasem jest ok. Nie ma żadnych oznak przedwczesnego porodu więc mi ulżyło. Co do tej szyjki to tłumaczył mi, że to jest mięsień który pracuje i cały czas się skraca i wydłuża, więc te pomiary co miałam w szpitalu są w normie.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-