Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam dostać paczkę ubranek dla małej ale na zasadzie przejrzyj i oddaj co Ci się nie podoba. No i zostałam uprzedzona że noworodka tam nie ma, rozmiary od 74 w górę
-
Też się przydadzą 😄 obyś coś wybrała 🥰Jednorożec89 wrote:Mam dostać paczkę ubranek dla małej ale na zasadzie przejrzyj i oddaj co Ci się nie podoba. No i zostałam uprzedzona że noworodka tam nie ma, rozmiary od 74 w górę
Witam się w 3 trymestrze ❤️💗❤️🌸
Arga, _Hope, bambusek-94, Sagi, Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Już 3 trymestr? Super.Kasiastaraczka wrote:Też się przydadzą 😄 obyś coś wybrała 🥰
Witam się w 3 trymestrze ❤️💗❤️🌸
Wiecie, że na Wielkanoc to już raczej będziemy z maluchami 🎉🫣 przeraża mnie ta myśl, że będę jakoś musiała przeżyć 3 miesiące szkoły do wakacji 🤣
Ogólnie jakoś nie mogę się za nic zabrać. Może jak partner przyjedzie to przejrzę resztki ubranek, spakuję dziewczęce po córce. Mało czasu, mało
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja już czuję że trzeci trymestr nadszedł. Do tej pory sprzątałam swój dom, dziadków gotowałam itp a teraz ledwo szklankę umyję i jest mi gorąco. Ja nie wiem jak ogarnę święta 😂 dobrze że jak nie mam siły to inni w domu za mnie zrobią ale o tak czasem wolę po prostu sama
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:38
-
Ja już nie mam siły ale z trójką dzieci i w moim wieku to normalne 🤣🫣Zaniepokojona1234 wrote:Ja już czuję że trzeci trymestr nadszedł. Do tej pory sprzątałam swój dom, dziadków gotowałam itp a teraz ledwo szklankę umyję i jest mi gorąco. Ja nie wiem jak ogarnę święta 😂 dobrze że jak nie mam siły to inni w domu za mnie zrobią ale o tak czasem wolę po prostu sama
Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Niesamowite, że niektóre z Was już zaczęły trzeci trymestr. 🥳🥰 Ani się nie obejrzymy i będziemy witać na świecie maluszki. 😍
Do 6 stycznia to tylko mrugnięcie, a później ostatnia prosta przed najważniejszym spotkaniem. 🥹
Mi ta trzecia ciąża bardzo szybko mija i cieszę się, że jest coraz bliżej porodu. 😍🩵🧸Tym bardziej, że brzuch mam już spory a będzie jeszcze ciężej. 🫣 Choć tu na grupie pewnie będę jedną z ostatnich, która będzie tulić malucha... 😉
Zaniepokojona1234, Kasiastaraczka, Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja odwrotnie, ostatnio mam przypływ energii. Ogarnęłam dom dość gruntownie, korzystam z tego póki mogę bo pewnie za raz się to skończy, ale powiem wam że dzisiaj rano sobie leżę w łóżku czuje jak malutka już silno kopie i takie sobie myślę że przecież przed chwilą zrobiłam test, przed chwilą była moja fasolką w usg a teraz to już silny mały człowiek którego poznam już za trzy miesiące
Dżozu, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Ja też ostatnio mam przypływy sił i nawet wczoraj zrobiłam tort na urodziny synka - w poniedziałek skończy 2 latka 🥰
Przyjechała do nas moja mama, jedziemy na budowę i przy okazji do drugich dziadków. W mieszkaniu to nie ma miejsca na gości 🙃
ZOSIA88, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja już nie przyjmuję ciuchów jeszcze mi kuzynka chciała tez dać ale powiedziałam jej że dostałam dużo po czym się okazalo , że tez mnie chciała zasypać ciuchami wiekszymi
ale ona nie chciałaby napewno, żwby zwracała.
Jednak jakby mi ktos oferował ciuchy żebym sobie wybrala i zwrocila reszte to nie ma takiej opcji już. Mam nauczke po ostatnim przyjeciu a reklamowki sa na strychu i beda czekać az maly bedzie miał pewnie roczek wtedy oddam bo mąż powiedzial że nie ma sily sie bawic znowu w to przenoszenie i oddawanie. Mojej kuzynce zrobilam paczke nowych rzeczych jak sie urodził ale tego już nie pamieta a sporo za to wydalismy z męzem bo około 500 zł kupiliśmy kocyk, misia szumisia ,ślinaiak z mushie zel na zabkowanie i jeszcze coś a teraz dalismy 2 opakowania pampersów ciesze się , że nie placilam jej za te ciuchy bo chciałam na poczatku dac jej 200 zl
ale mąż mnie powstrzymał.
Zasnęłam dzisiaj o godzinie 3 rano weszłam w 3 trymestr z bezssenoscia a moja córka chora siedziala prawie caly tydzień w domu.
A synek robił sobie imprezę do 2 w nocy
cale szczęscie , że juz tak dalwko jesteśmy teraz mysle ze byle do 30 tc potem do 32 itp 
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35
-
Mi tylko pierwsza ciąża się dłużyła a każda następna to moment a ta to zupełnie mi przeleciała bo pierwsze 16 tygodni żyłam w nieświadomości 🫣.
Pierwszy rok też nam szybko zleci a później patrzysz na to swoje maleństwo a ono ma już 10 lat i chodzi na nocowanki do koleżanek i mówi dziwnym slangiem 🤣😅
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Ja bym chciała, żeby mi szybko zleciała ta ciąża. Czuje się już za staro na to wszystkoArga wrote:Mi tylko pierwsza ciąża się dłużyła a każda następna to moment a ta to zupełnie mi przeleciała bo pierwsze 16 tygodni żyłam w nieświadomości 🫣.
Pierwszy rok też nam szybko zleci a później patrzysz na to swoje maleństwo a ono ma już 10 lat i chodzi na nocowanki do koleżanek i mówi dziwnym slangiem 🤣😅
-
Mój chłop przerażony jest porodem, no może nie porodem tylko tym że pierwszy raz zostanie SAM z dziećmi i będzie musiał to wszytko ogarnąć. Jak rodziłam Jasia miał tylko Franka poza tym wtedy mieszkała z nami moja mama teraz będzie na placu boju bez nikogo. Już się mnie pytał czy dam rady mu zamrozić jakiś sos do spaghetti albo leczo🤣🤣🤣🤣
-
A co ja mam powiedzieć jak już zaraz 42 lata na karku? 🤣🫣 Rozumiem Cię. Poprzednie dziecko urodziłam w wieku 39 lat i też jakoś już mniej tej siły miałam niż kiedy rodziłam w wieku 32 lub 34 lat. Ale podobno późne macierzyństwo dodaje później energii u odmładza 🤣ZOSIA88 wrote:Ja bym chciała, żeby mi szybko zleciała ta ciąża. Czuje się już za staro na to wszystko

-
Ciesze się, że jesteś na tym forum chyba los mi Ciebie zesłałArga wrote:A co ja mam powiedzieć jak już zaraz 42 lata na karku? 🤣🫣 Rozumiem Cię. Poprzednie dziecko urodziłam w wieku 39 lat i też jakoś już mniej tej siły miałam niż kiedy rodziłam w wieku 32 lub 34 lat. Ale podobno późne macierzyństwo dodaje później energii u odmładza 🤣

Arga lubi tę wiadomość
-
U mnie też już zaczął się trzeci trymestr i jakoś mnie to tak uderzyło że we mnie jest człowiek że aż mnie zmroziło 🫣 nie wiem o co chodzi bo przecież wiem że jest malutki synek, kopie, śpi, ma czkawkę ale wczoraj jakby mnie piorun strzelił tak mnie to uderzyło. Wpadłam w jakiś lekki niepokój bo przecież ja nawet nie wiem czy ja będę umiała trzymać dziecko dobrze, tak żeby mu nie zrobić krzywdy. Wiem że jest coś takiego jak instynkt ale co jeśli u mnie on w ogóle nie zadziała? 🫣 mam nadzieję że to jakiś chwilowe naturalne wątpliwości 😅 jesteście tu w większości już doświadczonymi mamami, serio to przyszło wszystko wraz z pojawieniem się dzieciątek? Nie wypuszczę go z ręki? Nie zrobię mu krzywdy jak źle go podniosę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:35
-
O matko, rozśmieszyła mnie ta wiadomość 🤣🤣🤣 mógłby się chociaż nie przyznawać hahahahJednorożec89 wrote:Mój chłop przerażony jest porodem, no może nie porodem tylko tym że pierwszy raz zostanie SAM z dziećmi i będzie musiał to wszytko ogarnąć. Jak rodziłam Jasia miał tylko Franka poza tym wtedy mieszkała z nami moja mama teraz będzie na placu boju bez nikogo. Już się mnie pytał czy dam rady mu zamrozić jakiś sos do spaghetti albo leczo🤣🤣🤣🤣
Zrób mu lepiej jakąś próbę generalną, 2 dni w spa w samotności- w sensie spa dla Ciebie, nie dla męża 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:52
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
⏳17.12 - wizyta ginekologiczna
⏳7.01.2026 - III prenatalne

-
Cała przyjemność po mojej stronie 🥰ZOSIA88 wrote:Ciesze się, że jesteś na tym forum chyba los mi Ciebie zesłał

Aliana spokojnie, wdech wydech. Nie upuścisz a jeśli spadnie później z łóżka to dzieci są z gumy dłuższy czas i każdej jakieś gdzieś spadło bo to żywioł 😅🫣
Ja nie miałam żadnego doświadczenia z dziećmi i pierwsze przeżyło i ma się dobrze. Nauczysz się podnosić i odkładać, przewijać, spać na siedząco itp. Miliony kobiet dają radę bez przygotowania i jakoś dzieci przeżywają -
Każda przez to przechodziła pomimo , że mam juz jedno dziecko to róznica wiekowa jest 4 lata i wiele juz nie pamietamAliana wrote:U mnie też już zaczął się trzeci trymestr i jakoś mnie to tak uderzyło że we mnie jest człowiek że aż mnie zmroziło 🫣 nie wiem o co chodzi bo przecież wiem że jest malutki synek, kopie, śpi, ma czkawkę ale wczoraj jakby mnie piorun strzelił tak mnie to uderzyło. Wpadłam w jakiś lekki niepokój bo przecież ja nawet nie wiem czy ja będę umiała trzymać dziecko dobrze, tak żeby mu nie zrobić krzywdy. Wiem że jest coś takiego jak instynkt ale co jeśli u mnie on w ogóle nie zadziała? 🫣 mam nadzieję że to jakiś chwilowe naturalne wątpliwości 😅 jesteście tu w większości już doświadczonymi mamami, serio to przyszło wszystko wraz z pojawieniem się dzieciątek? Nie wypuszczę go z ręki? Nie zrobię mu krzywdy jak źle go podniosę?
ja napewno nie chce w tym stanie ciążowym zostac na wieki. Dzisisj przymierzalam spódnice i w kolejną się nie mieszcze to jakiś horror czuje, że puchne z powietrza już
totalnie nie alceptuje swojego ciała:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:00
-