Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj meczylam się z zaśnieciem do 5 rano zainstalowalam gre i przeszłam 95 poziomów !
Oczywiście moja córka dalej w domu bo kaszlała w nocy i stwierdzilam , że lepiej nie ryzykować ale jutro już musi iśc bo mam lekarza
jeszcze dziadek ewentualnie zostaje. Zapisałam sie na to spotkanie ale zobaczymy czy ja w ogóle pójde na to
-
Ja mimo brania żelaza hemoglobinę mam 11,3. Hematokryt też poniżej normy.
Ale to i tak lepiej bo w poprzednim badaniu hemoglobinę miałam 10,1.
Biorę Tardyferon fol dwa razy dziennie.
U nas też choinka pojawi się w weekend. 🎄✨
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
A bierzesz coś z żelazem?Arga wrote:Z 12,3 do 11,7 nie dużo ale jednak idzie w dół, muszę coś więcej kupić na to
Do 10,5 to jeszcze fizjologia
Edit. W trzecim trymestrze to norma jest 11Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:27
-
Mam coś w prenatalnych tabletkach i piłam pokrzywę, widzę, że muszę dokupić chyba acti feron forte bo tardyferon robił mi straszne bóle brzucha. No nic w piątek wizyta to może mi coś poleciKasiastaraczka wrote:A bierzesz coś z żelazem?
Do 10,5 to jeszcze fizjologia
Edit. W trzecim trymestrze to norma jest 11 -
Arga wrote:Z 12,3 do 11,7 nie dużo ale jednak idzie w dół, muszę coś więcej kupić na to
Mi też spadła hemoglobina z 12,2 na 12 w miesiąc 🫣 nie sądziłam, że przy braniu leków to się może przydarzyć 😅🤔
Oczywiście wiem, że ten wynik jest okej, ale trochę się zdziwiłam. W piątek zapytam panią dr czy coś dodatkowo brać.
To samo mam z ferrytyną… dwa miesiące temu wynosiła 29,2 - a teraz mam 20,9 😬👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Jestem otejpowana i obolała ale bardzo przyjemne to spotkanie było.
Dowiedziałam się np że mam idealne wszytko na dole do rodzenia dzieci sn i że uro fizjo miała ostatnio pacjentkę która w moim szpitalu urodziła dołem po dwóch cc. Jestem w szoku po tej informacji.
A i chłop mi podniósł ciśnienie. Mówię mu przed wyjściem że będę ok 14 żeby odgrzał mi wcześniej zupę i włożył zapiekanie do piekarnika po będę na pewno głośno poza tym pasuje mi zjeść jak przyjdę. Oczywiście że tego nie zrobił i oczywiście że czekam teraz aż mi się obiad zagrzeje a ja głodna jak pies.wrrrr -
O super, ja planuję w styczniu się wybrać 🙂 tylko muszę poszukać kogoś dobrego w swojej okolicy.Jednorożec89 wrote:Jestem otejpowana i obolała ale bardzo przyjemne to spotkanie było.
Dowiedziałam się np że mam idealne wszytko na dole do rodzenia dzieci sn i że uro fizjo miała ostatnio pacjentkę która w moim szpitalu urodziła dołem po dwóch cc. Jestem w szoku po tej informacji.
A i chłop mi podniósł ciśnienie. Mówię mu przed wyjściem że będę ok 14 żeby odgrzał mi wcześniej zupę i włożył zapiekanie do piekarnika po będę na pewno głośno poza tym pasuje mi zjeść jak przyjdę. Oczywiście że tego nie zrobił i oczywiście że czekam teraz aż mi się obiad zagrzeje a ja głodna jak pies.wrrrr
Co ten chłop? Zamyślony jakiś? 😅
Głodna kobieta to zła kobieta 🫣👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
⏳19.12 ➡️ wizyta
⏳12.01 ➡️ III prenatalne

-
Ja też piję pokrzywę,zakwas z buraka, dużo wit c, sanprobi ibs,ale i tak leci, więc włączyłam jeszcze floradixArga wrote:Mam coś w prenatalnych tabletkach i piłam pokrzywę, widzę, że muszę dokupić chyba acti feron forte bo tardyferon robił mi straszne bóle brzucha. No nic w piątek wizyta to może mi coś poleci
Arga lubi tę wiadomość
-
Ja idę do fizjo 23.12.- przed samymi świętamiJednorożec89 wrote:Jestem otejpowana i obolała ale bardzo przyjemne to spotkanie było.
A i chłop mi podniósł ciśnienie. Mówię mu przed wyjściem że będę ok 14 żeby odgrzał mi wcześniej zupę i włożył zapiekanie do piekarnika po będę na pewno głośno poza tym pasuje mi zjeść jak przyjdę. Oczywiście że tego nie zrobił i oczywiście że czekam teraz aż mi się obiad zagrzeje a ja głodna jak pies.wrrrr
O widzisz 🥰ale nie będziesz próbować vbac?
W moim szpitalu po 2 cc to normalne rodzić sn. Babeczki przyjeżdżają z całej Polski i rodzą nawet po 4 cc🙃 -
WspółczujęArga wrote:Ale mnie boli głowa po tej glukozie, normalnie migrena stulecia eh. Nie daję rady chodzić z bólu
Ja też miałam ból głowy po ogtt -
Kasiastaraczka wrote:Ja idę do fizjo 23.12.- przed samymi świętami
O widzisz 🥰ale nie będziesz próbować vbac?
W moim szpitalu po 2 cc to normalne rodzić sn. Babeczki przyjeżdżają z całej Polski i rodzą nawet po 4 cc🙃
Myślałam do tej pory że jestem skazana z marszu na trzecie cięcie, ale jeżeli mam możliwość blizna jest ok to tak: chce spróbować. Muszę z ginem o tym porozmawiać na wizycie jak on to realnie widzi. Fizjo mi mówiła że on zna lekarzy ze szpitala i albo sam zadzwoni gdzie trzeba albo pokieruje mnie np na jedną wizytę tuż przed porodem do kogoś kto tam jest i się mną zajmnie.
Daga121222, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Jeśli czujesz, że chciałabyś spróbować to super opcja, trzymam kciukiJednorożec89 wrote:Myślałam do tej pory że jestem skazana z marszu na trzecie cięcie, ale jeżeli mam możliwość blizna jest ok to tak: chce spróbować. Muszę z ginem o tym porozmawiać na wizycie jak on to realnie widzi. Fizjo mi mówiła że on zna lekarzy ze szpitala i albo sam zadzwoni gdzie trzeba albo pokieruje mnie np na jedną wizytę tuż przed porodem do kogoś kto tam jest i się mną zajmnie.