X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam zakupy z przekąskami keszcze brakuje mi jakis musów owocowych ;) kupiłam tez 2 wody i oshe a mezowi powiem zeby mi zgrzewke kupił i bedzie gdzieś miał ja w aucie w razie czwgo mam też butelke z dafi

Daga121222 lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Sagi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Niunia waży prawie kilogram. Dostałam utrogestan w związku ze skurczami, tak jak w poprzedniej ciąży. Mam nie głaskać brzucha 😂

Daga121222, bambusek-94, Kokosq, Jednorożec89, Arga, _Hope, aqq, Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👩🏻 34

06.07.2025 - ⏸️

09.02.2023 - ⏸️

preg.png

age.png
  • CaroOline Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noe ma szans żebym nadrobiła wszystko bo domykam sprawy z firmą i ciągle nie mam czasu ...
    Spie i pracuje .. tym bardziej że teraz mam wyprzedaże a jest sezon prezentów to paczki wychodzą masowo , ale to dobrze bo przynajmniej finansowo stabilnie ... jak tam u was?
    Co pokupowalyscie na święta za ciekawe prezenty?
    Ja moimu M. Kupiłam karcher mysle że będzie zadowolony ✨️
    Ostatnio na wizycie wszystko ok 850 gram dziewczynki 🩷

Sagi, Arga, _Hope, aqq, Kokosq, bambusek-94, Kasiastaraczka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie życzenia dla mojego Skarba. 💙🥰

@Kasiastaraczka, spóźnione wszystkiego najlepszego dla Synka! 🥳🎂🎉 I trzymam kciuki za piękny poród Córeczki. 😊💗

U nas ostatnie dni mijają na przygotowaniach do świąt, ale staram się robić przerwy, bo lekarzowi nie podobają się twardnienia brzucha na tym etapie i kazał mi dużo odpoczywać... Wieczorami szybko padam, w nocy nie mogę spać, a rankiem może i bym spała, ale synek nie daje.. 🤪

Miałam pytać czy Was też łapią bóle więzadeł? Ja gdy się np. szybciej obrócę od razu czuję okropny ból z boku brzucha.. 🫤 Łapią mnie też skurcze łydek. A dziś nawet śródstopia. 😵‍💫 Magnez biorę praktycznie od początku.

U nas grudzień to też spore wydatki 💸 bo święta i kilka urodzin, dlatego wcześniej ogarniałam wyprawkę i prezenty. Dodatkowo styczeń w naszej rodzinie to też "urodzinowy" miesiąc. 🫣

Cieszę się, że u Was na wizytach wszystko dobrze i jak pięknie maluchy rosną! 🥰😍

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też po świętach urodziny moje i córki a przed świętami partnera więc dużo tego w zimie 🤣🫣
    Syn będzie z marca tak jak moja mama więc też podwójnie do świętowania a później czerwiec i sierpień reszta. Oby młodego mi nie chcieli wyciągać dokładnie w urodziny babci ale liczę, że będzie tydzień po i będzie baran a nie ryba 🤣🫣 ale mam jednego lwa i powiem wam, że to uparty szogun jak żadne inne

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nic sobie nie kupowaliśmy, kupujemy tylko dzieciom i to jest spoko opcja ;)
    Moja córka jest z marca a syn będzie najprawdopodobniej luty

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:09

Arga lubi tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Kokosq Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziękuję za wszystkie życzenia dla mojego Skarba. 💙🥰

@Kasiastaraczka, spóźnione wszystkiego najlepszego dla Synka! 🥳🎂🎉 I trzymam kciuki za piękny poród Córeczki. 😊💗

U nas ostatnie dni mijają na przygotowaniach do świąt, ale staram się robić przerwy, bo lekarzowi nie podobają się twardnienia brzucha na tym etapie i kazał mi dużo odpoczywać... Wieczorami szybko padam, w nocy nie mogę spać, a rankiem może i bym spała, ale synek nie daje.. 🤪

Miałam pytać czy Was też łapią bóle więzadeł? Ja gdy się np. szybciej obrócę od razu czuję okropny ból z boku brzucha.. 🫤 Łapią mnie też skurcze łydek. A dziś nawet śródstopia. 😵‍💫 Magnez biorę praktycznie od początku.

U nas grudzień to też spore wydatki 💸 bo święta i kilka urodzin, dlatego wcześniej ogarniałam wyprawkę i prezenty. Dodatkowo styczeń w naszej rodzinie to też "urodzinowy" miesiąc. 🫣

Cieszę się, że u Was na wizytach wszystko dobrze i jak pięknie maluchy rosną! 🥰😍

Jeju tak, ostatnio jak się w aucie obróciłam do tyłu i poczułam ten właśnie ból z boku brzucha to aż się przestraszyłam 🫣
    I ja mam ten problem z twardnieniem brzucha, czasem się czuję jakbym miała tam kamień przyczepiony aż ciężko chodzić 😕
    U nas może się tak zdarzyć że z małym będziemy mieć urodziny tego samego dnia bo ja też z końca marca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:14

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio twardnieje brzuch . Mam tylko nadzieję że nie wpływa to na szyjkę :( wizyta w poniedziałek i trochę mnie ona stresuje, przez brzuch i przez cukrzycę

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorożec - dobrze że już jest lepiej, ale faktycznie lepiej już być przygotowanym na ewentualny szpital, choć mam nadzieję że ból się już więcej nie powtórzy.

@Daga - piękna choinka! 🎄

@Hope, @Kasiastaraczka - wszystkiego najlepszego dla chłopaków! 🎂🥳

@Sagi - przykro mi z powodu bólu

@Sagi, @Zosia, @Caroline - gratuluję udanych wizyt

Mnie dzisiaj też rano złapał ból jak chciałam się obrócić na drugi bok żeby wstać, ale na szczęście szybko minęło. Póki co żadnych twardniej brzucha nie zauważyłam. My na święta zostajemy w domu sami i nie robimy sobie prezentów, więc chociaż tutaj zaoszczędzimy. W tym miesiącu łącznie na ubranka wydałam 900 zł więc trochę to odczułam, a przecież jeszcze tyle rzeczy zostało do kupienia. Dzisiaj przyszła najnowsza porcja ubranek i są prześliczne. Już nie mogę się doczekać jak będę ubierać małą w te ciuszki 🩷
    W poniedziałek dostałam wyniki posiewu i wyszły mi 3 bakterie, ale zupełnie inne niż w pierwszym posiewie ale też w małej ilości, więc... muszę go zrobić jeszcze raz 🙈 Mam nadzieję że następny posiew już będzie czysty, jak nie to będzie trzeba to jakoś przeleczyć. Dobrze chociaż, że ból całkiem minął.

Sagi lubi tę wiadomość

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷

🩺 29.12 - wizyta

preg.png
‹‹ 337 338 339 340 341
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ