Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak Was czytam, to cieszę się, że nie wysłałam młodego do żłobka. Są tego minusy, ale przynajmniej nie muszę się rano spieszyć. Sielanka się skończy jesienią gdy zacznie się przedszkole 🫣
Ale myślę, że takiemu chłopczykowi będzie już potrzebne towarzystwo rówieśników, wymagania rosną a mi ciężko będzie nadążyć, jeszcze z niemowlakiem.
Dodzwoniłam się do najbliższego POZ (byłam 34 w kolejce
). Deklaracja do położnej złożona, pani na infolinii miła i rozgarnięta, jestem zadowolona.
Dżozu, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
-
Sagi ale moja chodzi już do przedszkola i nic się nie zmieniło w tej kwestii
jedyne co to przeszla przez te choroby w żlobku i teraz malo mi choruje. Ale to taki typ dziecka ona lubi rano sobie pospać ale dla mnie to jest naprawde psychicznie mega obciążające te marudzenie płacz itp.
-
Zawsze znajdą się plusy i minusy 🙂🫣
Na ten moment nie nastawiam się na nic, bo wiem, że różnie bywa. Mnie moja praca nauczyła cierpliwości. Mimo tego, że tylko 7 lat pracuję w żłobku, a wcześniej 2 lata jako opiekunka, to tylko raz przez ten czas miałam wypalenie. Pewnie to nic w porównaniu wychowania dziecka, ale staram się myśleć pozytywnie 🙂
A Wam dziewczyny życzę, by ten czas nie trwał wiecznie ❤️ głowa do góry!👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Daga to Ty pewnie inne podejście tez masz dla dziecie jak pracujesz w żłobku ja totalnie nie mam cierpliwości pomagam sobie oddechem ale te emocje u dzieci są ogromne nauczylam się już , że dziecko też trzeba przytulić ale moja z tych trudnych dzieciaczków. Podziwiam Cie ja bym nie dala rady pracować w żlobku / przedszkolu.
-
@aqq super, że wszystko dobrze na prenatalnych 🙂🥰
@Jednorozec a możesz się odwołać? Kurcze trudna sytuacja
O matko współczuję Wam tego zdzierania dzieci z łóżek. Ja też lubię dłużej pospać,teraz to śpimy jakoś do 8/9. Tak mi się rano nie chce zwlekać...na szczęście nie muszę,ale ogólnie trzeba o którejś wstać, ubrać się, zjeść -
@aqq, super, że wszystko u Was dobrze.🥰 Spora dziewczynka już. 💖😍
Mój lekarz na każdej wizycie stara się zrobić zdjęcie buźki Małego choć nie zawsze się odsłoni. Może na prenatalnych też się uda. To zawsze fajna pamiątka.🥹🥰
Jeśli chodzi o organizację z wstawaniem i dowozami do przedszkola/szkoły to ja jestem zdana na siebie, ale synka na 2,5 roku nie posyłamy do przedszkola. Będę z chłopcami w domu, a córeczkę będziemy odwozić całą ekipą.🫣
Schody się zaczną gdy córka pójdzie do szkoły a chłopcy do przedszkola bo będą chodzić do dwóch różnych placówek i nie będzie wyjścia będę musiała to jakoś ogarnąć.
Ale ja jestem pozytywnie nastawiona. Pragnęłam takiej dużej rodziny.🥰 I jestem mamą, która ceni sobie czas z dzieckiem w domu. Mam koleżanki, które nawet gdy nie pracują posyłają dzieci do żłobka. Każdy decyduje co dla niego jest dobre i moim zdaniem nie ma jednego najlepszego rozwiązania, które sprawdzi się u każdego. 😉
Mi dalej dokuczają dziąsła. Już mam dość. 🤯 Chyba dotrwam do prenatalnych i zapytam prowadzącego czy nie lepiej użyć tego antybiotyku.
Tomuś przez ostatnie dni tak szaleje w brzuchu, że aż mnie wszystko boli 🙃
Kasiastaraczka, Dżozu, Kokosq, Daga121222, Katt lubią tę wiadomość
-
U mnie najyrudniejszy bedzie czas do czerwca, we wrześniu juz bedzie inaczej, szkołę mamy blisko, mieszkamy na przedmieściach, droga jest bardzo prosta i Franek bedzie juz w drugiej klasie chodził sam
Kasiastaraczka, Arga, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Ja swoich jeszcze samych nie puszczę bo to trzeba autobusem dojechać a nie zapowiada się, że się wybudują w tym roku bliżej mnie 🫣. Partner będzie pewnie dwa lub trzy tygodnie i później wraca do pracy a ja z czwórką muszę się ogarnąć 😅🫣 młodą zostawiam jeszcze rok bo nie widzę w niej gotowości do przedszkola.Jednorożec89 wrote:U mnie najyrudniejszy bedzie czas do czerwca, we wrześniu juz bedzie inaczej, szkołę mamy blisko, mieszkamy na przedmieściach, droga jest bardzo prosta i Franek bedzie juz w drugiej klasie chodził sam
-
ZOSIA88, Jednorożec89, Arga, Zaniepokojona1234, Sagi, aqq, Kokosq, Daga121222, bambusek-94, Kłębuszek, Go0cha, _Hope, Kasiastaraczka, Aliana, Katt lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
Jestesmy też juz po wizycie waży 1800 g.
Mialam tez gbs wykonany
Wizyty juz co tydzień
Arga, Sagi, aqq, Kokosq, Daga121222, bambusek-94, Kłębuszek, Go0cha, _Hope, Kasiastaraczka, Aliana, Dżozu, Katt lubią tę wiadomość
-
A powiedz mi z jakiego powodu w poprzedniej ciąży byłaś pod koniec w szpitalu? I dlaczego tak często masz wizyty teraz?ZOSIA88 wrote:Jestesmy też juz po wizycie waży 1800 g.
Mialam tez gbs wykonany
Wizyty juz co tydzień
-
Sprawa złożona corka już przestala rosnąć złe przepływy
Trafiłam do szpitala z powodu silnego ataku żoładka który promieniował mi do pleców i już mnie zostawili tam pomimo, że jeszcze mialam obronę mgr i myślalam że sie uda to ordynator już mnie nie wypuścił... -
Za mną dziś też słaba noc, najpierw córka nie mogła zasnąć i się wierciła z boku na bok przez co i ja nie spałam i jak jej się w końcu udało zasnąć to ja nie mogłam i też się tylko wierciłam 😕 udało mi się przytulić do niej i zasnąć dopiero od 6 do 9 więc dobre i to.
Mąż po przerwie świątecznej wrócił do pracy i ja nie wiem w co ręce włożyć w tym domu 😅 córka co chwilę chce się ze mną bawić i jednocześnie muszę robić obiad a przed nami jeszcze zakupy 😅
Dziś po południu jeszcze wizyta u prowadzącej, ciekawa jestem co tam u maluszka i ile już waży bo czasem jak się zacznie rozpychać to brzuch przyjmuje tylko dziwne kształty 😂 -
@Dżozu, ale Ula pięknie się pokazała 😍
@Zosia, to już duża dzidzia 😍
Czemu tak często wizyty?
I gbs wykonują na NFZ, czy za to się płaci?
@Kokosq to również współczuję takiej nocy 🫣
Kokosq lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Hej dziewczyny, gratulacje udanych wizyt I pięknie rosnących bobasów 🥰 ja już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty, jestem ciekawa ile August urósł bo ostatnio był szacowany na 80 percentyl.
Powiem szczerze że nie macie lekko z tą placówkową logistyką. Mam nadzieję że jakoś uda Wam się to ogarnąć, bo serio przy większej liczbie dzieci to jest spore wyzwanie!
U nas dzisiaj też powrót do rzeczywistości po świętach, mąż pierwszy dzień w pracy po urlopie a ja ogarniam dom i pranie. Musiałam jeszcze jechać z kicią do weta bo ma zaropiałe uszy. Prawdopodobnie to alergia, mogło być gorzej ale my już mieliśmy takie przeboje z jej karmami itp. że teochę się podłamałam że znowu będziemy musieli zmieniać jej dietę a już było dobrze. Ale jak narazie wet kazał wyeliminować jeden produkt i zobaczymy 🙂 -
Gratulację udanych wizyt! Ależ te dzieciaczki pięknie rosną 😍
Moja mała ostatnio szaleje w brzuszku co mnie bardzo cieszy. Wczoraj mąż głaskał po brzuchu przed snem chyba z godzinę i cały czas się wierciła 🩷
Natomiast mam dzisiaj jakiś gorszy dzień psychicznie. Szukam nowego dentysty, bo nasza pani chyba zamknęła swój gabinet. Nie mogłam się do niej dodzwonić przez parę dni, a teraz widzę na googlach że jest zamknięte na stałe. A szkoda, bo była całkiem spoko. Powiem Wam, że nienawidzę szukać lekarzy, tak mnie to stresuję, że wybiorę źle. A męża boli ząb. Takie sytuacje sprawiają że się strasznie dołuję i myślę, że będę złą mamą, bo kompletnie tego nie ogarniam. W dodatku uważam, że my za dużo chodzimy do lekarzy. W zeszłym roku kupę kasy wydaliśmy na lekarzy i chciałabym to jakoś ograniczyć, dlatego też zaczynam szukać na nfz. Kiedyś potrafiłam w ogóle nie chodzić do lekarzy, nie mówię że to dobrze, bo pewnie sporo bagatelizowałam, ale mój mąż to druga skrajność, on by z byle czym ciągle chodził 🙈 Boję się jak to będzie z bobasem, bo jednak chcę dla niej jak najlepiej, a boję się że nie podołam. Sorki za taką chaotyczną wypowiedź, ale chciałam to z siebie wylać.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta

-
Ja płacilam za wszystko chodze do prywatnego lekarza nawet prenatalne. Teraz pójdzie po kieszeni niestetyDaga121222 wrote:@Dżozu, ale Ula pięknie się pokazała 😍
@Zosia, to już duża dzidzia 😍
Czemu tak często wizyty?
I gbs wykonują na NFZ, czy za to się płaci?
@Kokosq to również współczuję takiej nocy 🫣
Apropo juz z doktorem rozmawiałam, że ja do niego wróce i chce żwby mi dobrał taka antykoncepcje, żebym już nie byla w ciąży.
Mam bardzo nisko pęcherz coraz trudniej mi sie chodzi dzisiaj normalnie jakbym miala z 80 lat.
W ciąży z córka chodzilam do Pani doktor i ona tez już po 30 tc zlecila mi co tygodniowe wizyty.
Kłebuszek ja tez teraz kupe kasy wydałam u dentysty w 2 trymestrze a najlepsze że z córką też byłam i powiedziała mi że wizyty kontrolne 4 razy w roku no juz to widze... mąz praktycznie w ogóle nie chodzi do dentysty tylko jak go boliam wrażenie, że moje zęby sa w gorszym stanie od jegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 14:04
-
Ja unikam lekarzy 😅. Jedynie dentysta jest konieczny bo poleciały zęby tym moim dzieciom i tam to majątek zostawiłam i zostawię.Kłębuszek wrote:Gratulację udanych wizyt! Ależ te dzieciaczki pięknie rosną 😍
Moja mała ostatnio szaleje w brzuszku co mnie bardzo cieszy. Wczoraj mąż głaskał po brzuchu przed snem chyba z godzinę i cały czas się wierciła 🩷
Natomiast mam dzisiaj jakiś gorszy dzień psychicznie. Szukam nowego dentysty, bo nasza pani chyba zamknęła swój gabinet. Nie mogłam się do niej dodzwonić przez parę dni, a teraz widzę na googlach że jest zamknięte na stałe. A szkoda, bo była całkiem spoko. Powiem Wam, że nienawidzę szukać lekarzy, tak mnie to stresuję, że wybiorę źle. A męża boli ząb. Takie sytuacje sprawiają że się strasznie dołuję i myślę, że będę złą mamą, bo kompletnie tego nie ogarniam. W dodatku uważam, że my za dużo chodzimy do lekarzy. W zeszłym roku kupę kasy wydaliśmy na lekarzy i chciałabym to jakoś ograniczyć, dlatego też zaczynam szukać na nfz. Kiedyś potrafiłam w ogóle nie chodzić do lekarzy, nie mówię że to dobrze, bo pewnie sporo bagatelizowałam, ale mój mąż to druga skrajność, on by z byle czym ciągle chodził 🙈 Boję się jak to będzie z bobasem, bo jednak chcę dla niej jak najlepiej, a boję się że nie podołam. Sorki za taką chaotyczną wypowiedź, ale chciałam to z siebie wylać.
Teraz na samą myśl, z tego znowu mam chodzić z młodą do szpitala na fizjo, logopedę o psychologa to aż mi się nie chce. Późnej wykwietniu neurolog i muszę zabrać ze sobą małego a tam 3-4 godziny czekania 🫣. Płakać mi się chce zawsze jak mam z nimi gdzieś iść. A w czerwcu ortodonta po roku czekania 🫣.
Jak są chorzy to najpierw leczę ich w domu pięć dni od jeśli jest gorzej to idę dopiero 🤣
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH