SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odpoczywam nie chce mi się totalnie nic umylam tyllo podłogę w kuchni i to wszystko ciuchy córki leża do poskładania zostala jeszcze jedna pralka dla maluszka a na strychu są do wyprasowania przescieradla i inne rzeczy ale dzisiaj czuję , że mam tego nie robić jutro pewnie tez nic nie zrobie bo mam lekarza więc moze w czwartek rusze :D boje się tego 34 tc wtwdy z córka trafiłam do szpitala mam nadzieję , że teraz bedzie wszystko zaplanowane.

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ja dzisiaj odpoczywam nie chce mi się totalnie nic umylam tyllo podłogę w kuchni i to wszystko ciuchy córki leża do poskładania zostala jeszcze jedna pralka dla maluszka a na strychu są do wyprasowania przescieradla i inne rzeczy ale dzisiaj czuję , że mam tego nie robić jutro pewnie tez nic nie zrobie bo mam lekarza więc moze w czwartek rusze :D boje się tego 34 tc wtwdy z córka trafiłam do szpitala mam nadzieję , że teraz bedzie wszystko zaplanowane.
    Ja tez boję się ze się pokomplikuje przed czasem. Wiem ze dziecko jest już w miarę bezpieczne, ale przeraża mnie leżenie w szpitalu

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Karolina 26 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej❤️ fajnie, że napisałaś
    Ojej,przytulam, ciężki czas dla Was - wspomnienia na pewno odżywają
    Daj znać jutro jak po prenatalnych
    A macie jakieś typy imion?

Mi się podoba Igor i Szymon, ale mężowi źle kojarzy się imię Szymon więc odpada. Na chwilę obecną nie wie, jakie mu się podoba 🫣

• Aliana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Hej, hej. Też jestem z wami od początku i czytam na bieżąco, ale mało się udzielam. Nie posiadam wiedzy żadnej, żeby doradzać. Jutro będzie rok jak straciłam syna w 26 tygodniu ciąży poprzez odklejenie się łożyska. Było przodujące. Krwotok, karetka, szybka cesarka, przetaczanie krwi. Syn żył tylko dwa dni :( Ta ciąża nie jest dla mnie łatwa psychicznie. Ciągle się boję, że coś się wydarzy :( Pomimo, że wszystko jest w porządku. Łożysko na przedniej ścianie już nie jest nisko, nie ma plamienia ani nic. Ilość wód płodowych też ok. Byliśmy nawet na echu serca i też wszystko dobrze. Niestety po stracie dziecka bywają cięższe dni. :( Jutro wieczorem wybieram się na III prenatalne. Też będzie chłopczyk, ale póki co nie możemy zdecydować się na imię. Planowane cc będę mieć prawdopodobnie w 37/38 tc czyli 2 marzec lub 9 marzec. Obecnie 29+1 tc :)

Fajnie że napisałaś! Bardzo ciężkie doświadczenia za Toba, bardzo mi przykro że to wszystko przechodziłaś. Powodzenia na badaniach, dużo zdrówka dla Was! Trzymamy kciuki za szczęśliwe marcowe zakończenie ❤️

Karolina 26, Dżozu lubią tę wiadomość

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Aliana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    Mi się podoba Igor i Szymon, ale mężowi źle kojarzy się imię Szymon więc odpada. Na chwilę obecną nie wie, jakie mu się podoba 🫣

Igor bardzo ładne imię :) Szymon też, ale jak ma się zle skojarzenia to już po ptakach, nie da się tego przeskoczyć 😅 Z mężem byliśmy zgodni do imienia i dość szybko poszło, ale jeszcze dla zasady przejrzeliśmy sobie księgę imion męskich. Godzinę śmialiśmy się z dawnego polskiego imienia- Choroman 😂 brzmi jak superbohater, którego nikt nie chce wzywać 😂

Kasiastaraczka, bambusek-94, Kokosq lubią tę wiadomość

01.2025- 10tc 💔

05.2025 staramy się dalej 💪

30.06 - ⏸️ 🩵💙

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 wrote:
    U nas było podobnie z wyborem imienia, mąż nie trawił jednego imienia,a drugie było wspólnym wyborem, więc na szczęście dogadaliśmy się 😄

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia, wow 😍 ile pracy włożyłaś w pierwszą stronę.👏👏👏

Rzeczywiście sporo dziewczyn się nie odzywa i mam nadzieję, że wszystko u nich i ich maluszków dobrze.

@Karolina, bardzo mi przykro i to zrozumiałe, że to dla Was trudny, stresujący czas. 🫂 Gratuluję synka i trzymam kciuki za jutrzejsze prenatalne.🩵🤞🍀 Fajnie, że się odezwałaś.😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

🐝 2021🩷
    🐝 2023🩵
    ⏳🐝 2026🩵

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina 26 - przykro mi, że musiałaś przez takie tragedie przechodzić ☹️
    Miło nam, że się odezwałaś (tak samo Gocha). Trzymamy mocno kciuki, żeby tym razem wszystko poszło dobrze.

Ja kończę segregowanie i pranie ubranek, które podostawaliśmy. Mamy baaaardzo dużo body z długim rekawem o rozmiarze 62, a z moich obliczeń wynika, że będziemy mieli wtedy lato😆 także może się okazać, że mało co ich użyjemy. Ale do rozmiaru 68 jesteśmy zabezpieczeni, tylko pudła wymieniac. Ale sortowanie tego to męka... także się już wgl nie dziwie, że część z Was denerwują te odziedziczone ubranka.
    Zastanawiam się przy okazji czy będę miała komu oddać te ubranka, czy pojawi się jakaś ciąża w moim gronie 🥰

@Kasiastaraczka ja wgl podziwiam Cię za czas poświęcony na prowadzenie wątku... dziękuję Ci osobiście 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 15:48

Kasiastaraczka, ZOSIA88, Daga121222, Aliana, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    ⏳7.01.2026 - III prenatalne
    ⏳14.01.2025 - wizyta gin.

preg.png
  • alta marea Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Go0cha i @Karolina 26 - super, że się odezwałyście! I dziękuję Karolina za podzielenie się Twoją historią - jesteś bardzo silna, jeśli dziś jesteś tu gdzie jesteś!

@Kasiastaraczka ja też dziękuję za moderację:D

Kasiastaraczka, Go0cha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa ❤️

Ja się cieszę, że skończyłam już segregację,uff,to była ciężka praca...

ZOSIA88, Arga, _Hope lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu ja Ci powiem, że wiecej rzwczy ubranek udało mi się skomoletować po córce niz tych darowanych.
    Ogólnie chce zrobić tak jak z córka pajacy używać na noc a na dzien body plus spodnie. Jwdnak te darowane rzeczy niby fajnie że dostalam ale tylko się nawkurzałam bo dostalam do rozmiaru 80 a praktycznie nie ma tam ubranek w rozm 56 i 62 tuch co nakbardziej potrzebuje. Ja bede oddawac ubranka córce szwagra nie chce juz niczego te zużyte brzydkie na ścierki a co nie pójdzie do pck. Z tą segregacja dużo pracy jest a jeszcze ja wszystkie rzeczy pomieszane :D a tam 11 reklamowek :D ja z córką segregowalam rozmiarami .
    Źle sie dzisiaj czuję mam okropna suchość w buzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 17:28

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziś plecy bolą 🫣 przedzwigałam się za bardzo. Nie wiem jak ja po tych wolnych wstanę jutro z nimi po 6 😅🫣

age.png

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, powodzenia na wizytach! 🤗❤️

Ja dziś nie mogłam spać od 1 do 6 🫩, a o 4:40 wstałam i zjadłam miskę płatków, bo męczył mnie głód 😅
    Zdecydowanie mój organizm testuje moją cierpliwość 🫣

Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki poranek miałam córkę mialam cieżko obudzić :( może macie jakieś patenty bo ja juz nie mam siły ona ma wlasnie nalpeszy sen koło 7/8 a do przedszkola można zaprowadzić do 9 godziny.
    Udało mi się ją przygotować a mój tata zaproponował , że ja zaprowadzi na sankach to już nie marudziła .
    Nie potrafie sobie wyobrazić co bedzie za rok kiedy 2 bede zaprowadzać chyba się zalamie:/
    Daga ja tez wstaje w nocy dzisiaj o 3 w nocy ale powierciłam się i jakos udalo się zasnąć pospałabym jeszcze ale musze jechac na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:05

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • aqq Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po prenatalnych 🙂 z dzisiejszych pomiarów 1645 g zdrowej dziewczynki 🙂 zdjęć nie chciała jak zawsze i zasłoniła się rękami, ale najważniejsze, że wszystko dobrze 😃

20260107-084732.jpg

Kasiastaraczka, Jednorożec89, Kłębuszek, Daga121222, Sagi, Arga, ZOSIA88, Aliana, bambusek-94, _Hope, Dżozu, Kokosq, Go0cha, Katt lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Ciezki poranek miałam córkę mialam cieżko obudzić :( może macie jakieś patenty bo ja juz nie mam siły ona ma wlasnie nalpeszy sen koło 7/8 a do przedszkola można zaprowadzić do 9 godziny.
    Udało mi się ją przygotować a mój tata zaproponował , że ja zaprowadzi na sankach to już nie marudziła .
    Nie potrafie sobie wyobrazić co bedzie za rok kiedy 2 bede zaprowadzać chyba się zalamie:/
    Daga ja tez wstaje w nocy dzisiaj o 3 w nocy ale powierciłam się i jakos udalo się zasnąć pospałabym jeszcze ale musze jechac na wizytę.

A daj spokój, ledwo dzieci z łóżka wyciągnęłam rano, młodszy może jeszcze jakos ale starszy to był dramat.

U mnie jest lepsza jazda . Złożyłam starszaków wniosek na świetlic, bo on czasem kończy lekcje o 11 i żebym nie musiala tyle chodzić napisałam ten wniosek żeby mi zostawał w szkole do 14 wtedy bym sobie ogarniała na raz obu. Napisałam tam ze nie pracuje ale rodze niedługo i mogą się zdarzyć sytuację wyjątkowe kiedy będzie musial zostać. Odrzucili mi podanie, wiec albo bede pakować małą trzy razy dziennie na wycieczkę do szkoły lub przedszkola albo bede musiała zaangażować teściową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:17

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zosia, pewnie po tej dłuższej przerwie ciężej było jej wstać 🫣 fajnie, że dziadek zaproponował pomoc!

@Aqq o super! 😍
    Ciekawe czy nasza księżniczka się pokaże w poniedziałek na prenatalnych 🫣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:18

👱🏻‍♀️30🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od 02.2023
    2025 2xIUI ❌

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
    16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
    20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
    21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
    24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️

Córeczka 🩷
    20+5 - 382 g
    26+0 - 964 g
    29+2 - 1400 g
    31+2 - 1800 g

⏳12.01 ➡️ III prenatalne
    ⏳21.01 ➡️ wizyta

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj jestem wkurzona na maksa z tym wstawaniem, odśnieżaniem itp. 😭 Mam cały brzuch spięty a muszę zrobić ze sto prań od ogarnąć trochę dom po tych świętach 🫣
    Od przyszłego tygodnia mam fizjo z młodą na 8 i nie można zmieniać godzin i tak przez miesiąc a starszaki mają na 8.30 i się nie wyrobię sama. Nawet nie wiem czy zdążę na zajęcia bo to drugi koniec miasta 😭🫣 do dupy to jest jest

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqq to juz duży bobas ;)
    Jednorożec ja wlasnie mam jedno dziecko ale tyle ile energii rano strace na te pobudki to mam przez caly dzień doła :/ marze aby podrosla do wieku jak sama bedzie chodzic do szkoły.
    Daga u mnie to trwa od żlobka codzienna walka z pójsciem do żłobka a teraz przedszkola czyli około 3 lata czuje się wypalona przez 1 dziecko a teraz 2 w drodze jak nie dostać jakiejś depresji :/ twierdze, że ja sie nie nadaje na role matki o pierwsze bardzo walczyłam a terwz to wpadka. Po urodzeniu planuje podwójna antykoncepcję bo mąż oczywiście nie bedzie sobie krzywdy robił zabiegiem najchetniej calkowicie zrezygnowałabym z seksu w takim przypadku.
    Jak wróce dzisiaj z wizyty to musze to odespać watpie, że dzisiaj cos zrobie po lekarzu planuje tylko male zakupy w lidlu musze odkupić rzeczy które wykadlam z torby do porodu :D

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że też czasem czuję wypalenie. Jest cale mnóstwo spraw o które musze dbać zupełnie sama. Chłop wiadomo jak myśli albo nie myśli.
    Obserwuje jak moja teściową nadskakuje swojej córce ( nic dobrego nie robi to inna sprawa) ale jej corka w wieku 40 lat nie wie jak jajecznice zrobić bo teściową im w tyłki włazi. Nie zazdroszczę im bo nie jestem od nikogo zależna ale chciałbym żeby chociaz raz o mnie ktoś się tak zatroszczył. Teraz jak jestem już w zaawansowanej ciąży czasem bardzo czegoś takiego brakuje, są dni kiedy naprawdę nie mam siły a musze.

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ