Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wiem, to wody lubią się sączyć w spoczynku (jak leżysz, siedzisz, śpisz itp). To mi się nigdy nie zdarzyło i podobnie jak tu dziewczyny piszą, jak jestem bardziej aktywna to bielizna też czasami mam wrażenie że do wymiany. Nie polecam za dużo szukać, ale jeśli chcesz sie uspokoic to jak pogooglujesz po angielsku to wyniki wyszukiwania szczególnie obrazów bardzo cię uspokoją 😁🤣 mozesz kupic sobie zwykle paski lakmusowe bo na te wkladki to szkoda kasy, pasek moczysz w wydzielinie i odczytujesz wynik do 30 sekund (jestem biochemikiem 🤭). Na spokojnie, warto obserwować ale bez paniki.
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
I u mnie jest taka zwiększona wydzielina i często mam schize po przebojach sprzed roku i biegam do łazienki sprawdzić czy wszystko ok 😅
Dziś wpadli do nas z wizytą teściowie i do herbaty zjadłam 4 kosteczki ptasiego mleczka, boże jaka mnie od tamtego czasu męczy zgaga 🫣 poszłam się teraz położyć na trochę i mam wrażenie, że się nasila 🥲 -
Ja mam umówionego diabetolog we czwartek, potrzebuje recept. No i cukier poszedł mi w drugą stronę. Mam nocne zjazdy, z jednej strony jak zjem druga kolację to jest nawet ok ale dojadanie na noc powoduje u mnie taka zgaga ze nie śpię i nie wiem kompletnie jak to rozwiązać
-
U mnie też zdarzają się mokre majty, w sumie raz dziennie na pewno. Plus leczyłam jeszcze infekcje fluozimem i potem probiotyk invag, mam wrażenie, że to powoli się wygasza. Trochę byłam nią zaskoczona, bo nic nie szczypało, piekło, nie swędziało, brzydko pachniało - po prostu śluz był żółty, ale gin dopatrzyła się jakichś odcieni zieleni 🤣
Ale tak, te mokre majty też swego czasu mnie zestresowały. Ale pojawiają się przy ruchu, i są niekomfortowe. A z wkładkami wcale nie lepiej.starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
⏳7.01.2026 - III prenatalne
⏳14.01.2025 - wizyta gin.

-
@Bambusek super, że imprezka udana 🙂
@Zosia współczuję opryszczki... może większe ilości cynku bierz?
My nie mamy warunków do robienia imprez urodzinowych. Teraz na 2 latka synka to jednego weekendu przyjechała chrzestna z mężem,a w kolejny weekend przyjechała moja mama, zabraliśmy ją do teściów i tam zjedliśmy tort
Pod koniec stycznia mój starszy syn kończy 4 lata i też będzie tak , że zrobimy tort i zabierzemy do teściów. Połączymy imprezki z imieninami babci
@alta marea ja kupię wit d z dr jacobs , sprawdziła mi się przy drugim synku. Pierwszy był na vigantol,ale drugiemu nie służyła, bolał go brzuszek
@Hermionka ja team linomag
Co do kolek to możecie spróbować omni biotic panda,ja piłam z drugim synkiem w ciąży i podawałam mu na początku przez miesiąc,jak dokarmialismy moim z butelki
Teraz też zaczęłam pić
U nas jeśli coś działo się z pupą to mąka ziemniaczana wystarczała
@Katt super wiadomości 🥰
Oo mój vbac był z synkiem 3900😄
@Kłębuszek z tą wydzieliną to raczej już teraz normalne,ja ostatnio też zauważyłam zwiększone ilości,czasami czuję mokro...
Ale dla pewności możesz skoczyć na ip lub kupić takie wkładki w aptece badające czy to wody
Próbuję ustalać powoli, które z dziewczyn nie odzywały się dawno -zrobilam parę notatek na pierwszej stronie 🙂
@alta marea u Ciebie będzie chłopczyk?
Ja dziś ostro wzięłam się za porządki,nawet z myciem szkła w witrynce,korzystam, że mąż jeszcze ma wolne,wraca w środę do pracy
alta marea, Dżozu, ZOSIA88, bambusek-94 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:@alta marea u Ciebie będzie chłopczyk?
Tak
trzeci kawaler, wciąż bezimienny, chociaż już się docieramy
możesz też dopisać wizyty mam 12.01 trzecie prenatalne i 19.01 wizyta u mojej ginekolog, dzięki!
Kasiastaraczka, Dżozu, Daga121222, Arga, Katt, bambusek-94, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka ja mam tendencje do opryszczki jak tylko słabiej się czuje to mi zaraz wybije
uzywalam heviranu ale teraz nie próbuje.
Jestem pod wrażeniem ile pracy włożyłaś w pierwszą stronęi ile dziewczyn się jednak nie odzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 11:16
-
To prawda, sporo osób się nie odzywa. Mam nadzieję, że wszystko u nich dobrze.
Ja dziś po kiepskiej nocy, najpierw obudziłam się po 1 i długo się wierciłam, a później od 4 do 6:30 nie spałam.. finalnie kot obudził nas po 8 🫣😅
W ogóle od długiego czasu widzę, że moja kicia nie chce już leżeć u mnie na brzuchu i nie wiem czy po prostu jej nie wygodnie, czy może coś czuje 😆
Ale jak leżę na boku to kładzie się na mnie haha
Do tego śpi w dziecięcym łóżeczku, jakie wielkie zdziwienie będzie, gdy dowie się, że to nie dla niej 🤭
Kasiastaraczka, Dżozu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Zazwyczaj te opryszczki pojawiają się jak organizm słabszy, więc wzmacniaj się wit c,d i cynkiem 🙂ZOSIA88 wrote:Kasiastaraczka ja mam tendencje do opryszczki jak tylko słabiej się czuje to mi zaraz wybije
uzywalam heviranu ale teraz nie próbuje.
Jestem pod wrażeniem ile pracy włożyłaś w pierwszą stronęi ile dziewczyn się jednak nie odzywa
Noo, dopiero teraz zauważyłam, że naprawdę dużo dziewczyn nie udziela się już 😥 -
Jakiś czas temu przeglądałam początek wątku i zauważyłam, że co najmniej 3 dziewczyny poroniły. Nie pisały o tym, ale w stopce miały zaznaczone( chyba że nie zauważyłam). Być może jest ich więcej, nie przeglądałam dokładnie i do końca.
Ja to natomiast , staram się czytać na bieżąco ,mało się udzielam. Jakoś tak chyba mam że jestem bardziej obserwatorka niż wypowiadająca się. A może jakoś też nie mam za wiele do napisania w danych tematach. Ale jestem z Wami ciągle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 12:34
Daga121222, Sagi, Arga, Aliana, _Hope, bambusek-94, Dżozu, alta marea, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Hej, hej. Też jestem z wami od początku i czytam na bieżąco, ale mało się udzielam. Nie posiadam wiedzy żadnej, żeby doradzać. Jutro będzie rok jak straciłam syna w 26 tygodniu ciąży poprzez odklejenie się łożyska. Było przodujące. Krwotok, karetka, szybka cesarka, przetaczanie krwi. Syn żył tylko dwa dni
Ta ciąża nie jest dla mnie łatwa psychicznie. Ciągle się boję, że coś się wydarzy
Pomimo, że wszystko jest w porządku. Łożysko na przedniej ścianie już nie jest nisko, nie ma plamienia ani nic. Ilość wód płodowych też ok. Byliśmy nawet na echu serca i też wszystko dobrze. Niestety po stracie dziecka bywają cięższe dni.
Jutro wieczorem wybieram się na III prenatalne. Też będzie chłopczyk, ale póki co nie możemy zdecydować się na imię. Planowane cc będę mieć prawdopodobnie w 37/38 tc czyli 2 marzec lub 9 marzec. Obecnie 29+1 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 12:36
Daga121222, Go0cha, Sagi, Arga, Kasiastaraczka, Aliana, _Hope, bambusek-94, Dżozu, alta marea, Kłębuszek, Kokosq, Katt lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙋🏼♀️ fajnie, że dałaś znać co u Ciebie. Przykro mi, że za Tobą takie przeżycie, nic dziwnego, że się stresujesz.Karolina 26 wrote:Hej, hej. Też jestem z wami od początku i czytam na bieżąco, ale mało się udzielam. Nie posiadam wiedzy żadnej, żeby doradzać. Jutro będzie rok jak straciłam syna w 26 tygodniu ciąży poprzez odklejenie się łożyska. Było przodujące. Krwotok, karetka, szybka cesarka, przetaczanie krwi. Syn żył tylko dwa dni
Ta ciąża nie jest dla mnie łatwa psychicznie. Ciągle się boję, że coś się wydarzy
Pomimo, że wszystko jest w porządku. Łożysko na przedniej ścianie już nie jest nisko, nie ma plamienia ani nic. Ilość wód płodowych też ok. Byliśmy nawet na echu serca i też wszystko dobrze. Niestety po stracie dziecka bywają cięższe dni.
Jutro wieczorem wybieram się na III prenatalne. Też będzie chłopczyk, ale póki co nie możemy zdecydować się na imię. Planowane cc będę mieć prawdopodobnie w 37/38 tc czyli 2 marzec lub 9 marzec.
Mam nadzieję, że dotrwasz do końca! 🥰
I gratuluję synka! Powodzenia na jutrzejszych prenatalnych
Karolina 26, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Daga121222 wrote:Cześć 🙋🏼♀️ fajnie, że dałaś znać co u Ciebie. Przykro mi, że za Tobą takie przeżycie, nic dziwnego, że się stresujesz.
Mam nadzieję, że dotrwasz do końca! 🥰
I gratuluję synka! Powodzenia na jutrzejszych prenatalnych
Też mam taką nadzieję
jeszcze dwa miesiące 🥰
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
Karolina 26 to trudny czas dla Ciebie

Daga ja wstalam o godzinie 4 rano i zjadlam najpierw banana a potem poszlam sobie po wafelke córka moja się obudzila i mi go zjadła
i poszła dalej spać.
Ściagnelam sobie gre na telefon jakies kostki do układania jestem juz 580 poziomie
ale wkurzaja mnie strasznie bo jak nie przejdę to tracę tam życia. Nie mam weny na czytanie książek 
Przeglądalam sobie stare forum jak urodziłam córkę tam byłam 3 rozpakowana ciekawe jak teraz ale pewnie też jakos zapoczątkuje ten watek. Poczytalam co ja tam pisałam sobie wtedy bo już się nie pamięta tego i teraz zastanawiam się czy 1 paczka pampersów mi wystatczy i chusteczek. Oczywiście problem był z przystawianiem na początku więc teraz też pewnie bede prosila o mm ale powiem szczerze jakoś nie chce mi sie bawic w ten lakatator wolalabym, żeby dziecko mi ta laktacje rozkręciło. Używałam tez kapturków ale córka za dużo polykała powiettza i ulewała. Nie bedzie to proste ale zaluje ze sobie nie prowadzilam jakiegos pamietnika bo jednak dużo się zapomniało już.
Dżozu lubi tę wiadomość
-
Mam już kilka razy dziennie skurcze bh, dzisiaj zauważyłam ze blizna mnie przy nich ciągnie i nie wiem czy to jest jakoś niepokojące. Chat gpt mówi ze raczej nie ale trochę mnie to martwi.
-
Właśnie wczoraj wykreśliłam z listy chyba takie dwie, które nie pisały o tym. Reszta nie udziela się w ogóle na forum,a niektóre przeniosły się na inne wątki 🙃Go0cha wrote:Jakiś czas temu przeglądałam początek wątku i zauważyłam, że co najmniej 3 dziewczyny poroniły. Nie pisały o tym, ale w stopce miały zaznaczone( chyba że nie zauważyłam). Być może jest ich więcej, nie przeglądałam dokładnie i do końca.
Ja to natomiast , staram się czytać na bieżąco ,mało się udzielam. Jakoś tak chyba mam że jestem bardziej obserwatorka niż wypowiadająca się. A może jakoś też nie mam za wiele do napisania w danych tematach. Ale jestem z Wami ciągle.
Go0cha lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieć 4 dziecko a też już nie wiele pamiętam 🤣🫣l jakoś się to wypycha ze świadomości kiedy już mają rok, dwa lata 😅 ja kupuję z 4 paczki 1 bo jednak szybko schodzą na początku. Później zobaczę. Ale raczej szybko przechodziło się na te 2,3,4 🤣 teraz córka ma 6 bo 5 przeciekały. Coś odpieluchowanie nam nie idzie 😭 szkoda bo kupować małe i duże to już przesada 🤣ZOSIA88 wrote:Karolina 26 to trudny czas dla Ciebie

Daga ja wstalam o godzinie 4 rano i zjadlam najpierw banana a potem poszlam sobie po wafelke córka moja się obudzila i mi go zjadła
i poszła dalej spać.
Ściagnelam sobie gre na telefon jakies kostki do układania jestem juz 580 poziomie
ale wkurzaja mnie strasznie bo jak nie przejdę to tracę tam życia. Nie mam weny na czytanie książek 
Przeglądalam sobie stare forum jak urodziłam córkę tam byłam 3 rozpakowana ciekawe jak teraz ale pewnie też jakos zapoczątkuje ten watek. Poczytalam co ja tam pisałam sobie wtedy bo już się nie pamięta tego i teraz zastanawiam się czy 1 paczka pampersów mi wystatczy i chusteczek. Oczywiście problem był z przystawianiem na początku więc teraz też pewnie bede prosila o mm ale powiem szczerze jakoś nie chce mi sie bawic w ten lakatator wolalabym, żeby dziecko mi ta laktacje rozkręciło. Używałam tez kapturków ale córka za dużo polykała powiettza i ulewała. Nie bedzie to proste ale zaluje ze sobie nie prowadzilam jakiegos pamietnika bo jednak dużo się zapomniało już. -
Hej❤️ fajnie, że napisałaśKarolina 26 wrote:Hej, hej. Też jestem z wami od początku i czytam na bieżąco, ale mało się udzielam. Nie posiadam wiedzy żadnej, żeby doradzać. Jutro będzie rok jak straciłam syna w 26 tygodniu ciąży poprzez odklejenie się łożyska. Było przodujące. Krwotok, karetka, szybka cesarka, przetaczanie krwi. Syn żył tylko dwa dni
Jutro wieczorem wybieram się na III prenatalne. Też będzie chłopczyk, ale póki co nie możemy zdecydować się na imię. Planowane cc będę mieć prawdopodobnie w 37/38 tc czyli 2 marzec lub 9 marzec. Obecnie 29+1 tc 
Ojej,przytulam, ciężki czas dla Was - wspomnienia na pewno odżywają
Daj znać jutro jak po prenatalnych
A macie jakieś typy imion?
Karolina 26, Dżozu lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH