Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Bambusek to świetnie! Ważne, że dobrze się bawiłaś 🥳🤗
@Sagi to prawda, bez sensu to wszystko.. Ale mam nadzieję, że już zaraz będziesz po i będziesz miała to z głowy 😇
@Zosia współczuję… możesz coś wziąć na opryszczkę?
No sporo styczniowych urodziło się już w grudniu 🫣 myślę, że nie ma co o tym za bardzo rozmyślać, najważniejsze by dotrwać do tego 37 tc, a co wydarzy się później to już nie mamy wpływu. Będzie dobrze! ✊🏻
Ja już odliczam! 58 dni to terminu ⏳
Sagi, M_onia, _Hope, Dżozu, Kokosq, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Probiotyku po cc nie podawalam. Położna zalecała dicoflor baby. Pediatra nie poruszał tematu.
Do pupy przy każdym przewijaniu zielony linomag, na odparzenia tormentile baby.
alta marea, Katt, Dżozu lubią tę wiadomość
-
Co do pieluszek to na start zamówiłam po jednej paczce pampersów, huggies i bambioo cottonwear. A z kremów do pupy bepanthen, linomag i alantan plus. Na odparzenia tormentalum (czy jakoś tak) i maść pieciornikowa złożoną. Na razie wszystko w małych ilosciach, bo czytałam że trzeba potestowac co się najlepiej sprawdza. Wit D kupiłam w kroplach ibuvit D3, że względu na dawkę 400j w jednej kropli. Wszystko wczoraj pozamawiałam, dzisiaj tylko domówię w dr max, bo wczoraj miałam problem i strona nie chciała mnie przekierować do płatności, mam nadzieję że dzisiaj się uda. Zostało mi chyba tylko do zamówienia butelki, smoczki, podkłady 60x60 (na razie zamówiłam 60x90) i rzeczy już droższe jak termometr, aspirator i zastanawiam się jeszcze nad inhalatorem. Wyszło mi zamówienie trochę ponad 1000zl, masakra 🙈30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta

-
Oj zeszłam na dól do kuchni wczoraj tam sprzatalam odkurzalam a dzisiaj jakby bobma pieprznela
maz wczoraj robil pizze przyprawa rozsypana pelno naczyn w umywalce w zmywarcw czyste dlatego własnie nie nawidze w domu siedzieć.
-
Ostatniej córce zamiast probiotyki to kupiłam windy lub kraterek i pomagałam jej tym przy kolkach, niestety ma wątłe mięśnie i sądzę, że przez to sama się męczyła z kupą. Mm nigdy nie kupiłam ale tym razem zastanawiam się nad smilky na wszelki wypadek. Moje dwoje dzieci butelki nie chciało tylko cycek więc byłam tak jakby udupiona z tym bo nawet podciągniętego mleka nie chcieli.
Maść kupię pewnie bephanten ale ogólnie warto jak coś się odparzy i mamy mleko to swoim polać po tym i działa.
Witaminę d zamierzam sama łykać w dużych dawkach bo mam nisko ją więc karmiąc coś przechodzi i pewnie jednak dokupię jakieś kapsułki dla dzieci ale jeszcze nie wiem które. Ibuvit pewnie lub dewikap.
Ja zamierzam dotrwać do tego 38-39 tygodnia 🤣 nastawiam się, że do szpitala dopiero około 23-28 marca pójdę na to cc.
Nie chce mi się nic kompletować, serio, za dużo tych porodów już i jakoś mi się wydaje, że potrzebne mi tylko pieluchy 🤣🫣 -
Jeśli chodzi o kremy to ja mam sudocrem, zielony linomag i bepanthen. Wolałam kupić kilka, by zobaczyć co się sprawdzi.
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
Ja przetestowałam już wszystkie możliwe pieluchy i wiem że mi najlepiej do tej pory się sprawdzały pampers premium care i takie kupiłam, ja mam nadzieję dotrwać do marca ale biorę pod uwagę ze koniec lutego może być mój
-
Z masci mam tez maly sudocrem wiem ze nie jest polecany ale w razie czwho przy duzych odparzeniach ... mozna tez ratowac się maka ziemniaczaną.
Mi sie totalnie nic nie chce robić skladam te ubrania ale jakoś z przymusu bo wiem, żw nikt za mnie twgo nie zrobi. Wstaje z mysla czego by siw pozbyc w domu zeby miejsce się zrobiło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 11:51
-
Dziękuję dziewczyny.💗Ja czuję się strasznie duuuża.🫣
@Daga, na razie przybył mi tylko brzuch, ale po poprzednich ciążach wiem, że przybiorę też trochę w udach i tyłku.🤭 Pod koniec każdej ciąży bardzo puchłam więc teraz spodziewam się tego samego.
@M_onia, ja też coraz bardziej odczuwam małego w brzuchu. Strasznie tam szaleje, rozpycha się i te ruchy są już bardzo intensywne.🙃 Nie ukrywam, że jest coraz ciężej, coraz częściej twardnieje mi brzuch i boli kręgosłup.🫣
@bambusek, super, że dobrze się bawiliście 🤩🥳
@Sagi, z tej strony blat pusty, ale druga strona to już inna sprawa 🫣😂
Jeśli chodzi o probiotyk to ja używałam BioGaię lub Dicoflor. Synek miał też okropne kolki 🤯
Do pupy mam zielony linomag i sudocrem (u nas akurat się sprawdził w awaryjnych sytuacjach).
I ja też powoli odliczam czas do spotkania z Tomciem 🫣⏳ ale pewnie będę jedną z ostatnich, która będzie tuliła malucha.
Zostało nam jakieś 2,5 miesiąca, ale wiem, że ten czas szybko minie.🥰 Nastawiam się na cięcie w okolicach 20 marca. 🥹
Daga121222 lubi tę wiadomość
-
U nas tez Sudocrem sprawdził sie jak już nic innego nie działało i bylo wielkie odparzenie, doba i wyleczone, zawsze mamy w pogotowiu, ale zdecydowanie nie jest do stosowania na codzień. Na codzień Weleda lub Bepanthen.
Natomiast jeśli mogę doradzić nt. Tormentiolu, to jest zabroniony u dzieci poniżej 12 lat ze względu na kwas borowy.
Też nastawiam się na cięcie w okolicy 17-20 marca, mam nadzieję, że łożysko na to pozwoli. Jeśli będzie bez komplikacji to zakładam 18.03, u nas planowane cięcia sa w środy i przy terminie 26.03 raczej nie będą chcieli zrobić wcześniej
-
alta marea wrote:
Natomiast jeśli mogę doradzić nt. Tormentiolu, to jest zabroniony u dzieci poniżej 12 lat ze względu na kwas borowy.
Zgadza się, musi być wersja bez, np. właśnie tormentile baby. Mężowi kiedyś sprzedali zwykła wersję, bo nie mieli dla niemowlaczka. Trzeba uważać 😵💫
alta marea, Kłębuszek lubią tę wiadomość
-
Mam mala tubke tego sudocremu kupilam tez nadmanganian potasu jedna saszetke ale z tym trzeba bardzo ostrożnie i ta mąka ziemniaczana jest tez super

Poskladalam w koncu te ubranka
ale najzabawniejsze jest, że co spakuje do torby przekaski to je zjem a dzisiaj jeszcze picie wyciagnęłam
to napewno mi zleci jak nic to pakowanie do 35 tc w ostatecznoaci powiem zeby maz mi kupił i nie wezme przekasek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 12:40
-
alta marea wrote:U nas tez Sudocrem sprawdził sie jak już nic innego nie działało i bylo wielkie odparzenie, doba i wyleczone, zawsze mamy w pogotowiu, ale zdecydowanie nie jest do stosowania na codzień. Na codzień Weleda lub Bepanthen.
Też nastawiam się na cięcie w okolicy 17-20 marca, mam nadzieję, że łożysko na to pozwoli. Jeśli będzie bez komplikacji to zakładam 18.03, u nas planowane cięcia sa w środy i przy terminie 26.03 raczej nie będą chcieli zrobić wcześniej
U mnie ostatnio dr ustalał terminy cięcia na niedzielny dyżur i jeśli nic się nie zmieniło to obstawiam 22.03 🗓️ wtedy byłoby 38+5.
Dla mnie ważne żeby ciąża była donoszona, a później niech się dzieje 🤭
Arga, Daga121222, alta marea, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Mam pytaniedo mam juz tutaj obecnych czy Wy organizujecie urodziny swoim dzieciom staralam sie wyprawiac córce chociaz nie mamy za bardzo warunków pokój ten goscinny jest bardzo mały ale teraz jakos nie wyobrazam sobie wyprawiania urodzin moja córka ma 10 marca wiec najprawdopodobniej bede tydzien /2 tygodnie po cc oczywiscie zona od chrzestnego pewnie sie obrazi chociaz mi te urodziny i zabawki juz uszami wychodzą prosilam meza aby dal im znac ze prezent tylko jak chca na mikolaja bo corka siw tym w ogole nie bawi i nie posluchali znowu dostala jakas plastikowa pierdole
cale szczescie juz sie skonczyly świeta.
-
U mnie dzieci miały tylko roczek potem koniec. Jak ktoś chce to po prostu wpada na kawę. Zawsze mam jakiś tort żeby poczęstować. Imprez nie robięZOSIA88 wrote:Mam pytaniedo mam juz tutaj obecnych czy Wy organizujecie urodziny swoim dzieciom staralam sie wyprawiac córce chociaz nie mamy za bardzo warunków pokój ten goscinny jest bardzo mały ale teraz jakos nie wyobrazam sobie wyprawiania urodzin moja córka ma 10 marca wiec najprawdopodobniej bede tydzien /2 tygodnie po cc oczywiscie zona od chrzestnego pewnie sie obrazi chociaz mi te urodziny i zabawki juz uszami wychodzą prosilam meza aby dal im znac ze prezent tylko jak chca na mikolaja bo corka siw tym w ogole nie bawi i nie posluchali znowu dostala jakas plastikowa pierdole
ZOSIA88, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
ZOSIA88 wrote:Mam pytaniedo mam juz tutaj obecnych czy Wy organizujecie urodziny swoim dzieciom staralam sie wyprawiac córce chociaz nie mamy za bardzo warunków pokój ten goscinny jest bardzo mały ale teraz jakos nie wyobrazam sobie wyprawiania urodzin moja córka ma 10 marca wiec najprawdopodobniej bede tydzien /2 tygodnie po cc oczywiscie zona od chrzestnego pewnie sie obrazi chociaz mi te urodziny i zabawki juz uszami wychodzą prosilam meza aby dal im znac ze prezent tylko jak chca na mikolaja bo corka siw tym w ogole nie bawi i nie posluchali znowu dostala jakas plastikowa pierdole
Dla rodzin był tylko roczek, ale nasze rodziny mieszkają po 800-1000 km od nas
gdyby mieszkali bliżej to pewnie byśmy zaprosili na tort, ale nie wcześniej niż 3-4 tyg po narodzinach. A najpewniej po prostu bym zabrała wszystkich na ciasto i kawę do jakiejś kawiarni żeby stresu nie było w domu.
wyprawiamy zawsze natomiast dla rówieśników z przedszkola czy szkoły, moje dzieci są jedno z końca lutego drugie z końca marca i też nie jestem pewna jak to w tym roku rozwiązać. -
Arga wrote:Patrzyłam w książeczki i 2 i 3 cc miałam około 39+2. Więc teraz też bym tak chciała ale zobaczymy bo w tej ciąży czuję się słabiej
Ja poprzednio cesarki miałam w 38+3 i 39+1.
@Zosia, ja robię skromne spotkania urodzinowe dla moich dzieci. Są osoby z rodziny, które same pytają kiedy mogą wpaść, bo chcą odwiedzić dzieci z tej okazji więc coś organizować muszę 🙃 ale bez szaleństw jakieś sałatki, przekąski, kawa i tort.
Raz zrobiliśmy w domu urodziny córki z dziadkami, chrzestnymi i całym naszym rodzeństwem z rodzinami i było takie zamieszanie, że nigdy więcej 😂 ale to było tuż po urodzeniu się synka, i tuż przed planowaną operacją córki i chcieliśmy, żeby ona też czuła się ważna i doceniana, szczególnie, że to był dla niej emocjonalne trudny czas... Była przeszczęśliwa, ale dla mnie to było za dużo.🤯🤯🤯 -
Hope prześliczny brzuszek 😍
Co do pampersów to na początku zawsze kupujemy pampers premium care. Już nie kombinuje z innymi, syn mial uczulenie na dade, córka też i dopiero od rozmiaru 3 jak byla starsza pupa to zaczęli tolerować inne, tańsze pieluchy.
Do smarowania mam sudocrem i bepanthen. Maść z cynkiem to wiadomo że tylko doraźnie przy konkretnym kuku.
Chusteczki kupuję dada w białym opakowaniu lub do starej dupy te zielone.
Lubię też HiPP 99%wody są mokre i dość mocne, nie śmierdzą i nie rwą się, ale drogie 🥴
Mleka na zapas nie kupuję, jeśli nie mieszkacie na totalnym zadupiu to nie ma sensu, bo też nie wiadomo które mleko dziecko zaakceptuje. Ale później wejdzie mm bo ja planuję karmić tylko do pierwszych szczepień. Nie jestem fanką kp, męczy mnie to okrutnie najchętniej nie karmiłabym wcale ale te początki kilka tygodni jak mąż będzie w domu jeszcze to się przemęczę.
_Hope lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH