Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o pakowanie walizki to ja dopiero zaczęłam 🧳🙃 wrzuciłam podkłady, podpaski, majtki siateczkowe, klapki, paczkę pampersów, część kosmetyków..
Szlafrok, koszule i ręczniki mam na razie przygotowane w komodzie. Znając siebie jeszcze raz je odświeżę. 🫣
Do bycia spakowaną jeszcze mi daleko, ale powoli coś tam będę dokładać. 😉
Co do pampersów to ja spróbuję z Dady. Przy córci i synku się sprawdziły i może dla Tomcia też będą odpowiednie. Poprzednia dwójka miała np uczulenie na oryginalne pieluchy Pampers.
A jeśli chodzi o mm to zobaczę jak nam będzie szło karmienie. Najwyżej mąż dokupi zanim wyjdziemy ze szpitala.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Studniówkę przegapiłam, ale dziś wkraczam w trzeci trymestr.🥳🤰🩵
I mam wrażenie, że z dnia na dzień jestem coraz większa.🫣🫣🫣 Strach pomyśleć co będzie w marcu...🤭
Jestem bardzo ciekawa jak duży jest już nasz syneczek.🧸
Nie mam dużego lustra i zrobiłam zdjęcie odbicia w lodówce 😂🫣
Sagi, Katt, Daga121222, Jednorożec89, Kasiastaraczka, Arga, Kłębuszek, bambusek-94, ZOSIA88, Aliana, aqq, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
-
@Hermionka to tylko się cieszyć, że tak znosisz ciążę! 🥰
Ja poza małymi dolegliwościami + nieprzespanymi nocami też nie mogę narzekać 🫣😄 ale mimo wszystko zazdroszczę!
Oby tak zostało do samego końca 🙂
Jeśli chodzi o pieluszki to my będziemy próbować, nie mamy doświadczenia. Wiem tylko po dzieciach u mnie w żłobku jakie pieluchy najczęściej używały.
Kupiłam dady i pampersa, ale zamierzam też używać innych, żeby sobie porównać 🙂
@Hope, gratuluję wkroczenia w 3 trymestr! 🥳🥰
Patrząc po zdjęciu to jesteś szczuplutka i tylko brzuszek masz 😇 super wyglądasz!
_Hope lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
O kurczę, ale działacie dziewczyny! My byliśmy w ten weekend po fotelik dla małego do samochodu i nauczyłam się tyle nowych rzeczy 🫣 co prawda nasz samochód trudny do doboru fotelika, ale się udało i to ze zniżką więc ufff… co do walizki jeszcze nie mam zapakowanej, nawet nie mam nic z wyprawki higienicznej, nic dla siebie 🫣 ale czytając was znowu po przerwie dzisiaj ma przyjść paczka z płynami do prania dla bobasa i zaczynam działać… termin na 1.03, więc mam cały stycznej na ogarnięcie 😂
Powiedzcie mi czy przy pierwszej ciąży lub następnej (pytam, bo dla mnie to nowość) czujecie jak bobas w brzuchu rośnie? No ja mam dni, że tak mnie rozpiera i bolą pachwiny w zależności gdzie bobas się ułoży, że ja już nie wiem czy to normalne czy mam to gdzieś zgłosić 😂 tak samo jeden dzień strasznie bolała mnie klatka piersiowa przy oddychaniu, chat mnie uspokoił, że macica idzie w górę i faktycznie minął dzień i minęło 😂 powiem Wam te objawy i zastanawianie się czy to okej mnie wykańcza 😂 aktualnie u nas 31+2 😮💨1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Monia teraz już nie będzie lepiej z każdym dniem bobas jest silniejszy i ma mniej miejsca wiec te dolegliwości będą się nasilać. Ja mam czasem wrażenie ze macicę mi rozerwie jak Gabrysia robi swoje wygibasy
M_onia lubi tę wiadomość
-
Dla mnie też to nowość, ale czasem mam wrażenie, że boli mnie cała skóra na brzuchu, bo bobas tak się rozpycha 😅 więc raczej to normalne hahaM_onia wrote:O kurczę, ale działacie dziewczyny! My byliśmy w ten weekend po fotelik dla małego do samochodu i nauczyłam się tyle nowych rzeczy 🫣 co prawda nasz samochód trudny do doboru fotelika, ale się udało i to ze zniżką więc ufff… co do walizki jeszcze nie mam zapakowanej, nawet nie mam nic z wyprawki higienicznej, nic dla siebie 🫣 ale czytając was znowu po przerwie dzisiaj ma przyjść paczka z płynami do prania dla bobasa i zaczynam działać… termin na 1.03, więc mam cały stycznej na ogarnięcie 😂
Powiedzcie mi czy przy pierwszej ciąży lub następnej (pytam, bo dla mnie to nowość) czujecie jak bobas w brzuchu rośnie? No ja mam dni, że tak mnie rozpiera i bolą pachwiny w zależności gdzie bobas się ułoży, że ja już nie wiem czy to normalne czy mam to gdzieś zgłosić 😂 tak samo jeden dzień strasznie bolała mnie klatka piersiowa przy oddychaniu, chat mnie uspokoił, że macica idzie w górę i faktycznie minął dzień i minęło 😂 powiem Wam te objawy i zastanawianie się czy to okej mnie wykańcza 😂 aktualnie u nas 31+2 😮💨👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4AA
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00 🥹
24dpt ➡️ mamy serduszko ❤️
Córeczka 🩷
20+5 - 382 g
26+0 - 964 g
29+2 - 1400 g
31+2 - 1800 g
⏳12.01 ➡️ III prenatalne
⏳21.01 ➡️ wizyta

-
@Daga Jezu mam to samo 😂
@Jednorożec89 oj tak myślałam… ogólnie już czuję, że ten III trymestr to ciekawy czas…1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Poczekaj, dzieci teraz ważą ok 1.5 kilo za miesiąc będą dwa razy cięższe to jest dopiero ciekawe 🤣M_onia wrote:@Daga Jezu mam to samo 😂
@Jednorożec89 oj tak myślałam… ogólnie już czuję, że ten III trymestr to ciekawy czas… -
Na tym etapie to już normalne, że czuje się, że bobas coraz więcej miejsca zajmuje.
Pierwsza córka to mi pod żebra nogi wkładała, przynajmniej ja to tak czułam 😅 macica też będzie coraz częściej się stawiać na chwilę i to też jest nie przyjemne. Teraz czuję, że mi siedzi chyba niski jakoś bo jak źle usiądę z przyzwyczajenia i chcę tak mogę ma mogę dać to go chyba przygniatam trochę i czuję, że się tam pyrga coś 🤣😅
Najgorzej, że młoda ciągle mi się kładzie na brzuchu i śmieję się, że mu spłaszczy czoło przez to 😅 ale póki nie skacze to jakoś się nie przejmuję. -
Hope piękny brzuszek 🥰
Oj ja też już czuję rozciąganie itp. To jest w każdej ciąży
Dodatkowo teraz działa u mnie już tak relaksyna, że strasznie bolą mnie pośladki -miesnie gruszkowate. To wszystko rozluźnia się już na poród..po porodzie będzie jak ręką odjął - mam to co ciążę
_Hope lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, my mieliśmy bardzo intensywny weekend weselny ale było super! Mega się wybawiliśmy, pojadłam dobrych rzeczy, no cud miód 🙂 wytrzymałam jakoś do 1 w nocy, potem brzuch już miałam jak kamień i nasiliły mi się skurcze, więc musieliśmy wracać żebym się mogła położyć. Natomiast wczoraj się czułam cały dzień jakbym miała poimprezowego kaca razem z mężem 😅 jednak niewyspanie i te parkietowe szaleństwa dały mi się we znaki.
Tak w ogóle to na weselu było 5 dziewczyn w ciąży w tym jedna w 9 miesiącu (I ona najbardziej szalała na parkiecie) także mega ciekawie 😀
Co do dolegliwości to u mnie niestety wysokie tętno nadal się utrzymuje, pomimo leków czasem jest powyżej normy. Brzuch mi twardnieje na maksa i mam coraz częściej skurcze ktore nie są bolesne ale no przyjemne też nie są... Mam w czwartek wizytę więc liczę na to że lekarz mnie uspokoi.
Jeżeli chodzi o walizkę do szpitala to ja nie mam totalnie nic. Ale zostało mi jeszcze 89 dni do terminu xd myślę że jeżeli wszystko będzie ok z ciążą to chciałabym być spakowana miesiąc przed. Mój plan na styczeń to ogarnąć wyprawkę higieniczno-apteczną i kupić wanienkę. Musimy też pojechać do mojej siostry po resztę woększych rzeczy typu dostawka, gondola itp.
@Hope pięknie wyglądasz 😊
Aliana, Daga121222, _Hope, Kasiastaraczka, Katt, Dżozu, Kokosq lubią tę wiadomość
-
Hope, wyglądasz pięknie. I jakie blaty czyste. U mnie jak bym się nie starała, zawsze coś w kuchni stoi 😃
Czekam na info, czy moje badania do podania immunoglobuliny są gotowe do odbioru. Swoją drogą, to trochę farsa. Tyle zachodu, żeby ktoś Ci podał zastrzyk w tyłek.
_Hope, Dżozu lubią tę wiadomość
-
@Hermionka i bardzo dobrze, że nie odczuwasz objawów
tylko się z tego cieszyć! Na skurcze i twardnienie brzucha przyjdzie jeszcze pora a przynajmniej masz spokojną głowę czy zdążysz się spakować 😅
@Hope brzuszek piękny! 😍 a jakbyś nie napisała że to lodówka to byłabym pewna że lustro! U mnie lustro ma więcej smug a lodówka mnóstwo odciskow paluchów 😅
@Bambusek super że się wybawiłaś! A dziewczyna w 9 miesiącu na parkiecie to hit! 😁 może dzięki temu poród pójdzie gładko!
@Sagi niestety też miałam wrażenie że jak dla jednego zastrzyku to strasznie dużo kombinowania i zgrywania w czasie… a skoro wiadomo że te badania mają krótki czas ważności i masz małe okienko na podanie zastrzyku to te badania powinny być jakoś priorytetowe w laboratorium
Sagi, _Hope lubią tę wiadomość
-
@Hermionka mam chyba podobnie

@Hope ale piękny brzuszek! Jakbyś piłkė połknęła
Dziewczyny z planowanym CC, niezależnie od metody karmienia, planujecie podawać probiotyki żeby wspomóc florę tym, czego maluchy nie dostaną z kanału rodnego? Macie jakieś sprawdzone? My używaliśmy tylko BiGaia ale może jest coś lepszego. Pytam bo powoli kompletuję koszyk w aptece.
I jeszcze podpytam: jaką witaminę D podaje się niemowlętom w Polsce? W DE tabletki do rozpuszczenia w mleku lub włożenia na policzek w trakcie karmienia (rozpuszczają się od razu po kontakcie z płynem), nie w kroplach żeby unikać oleju. Tyle że często są z fluorem i juz nie pamiętam czy używałam tych z fluorem czy bez od urodzenia 🙈
_Hope lubi tę wiadomość
-
@Hope wyglądasz pięknie! Ja to mam takie niewiadomo co 😂 dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi i ubrałam leginsy i luźny sweter to pani się mnie zapytała przy pobraniu czy jestem w ciąży 😂
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi z tymi pampersami. Widzę, że to trochę metoda prób i błędów. Skompletowanie apteczki i wszystkich tych higienicznych rzeczy dzisiaj przede mną.
Jeszcze podpowiedzcie proszę jaką maść do pupy polecacie 🙈
_Hope lubi tę wiadomość
-
Ja jestem zdecydowanie team bephanten, ale podobno linomag też jest bardzo fajny, natomiast nie polecam sudocremu. Strasznie wysusza skóręHermionka wrote:@Hope wyglądasz pięknie! Ja to mam takie niewiadomo co 😂 dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi i ubrałam leginsy i luźny sweter to pani się mnie zapytała przy pobraniu czy jestem w ciąży 😂
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi z tymi pampersami. Widzę, że to trochę metoda prób i błędów. Skompletowanie apteczki i wszystkich tych higienicznych rzeczy dzisiaj przede mną.
Jeszcze podpowiedzcie proszę jaką maść do pupy polecacie 🙈 -
Mam bephanten
Co do probiotyku narazie nie kupowalam tak samo nie kupowalam mm miały krotka date waznowsci jak patrzyłam.
Jesli chodzi o probiotyk to sama nie wiem chyba odpuszcze na początku córce dawałam ale miała okropne kolki i nie wiem sama czy to wina twgo probiotyku ? -
ZOSIA88 wrote:Mam bephanten
Co do probiotyku narazie nie kupowalam tak samo nie kupowalam mm miały krotka date waznowsci jak patrzyłam.
Jesli chodzi o probiotyk to sama nie wiem chyba odpuszcze na początku córce dawałam ale miała okropne kolki i nie wiem sama czy to wina twgo probiotyku ?
Kolki to jest jak dla mnie kwestia czystego przypadku. Moi chłopcy ich w ogóle nie mieli a karmiłam kp i jadłam wszytko a moja szwagierka od początku na mm I przez pół roku z córką oka nie zmrużyli przez brzuszek -
Na styczniówkach na dzień dzisiejszy już bedzie rozpakowanych 18 dziewczyn a mamy dopiero 5 styczeń! Oj chyba w lutym nam się zacznie tak czuję. Najgorzej przerazaja mnie to że tam sa porody siłami natury w 37 tc
a planowane cc jest od 38 tc
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH