Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Patisonek to dobrze, że masz juz wszystko gotowe u mnie pakowanie torby stanęło zostało naprawde nie wiele ale nie potrafie domknąc tematu :D stwierdzilam ze domowie pajacyki na zamek i takie wezme:D zostaly jeszcze pieluszki do wyorasowania i spakowania oraz jedna pralka ciuchów do wyprania.

Arga wow to dla mnie mega wyczyn dzisiaj mój tata idzie po córkę do przedszkola a zaprowadzał mąż wlaczylam troche tryb oszczędzania a ciuchy to u mnie leżały chyba z 3 dni na stole do skladania.
    Dalej tez wisza ciuchy na strychu ale tam zimno jak nie wiem wiec się wietrzą :D
    Chyba tylko lampki na balkonie sprzątne a choinke jeszcze zostawie lubie na nia patrzeć a jest sztuczna to może jeszcze być może do końca stycznia.
    Jednorożec dayson jest super ale calego domu nie poodkurzam w trybie auto tylko jedno piętro i musi sie naładować wziełam z nakladką myjącą i mi ta nakładka naprawde odpowiada ale ona bardziej do odświezenia podlogi jest jeśli chcesz, żeby była podłoga mega czysta to nie to. Ale plamy zmywa.

U mnie o tyle dobrze ze do porodu dla dziecka muszę zabrać Mokre husteczki, krem do pupy i ciuszki na wyjście z szpitala resztę zapewnia szpital a do siebie koszule po porodowe, majtki, laktator i kosmetyki bo podkłady poporodowe też zapewnia szpital więc aż tylu rzeczy zabierać nie muszę

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    13.01 28+5 991g 🫒
    20.01 29+5 3 prenatalne 1470g 🫒🩷

26.02.2026 CC Oliwia 🫒🩷
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec ja mam podobnie tylko łóżeczko z ikei i turystyczne :D chce miec go w 2 pokojach w tym dziennym planuje turystyczne troche myslalam, że bedzie bardziej poreczniejszw te turytyczne,żeby w razie czego zabrać na wieś no ale nie wiem jak wejdzie wózek czy starczy miejsce na lózeczko :D ale to juz nie moj problem mąż bedziw myślał :D
    Ja właśnie mam tez mała zamrażarke w ciązy z córka na miesiac wziełam catering mega polecam mamom z pierwszym dzieckiem ;) ale tutaj mam jednak jeszcze córkę męża nie licze bo on umie gotować:D

Chyba te łóżeczka zostawie dla męża ja i tak dużo zrobiłam a z drugiej strony też nie chce gracić domu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 17:22

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam ze czuje sie dzisiaj jak w pierwszym trymestrze. Najchętniej bym spała. Mąż na drugiej zmianie i zostalam w cyrku. Sama, może jakoś dotrwam do 21 jak mlodzi pójdą spać

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam rozstawione łóżeczko dostawne, żeby pies się przyzwyczajał 😁 wprowadzamy porady z ksiązki "dziecko i pies", żeby dawkowac mu stres związany z pojawieniem się bobasa.

Ja od wczoraj mam takie uczucie jak się młoda wierci w brzuchu, jakby mi "masowała", albo raczej szturchała po jakichś organach wewnątrz, że az czasem słabo mi się robi. Nie w takim stopniu, że miałabym mdleć, ale cieszę się, że akurat siedzę. Zastanawiam się czy to normalne.

starania od 2/24; 📣

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
    26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
    8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
    23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
    21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
    14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
    17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
    7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
    17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
    3.03.2026 - 3,3 kg :) +/- 400 g
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg

preg.png
  • aqq Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka i reszta ozdób też zostaną do lutego, lubimy te wszystkie światełka i inne 😃

Łóżeczko czeka póki co u teściów, musimy je przewieźć i złożyć. No i kupić materac, choć na początek i tak planujemy korzystać z dostawki.. A jako mobilne chcemy kupić chicco baby hug. Ogólnie jeszcze parę wydatków zostało, wanienka, termometr, przewijak..

Przeglądam jeszcze ostatnio sterylizatory z podgrzewaczem, nie wiem co wybrać..

No i musimy kupić nawilżacz powietrza, bo mamy strasznie suche powietrze i nawet nam to doskwiera, a co dopiero Małej.. Myśleliśmy o oczyszczaczu z nawilżaczem, ma ktoś coś do polecenia?

Poza tym wyprałam już praktycznie wszystkie ciuszki, zostały rzeczy z merino, ale tu akurat wszystko było kupione nowe i sama nie wiem, prać czy nie.
    No i oczywiście cała reszta, czyli kocyki, otulacze i inne takie jeszcze też czekają na pranie.

Rzeczy do spakowania do szpitala mniej więcej mam naszykowane w szufladzie póki co, chyba większość aptecznych mamy. Zamówiłam jeszcze koszule do karmienia, wzięłam jakieś na allegro, ale będę odsyłać i ewentualnie celować w większe, bo mi się rozchodzą na piersiach, choć póki co jakoś specjalnie nie urosły 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:43

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy webber oczyszczacz z funkcją nawilżacza ;)
    Rzeczy z merino nie piore wystawiłam na mróz :D ponoc nie trzeba prac tylko jak jest brudne ale kupiłam tez w rosmanie płyn do wełny czytalam troche o tym jesli chcesz wyprac to pranie ręczne maks 200 obrotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:58

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jednorozec ja dziś zrobiłam sobie drzemkę 15 min, chłopaki znów bawili się w sypialni. Obudził mnie młodszy syn, który przyszedł pod moją głowę, usiadł i poczułam smrodek kupy 🤣 musiałam wstać go przebrać

@aqq my przed pierwszym porodem kupiliśmy oczyszcz z nawilżaczem,do tej pory korzystamy i jesteśmy zadowoleni. Mamy Sharp
    Merino wywies teraz na mróz,wystarczy

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Katt Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG wszystko w porządku, wypada jakoś na 1650, ale w sumie to w zależności od metody pomiaru ma jakieś 1580-1730. Jednym słowem solidny zdrowy chłopak. Dla porównania 1 grudnia pani doktor wspominała o hipotrofii, gdzie się podziało to maleństwo. Pytałam się o bliznę po CC - prezentuje się naprawdę dobrze, ale mam jeszcze raz się pokazać w 37-38 tc na konsultacje żeby pomierzyć Bobo i ocenić ostatecznie bliznę. Rozmawiałam z lekarzem że cały czas gdzieś siedzi w głowie ten vbac, że cesarka to jednak dość rozległa operacja - stwierdził że jestem bardzo rozsądną osobą i koniecznie mamy mieć więcej niż dwójkę dzieci 🤣

aqq, Dżozu, Sagi, Kasiastaraczka, Kokosq, bambusek-94, Arga, Daga121222, Kłębuszek, Go0cha, _Hope lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Na USG wszystko w porządku, wypada jakoś na 1650, ale w sumie to w zależności od metody pomiaru ma jakieś 1580-1730. Jednym słowem solidny zdrowy chłopak. Dla porównania 1 grudnia pani doktor wspominała o hipotrofii, gdzie się podziało to maleństwo. Pytałam się o bliznę po CC - prezentuje się naprawdę dobrze, ale mam jeszcze raz się pokazać w 37-38 tc na konsultacje żeby pomierzyć Bobo i ocenić ostatecznie bliznę. Rozmawiałam z lekarzem że cały czas gdzieś siedzi w głowie ten vbac, że cesarka to jednak dość rozległa operacja - stwierdził że jestem bardzo rozsądną osobą i koniecznie mamy mieć więcej niż dwójkę dzieci 🤣
    Fajnie ze u was ok, powiem Ci szczerze że mi też vbac siedzi z tyłu głowy. Wolałabym rodzić naturalnie. Trochę boje się tego trzeciego cięcia

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Katt Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Fajnie ze u was ok, powiem Ci szczerze że mi też vbac siedzi z tyłu głowy. Wolałabym rodzić naturalnie. Trochę boje się tego trzeciego cięcia

Jest na FB taka grupa jak naturalnie po cesarce grupa wsparcia, spróbuj poszukać tam informacji, może jest gdzieś szpital w bliższej lub dalszej okolicy, jakiś lekarz który jest pozytywnie do tego nastawiony. Nie mówię o wycieczce do Warszawy na Żelazną, a są i takie pacjentki które uprawiają turystykę porodową właśnie ze względu na vbac i potrafią się przenieść w okolice Warszawy na jakiś czas przed porodem żeby być na miejscu, a mieszkają jakieś 300 czy 400 km dalej.

Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Jest na FB taka grupa jak naturalnie po cesarce grupa wsparcia, spróbuj poszukać tam informacji, może jest gdzieś szpital w bliższej lub dalszej okolicy, jakiś lekarz który jest pozytywnie do tego nastawiony. Nie mówię o wycieczce do Warszawy na Żelazną, a są i takie pacjentki które uprawiają turystykę porodową właśnie ze względu na vbac i potrafią się przenieść w okolice Warszawy na jakiś czas przed porodem żeby być na miejscu, a mieszkają jakieś 300 czy 400 km dalej.
    Muszę się zorientować, bo w moi szpitalu wlasnie zmienił się ordynator, podobno jest teraz dość mlody lekarz z Krakowa, może gość jest lepiej nastawiony do vbac niż poprzedni

Dżozu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Hermionka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poznałam już datę cesarki i będzie w lutym, już mnie zapisali. Z tym, że bobo trochę zwolniło w przybieraniu na wadze. Niby powiedziała moja lekarz, że na ten moment się nie martwimy, ocenimy za dwa tygodnie czy faktycznie problem istnieje. Za dwa tygodnie zaczynam już regularne ktg raz w tygodniu i tak do terminu cesarki.

Powiem wam, że jak już usłyszałam datę to aż mnie ścisnęło w środku i stresik się włączył 😂 z jednej strony chciałabym, żeby szybko zleciało, a z drugiej strony ogarnia mnie panika, że to przecież zaraz, a mi się dalej prania nie chce zrobić 😂

Co do nawilżacza z oczyszczaczem to my mamy dysona i polecam.

Dzisiaj też zmusiłam męża, żeby złożył łóżeczko. Mamy przygotowany praktycznie już cały pokój osobny dla bobo. Przy czym mój mąż się zapytał mnie całkiem trzeźwo, czy jestem pewna tego, że bobo od narodzin będzie nocowało w tym pokoju. Więc oburzona odpowiedziałam, że przecież na początku to z nami w sypialni. Więc racjonalnie się zapytał no ale gdzie!? I w tym szale zakupów zapomniałam oczywiście o dostawce i dzisiaj od razu zamówiłam 🙈 mózg w ciąży mnie przeraża!

Kasiastaraczka, Sagi, Arga, Daga121222, Kłębuszek, _Hope lubią tę wiadomość

• Katt Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Muszę się zorientować, bo w moi szpitalu wlasnie zmienił się ordynator, podobno jest teraz dość mlody lekarz z Krakowa, może gość jest lepiej nastawiony do vbac niż poprzedni

Nie zaszkodzi spróbować, umówić się na wizytę, nawet gdzieś prywatnie, żeby pogadać, ocenić. Jesli jest cień szansy to ja bym w to poszła żeby później nie żałować i nie mieć takiej myśli, że mogłam coś zrobić. A z jakiego powodu były wcześniejsze CC?
    Ja sobie myślę że nic się nie dzieje przypadkiem, Bobo się przekręcił głową w dół, blizna się prezentuje spoko. Myślę że będziemy działać w tym kierunku, pytanie co prowadząca na to ale to będę rozmawiała w poniedziałek.

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    Nie zaszkodzi spróbować, umówić się na wizytę, nawet gdzieś prywatnie, żeby pogadać, ocenić. Jesli jest cień szansy to ja bym w to poszła żeby później nie żałować i nie mieć takiej myśli, że mogłam coś zrobić. A z jakiego powodu były wcześniejsze CC?
    Ja sobie myślę że nic się nie dzieje przypadkiem, Bobo się przekręcił głową w dół, blizna się prezentuje spoko. Myślę że będziemy działać w tym kierunku, pytanie co prowadząca na to ale to będę rozmawiała w poniedziałek.
    Pierwsze to rzucawka i pilne cięcie, a drugie brak postępu w porodzie, a oksy bali się podać, i dodatkowo kręcili nosem na to ze ja się upieram na vbac.
    A z takich ciekawostek to lekarz który mi robił prenatalne mówił ze niedawno przyjmował porod dziewczyny po trzech cięciach. Jak trafiła do szpitala to dziecko już było w kanale rodnym i nie było szans na cięcie musiala urodzić dołem:)

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷
  • Katt Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Pierwsze to rzucawka i pilne cięcie, a drugie brak postępu w porodzie, a oksy bali się podać, i dodatkowo kręcili nosem na to ze ja się upieram na vbac.
    A z takich ciekawostek to lekarz który mi robił prenatalne mówił ze niedawno przyjmował porod dziewczyny po trzech cięciach. Jak trafiła do szpitala to dziecko już było w kanale rodnym i nie było szans na cięcie musiala urodzić dołem:)

To ja bym poszukała kogoś sensownego z okolicy, tak żeby realnie ocenił sytuację. Trzymam kciuki żebyś znalazła spoko lekarza.
    Czytałam dużo o statystykach z Żelaznej to tam się trafiają agentki po 4 cięciach. Wszystko zależy od warunków, stanu ciąży, blizny.
    Przyznam że też boje się scenariusza vbac, że za wszelką cenę będą chcieli dokończyć poród, chociaż myślę że w sytuacji że jestem już po cięciu nie będą przeciągać tego w nieskończoność i ktoś będzie w stanie realnie ocenić że trzeba przenieść się na salę na cc

Wysłany: 8 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katt wrote:
    To ja bym poszukała kogoś sensownego z okolicy, tak żeby realnie ocenił sytuację. Trzymam kciuki żebyś znalazła spoko lekarza.
    Czytałam dużo o statystykach z Żelaznej to tam się trafiają agentki po 4 cięciach. Wszystko zależy od warunków, stanu ciąży, blizny.
    Przyznam że też boje się scenariusza vbac, że za wszelką cenę będą chcieli dokończyć poród, chociaż myślę że w sytuacji że jestem już po cięciu nie będą przeciągać tego w nieskończoność i ktoś będzie w stanie realnie ocenić że trzeba przenieść się na salę na cc
    Spokojnie,nikt na siłę nie wyciągnie z Ciebie dziecka dołem,bo chciałaś vbac
    Moja koleżanka teraz próbowała na żelaznej i stanęło na 6 cm, zrobili cc bez problemu
    Ja byłam bardzo uparta na to vbac i brak oksy, niestety samo nie szlo i w końcu się zgodziłam
    Po podaniu oksy tętno synka bardzo szalało, wizja cc była tuż,tuż..masakra.. dobrze, że była ze mną ogarnięta położna i zaczęła mi zmieniać pozycje porodowe, trochę ruszać brzuchem i wszystko skończyło się dobrze
    Ogólnie, niestety,po oksy często są problemy z tętnem i dlatego te cesarki takie częste..
    Mam nadzieję, że tym razem też uda mi się naturą urodzić, może zgodzą się na dom narodzin - to moje marzenie

Dżozu, Katt lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 8 stycznia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermionka wrote:
    Ja wczoraj poznałam już datę cesarki i będzie w lutym, już mnie zapisali. Z tym, że bobo trochę zwolniło w przybieraniu na wadze. Niby powiedziała moja lekarz, że na ten moment się nie martwimy, ocenimy za dwa tygodnie czy faktycznie problem istnieje. Za dwa tygodnie zaczynam już regularne ktg raz w tygodniu i tak do terminu cesarki.

Powiem wam, że jak już usłyszałam datę to aż mnie ścisnęło w środku i stresik się włączył 😂 z jednej strony chciałabym, żeby szybko zleciało, a z drugiej strony ogarnia mnie panika, że to przecież zaraz, a mi się dalej prania nie chce zrobić 😂

Co do nawilżacza z oczyszczaczem to my mamy dysona i polecam.

Dzisiaj też zmusiłam męża, żeby złożył łóżeczko. Mamy przygotowany praktycznie już cały pokój osobny dla bobo. Przy czym mój mąż się zapytał mnie całkiem trzeźwo, czy jestem pewna tego, że bobo od narodzin będzie nocowało w tym pokoju. Więc oburzona odpowiedziałam, że przecież na początku to z nami w sypialni. Więc racjonalnie się zapytał no ale gdzie!? I w tym szale zakupów zapomniałam oczywiście o dostawce i dzisiaj od razu zamówiłam 🙈 mózg w ciąży mnie przeraża!
    Wow,to niby fajnie znać tę datę cc,ale z drugiej strony taki deadline 😄
    Kiedy masz cięcie?

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hernionka ale fajnie, że juz znasz datę ;) ja mam nadzieję, że nie dlugo też się dowiem kiedy podejrzewam koniec lutego ;)

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. syn 2026
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:

Ostatnio spotkalam dziewczynę, której udało się urodzić 3cie dziecko sn po 2 cesarkach. Chyba właśnie ze znalezieniem szpitala miała najwiekszą zagwozdkę, na resztę się przygotowała.

starania od 2/24; 📣

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg

preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Spokojnie,nikt na siłę nie wyciągnie z Ciebie dziecka dołem,bo chciałaś vbac
    Moja koleżanka teraz próbowała na żelaznej i stanęło na 6 cm, zrobili cc bez problemu
    Ja byłam bardzo uparta na to vbac i brak oksy, niestety samo nie szlo i w końcu się zgodziłam
    Po podaniu oksy tętno synka bardzo szalało, wizja cc była tuż,tuż..masakra.. dobrze, że była ze mną ogarnięta położna i zaczęła mi zmieniać pozycje porodowe, trochę ruszać brzuchem i wszystko skończyło się dobrze
    Ogólnie, niestety,po oksy często są problemy z tętnem i dlatego te cesarki takie częste..
    Mam nadzieję, że tym razem też uda mi się naturą urodzić, może zgodzą się na dom narodzin - to moje marzenie

Czytałam ostatnio opis porodu w takim domu narodzin, kurcze fajna sprawa, ale u mnie w okolicy totalnie nie ma czegos takiego.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

starania od 2/24; 📣

11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    9.03.2026 - ok. 3,2 kg

preg.png
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ