SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2026👶
Odpowiedz

Marzec 2026👶

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek dobrze, że Wam zlecili ktg raz w tygodniu ale w razie czego też badz gotowa , że możesz iśc na patologie ciąży fakt, że jesteś jeszcze w 28 tc ale jak zauważą jakąś nieprawidłowość to będą chcieli codziennie obserwować. Pomysłalabym już tez pomalu o rzeczach do szpitala, żeby nie stresowac się i nie zadręczać nie potrzebnie inny tez jest poziom stresu jak sie cos dzieje a masz gotową torbę. Zawsze mozesz wygospodarowac jakas szuflade/ pulke i tam wkladac potrzebne rzeczy.
    Swoja droga nie wyobrazam sobie zeby moj maz mnie pakował gdy leżałam na patologii ciązy moje ciuchy koszule itp wygladaly jakby ktos w piłkę grał pomimo , że się wiele zmieniło i obwcna praca uczy go tez wiekszej organizacji to jednak mnie takie rzeczy wnerwiają.
    Zaniepokojona super , że juz 2 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 12:26

Patisonek 25, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Lusille Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Dla mnie najgorszy czas w macierzyństwie to 2 lataka u dziecka.
    Arga 10 lat w pieluchach wow robi wrażenie.
    Ja żaluję , że nie mialam dzieci wczesniej wczoraj była u mnie chrzesnica i wybierala sie z mama na joge i sobie pomyslalam ile ja bede miala lat jak moja skonczy 18 to sie polamie na tej jodze :/
    Właśnie będziesz dzięki temu dłużej w lepszej formie, bo będziesz mieć motywację dzięki dziecku ☺️

03.2023 Ciąża naturalna 6t3d 💔
    07.2024 I IVF ❌
    09.2024 II IVF ❌
    11.2024 III IVF 👍
    23.12.2024 ❄️5CC ➡️ 10 dpt 39, 12 dpt 97 ➡️ 7t6d 💔
    15.05.2025 ❄️411 ➡️👎
    03.07.2025 ❄️ 411 ➡️ 11dpt 454, 13dpt 1050, 15dpt 2534, 26 dpt ❤️

preg.png
  • aqq Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    @Jednorożec, to tylko pozazdrościć 😃 też bym tak chciała 😅

@Aqq, o kurczę 🫣 a wiadomo czemu tak szybko urodziła?
    W ogóle ja ta grupa się nazywa?

@Patisonek fajnie, że już wyszłaś ze szpitala 🙂 ale współczuję tej sytuacji z tętnem… na pewno stresująca sytuacja 😬
    Trzymam kciuki, żeby już teraz było tylko dobrze 🥰

@Zaniepokojona ja obstawiam, że moja córeczka też już tyle waży 😄🤭
    Mam nadzieję, że lekarz się pomylił albo tak jak powiedział, że to się wchłonie 🍀✊🏻
    https://www.facebook.com/groups/1085244166756045/?ref=share

Ponoć krwiak na pępowinie

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Właśnie będziesz dzięki temu dłużej w lepszej formie, bo będziesz mieć motywację dzięki dziecku ☺️
    Nie wiem sama siadlo mi okropnie zdrowie:/
    Jeszcze po cc czeka mnie operacja wycięcia pęcherzyka zółciowego to dla mnie jakiś kosmos jest jeszcze jak dziecko starsze to ok ale znowu bede przechodzic przez pionizacje itp

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo powiem Wam , że wzielam sie za porzadki i poodkurzalam sobie jedno pietro nie wiem skąd tyle kurzu ale w sumie podejrzewam ze naskorwk wlosy plus zwierzeta pies i kot wzielam sobie na raty daysona i tyle ile on kurzu wyciaga ze filtr hepa co jakis czas musze czyscić bo sie blokuje.

Pytanie macie jeszcze choinki ? Jesli tak to kiedy rozbieracie ?

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Apropo powiem Wam , że wzielam sie za porzadki i poodkurzalam sobie jedno pietro nie wiem skąd tyle kurzu ale w sumie podejrzewam ze naskorwk wlosy plus zwierzeta pies i kot wzielam sobie na raty daysona i tyle ile on kurzu wyciaga ze filtr hepa co jakis czas musze czyscić bo sie blokuje.

Pytanie macie jeszcze choinki ? Jesli tak to kiedy rozbieracie ?
    Rozbiorę za dwa tygodnie jak wróci partner, sama się tego teraz nie tykam bo nie dam rady wyrzucić

age.png

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Rozbiorę za dwa tygodnie jak wróci partner, sama się tego teraz nie tykam bo nie dam rady wyrzucić
    To teraz jesteś sama czy masz kogos do pomocy ?

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie choinka jest do 2 lutego.

Zosia też się zastanawiam nad dysonem
    Ogólnie to moje dzieci miały zachcianke na pierogi z jabłkami, wiec im je zrobiłam i teraz leżę z brzuchem jak kamień. A jeszcze do diabetolog musze jechać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 13:52

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Patisonek dobrze, że Wam zlecili ktg raz w tygodniu ale w razie czego też badz gotowa , że możesz iśc na patologie ciąży fakt, że jesteś jeszcze w 28 tc ale jak zauważą jakąś nieprawidłowość to będą chcieli codziennie obserwować. Pomysłalabym już tez pomalu o rzeczach do szpitala, żeby nie stresowac się i nie zadręczać nie potrzebnie inny tez jest poziom stresu jak sie cos dzieje a masz gotową torbę. Zawsze mozesz wygospodarowac jakas szuflade/ pulke i tam wkladac potrzebne rzeczy.
    Swoja droga nie wyobrazam sobie zeby moj maz mnie pakował gdy leżałam na patologii ciązy moje ciuchy koszule itp wygladaly jakby ktos w piłkę grał pomimo , że się wiele zmieniło i obwcna praca uczy go tez wiekszej organizacji to jednak mnie takie rzeczy wnerwiają.
    Zaniepokojona super , że juz 2 kg :)

Już mi właśnie powiedzieli wczoraj przyjęcie umawianiu terminu że następnym razem jeszcze nie ale kolejnym mogę zostać już do końca. Mi w zasadzie zostało zamówić aptekę i laktator resztę mam już gotową także jak wrócę z szpitala pod koniec stycznia to mam w planach uszykowac już torbę do szpitala

ZOSIA88 lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
    29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
    10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
    Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
    23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
    01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
    18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
    3.12 576 g myszki 🐭🩷
    preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    To teraz jesteś sama czy masz kogos do pomocy ?
    Teraz jestem sama. Czasem pojadę do mamy ale muszę jednak ogarnąć mieszkanie i ubrania każdego dziecka bo już z połowy wyrosli. Dlatego oddałam w tym momencie psa bo już nie wyrabiałam z tym wszystkim sama po 4 tygodnie. Młoda mi zawsze zasypia w samochodzie jak jadę po starsze do szkoły i później trudno ją zagonić spać a było już fajnie w święta bez drzemek 😅
    Plecy mnie bolą w nocy i w dzień jak cokolwiek robię. Dwa dni składam ubrania i zastanawiam się czy ja zdążę się ogarnąć z tym wszystkim przed cc. Tak liczę i sądzę, że partner zjedzie teraz i w lutym i pewnie dopiero na cc🫣

age.png

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ozdoby świąteczne też będą do 2.2. Choinkę w mieszkaniu mamy taką filcową na ścianę 🙃 17.1. mamy księdza po kolędzie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek to dobrze, że masz juz wszystko gotowe u mnie pakowanie torby stanęło zostało naprawde nie wiele ale nie potrafie domknąc tematu :D stwierdzilam ze domowie pajacyki na zamek i takie wezme:D zostaly jeszcze pieluszki do wyorasowania i spakowania oraz jedna pralka ciuchów do wyprania.

Arga wow to dla mnie mega wyczyn dzisiaj mój tata idzie po córkę do przedszkola a zaprowadzał mąż wlaczylam troche tryb oszczędzania a ciuchy to u mnie leżały chyba z 3 dni na stole do skladania.
    Dalej tez wisza ciuchy na strychu ale tam zimno jak nie wiem wiec się wietrzą :D
    Chyba tylko lampki na balkonie sprzątne a choinke jeszcze zostawie lubie na nia patrzeć a jest sztuczna to może jeszcze być może do końca stycznia.
    Jednorożec dayson jest super ale calego domu nie poodkurzam w trybie auto tylko jedno piętro i musi sie naładować wziełam z nakladką myjącą i mi ta nakładka naprawde odpowiada ale ona bardziej do odświezenia podlogi jest jeśli chcesz, żeby była podłoga mega czysta to nie to. Ale plamy zmywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 14:22

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA88 wrote:
    Patisonek to dobrze, że masz juz wszystko gotowe u mnie pakowanie torby stanęło zostało naprawde nie wiele ale nie potrafie domknąc tematu :D stwierdzilam ze domowie pajacyki na zamek i takie wezme:D zostaly jeszcze pieluszki do wyorasowania i spakowania oraz jedna pralka ciuchów do wyprania.

Arga wow to dla mnie mega wyczyn dzisiaj mój tata idzie po córkę do przedszkola a zaprowadzał mąż wlaczylam troche tryb oszczędzania a ciuchy to u mnie leżały chyba z 3 dni na stole do skladania.
    Dalej tez wisza ciuchy na strychu ale tam zimno jak nie wiem wiec się wietrzą :D
    Chyba tylko lampki na balkonie sprzątne a choinke jeszcze zostawie lubie na nia patrzeć a jest sztuczna to może jeszcze być może do końca stycznia.
    Jednorożec dayson jest super ale calego domu nie poodkurzam w trybie auto tylko jedno piętro i musi sie naładować wziełam z nakladką myjącą i mi ta nakładka naprawde odpowiada ale ona bardziej do odświezenia podlogi jest jeśli chcesz, żeby była podłoga mega czysta to nie to. Ale plamy zmywa.
    Ja bym chciała aby ten śnieg się skończył bo odśnieżanie mojego Forda to już dla mnie wyczyn 🫣 muszę stawać na progach bo jestem niska a inaczej nie dosięgam środka dachu. Nie wiem jak ja ogarnę 4 dzieci. Serio 🫣 moja mama mi ich nigdy nie odbierze ani nie zawiezie, boi się zostać z młodą dłużej sama więc sądzę, że z niemowlakiem to nie da rady w ogóle. Czasem chce mi się płakać
    A muszę pomyśleć jak tu zacząć zarabiać bo na etat nie mam co liczyć w godzinach pracy szkoły, przedszkola kiedy tylko ja ich odbieram. Czuję się dziwnie z tym wszystkim, eh

age.png

preg.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję oficjalnie 3 trymestr! 🥳🥳 Dzisiaj też byłam na pierwszych grupowych zajęciach dla kobiet w ciąży z fizjoterapeutką i czuję się tak mega rozluźniona i wychillowana. Super było, szkoda tylko że muszę jechać całe miasto tam, a pogoda i jakość powietrza nie zachęca do wychodzenia. I to jeszcze w godzinach pracy, więc mąż musi wyjść żeby mnie tam zawieźć, ale to już trudno. Potrzebuję tego.

@Lusille gratulacje ciąży! Super że zdecydowałaś się do nas dołączyć.

@Kokosq co do wagi to z dwojga złego lepiej chyba w tę stronę. Ja się boję że moja będzie za malutka. U mnie w 26+4 ważyła 925g, w sumie po Twojej sytuacji zaczęłam mieć nadzieję, że w końcu zacznie przybierać. Ja z kolei jem w zasadzie tyle samo co przed ciążą, może ciut więcej i mąż mnie cały czas ciśnie żebym jadła więcej, a mi tak jedzenie nie wchodzi że masakra.

@Bambusek super, że udało Ci się pozamawiać rzeczy! Mi w końcu strona dr max zadziałała, więc też już większą część mam zamkniętą i lżej na serduszku. Teraz codziennie przychodzą paczki i jaram się jak je otwieram 😃 Ja mam taki zwykły ochraniacz na materac z ikei, nie planowałam nic więcej kupować, co najwyżej myślałam, żeby dołożyć te podkłady higieniczne jednorazowe w razie potrzeby.

@alta maera przykro mi, że nie otrzymałaś awansu. Takie rzeczy jednak nie powinny mieć miejsca.

@Patisonek dobrze że to jednak nic poważnego i jesteś już w domu. Teraz tylko relaks i zero stresu 🙂

Kasiastaraczka, Daga121222, Kokosq, Patisonek 25, Arga lubią tę wiadomość

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga 4 dzieci to jest już naprawde co robić jestes pewna, że potrzebna Ci jeszcze praca ? Wiem , że te 800 plus to ma guzik tak naprawde wystarcza chociaz kazdy myśli, że nie wiadomo co można za to kupić ...
    Jak siedzi się w domu to snieg jest cudowny ale jak jiz przypadnie gdzieś jechać :/
    Troche poprasowałam i mam dośc ściagnęłam te oranie ze strychu.

Kłebuszku napewno jeszcze nabierze wagi ;)

Alta Maera przykre , że dalej kobiety są tak traltowane :( może jak wrócisz do pracy po urodzeniu dostaniesz awans

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja chciałam tego dysonans do głównie do miejsca które odkurzam codziennie jak kuchnia i korytarz żeby nie tachać tego dużego odkurzacza za każdym razem, a roomby czy innego irobota nie dam rady mieć bo mam progi

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • ZOSIA88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Zosia ja chciałam tego dysonans do głównie do miejsca które odkurzam codziennie jak kuchnia i korytarz żeby nie tachać tego dużego odkurzacza za każdym razem, a roomby czy innego irobota nie dam rady mieć bo mam progi
    Fajny jest że nie ma kabla. Uważam, że jeśli ma Ci ulatwić prace to warto.
    Jesli chodzi u roombe uwierz mi przejeżdza progi :D ale też zalezy jakie one są bo jak bardzo wysokie to może nie dać rady:/ roombe cenie tez za to, że sprząta np pod lóżkiem musze sobie jednak ustawić sprzatanie koło 13 bo mąz wtedy w pracy jest powymienialam ostatnio części.
    A kiedy planujecie skladac łóżeczka ?
    Czy planujecie robic jakieś jedze nie na zapas ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 16:15

37 lat
    1. córeczka 2021
    2. .......

preg.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palnuje nagotowac różnych rzeczy co by chlop z głodu nie padł 🤣🤣🤣 ale to dopiero gdzies w lutym, a łóżeczko pewnie będę mieć poskładane jak będę na porodzie z tym już się nie pali bo to nie jest zależne ode mnie. Ogólnie mam dwa łóżeczka, drewniane do sypialni i turystyczne z porządnym materacem do kuchni

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

preg.png
  • Kokosq Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Melduję oficjalnie 3 trymestr! 🥳🥳 Dzisiaj też byłam na pierwszych grupowych zajęciach dla kobiet w ciąży z fizjoterapeutką i czuję się tak mega rozluźniona i wychillowana. Super było, szkoda tylko że muszę jechać całe miasto tam, a pogoda i jakość powietrza nie zachęca do wychodzenia. I to jeszcze w godzinach pracy, więc mąż musi wyjść żeby mnie tam zawieźć, ale to już trudno. Potrzebuję tego.

@Lusille gratulacje ciąży! Super że zdecydowałaś się do nas dołączyć.

@Kokosq co do wagi to z dwojga złego lepiej chyba w tę stronę. Ja się boję że moja będzie za malutka. U mnie w 26+4 ważyła 925g, w sumie po Twojej sytuacji zaczęłam mieć nadzieję, że w końcu zacznie przybierać. Ja z kolei jem w zasadzie tyle samo co przed ciążą, może ciut więcej i mąż mnie cały czas ciśnie żebym jadła więcej, a mi tak jedzenie nie wchodzi że masakra.

@Bambusek super, że udało Ci się pozamawiać rzeczy! Mi w końcu strona dr max zadziałała, więc też już większą część mam zamkniętą i lżej na serduszku. Teraz codziennie przychodzą paczki i jaram się jak je otwieram 😃 Ja mam taki zwykły ochraniacz na materac z ikei, nie planowałam nic więcej kupować, co najwyżej myślałam, żeby dołożyć te podkłady higieniczne jednorazowe w razie potrzeby.

@alta maera przykro mi, że nie otrzymałaś awansu. Takie rzeczy jednak nie powinny mieć miejsca.

@Patisonek dobrze że to jednak nic poważnego i jesteś już w domu. Teraz tylko relaks i zero stresu 🙂

No u mnie syn 17 grudnia miał 928g a teraz 3 tygodnie później taka niespodzianka 😅 gdzie mi na wadze od tego czasu przybył niecały kilogram po świętach więc wychodzi na to że to nie mój kilogram a syna 😅

👩🏼31

12.2023 Córeczka 🩷

12.2024 ⏸️
    01.2025 💔

07.2025 ⏸️
    16.09.2025 Prenatalne ok, 6,5 cm maluszka 🥺
    25.09.2025 8,69 cm szczęścia 🥰
    22.10.2025 Synek 🩵
    25.11.2025 540g bobasa 🩵
    18.12.2025 928g 🩵

7.01.2026 Wizyta USG ⏳

preg.png

age.png
  • Kłębuszek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko chcę zamówić w lutym, a złożymy pewnie w drugiej połowie marca, chyba że coś zacznie się wcześniej dziać. Nie chcę za szybko, bo sobie zagracimy zupełnie sypialnie. Niby sypialnia jest duża, ale jest tak nieustawna, że masakra. I jeszcze z jednaj strony mamy skos... Dobrze że w ogóle to łóżeczko i komoda się zmieści, ale będę musiała skakać między meblami 🤣

Jedzenia dużo nie będę robić, bo mamy małą zamrażarkę, a mąż potrafi gotować i nie ma z tym problemu. Co najwyżej planowałam zrobić pierogi ruskie i przygotować warzywa na zupy, żeby nie tracić czasu potem na obieranie i krojenie.

30 l👩 +30 l👨

2021 💕
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
    2025.04 - powrót do starań po zabiegu

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)

08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
    10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
    16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
    24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
    Beta 105,7; Progesteron 22,19
    26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28

04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
    22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
    08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
    19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    3.11 - 242 g 🩷
    1.12 - 490 g 🩷
    29.12 - 925 g 🩷

🩺 26.01 - wizyta

preg.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ