Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Patisonek dobrze, że Wam zlecili ktg raz w tygodniu ale w razie czego też badz gotowa , że możesz iśc na patologie ciąży fakt, że jesteś jeszcze w 28 tc ale jak zauważą jakąś nieprawidłowość to będą chcieli codziennie obserwować. Pomysłalabym już tez pomalu o rzeczach do szpitala, żeby nie stresowac się i nie zadręczać nie potrzebnie inny tez jest poziom stresu jak sie cos dzieje a masz gotową torbę. Zawsze mozesz wygospodarowac jakas szuflade/ pulke i tam wkladac potrzebne rzeczy.
Swoja droga nie wyobrazam sobie zeby moj maz mnie pakował gdy leżałam na patologii ciązy moje ciuchy koszule itp wygladaly jakby ktos w piłkę grał pomimo , że się wiele zmieniło i obwcna praca uczy go tez wiekszej organizacji to jednak mnie takie rzeczy wnerwiają.
Zaniepokojona super , że juz 2 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 12:26
Patisonek 25, Zaniepokojona1234 lubią tę wiadomość
-
Właśnie będziesz dzięki temu dłużej w lepszej formie, bo będziesz mieć motywację dzięki dziecku ☺️ZOSIA88 wrote:Dla mnie najgorszy czas w macierzyństwie to 2 lataka u dziecka.
Arga 10 lat w pieluchach wow robi wrażenie.
Ja żaluję , że nie mialam dzieci wczesniej wczoraj była u mnie chrzesnica i wybierala sie z mama na joge i sobie pomyslalam ile ja bede miala lat jak moja skonczy 18 to sie polamie na tej jodze
-
https://www.facebook.com/groups/1085244166756045/?ref=shareDaga121222 wrote:@Jednorożec, to tylko pozazdrościć 😃 też bym tak chciała 😅
@Aqq, o kurczę 🫣 a wiadomo czemu tak szybko urodziła?
W ogóle ja ta grupa się nazywa?
@Patisonek fajnie, że już wyszłaś ze szpitala 🙂 ale współczuję tej sytuacji z tętnem… na pewno stresująca sytuacja 😬
Trzymam kciuki, żeby już teraz było tylko dobrze 🥰
@Zaniepokojona ja obstawiam, że moja córeczka też już tyle waży 😄🤭
Mam nadzieję, że lekarz się pomylił albo tak jak powiedział, że to się wchłonie 🍀✊🏻
Ponoć krwiak na pępowinie -
Nie wiem sama siadlo mi okropnie zdrowie:/Lusille wrote:Właśnie będziesz dzięki temu dłużej w lepszej formie, bo będziesz mieć motywację dzięki dziecku ☺️
Jeszcze po cc czeka mnie operacja wycięcia pęcherzyka zółciowego to dla mnie jakiś kosmos jest jeszcze jak dziecko starsze to ok ale znowu bede przechodzic przez pionizacje itp -
Apropo powiem Wam , że wzielam sie za porzadki i poodkurzalam sobie jedno pietro nie wiem skąd tyle kurzu ale w sumie podejrzewam ze naskorwk wlosy plus zwierzeta pies i kot wzielam sobie na raty daysona i tyle ile on kurzu wyciaga ze filtr hepa co jakis czas musze czyscić bo sie blokuje.
Pytanie macie jeszcze choinki ? Jesli tak to kiedy rozbieracie ? -
Rozbiorę za dwa tygodnie jak wróci partner, sama się tego teraz nie tykam bo nie dam rady wyrzucićZOSIA88 wrote:Apropo powiem Wam , że wzielam sie za porzadki i poodkurzalam sobie jedno pietro nie wiem skąd tyle kurzu ale w sumie podejrzewam ze naskorwk wlosy plus zwierzeta pies i kot wzielam sobie na raty daysona i tyle ile on kurzu wyciaga ze filtr hepa co jakis czas musze czyscić bo sie blokuje.
Pytanie macie jeszcze choinki ? Jesli tak to kiedy rozbieracie ? -
U mnie choinka jest do 2 lutego.
Zosia też się zastanawiam nad dysonem
Ogólnie to moje dzieci miały zachcianke na pierogi z jabłkami, wiec im je zrobiłam i teraz leżę z brzuchem jak kamień. A jeszcze do diabetolog musze jechaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 13:52
-
ZOSIA88 wrote:Patisonek dobrze, że Wam zlecili ktg raz w tygodniu ale w razie czego też badz gotowa , że możesz iśc na patologie ciąży fakt, że jesteś jeszcze w 28 tc ale jak zauważą jakąś nieprawidłowość to będą chcieli codziennie obserwować. Pomysłalabym już tez pomalu o rzeczach do szpitala, żeby nie stresowac się i nie zadręczać nie potrzebnie inny tez jest poziom stresu jak sie cos dzieje a masz gotową torbę. Zawsze mozesz wygospodarowac jakas szuflade/ pulke i tam wkladac potrzebne rzeczy.
Swoja droga nie wyobrazam sobie zeby moj maz mnie pakował gdy leżałam na patologii ciązy moje ciuchy koszule itp wygladaly jakby ktos w piłkę grał pomimo , że się wiele zmieniło i obwcna praca uczy go tez wiekszej organizacji to jednak mnie takie rzeczy wnerwiają.
Zaniepokojona super , że juz 2 kg
Już mi właśnie powiedzieli wczoraj przyjęcie umawianiu terminu że następnym razem jeszcze nie ale kolejnym mogę zostać już do końca. Mi w zasadzie zostało zamówić aptekę i laktator resztę mam już gotową także jak wrócę z szpitala pod koniec stycznia to mam w planach uszykowac już torbę do szpitala
ZOSIA88 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
29.08 9tc+1d CRL 2.20 cm
10.09 10+6tc CRL 3.76 cm
Sanco niskie ryzyka Niunia 🩷
23.09 prenatalne 12+5tc 6.45 cm🐭
01.10 13+6tc CRL 8.23 cm 🐇
18.11 połówkowe 393g córeczki 🩷
3.12 576 g myszki 🐭🩷

-
Teraz jestem sama. Czasem pojadę do mamy ale muszę jednak ogarnąć mieszkanie i ubrania każdego dziecka bo już z połowy wyrosli. Dlatego oddałam w tym momencie psa bo już nie wyrabiałam z tym wszystkim sama po 4 tygodnie. Młoda mi zawsze zasypia w samochodzie jak jadę po starsze do szkoły i później trudno ją zagonić spać a było już fajnie w święta bez drzemek 😅ZOSIA88 wrote:To teraz jesteś sama czy masz kogos do pomocy ?
Plecy mnie bolą w nocy i w dzień jak cokolwiek robię. Dwa dni składam ubrania i zastanawiam się czy ja zdążę się ogarnąć z tym wszystkim przed cc. Tak liczę i sądzę, że partner zjedzie teraz i w lutym i pewnie dopiero na cc🫣 -
Patisonek to dobrze, że masz juz wszystko gotowe u mnie pakowanie torby stanęło zostało naprawde nie wiele ale nie potrafie domknąc tematu
stwierdzilam ze domowie pajacyki na zamek i takie wezme:D zostaly jeszcze pieluszki do wyorasowania i spakowania oraz jedna pralka ciuchów do wyprania.
Arga wow to dla mnie mega wyczyn dzisiaj mój tata idzie po córkę do przedszkola a zaprowadzał mąż wlaczylam troche tryb oszczędzania a ciuchy to u mnie leżały chyba z 3 dni na stole do skladania.
Dalej tez wisza ciuchy na strychu ale tam zimno jak nie wiem wiec się wietrzą
Chyba tylko lampki na balkonie sprzątne a choinke jeszcze zostawie lubie na nia patrzeć a jest sztuczna to może jeszcze być może do końca stycznia.
Jednorożec dayson jest super ale calego domu nie poodkurzam w trybie auto tylko jedno piętro i musi sie naładować wziełam z nakladką myjącą i mi ta nakładka naprawde odpowiada ale ona bardziej do odświezenia podlogi jest jeśli chcesz, żeby była podłoga mega czysta to nie to. Ale plamy zmywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 14:22
-
Ja bym chciała aby ten śnieg się skończył bo odśnieżanie mojego Forda to już dla mnie wyczyn 🫣 muszę stawać na progach bo jestem niska a inaczej nie dosięgam środka dachu. Nie wiem jak ja ogarnę 4 dzieci. Serio 🫣 moja mama mi ich nigdy nie odbierze ani nie zawiezie, boi się zostać z młodą dłużej sama więc sądzę, że z niemowlakiem to nie da rady w ogóle. Czasem chce mi się płakaćZOSIA88 wrote:Patisonek to dobrze, że masz juz wszystko gotowe u mnie pakowanie torby stanęło zostało naprawde nie wiele ale nie potrafie domknąc tematu
stwierdzilam ze domowie pajacyki na zamek i takie wezme:D zostaly jeszcze pieluszki do wyorasowania i spakowania oraz jedna pralka ciuchów do wyprania.
Arga wow to dla mnie mega wyczyn dzisiaj mój tata idzie po córkę do przedszkola a zaprowadzał mąż wlaczylam troche tryb oszczędzania a ciuchy to u mnie leżały chyba z 3 dni na stole do skladania.
Dalej tez wisza ciuchy na strychu ale tam zimno jak nie wiem wiec się wietrzą
Chyba tylko lampki na balkonie sprzątne a choinke jeszcze zostawie lubie na nia patrzeć a jest sztuczna to może jeszcze być może do końca stycznia.
Jednorożec dayson jest super ale calego domu nie poodkurzam w trybie auto tylko jedno piętro i musi sie naładować wziełam z nakladką myjącą i mi ta nakładka naprawde odpowiada ale ona bardziej do odświezenia podlogi jest jeśli chcesz, żeby była podłoga mega czysta to nie to. Ale plamy zmywa.
A muszę pomyśleć jak tu zacząć zarabiać bo na etat nie mam co liczyć w godzinach pracy szkoły, przedszkola kiedy tylko ja ich odbieram. Czuję się dziwnie z tym wszystkim, eh -
Melduję oficjalnie 3 trymestr! 🥳🥳 Dzisiaj też byłam na pierwszych grupowych zajęciach dla kobiet w ciąży z fizjoterapeutką i czuję się tak mega rozluźniona i wychillowana. Super było, szkoda tylko że muszę jechać całe miasto tam, a pogoda i jakość powietrza nie zachęca do wychodzenia. I to jeszcze w godzinach pracy, więc mąż musi wyjść żeby mnie tam zawieźć, ale to już trudno. Potrzebuję tego.
@Lusille gratulacje ciąży! Super że zdecydowałaś się do nas dołączyć.
@Kokosq co do wagi to z dwojga złego lepiej chyba w tę stronę. Ja się boję że moja będzie za malutka. U mnie w 26+4 ważyła 925g, w sumie po Twojej sytuacji zaczęłam mieć nadzieję, że w końcu zacznie przybierać. Ja z kolei jem w zasadzie tyle samo co przed ciążą, może ciut więcej i mąż mnie cały czas ciśnie żebym jadła więcej, a mi tak jedzenie nie wchodzi że masakra.
@Bambusek super, że udało Ci się pozamawiać rzeczy! Mi w końcu strona dr max zadziałała, więc też już większą część mam zamkniętą i lżej na serduszku. Teraz codziennie przychodzą paczki i jaram się jak je otwieram 😃 Ja mam taki zwykły ochraniacz na materac z ikei, nie planowałam nic więcej kupować, co najwyżej myślałam, żeby dołożyć te podkłady higieniczne jednorazowe w razie potrzeby.
@alta maera przykro mi, że nie otrzymałaś awansu. Takie rzeczy jednak nie powinny mieć miejsca.
@Patisonek dobrze że to jednak nic poważnego i jesteś już w domu. Teraz tylko relaks i zero stresu 🙂
Kasiastaraczka, Daga121222, Kokosq, Patisonek 25, Arga lubią tę wiadomość
30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
🩺 26.01 - wizyta

-
Arga 4 dzieci to jest już naprawde co robić jestes pewna, że potrzebna Ci jeszcze praca ? Wiem , że te 800 plus to ma guzik tak naprawde wystarcza chociaz kazdy myśli, że nie wiadomo co można za to kupić ...
Jak siedzi się w domu to snieg jest cudowny ale jak jiz przypadnie gdzieś jechać
Troche poprasowałam i mam dośc ściagnęłam te oranie ze strychu.
Kłebuszku napewno jeszcze nabierze wagi
Alta Maera przykre , że dalej kobiety są tak traltowane
może jak wrócisz do pracy po urodzeniu dostaniesz awans
-
Zosia ja chciałam tego dysonans do głównie do miejsca które odkurzam codziennie jak kuchnia i korytarz żeby nie tachać tego dużego odkurzacza za każdym razem, a roomby czy innego irobota nie dam rady mieć bo mam progi
-
Fajny jest że nie ma kabla. Uważam, że jeśli ma Ci ulatwić prace to warto.Jednorożec89 wrote:Zosia ja chciałam tego dysonans do głównie do miejsca które odkurzam codziennie jak kuchnia i korytarz żeby nie tachać tego dużego odkurzacza za każdym razem, a roomby czy innego irobota nie dam rady mieć bo mam progi
Jesli chodzi u roombe uwierz mi przejeżdza progi
ale też zalezy jakie one są bo jak bardzo wysokie to może nie dać rady:/ roombe cenie tez za to, że sprząta np pod lóżkiem musze sobie jednak ustawić sprzatanie koło 13 bo mąz wtedy w pracy jest powymienialam ostatnio części.
A kiedy planujecie skladac łóżeczka ?
Czy planujecie robic jakieś jedze nie na zapas ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 16:15
-
Palnuje nagotowac różnych rzeczy co by chlop z głodu nie padł 🤣🤣🤣 ale to dopiero gdzies w lutym, a łóżeczko pewnie będę mieć poskładane jak będę na porodzie z tym już się nie pali bo to nie jest zależne ode mnie. Ogólnie mam dwa łóżeczka, drewniane do sypialni i turystyczne z porządnym materacem do kuchni
-
Kłębuszek wrote:Melduję oficjalnie 3 trymestr! 🥳🥳 Dzisiaj też byłam na pierwszych grupowych zajęciach dla kobiet w ciąży z fizjoterapeutką i czuję się tak mega rozluźniona i wychillowana. Super było, szkoda tylko że muszę jechać całe miasto tam, a pogoda i jakość powietrza nie zachęca do wychodzenia. I to jeszcze w godzinach pracy, więc mąż musi wyjść żeby mnie tam zawieźć, ale to już trudno. Potrzebuję tego.
@Lusille gratulacje ciąży! Super że zdecydowałaś się do nas dołączyć.
@Kokosq co do wagi to z dwojga złego lepiej chyba w tę stronę. Ja się boję że moja będzie za malutka. U mnie w 26+4 ważyła 925g, w sumie po Twojej sytuacji zaczęłam mieć nadzieję, że w końcu zacznie przybierać. Ja z kolei jem w zasadzie tyle samo co przed ciążą, może ciut więcej i mąż mnie cały czas ciśnie żebym jadła więcej, a mi tak jedzenie nie wchodzi że masakra.
@Bambusek super, że udało Ci się pozamawiać rzeczy! Mi w końcu strona dr max zadziałała, więc też już większą część mam zamkniętą i lżej na serduszku. Teraz codziennie przychodzą paczki i jaram się jak je otwieram 😃 Ja mam taki zwykły ochraniacz na materac z ikei, nie planowałam nic więcej kupować, co najwyżej myślałam, żeby dołożyć te podkłady higieniczne jednorazowe w razie potrzeby.
@alta maera przykro mi, że nie otrzymałaś awansu. Takie rzeczy jednak nie powinny mieć miejsca.
@Patisonek dobrze że to jednak nic poważnego i jesteś już w domu. Teraz tylko relaks i zero stresu 🙂
No u mnie syn 17 grudnia miał 928g a teraz 3 tygodnie później taka niespodzianka 😅 gdzie mi na wadze od tego czasu przybył niecały kilogram po świętach więc wychodzi na to że to nie mój kilogram a syna 😅 -
Ja łóżeczko chcę zamówić w lutym, a złożymy pewnie w drugiej połowie marca, chyba że coś zacznie się wcześniej dziać. Nie chcę za szybko, bo sobie zagracimy zupełnie sypialnie. Niby sypialnia jest duża, ale jest tak nieustawna, że masakra. I jeszcze z jednaj strony mamy skos... Dobrze że w ogóle to łóżeczko i komoda się zmieści, ale będę musiała skakać między meblami 🤣
Jedzenia dużo nie będę robić, bo mamy małą zamrażarkę, a mąż potrafi gotować i nie ma z tym problemu. Co najwyżej planowałam zrobić pierogi ruskie i przygotować warzywa na zupy, żeby nie tracić czasu potem na obieranie i krojenie.30 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷