Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja endo mowiła to samo, to tsh samo średnio ją satysfakcjonowało. Kazała mi zrobić badania znowu łacznie z ft4, no i okazało się, że mam za nisko i dostałam euthyrox 25. Tsh ok.1, ft4 0,7. Dziwię się w sumie, że nie zalecają badania od razu tsh z ft4 w ciąży po tym co mi tam w gabinecie wytlumaczyła...Go0cha wrote:Mój endokrynolog mówi że od TSH ważniejsze jest Ft4 bo z tego korzysta dziecko, robiłaś może też to badanie,?
Twój wynik jest niewiele ponad normę, z tego co mi lekarz kiedyś mówił taki wynik nie grozi, co innego jakby to było z 18starania od 2/24; 📣
⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)
26.08 - 3,69 cm Wiercipiętka 👶❤️
8.09 - 6,1 cm Bobasa ❤️❤️❤️ usg prawidłowe
23.09 - Dzidziutek ukrywa swą płeć..
21.10 - Dziewczynka na pokładzie ❤️ girl power ❤️
14.10 - 473 g zdrowej dziewczynki ❤️
17.12 - Ula ma już 1 kg 🤰🏽💪🏼🌞🌞🌞
7.01.2026 - III prenatalne ok ❤️, Bobaska ma już 1480 g 💪🏼🌞
17.02.2026 - Bobaska ma już 2,7 kg💪🏼🌞
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Tez właśnie się zastanawiam czasem dlaczego niektórzy zlecają samo TshDżozu wrote:Moja endo mowiła to samo, to tsh samo średnio ją satysfakcjonowało. Kazała mi zrobić badania znowu łacznie z ft4, no i okazało się, że mam za nisko i dostałam euthyrox 25. Tsh ok.1, ft4 0,7. Dziwię się w sumie, że nie zalecają badania od razu tsh z ft4 w ciąży po tym co mi tam w gabinecie wytlumaczyła...Gośka 34, Marcin 38.
Córka Eliza 11.2023
Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026
18+4. 270 gram szczęścia najprawdopodobniej 🩷
21+4. 433 gram milosci- to już pewne dziewczynka 🩷
22+4. 547 gram bobasa 🩷
24+3 krzywa 84.7/151/135
25+4. 892 gram cukiereczka 🩷
29+2. 1532 gram dziewczynki🩷
32+3. 2500 gram 🫣🩷
35+2. 3080 gram niuni🩷
38+4. 3500

-
Go0cha wrote:Mój endokrynolog mówi że od TSH ważniejsze jest Ft4 bo z tego korzysta dziecko, robiłaś może też to badanie,?
Twój wynik jest niewiele ponad normę, z tego co mi lekarz kiedyś mówił taki wynik nie grozi, co innego jakby to było z 18
Dzisiaj ft4 nie robiłam, ale miesiąc wcześniej i było wszystko dobrze!
też tak myślę… myślę też, że stres w tym przypadku jest gorszy, przecież biorę leki mimo wszystko
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
ZOSIA88 wrote:Monia a moze telefon do swego ginekologa ? Jesli Cie to nie pokoi.
Spakowałam juz na 100 torbe ale sa ciezkie w szoku jestem ze az tak i napchane
brakuje tylko dokumentów jeśli czegos zapomnialam trudno zobacze jeszcze raz liste czy oby napewno mam wszystko napewno duzo rzeczy odpadnie zastanawiam sie czy te ciuszki mezowi zostawic zeby mi dostarczyl na wyjscie to samo z moimi rzeczami to bylaby troche ta torba lżejsza 
Mam, mam sms napisałam, ale brak odpowiedzi. Moja prowadząca pracuje w szpitalu, więc może ma dyżur. Jutro od rana ponowię pytanie
1.09.2024 - ciąża biochemiczna
25.06.2025 - ⏸️ 🙏❤️
26.06.2025 beta 86.50
28.06.2025 beta 267.00
30.06.2025 beta 572.00
Koniec kontroli -> czekamy na wizytę ✊
7.07 wizyta przebiegła pomyślnie
23.07 serduszko bije, rośniemy ❤️
19.08 badanie prenatalne, dzidziuś prawidłowo się rozwija 🙏
28.10 II badanie prenatalne -
Ja dziś byłam na dniach otwartych naszego oddziału gin-poł, i muszę powiedzieć, że kulturka
jest kameralnie, ale wszystko wyremontowane, oddział ma dobrą opinię, chyba już przestałam się wahać.
ZOSIA88, Sagi, aqq, Daga121222, Katt, Kasiastaraczka, Kokosq, Aliana, bambusek-94, _Hope, Arga, Kłębuszek lubią tę wiadomość
starania od 2/24; 📣
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
Dżozu wrote:Ja dziś byłam na dniach otwartych naszego oddziału gin-poł, i muszę powiedzieć, że kulturka
jest kameralnie, ale wszystko wyremontowane, oddział ma dobrą opinię, chyba już przestałam się wahać.
Gdzie tak fajnie? -
Tylko wynik miesiąc wcześniej teraz może już być mało adekwatny do aktualnego stanu. Fakt, że najlepiej robić w komplecie, nie tylko w ciąży zresztąM_onia wrote:Dzisiaj ft4 nie robiłam, ale miesiąc wcześniej i było wszystko dobrze!
też tak myślę… myślę też, że stres w tym przypadku jest gorszy, przecież biorę leki mimo wszystko 
-
Cale szczeście, żw ubranka szpital zapewnia ale totalnie nie wiem co zrobic właśnie ze swoimi ciuchami na wyjście chodzi mi o leginsy bluzka i sweter ewntulanie mysle ze ten sweter sobie daruje i maz mi przyniesie z plaszczem i butami , kombinezonik kocyk czapke grubsza mam w foteliku .Arga wrote:Ja zostawiam ciuchy na wyjście, czyli kombinezonik/sweterek i kombinezon, czapkę i swoje ubrania bo i tak ich nie można na oddział zabierać. W sumie nie wiem jak to było wcześniej ale partner mi jakoś przynosił to co chciałam a zabierał te w których przyszłam ale gdzie były te ubrania i buty jak mnie zabrali na cc to nie wiem 🫣😅 niestety ubrania dla bobasa muszę mieć swoje bo nie dają a szkoda bo dużo tego i trzeba mokre pakować i trzymać zanim oddam komuś.
Ogólnie to nie chcę iść do szpitala 🫣😅 szkoda, że to nie jest pobyt jednego dnia 🫣37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
OświęcimSagi wrote:Gdzie tak fajnie?starania od 2/24; 📣
11.07 - beta 60,60
14.07 - beta 258
17.07 - beta 882,6
23.07 - beta 11 tys.
3.03.2026 - 3,3 kg
+/- 400 g
9.03.2026 - ok. 3,2 kg

-
U mnie w mieście okazało się, że w maju zamykają jedną porodówkę a podobno niedawno ją remontowali i nikt się nie spodziewał.
Całe szczęście ten mój szpital się nie zamyka ale pewnie będą przerzucać tam połowę personelu i znowu niestety będzie po 5-6 położniczy na sali tak jak to było 10 lat temu, eh.
-
Zamówiłam te koszule z Francis and Henry i do tego kardigan / szlafroczek, matko to chyba największe moje zamowienie w tej ciąży poza ciezkim sprzetem wozkowym
stwierdziłam, że mi też się coś od życia należy, przyoszczędziłem na milionach innych rzeczy i gadżetów, które uważam za niepotrzebne. Mam nadzieję, że będą pasować. Fajne jest to że można to później wykorzystać latem w dzień, nie tylko w nocy.
Teraz tylko jeszcze mężowi wytłumaczyć 🤣
Mam też zamiar pomalować pokoik do końca miesiąca, dobrze że jest malutki. W ogóle mam jakiś nieziemski przypływ energii od dwóch tygodni, mam nadzieję, że tak mi zostanie przynajmniej przez miesiąc. Chyba zaczyna się syndrom wicia gniazda, a jak u was dziewczyny? Tez macie fazę na porządki, których byście w życiu nie ruszyły w styczniu gdyby nie ciąża? Typu w szafkach szafach itp? Ja takie robię raz do roku na wiosnę normalnie, gdzieś koło kwietnia
Arga, ZOSIA88, Katt, bambusek-94, Daga121222, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
-
U mnie jest dokładnie odwrotnie. Dziękuję Bogu ze wzięłam sie za wszystko wcześniej bo nie mam za grosz energii, z łóżka bym nie wychodziłaalta marea wrote:Zamówiłam te koszule z Francis and Henry i do tego kardigan / szlafroczek, matko to chyba największe moje zamowienie w tej ciąży poza ciezkim sprzetem wozkowym
stwierdziłam, że mi też się coś od życia należy, przyoszczędziłem na milionach innych rzeczy i gadżetów, które uważam za niepotrzebne. Mam nadzieję, że będą pasować. Fajne jest to że można to później wykorzystać latem w dzień, nie tylko w nocy.
Mam też zamiar pomalować pokoik do końca miesiąca, dobrze że jest malutki. W ogóle mam jakiś nieziemski przypływ energii od dwóch tygodni, mam nadzieję, że tak mi zostanie przynajmniej przez miesiąc. Chyba zaczyna się syndrom wicia gniazda, a jak u was dziewczyny? Tez macie fazę na porządki, których byście w życiu nie ruszyły w styczniu gdyby nie ciąża? Typu w szafkach szafach itp? Ja takie robię raz do roku na wiosnę normalnie, gdzieś koło kwietnia
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Hi hi ,no ja pomimo choroby, jednodniowej gorączki, też na drugi dzień już opiekowałam się chłopakami i zaczęłam robić porządkialta marea wrote:Zamówiłam te koszule z Francis and Henry i do tego kardigan / szlafroczek, matko to chyba największe moje zamowienie w tej ciąży poza ciezkim sprzetem wozkowym
W ogóle to wczoraj robiłam znów test i już biały, mój mąż i chłopcy mają większy katar i kaszel,ale nic spektakularnego, więc jak to mówią "łatwy przebieg"
A ja okna umyłam w kuchni,wszelkie kurze powycieralam,w szafkach jeszcze nie
Ubrania posegregowane,pochowane w worki próżniowe, części się pozbyłam, część wystawiłam, nawet parę rzeczy sprzedałam 😄
Także Wicie gniazdka level 100😁
alta marea, Arga, Katt, bambusek-94, Kokosq, _Hope lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Hi hi ,no ja pomimo choroby, jednodniowej gorączki, też na drugi dzień już opiekowałam się chłopakami i zaczęłam robić porządki
W ogóle to wczoraj robiłam znów test i już biały, mój mąż i chłopcy mają większy katar i kaszel,ale nic spektakularnego, więc jak to mówią "łatwy przebieg"
A ja okna umyłam w kuchni,wszelkie kurze powycieralam,w szafkach jeszcze nie
Ubrania posegregowane,pochowane w worki próżniowe, części się pozbyłam, część wystawiłam, nawet parę rzeczy sprzedałam 😄
Także Wicie gniazdka level 100😁
Hehe no to u mnie podobnie
plan na dzisiaj to kuchnia w szafkach
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Arga to co sie dzieje z tymi porodówkami to mnie wkurza nie chce się nawet denerwować u mnie w mieście zamknieta ale żeby nie było że narzekam tylko na obecnych rządzacych to druga strona w cale nie lepsza ostagnio jakies gĺupie posty o aborcji dodają oni naprawde nie maja co robić ?
Ciesze się że wiecej dzieci nie planuje.
Alta marea zobaczysz jak przyjdą bo nie sa tanie te rzeczy jesli nie będziesz zadowolona zawsze możesz odesłać . Zdziwiłam się ostatnio bo zrobiłam duże zamówienie dla córki z h and m i tam wzięłam strój na bal chciałam go odesłac w sumie zawszs było za darmo a teraz juz wprowadzili opłate. Raz przesyłka mi zginela w paczkomacie własnie zwrot wartość około 150 zl no i niestety sprawe zamieciono pod dywan i byłam stratna i to in pots:(
U mnie róznie z ta energią bywa jednego dnia mam ale drugiego nie mam na nic siły dobrze, że wcześniej zabrałam się za pakowanie torby itp zostalo kilka doslownie rzeczy do roboty dokumenty, umycie wanienki, umycie stelaza od wózka złozenie łożeczka.
Maz ostro maluje w domu a ja dopiero wstałam bo znowu dopadł mnie skurcz rano.
Nie chce za dużo robic boje się caly czas , że moge isc wczesniej do szpitala a na takim etapie to często trzymają do końca.
alta marea lubi tę wiadomość
37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
U mnie w regionie ostatnio też zamknęli porodówkę. Moja zredukowali o 30 procent. Do tego jest nawy ordynator, kompletnie nie wiem czego tam sie spodziewać. Poprzednio szef był mocno dziwny ale też był najlepszym specjalista w okolicy. Wiedziałam że on mi pomoże. Tego nowego nie znam. Myślałam nawet żeby podjechac do niego na wizytę żeby wiedzieć co i jak ale przyjmuje tylko w Krakowie. Z moimi bólami nie wiem czy dam rady przejechać 120 kilometrów w jedną stronę
Edit, czytałam o nim opinie na znany lekarz i żałuję ze czytałam mo dużo pozytywnych ale ma też całe mnóstwo złych, pacjentki narzekają ze chamska świnia, na olewcze podejście. Jest nieprzyjemny. Żałuję ze to czytalamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 11:23
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
20.02.2026 - Gabrysia 🩷🩷 -
Ja ostatnio miałam mały zryw na porządki i odgraciłam szuflady w kuchni i je wysprzątałam, chciałam się zabrać za górne szafki, ale nie do wszystkich dosięgam, a nie zamierzam wchodzić teraz na drabinę i nie wiem co robić 🙈 w weekend mam nadzieję że z mężem zamontujemy komodę w sypialni to będę mogła zacząć prać ubranka, bo będę miała gdzie je czyste powkładać. Nie mogę się odczekać 😃 wczoraj tez przyszła paczka od teściów z prezentem dla małej a tam rożek, otulacz letni do fotelika i śpiworek 😍 sama je wybrałam, więc mi się mega podobają, ale śpiworek wygląda na dość duży, więc nie wiem czy będziemy od razu używać.
Daga121222, Kokosq, Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
31 l👩 +30 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
19.09 - Nifty Pro, wszystkie ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
3.11 - 242 g 🩷
1.12 - 490 g 🩷
29.12 - 925 g 🩷
12.01 - 1300 g 🩷
26.01 - 1480 g 🩷
11.02 - 2080 g 🩷
25.02 - 2280 g 🩷
🩺 18.03 - wizyta

-
Lepiej nie wchodz na ta drabinę na porzadki jeszcze przyjdzie czas mój mąz wczoraj umył okno powiesil firany a mamy tylko jedne w sypialni da się...Kłębuszek wrote:Ja ostatnio miałam mały zryw na porządki i odgraciłam szuflady w kuchni i je wysprzątałam, chciałam się zabrać za górne szafki, ale nie do wszystkich dosięgam, a nie zamierzam wchodzić teraz na drabinę i nie wiem co robić 🙈 w weekend mam nadzieję że z mężem zamontujemy komodę w sypialni to będę mogła zacząć prać ubranka, bo będę miała gdzie je czyste powkładać. Nie mogę się odczekać 😃 wczoraj tez przyszła paczka od teściów z prezentem dla małej a tam rożek, otulacz letni do fotelika i śpiworek 😍 sama je wybrałam, więc mi się mega podobają, ale śpiworek wygląda na dość duży, więc nie wiem czy będziemy od razu używać.
Jak juz to jestem zdania, że mozna zrobic jakaś jedna rzscz codzisnniw niż teraz na końcówce sobie zaszkodzić na mnie czeka poskladanie prania i puszcze prania ale mam tylko puscic nie wieszać wczoraj miałam więcej energii dzisiaj juz widze spadek37 lat
1. córeczka 2021
2. syn 2026

[/url] -
alta marea wrote:Zamówiłam te koszule z Francis and Henry i do tego kardigan / szlafroczek, matko to chyba największe moje zamowienie w tej ciąży poza ciezkim sprzetem wozkowym
Oj tak, zdecydowanie, kupuję organizery i robię porządki w szafach, wyrzucam, segreguję, oddaje na śmieciarka jedzie albo wystawiam na sprzedaż jak @Kasiastaraczka
dla maluszka prasuję nawet skarpetki, później już prasować tak nie będę ale teraz deska do prasowania i żelazko to moje nowe hobby 😅 mam sporo energii chociaż też szybko się męczę. Z mężem powycieraliśmy nawet żarówki w lampach sufitowych z kurzu i odsunęliśmy łóżko, żeby dostać się do przestrzeni gdzie mógł się zebrać kurz 😅 ale wiem że później już nie będzie czasu na takie porządki więc w sumie cieszę się z tego teraz
bambusek-94, Kokosq, Kasiastaraczka, Katt, _Hope, Kłębuszek lubią tę wiadomość